Vidékfejlesztés

Fontos a magyar borágazat
2019 május 21.   Agrofórum
A magyar borágazat nagyon fontos a magyar mezőgazdaság és a kormány számára, hiszen számos olyan családi gazdaság termeszt szőlőt, majd készít bort, akik részesei a magyar vidéknek és számos munkahelyet teremtenek - mondta az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára Kecskeméten, a 40. országos borverseny megnyitóján.
A borágazat fontos a mezőgazdaság és a kormány számára
2019 május 21.   Lokál
A magyar borágazat nagyon fontos a magyar mezőgazdaság és a kormány számára, hiszen számos olyan családi gazdaság termeszt szőlőt, majd készít bort, akik részesei a magyar vidéknek és számos munkahelyet teremtenek - mondta az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára Kecskeméten, a 40. országos borverseny megnyitóján.
Családi öntözőrendszert adtak át EU-s pénzből Somodoron
2019 május 20.   Portfolio
A minap adták át a Somogy megyei Somodor településen a Gabriella-major öntözőrendszerét, amely a Vidékfejlesztési Program 50 milliárd forintos öntözésfejlesztési pályázatán nyert támogatást - számolt be a fejleményről az AM Sajtóosztályának...
Kiemelt szerep jut az öntözésfejlesztés ösztönzésére
2019 május 20.   Agrofórum
A Vidékfejlesztési Program kiemelt szerepet szán az öntözésfejlesztés ösztönzésére. Az 50 milliárd forint keretösszegű pályázati forrásból megvalósuló beruházások termelékenyebb gazdálkodást, jobb jövedelmezőséget, biztosabb jövőt ígérnek a gazdálkodóknak – fogalmazott Feldman Zsolt, a somodori Gabriella-major öntözőrendszerének ünnepélyes átadásán
Családi öntözőrendszert adtak át Somodoron
2019 május 18.   objektivhir.hu
A Vidékfejlesztési Program kiemelt szerepet szán az öntözésfejlesztés ösztönzésére. Az 50 milliárd forint keretösszegű pályázati forrásból megvalósuló beruházások termelékenyebb gazdálkodást, jobb jövedelmezőséget, biztosabb jövőt ígérnek a gazdálkodóknak – fogalmazott Feldman Zsolt, a somodori Gabriella-major öntözőrendszerének ünnepélyes átadásán – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Wellness és élményfürdő-komplexum épül Miskolctapolcán
2019 május 16.   iroda.hu
Az eseményen Gyopáros Alpár a Modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondta: a program keretében kifizetett támogatások értéke országosan hamarosan eléri az 1500 milliárd forintot, a pénz több mint kétharmada hazai forrás, a magyar kormány támogatása a nagyvárosoknak. Miskolc és környéke mindebből 336 milliárd forint kap, eddig több mint 144 milliárd forintot fizettek ki,…
Nagy István: Az uniós mezőgazdasági támogatások szinten tartására van szükség
2019 május 14.   Magyar Nemzet
Ezen támogatásformák megőrzése az agrárberuházásokat ösztönző vidékfejlesztési támogatásokkal együtt nagyban hozzájárulhat a magyar agrárium további fejlődéséhez – mondta az agrárminiszter.
Már 200 sertéstelep nyert országszerte 29 milliárd forintot uniós pályázaton
2019 május 13.   Portfolio
A sertéstartó telepek korszerűsítésére eddig 29 milliárd forint támogatást ítéltek meg az uniós Vidékfejlesztési Program keretében, amely mintegy 200 sertéstartó gazdaság fejlesztéseinek megvalósítását és versenyképességük javítását...
Idén már 3000 új nyertesnek osztottak ki 65 milliárdot a Vidékfejlesztési Programban
2019 május 9.   Portfolio
Év elejétől április végéig a Vidékfejlesztési Program keretében már 3037 kérelem esetében született támogatói döntés összesen 65,5 milliárd forint értékben, a támogatások kifizetése pedig idén már meghaladta a 66 milliárd forintot...
A termelők eligazodását segíti a megújuló szaktanácsadói névjegyzék
2019 május 9.   Agrofórum
A hazai mezőgazdasági termelők a gazdasági teljesítményük hatékonyságának növelése érdekében több mezőgazdasági és vidékfejlesztési tanácsadási forma közül is választhatnak.
Nemzetgazdasági érdek az agrárium fejlődése
2019 május 8.   Agrofórum
Magyarország az uniós agrárcélokat támogatja, de a Bizottság által javasolt eszközökkel nem tud egyet érteni. A többi jelentős agrártermelő országgal együtt abban vagyunk érdekeltek, hogy a mezőgazdaság számára elérhető uniós források ne csökkenjenek – hangsúlyozta Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára az új Közös
Beszüntetnék a vadállatos produkciókat a brit cirkuszokban
2019 május 4.   Lokál
A brit utazócirkuszok vadállatokat felvonultató produkcióinak végleges betiltásáról nyújtott be törvényjavaslatot a héten a brit kormány - jelentette be Michael Gove brit környezetvédelmi, élelmiszerügyi és vidékfejlesztési miniszter.
Betilthatják a vadállatos produkciókat a brit cirkuszokban is
2019 május 3.   Népszava
A brit utazócirkuszok vadállatokat felvonultató produkcióinak végleges betiltásáról nyújtott be törvényjavaslatot a héten a brit kormány - jelentette be Michael Gove brit környezetvédelmi, élelmiszerügyi és vidékfejlesztési miniszter. (Zöldzóna)
Nagy István: Óriási az európai parlamenti választások tétje
2019 május 2.   Magyar Nemzet
A magyar kormány számára elfogadhatatlan az Európai Bizottság javaslata, amely a földalapú támogatásokat 15, a vidékfejlesztési forrásokat 25 százalékkal csökkentené – hangsúlyozta a miniszter.
Betilthatják a vadállatos produkciókat a brit cirkuszokban is
2019 május 2.   Népszava
A brit utazócirkuszok vadállatokat felvonultató produkcióinak végleges betiltásáról nyújtott be törvényjavaslatot a héten a brit kormány - jelentette be Michael Gove brit környezetvédelmi, élelmiszerügyi és vidékfejlesztési miniszter. (Zöldzóna)
Elfogadhatatlanok Brüsszel támogatáscsökkentő tervei
2019 április 30.   Lokál
A magyar mezőgazdaságnak növekedési pályán kell maradnia, ezért nem értenek egyet a területalapú, illetve a vidékfejlesztési támogatásokat jelentős mértékben csökkentő brüsszeli elképzelésekkel - jelentette ki az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn a Pest megyei Cegléden tartott gazdafórum előtti sajtótájékoztatón.
Élelmiszerár-emelkedéssel riogat az államtitkár, ha az EU csökkenti a támogatásokat
2019 április 29.   Propeller
A magyar mezőgazdaságnak növekedési pályán kell maradnia, ezért nem értenek egyet a területalapú, illetve a vidékfejlesztési támogatásokat jelentős mértékben csökkentő brüsszeli elképzelésekkel – jelentette ki az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn a Pest megyei Cegléden tartott gazdafórum előtti sajtótájékoztatón. Fotó: Rosta Tibor/MT
Most érdemes benyújtani az agrártámogatási kérelmeket
2019 április 24.   ProfitLine
Már erre az évre is igényelhetők csaknem 50 közvetlen agrár-támogatási és vidékfejlesztési jogcímre a terület-alapú támogatások, ám a késlekedés ellen a döntéshozók ismét komoly ösztönzőt építettek az eljárásba. Azon jogosultak számára, akiknek azonnali forrásra van szükségük, az OTP Agrár nyújthat segítséget.
Most érdemes benyújtani az agrártámogatási kérelmeket, mert hamarosan elkezd csökkenni az összegük
2019 április 24.   Menedzsment Fórum
Már erre az évre is igényelhetők csaknem 50 közvetlen agrár-támogatási és vidékfejlesztési jogcímre a terület-alapú támogatások, de május 15-e után idén is minden munkanap késlekedéssel 1 százalékkal csökken a felvehető támogatás összege.
Lendületben a hazai bioágazat
2019 április 24.   Agrofórum
Az agrártárca 2019. április 4-én jelentette be az ökológiai gazdálkodási pályázat keretösszegének 36 milliárd forintra történő bővítését. Ez hatalmas fejlesztési lehetőséget jelent a bioágazat számára, hiszen a Vidékfejlesztési Program keretében biztosított eredeti összeg így a háromszorosára emelkedett – hangzott el az az Ökológiai Mezőgazdasági K