Betegség

Afrikai sertéspestist mutattak ki hazai vaddisznóban
2018 április 23.   orientpress
Afrikai sertéspestis (ASP) vírusát mutatta ki vaddisznóban 2018. április 21-én a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. A fertőzött tetemet Heves megyéből szállították be vizsgálatra a hatósághoz. Az állategészségügyi szakemberek haladéktalanul megtették a szükséges intézkedéseket. A betegség emberre nem veszélyes, a sertéshús és húskészítmények továbbra is biztonsággal…
Itt a bejelentés - átlépte a magyar határt a halálos kór
2018 április 23.   Napi
Afrikai sertéspestis (ASP) vírusát mutatta ki vaddisznóban 2018. április 21-én a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. A fertőzött hullát Heves megyéből szállították be vizsgálatra a hatósághoz. A betegség emberre nem veszélyes, a sertéshús és húskészítmények továbbra is biztonsággal fogyaszthatóak - közölte a hatóság.
Itt a vészhelyzet! - Sertéspestises vaddisznót találtak Magyarországon
2018 április 23.   Hírstart
Afrikai sertéspestis (ASP) vírusát mutatta ki egy Heves megyében talált vaddisznó tetemében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. A járványügyi nyomozás jelenleg folyik, de a hatóság már megtette a szükséges intézkedéseket. A betegség emberre nem veszélyes, a sertéshús és húskészítmények továbbra is biztonsággal fogyasz
Afrikai sertéspestist mutatott ki vaddisznóban a Nébih
2018 április 23.   objektivhir.hu
Afrikai sertéspestis (ASP) vírusát mutatta ki vaddisznóban 2018. április 21-én a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. A fertőzött hullát Heves megyéből szállították be vizsgálatra a hatósághoz. Az állategészségügyi szakemberek haladéktalanul megtették a szükséges intézkedéseket. A betegség emberre nem veszélyes, a sertéshús és húskészítmények továbbra is biztonsággal…
Hogyan állapítja meg orvosa a refluxot?
2018 április 23.   WebBeteg
Savas refluxra utaló tünetek fennállása esetén a pontos diagnózis megállapítása, az esetlegesen súlyosabb betegségek kizárása és megfelelő kezelés kialakítása érdekében mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni.
Sertéspestis-para van Hevesben
2018 április 23.   Hírstart
A betegség emberre nem veszélyes, de súlyos gazdasági károkat okozhat, ha nem elővigyázatosak az állattartók.
Elsősorban a modern életvitel a felelős az allergiások számának növekedéséért
2018 április 23.   ma.hu
A betegség bárkinél kialakulhat, igaz, a családi halmozódás és a genetikai háttér növelheti valószínűségét.
Hasznos tanácsok COPD, asztma és alvási apnoe ellen
2018 április 23.   WebBeteg
A légzőszervi betegségek kialakulásában egyrészt a környezeti tényezőknek, másrészt a szervezet érzékenységének, a családi hajlamnak van kiemelkedő szerepe. Mit tegyünk egészségünk megőrzése és a betegségek leküzdésének érdekében?
Inkontinencia – ne szégyelld!
2018 április 23.   NLCafé
Az inkontinenciában szenvedők nem tudják visszatartani a vizeletüket, és úgy ürül vizelet a szervezetükből, hogy ők azt nem akarják. Ahogyan több kellemetlen betegség esetében, az inkontinenciában szenvedőknél is gyakori, hogy nem szívesen beszélnek a problémáikról, és a szakemberek segítségét is csak akkor kérik, ha úgy érzik, hogy vállalhatatlan
Marfan-szindróma: extrém hosszú végtagok
2018 április 22.   WebBeteg
A Marfan-szindróma nagyon ritka kórkép, tízezer ember közül mindössze egyet érint. Genetikai eredetű, veleszületett kromoszómahibán alapul. A leírások szerint több híres emberről is feltételezik, hogy ebben a betegségben szenvedett, így Paganiniről vagy Lincoln elnökről is vannak ilyen feljegyzések.
Magyar kutatók oldják meg a csontritkulás kérdését
2018 április 22.   ma.hu
A gímszarvasok génjei hordozhatják a megoldást a súlyos betegségre.
Valójában mennyire veszélyes az ülő életmód?
2018 április 22.   Női NetCafe
Az utóbbi időben egyre több kutatás születik az ülő életmód negatív hatásaival kapcsolatban. Ha valaki életmódja miatt sokat ül, lényegesen nagyobb eséllyel szenved a későbbiekben szív- és érrendszeri betegségektől, míg más felmérések szerint az ülő életmód évente legalább annyi halálos áldozatot szed, mint a dohányzás.
A szájüregi daganatok korai tünetei
2018 április 22.   WebBeteg
A szájüregi daganat az egyik leggyakoribb tumoros megbetegedés ma Magyarországon. Ez a tény azért meglepő, mert a betegség korai jelei hamar észrevehetőek, és a korai diagnózist követő, időben elkezdett terápia lényegesen kevesebb szenvedéssel jár és sokkal eredményesebb, mint a későn elkezdett kezelés.
Akár vaksághoz is vezethet - A magas vérnyomás szövődményei
2018 április 21.   WebBeteg
Mind a mai napig, amikor valaki azt mondja, hogy hipertóniában, azaz tartósan fennálló magasvérnyomás-betegségben szenved, a legtöbben csak legyintenek rá. Hiszen kinek ne lett volna már egy kicsit magasabb az értéke, mint a megszokott, és hát az sem lehet nagy gond, ha többször is előfordul. Pedig nem szabad félvállról venni, mert a magas vérnyomá
7 életmód-tipp, mellyel védheted szíved egészségét
2018 április 21.   Női NetCafe
A köztudatban a szívbetegség a férfiak betegsége, valójában a nők leggyakoribb végzetes betegsége, és kétszer több nő, mint férfi hal meg a kórházban egy szívroham után. Helyes életmóddal és kellő odafigyeléssel tehetjük a legtöbbet azért, hogy megelőzzük a szív- és érrendszeri betegségeket.
Honnan tudja a nő, hogy nemi beteg?
2018 április 21.   Hírstart
A nemi betegségek éppúgy érinthetik a nőket, mint a férfiakat. Melyek a szexuális úton terjedő betegségek tünetei a hölgyeknél? The post Honnan tudja a nő, hogy nemi beteg? appeared first on Napidoktor.
Maláriás lett, 18 évesen elhunyt a támadó
2018 április 21.   Rangadó
Márciusban fertőződött meg, egy hónap alatt legyőzte a betegség.
Három iskola zárta be kapuit az influenza miatt a héten
2018 április 21.   Bumm.sk
Az orvosok összesen 2177 esetben diagnosztizáltak influenzát, a betegség előfordulási aránya az előző héthez képest 22,2 százalékkal csökkent.
Szívmelengető gesztussal támogatja rákbeteg testvérét egy 19 éves fiú
2018 április 21.   NLCafé
Ethan nem akarta, hogy testvére úgy érezze, egyedül maradt a betegség elleni küzdelemben.
Az 5 leggyakoribb fülbetegség
2018 április 21.   ProfitLine
Ahogy a legtöbb érzékszervünket, úgy a fülünket is különböző betegségek károsíthatják. Ezek a tévhitekkel ellentétben messze nem csak a gyerekeket érintik, a felnőttek is sűrűn szenvednek az alábbi öt fülbetegségtől!