Mádl Ferenc

Szabó Ferenc jezsuita szerzetes kapta az idei Hit pajzsa díjat
2019 február 23.   Infostart
Szabó Ferenc jezsuita szerzetes kapta idén a Parma fidei - Hit pajzsa díjat. Az elismerést Mádl Dalma, Mádl Ferenc korábbi köztársasági elnök özvegye adta át szombaton Budapesten.
Hargitai Anna Magna megváltós nővér kapta idén a Hit pajzsa díjat
2018 február 24.   Hírstart
A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából évente odaítélt elismerést Mádl Dalma, Mádl Ferenc korábbi köztársasági elnök özvegye adta át.
Hargitai Anna Magna megváltós nővér kapta idén a Hit pajzsa díjat
2018 február 24.   Magyar Nemzet
A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából évente odaítélt elismerést Mádl Dalma, Mádl Ferenc korábbi köztársasági elnök özvegye adta át.
Elismerés prágai magyar egyetemistáknak
2017 május 30.   Magyar Nemzet
A 2006-ban megalapított Fiatalok a Polgári Magyarországért díjat idén a Csehországban működő, magyar diákokat tömörítő Ady Endre Diákkör kapta. A díjat Mádl Dalma, Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök özvegye és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nyújtotta át Erdélyi Ágnesnek, a szervezet elnökének.
Kormányszóvivő: csak a kormány „nem hallgattatik meg” CEU-ügyben
2017 május 5.   Hírstart
Oktatási miniszterként Mádl Ferenc már 1993-ban felhívta a figyelmet arra, hogy "vannak aggályos részei" a CEU működésének.
„Az egész egyetemi szféra veszélyeztetve érzi magát”
2017 április 17.   HírTV
A Facebookon reagált a néhai Mádl Ferenc államfő volt tanácsadója Orbán Viktor vasárnapi interjújára, amelyben a kormányfő furcsállotta, hogy a tudományos élet szereplői nem saját egyetemeikért harcolnak.
Egyetemi tanár segít eligazodni Orbánnak CEU-ügyben
2017 április 17.   HVG
Nyílt levelet tett közzé Orbán Viktornak a Facebookon Mádl Ferenc volt köztársasági elnök tanácsadója. Király Miklós szerint a kormányfő "csakazértis" az ellenkezőjét teszi, mint amire a felsőoktatás és a tudomány képviselői kérik őt.
A jogviták igazságosabb rendezése a nemzetközi magánjogi törvény célja - 2018 januártól léphet hatályba az új törvény
2017 március 13.   Jogi Fórum
A magánfelek közötti nemzetközi jogviták, jogügyletek gyorsabb, méltányosabb és igazságosabb rendezése a célja a nemzetközi magánjogról szóló új törvényjavaslatnak, amelyet a napokban kezdett el tárgyalni az Országgyűlés - mondta Nemessányi Zoltán, az Igazságügyi Minisztérium nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős helyettes államtitkára egy háttérbeszélgetésen. A nemzetközi magánjog a…
Balog Zoltán ATV-nek: Már beszéltek az államfő-jelölésről a miniszterelnökkel
2016 december 16.   ATV
Balog Zoltán már beszélt Orbán Viktor miniszterelnökkel az államfő-jelölésről és kormányülésen is szóba került a kérdés, de konkrétumokról nem volt szó. A humán csúcsminiszter Szabad Szemmel című műsorunkban a jövőjével kapcsolatos sajtóhírekről azt mondta, nem kapott felkérést a kormányfőtől a köztársasági elnöki posztra, egyelőre nem készül az államfői székbe, Áder János jelölését támogatná. Azt…
Szobrot állítottak Mádl Ferencnek
2016 július 31.   Népszava
Kövér László: Mádl Ferenc erkölcsi ereje mindenkinek reményt és erőt ad.
Szobrot állítottak Mádl Ferencnek szülőfalujában
2016 július 31.   HVG
A könyvből olvasó köztársasági elnök alakját a Veszprém megyei Bándon, egykori szülőfalujában leplezték le vasárnap.
Erőtlennek, reményvesztettnek érzi magát? Gondoljon Mádl Ferencre, Kövér László szerint az mindenkinek reményt és erőt ad!
2016 július 31.   444
A házelnök mindezt a néhai köztársasági elnök bándi szobrának avatásán árulta el. Kövér szerint "Mádl Ferenc életútja megerősíti a hitet abban, hogy mindig van lehetőség a helyes választásra". (MTI)
Rafinált választ adott a kormány Elie Wiesel-ügyben, de bakott lőtt - aztán javította
2016 július 7.   HVG
Hogy is volt az, amikor a Miniszterelnökség szerint 2009-ben Mádl Ferenc volt az államfő? A tárca sajtóosztálya utóbb korrigálta a tévedést.
Utcaelnevezések
2016 április 8.   Népszava
Szóba került, hogy a Hegyalja utat Mádl Ferencről akarják elnevezni.
„Pokorni Zoltánról pedig tudjuk, hogy taposóakna volt a jele az óvodában”
2016 április 1.   168 Óra Online
„Pokorni Zoltánról pedig tudjuk, hogy taposóakna volt a jele az óvodában” – ezt írta a kormánypárti Magyar Idők a fideszes polgármesterről, miután társaival leszavazta, hogy Mádl Ferenc útra nevezzék át a Hegyalja utat.
A Magyar Idők lekevert egy-egy sallert három fideszes polgármesternek
2016 március 31.   HVG
A kormányoldali Magyar Idők online társfőszerkesztője kiosztott három kerületi polgármestert, amiért elérték, hogy mégse nevezzék el Mádl Ferenc néhai köztársasági elnökről a Hegyalja utat. Szikszai Péter csütörtök délután közzétett véleményírásában nem fukarkodott a jelzőkkel, minősítésekkel. Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármesterről például azt írta, hogy „taposóakna volt a jele az óvodában”.
Nem lesz Mádl Ferenc út a Hegyaljából
2016 március 30.   444
Visszavonták a javaslatot. Tarlós István szerint annyira betámadták az ötletet, hogy az özvegy belebetegedett. De azt a fideszes polgármesterek sem akarták.
Mégsem a Hegyalja utat keresztelik át Mádl Ferenc útra
2016 március 30.   HVG
A főváros vezetése a tiltakozás és az aláírásgyűjtés nyomán visszavonta javaslatát. Azt még nem tudni, melyik közterület kaphatja a néhai köztársasági elnök nevét.
Több mint 1000 aláírást gyűjtöttek össze a Hegyalja út átnevezése ellen a liberálisok
2016 március 30.   HVG
A Magyar Liberális Párt ugyan egyetért azzal, hogy Mádl Ferencről közterületet nevezzenek el Budapesten, azzal viszont nem, hogy a Hegyalja út viselje a volt államfő nevét.
Aláírásokat gyűjtöttek a Hegyalja út átnevezése ellen
2016 március 30.   Infostart
A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) egyetért azzal, hogy Mádl Ferencről közterületet nevezzenek el Budapesten, ugyanakkor azzal nem, hogy a Hegyalja út viselje a volt államfő nevét - mondta Szabadai Viktor, az ellenzéki párt budapesti választmányának elnöke szerdán, a tervek szerint a névváltoztatásról is döntő Fővárosi Közgyűlés ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatóján.

Közélet