Akupunktúra

Akupunktúra segítségével tanul újra járni a kutyatámadásban megsérült koala
2018 június 18.   NLC
Bruiser, a szerencsétlenül járt koala olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy se kapaszkodni, se mászni, se ülni nem tudott. Hónapokig egy szennyeskosárban élt.
Kis tűkkel a jobb közérzetért: az akupunktúra
2018 május 15.   Napidoktor
Ősi gyógyító módszer az akupunktúra, melynek jelentőségét az utóbbi években a nyugati kultúra is egyre inkább felfedezi. De hogyan is segítenek a specifikus pontokba illesztett tűk? Legyen bármilyen jellegű egészségügyi problémánk, az akupunktúra segítségével nagy esélyünk van a gyógyulásra. Ezt az ősi kínai módszert, melyben a szakember tűket szúr
Ezt a három akupresszúrás pontot nyomkodjuk, ha fáj a fejünk
2018 május 14.   Ridikül
Az akupunktúra és akupresszúra valahol a keleti és a nyugati orvoslás határán helyezkedik el: még mindig nem számít nyugati megoldásnak, de van tudományos háttere, és megmagyarázható, miért hat. Nem kell azonban akupunktőrhöz járnunk ahhoz, hogy kihasználhassuk az előnyeit: szakértők szerint ezt a három pontot nyomkodjuk, ha fáj a fejünk, azonnal e
6 megdöbbentő tévhit az akupunktúráról
2018 április 6.   Blikk
A közel 3000 éve alkalmazott akupunktúra olyan módszer, amelynek hatékonyságát számtalan klinikai vizsgálat igazolta, mégis néhány tévhit él vele kapcsolatban.
Milyen krónikus fájdalmakon segíthet az akupunktúra?
2018 március 13.   Női NetCafe
Egy korábbi kutasokra támaszkodó friss tanulmány megerősítette azt a nézetet, hogy az akupunktúrás kezelés valóban hatásosan képes csillapítani a krónikus fájdalmat.
Hogyan fokozhatjuk az akupunktúra hatását?
2018 március 12.   Női NetCafe
Az Arthritis Research UK támogatásával készült kutatás azt mutatta, hogy azok a betegek, akik kisebb várakozással tekintenek az akupunktúra elé a kezelés megkezdését megelőzően, kevesebb előnyt tapasztalnak, mint azok a betegek, akik hisznek abban, hogy a kezelés be fog válni.
Ízületi gyulladás? Így segít az akupunktúra
2018 március 8.   Hírstart
Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Budai Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialista, akupunktőr az akupunktúra jelentős fájdalomcsillapító hatására hívta fel a figyelmet Az ízület számos ok miatt begyulladhat A középkorúaknál és az idősebbeknél az ízületi fájdalom leggyakoribb ok az ízületek kopása és az ízületi gyulladás. A gyulladások rendkívül sok
Példátlan előrelépések az akupunktúra alkalmazásában
2018 február 13.   WebBeteg
Az elmúlt két évtizedben mind mennyiségben, mind minőségben megnőtt azon bizonyítékok száma, amelyek az akupunktúra hatékonyságát igazolják.
Ízületi gyulladás? Így segít az akupunktúra
2018 február 12.   HáziPatika
A hideg, szeles időszak fokozhatja az ízületi gyulladás tüneteit. A betegeknek ilyenkor nagy szükségük van hatékony gyógymódra. ...
Hogyan hat az akupunktúrás fájdalomcsillapítás?
2018 február 7.   Hírstart
Aki próbálta, és hatásosnak tartotta, nem biztos, hogy tudja, mitől vált be az akupunktúrás fájdalomcsillapítás. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Budai Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialista, akupunktőr szerint is több teória létezik, amelyek egymást erősítve bizonyítják az akupunktúra hatását.
Akupunktúrás fájdalomcsillapítás - Mit érdemes tudni róla?
2018 január 8.   WebBeteg
Szakértő kezekben az akupunktúra hatékony fájdalomcsillapító módszer mozgásszervi panaszok esetében. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialista és akupunktőr a módszer bizonyított hatásairól és az integratív megközelítés működéséről beszélt.
Ezek a gyógymódok az alacsony jövedelműek számára szinte ismeretlenek
2018 január 4.   Női NetCafe
Az alacsony iskolai végzettséggel és jövedelemmel rendelkező emberek nem sokat tudnak a jógáról, az akupunktúráról és a különféle természetes gyógymódokról
Ez a nyolchetes kezelés megszabadíthat a hőhullámoktól
2017 november 28.   Női NetCafe
A hőhullámok a menopauzát átélő nők többségénél kellemetlen tünetként jelentkeznek. Úgy tűnik azonban, hogy már egy nyolchetes akupunktúrás kezelés segítségével is csökkenthető ezeknek gyakorisága a nők mintegy 50 százalékánál.
5 természetes gyógymód a krónikus fájdalmak ellen
2017 november 20.   Női NetCafe
Amerikai kutatók azt vizsgálták, mennyire hatékonyak a kiegészítő kezelések olyan problémák esetén, mint amilyen pl. a nyaki fájdalom, az osteoarthritis, a fibromyalgia és a migrén. Kiderült, hogy a jóga, a tai chi, az akupunktúra, a masszázs, a relaxáció mind hatékony kezelési módnak számít.
Lehet akupunktúrával fogyni? A szakértők válaszolnak
2017 november 8.   Femcafe
Végre tisztázzuk, amit kell.
Ez a természetes gyógymód olyan hatásos stressz ellen, mint egyes gyógyszerek
2017 október 20.   Női NetCafe
Az Endocrinology szaklapban megjelent tanulmány arról számolt be, hogy egy patkányokon végzett kontrollált kísérletben az akupunktúra hatékonynak bizonyult a krónikus stressz kezelésében, és az is kiderült, hogy hatásmechanizmusa hasonló a szorongás és depresszió elleni gyógyszerekéhez.
Jelentősen csökkentheti a menstruációs fájdalmat az akupunktúra – állítja egy új kutatás
2017 október 3.   Ridikül
Az ősi kínai orvoslási módszernek rengeteg jótékony hatása ismert, de egy új kutatás most arra is rávilágított, hogy a menstruációs fájdalmak csökkentésében is jelentős szerepe van – ráadásul akár egy éven át tart a hatása.
Ha középkorú vagy, ez a gyógymód nem enyhíti a térdfájdalmadat
2017 augusztus 31.   Női NetCafe
Szakértők kimutatták, hogy az akupunktúra a középkorú betegekben nem javítja a krónikus térdfájdalmat.
Jó megoldás a krónikus fájdalmakra az akupunktúra
2017 július 6.   Női NetCafe
Egy korábbi kutasokra támaszkodó friss tanulmány megerősítette azt a nézetet, hogy az akupunktúrás kezelés valóban hatásosan képes csillapítani a krónikus fájdalmat.
Tudta? Gyerekeken is segít az akupunktúra!
2017 május 19.   Blikk
Ha egy gyermeket fájdalom gyötör, azt különösen nehéz szülőként elviselni – hátha ráadásul tartós állapotról van. Reményt keltőek egy friss amerikai tanulmány eredményei, melyek szerint az akupunktúra gyermekek krónikus fájdalmát is enyhíthet.