Vidékfejlesztés

További 7 milliárd forint támogatás erdők telepítésére
2020 február 24.   Agrofórum
A Vidékfejlesztési Program erdőtelepítést támogató pályázatának keretében újabb 221 kérelem támogatásáról döntött az Agrárminisztérium - közölte a tárca hétfőn az Mti-vel.
Gazdaságélénkítést és környezeti fenntarthatóságot is szolgál a Bioeast
2020 február 21.   Agrofórum
Magyarország vezetésével magas szintű egyeztetés zajlott 2020. február 20-án Brüsszelben, a közép-kelet-európai országok zöld agrárgazdaságának kutatási és innovációs alapú fejlesztési lehetőségeiről. Az Agrárminisztériumot Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár képviselte.
A KAP a következő költségvetési időszakban sok lényeges elemében változni fog
2020 február 15.   Hírstart
Átmeneti időszak lesz a jövő év az uniós agrártámogatásokban, az új közös agrárpolitika (KAP) elkészültéig a 2014-2020-as időszak szabályozása marad érvényben további egy évig – mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára pénteken egy háttérbeszélgetésen, Budapesten.
Készül a magyar KAP stratégiai terve
2020 február 14.   Napi
A tervek szerint 2020 nyarára elkészülhet az EU Közös Agrárpolitikájára (KAP) vonatkozó magyar stratégiai terv – jelentette be Feldman Zsolt, az agrártárca mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára pénteken.
Változnak az uniós támogatások
2020 február 14.   Hírstart
Az idén is nyílnak még új pályázatok, a következő támogatási ciklusban pedig hazánk a vidékfejlesztési forrásokat a mostaninál koncentráltabb rendszerben osztaná szét.
Változnak az uniós támogatások
2020 február 14.   Magyar Nemzet
Az idén is nyílnak még új pályázatok, a következő támogatási ciklusban pedig hazánk a vidékfejlesztési forrásokat a mostaninál koncentráltabb rendszerben osztaná szét.
Már 600 milliárd forintnyi vidékfejlesztési EU-pénzt kifizettek, jönnek az újabb kihívások
2020 február 11.   Portfolio
A 2021-es év - csakúgy, mint 2014 is volt – átmeneti év lesz a Közös Agrárpolitikában, amely alatt a jelenleg érvényes támogatási rendszer szerint kapják meg a gazdálkodók az uniós támogatásokat – jelezte az Agrárközösség-NAIK Roadshow 2020 utolsó, Hódmezővásárhelyen tartott állomásán Feldman Zsolt. Elmondása szerint a Vidékfejlesztési Program pály
Precíziós gazdálkodás nélkül nem megy!
2020 február 11.   Agrofórum
A digitális, precíziós gazdálkodásra való átállás fontosságáról beszélt az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn Veresegyházán.
Jön az erdődömping Magyarországon
2020 február 10.   Napi
A mezőgazdasági támogatások kifizetése elmúlt hét évének tapasztalatairól, a Közös Agrárpolitikával kapcsolatos aktuális kérdésekről, az öntözésfejlesztés, a birtokpolitikáról, az osztatlan közös tulajdon megszüntetésének szabályozásáról is beszélt az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára egy szakmai rendezvén
Az agrártámogatási rendszer stabilan segíti a gazdálkodók finanszírozását
2020 február 9.   Agrofórum
A mezőgazdasági támogatások kifizetésének elmúlt hét évi tapasztalatairól, az uniós közös agrárpolitikával (Kap) kapcsolatos aktuális kérdésekről, valamint az öntözésfejlesztés, a birtokpolitika, valamint az osztatlan közös tulajdon megszüntetésének hazai szabályozási helyzetéről is beszélt az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért
Agrárminisztérium: A jövőben is számos intézkedés segíti a gazdálkodókat
2020 február 8.   Hírstart
A mezőgazdasági támogatások kifizetésének elmúlt hét éve tapasztalatairól, a közös agrárpolitikával (KAP) kapcsolatos aktuális kérdésekről, valamint az öntözésfejlesztés, a birtokpolitika és az osztatlan közös tulajdon megszüntetésének hazai szabályozási helyzetéről is beszélt az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős állam
A jövőben is számos intézkedés segíti a gazdálkodókat
2020 február 8.   Hírstart
A mezőgazdasági támogatások kifizetésének elmúlt hét évének tapasztalatairól, a Közös Agrárpolitikával (KAP) kapcsolatos aktuális kérdésekről, valamint az öntözésfejlesztés, a birtokpolitika, valamint az osztatlan közös tulajdon megszüntetésének hazai szabályozási helyzetéről is beszélt az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért fel
Ömlik a pénz a magyar agráriumba: mutatjuk, mi vár a gazdákra 2020-ban
2020 február 8.   Hírstart
A mezőgazdasági támogatások kifizetésének elmúlt hét évének tapasztalatairól, a Közös Agrárpolitikával (Kap) kapcsolatos aktuális kérdésekről, valamint az öntözésfejlesztés, a birtokpolitika, valamint az osztatlan közös tulajdon megszüntetésének hazai szabályozási helyzetéről is beszélt az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért fel
A magyar-mexikói agrárkapcsolatok tovább erősödnek
2020 február 6.   Hírstart
Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Nagy István agrárminiszter és Víctor Villalobos Arámbula mexikói mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter kedden, Mexikóvárosban. A cél, hogy szorosabbra fűzzék a két ország közötti együttműködést, a mezőgazdaság, az állattenyésztés, a vidékfejlesztés, a halászat és az akvakultúra területén.
Ezeket a növényvédő szereket nem lehet AKG-ban használni
2020 február 4.   Agrofórum
A Vidékfejlesztési Program irányító hatósága közzétette a nem alkalmazható növényvédő szerek listáját.
Felpörögnek Magyarországon az erdőtelepítések az EU-pénznek köszönhetően
2020 február 1.   Portfolio
Az elmúlt években uniós pályázaton elnyert támogatások közel 6500 hektárral növelték az erdőtelepítéseket Magyarországon, a közeljövőben pedig további 11 ezer hektárnyi telepítéshez járulhatnak hozzá a Vidékfejlesztési Program (VP) támogatásai.
Szédületes mennyiségű támogatást kapott az agrárium
2020 január 30.   Napi
Az agrár- és vidékfejlesztési támogatások keretében tavaly szeptember végéig folyósított összeg 60,9 milliárd forinttal volt magasabb az előző év azonos időszakához képest.
Dübörög az erdőtelepítés
2020 január 29.   Agrofórum
Mintegy 11 ezer hektárnyi új erdő létrehozásához járulhat hozzá a közeljövőben a Vidékfejlesztési Program, az eddig elnyert pályázatoknak köszönhetően az elmúlt években közel 6500 hektáron valósultak meg telepítések - írta a Magyar Nemzet szerdán.
Jókora erdőtelepítési hullám indul - megszólalt a minisztérium
2020 január 29.   Napi
Mintegy 11 ezer hektárnyi új erdő létrehozásához járulhat hozzá a közeljövőben a Vidékfejlesztési program, az eddig elnyert pályázatoknak köszönhetően az elmúlt években közel 6500 hektáron valósultak meg telepítések - írta a Magyar Nemzet szerdán.
Lendületben az erdőtelepítések
2020 január 29.   Hírstart
Mintegy 11 ezer hektárnyi új erdő létrehozásához járulhat hozzá a közeljövőben a Vidékfejlesztési program.