Peking 2008 - Ökölvívás

A 75 éves Gedó György az egészségi állapotáról és a magyar ökölvívás helyzetéről is beszélt
2024 április 24.   Sportal
Interjú Gedó Györggyel, a ma 75 esztendős olimpiai bajnok bokszolóval, aki nagyon aggódik szeretett sportágáért.
Human Hungary 2024: Recruitment blokk
2024 április 23.   Behaviour
Teltházzal vette kezdetét a La Vida Duna Rendezvényházban a tavaszi Human Hungary konferencia. A rendezvény Dóczi Violett főszerkesztő megnyitójával indult, a nap többi részét pedig számos szakmai kiválóság és élvonalbeli szakember gondolatai tették érdekessé.   A Recruitment blokk a Kovács Kokó István olimpiai bajnokkal, ökölvívó sportdiplomatával
Igazi harcos a ringen belül és kívül is: 75 éves lett Gedó György
2024 április 23.   Sportal
Hetvenöt éves lett Gedó György olimpiai és Európa-bajnok ökölvívó, az egyetlen magyar bokszoló, aki négy olimpián vett részt. Az Mtva Sajtóarchívumának anyaga:
Férfiakkal verekedve készült az Európa-bajnokságra az angyalarcú lány
2024 április 15.   Sportal
Ma, azaz hétfőn reggel elutazott a héten kezdődő belgrádi Európa-bajnokságra a magyar ökölvívó-válogatott. Soraiban azzal a Hámori Lucával, aki a sportág történetében az első magyar női olimpiai induló lesz majd. Az indulás előtt beszélgettünk a 66 kilós kategóriában versenyző 23 éves klasszissal.
A NOB beszélt az ökölvívás olimpiai helyzetéről
2024 április 3.   Sportal
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (Nob) szerdai közlése szerint az ökölvívásnak a jövő év elejéig maradt ideje arra, hogy a Nob által is elfogadott nemzetközi szövetsége legyen, annak érdekében, hogy a sportág szerepeljen a 2028-as, Los Angeles-i ötkarikás játékok műsorán - írta az Mti.
Olimpia - Most van nagy bajban a teljes ökölvívósport
2024 április 2.   Infostart
A NOB nem tud együttműködni a sportág orosz vezetésével, így beválthatja fenyegetését: a jelenlegi formájában nem lesz boksz a 2028-as olimpián.
Kovács Kokó István életéről készít sorozatot az RTL
2024 március 29.   Media1
Négy epizód készül az olimpiai, Európa-bajnoki és világbajnoki címet is megszerző profi magyar bokszolóról. A dokumentumfilm-sorozatot A Király alkotógárdája készíti.
Régi bokszmeccsek, nagy sikerek, nagy bukások – dokumentumsorozat készül Kokóról
2024 március 29.   rtl.hu
Legutóbb a Sztárbox szakmai vezetőjeként láthattuk az RTL-en, de volt idő, voltak évek, amikor egy ország drukkolt azért, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címek után a profi bokszvilágban is eltáncoljon a csúcsig. Kovács Kokó István életéről most dokumentumfilm-sorozat készül. Az olimpiai bajnoki címtől a Sztárboxig, a profi világbajnoki
Sorozatot készítenek Kovács Koko István életéről
2024 március 28.   Infostart
Nagyon sok olyan részlete van az olimpiai-, Európa- és világbajnok ökölvívó életpályájának, ami alig ismert a nyilvánosság számára.
Élmények, emlékek, történetek - sorozat készül Kokó életéről
2024 március 27.   Sportal
Dokumentum-sorozat készül az olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar ökölvívó, Kovács Kokó István életéről.
A boksz tényleg kikerülhet az olimpiai programból
2024 március 22.   Femcafe
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága kilátásba helyezte, hogy az ökölvívás kimarad a 2028-as Los Angeles-i játékok programjából, amennyiben a sportágnak nem lesz addig olyan nemzetközi szövetsége, amellyel együtt tud működni.
Öttusa, vízilabda, ökölvívás? Sportágak olimpiai sorsáról dönt a magyar vezető
2024 március 21.   Mandiner
Az októberben a NOB-ba bekerült szakember szerint bátraké a szerencse, Magyarország úttörő a fiatalos, új sportágak felkarolásában.
KO-t kaphat az ökölvívás a NOB-tól
2024 március 20.   Infostart
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága kilátásba helyezte, hogy az ökölvívás kimarad a 2028-as Los Angeles-i játékok programjából, amennyiben a sportágnak nem lesz addig olyan nemzetközi szövetsége, amellyel együtt tud működni.
Patinás sportág maradhat ki a 2028-as olimpiai programból
2024 március 20.   Sportal
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (Nob) végrehajtó bizottsága kilátásba helyezte, hogy az ökölvívás kimarad a 2028-as Los Angeles-i játékok programjából, amennyiben a sportágnak nem lesz addig olyan nemzetközi szövetsége, amellyel együtt tud működni - számolt be róla az Mti.
Az ökölvívás kimaradhat a Los Angeles-i olimpia programjából
2024 március 20.   m4sport.hu
A NOB olyan nemzetközi szövetséget szeretne, mellyel együtt tud működni.
Szülei nélkül menekült a háború elől, lebombázták a házát, de olimpiai kvótás bokszolónk célt ért: Magyarnak érzem magam
2024 március 15.   Sportal
Előzetesen talán nem sokan számítottak rá, hogy a magyar színekben versenyző Akilov Pilip olimpiai kvótát szerez a Busto Arsizióban rendezett világselejtezőn. Ugyanakkor az Ukrajnából menekült ökölvívó úgy is elérte a célját, hogy sok volt a nevező, ráadásul nem eredeti súlycsoportjában, hanem öt kilogrammal feljebb, 80 kilóban kellett versenyeznie
Érezték a feladat fontosságát a magyar ökölvívók az olaszországi olimpiai kvalifikációs tornán
2024 március 14.   m4sport.hu
A csapatból mindenki száz százalékon teljesített az ökölvívók magyar szempontból hétfőn kvótaszerzéssel zárult olaszországi olimpiai kvalifikációs tornáján Hamid Tangribergenov szövetségi kapitány szerint, aki ugyanakkor úgy fogalmazott, nagyon sok munkát kell még elvégezni a következő, egyben utolsó kvalifikációs viadalig.
Új szenvedélye lett Kokónak
2024 március 13.   Sportal
A kerékpározás szerelmese lett Kovács Kokó István, az olimpiai, amatőr és profi világbajnok bokszlegenda büszkesége a nevével ellátott Trek bringa, amellyel nemrég Spanyolországban is rótta a köröket.
Meghalt a bokszoló, aki magyar ellenfelet győzött le az olimpiai döntőben
2024 március 12.   Sportal
Gyászol az ökölvívósport, 70 éves korában elhunyt Emilio Correa, a kubaiak olimpiai bajnoka.
Újabb magyar bokszoló szerzett olimpiai kvótát
2024 március 12.   Sportal
A 80 kilogrammos súlycsoportban szereplő Akilov Pylyp negyeddöntőjét is megnyerte, ezzel olimpiai kvótát szerzett az ökölvívók olaszországi kvalifikációs tornájának hétfői záró napján - számolt be róla az Mti.