Peking 2008 - Vízilabda

100 nap múlva itt az olimpia – már 150 magyar sportoló szerzett jogot az indulásra!
2024 április 17.   Mandiner
Húsz év után először szerepel egyszerre a női és a férfi kézi- és vízilabdacsapat is a játékokon – mondta MOB sajtótájékoztatóján Schmidt Ádám sportállamtitkár.
Ők képviselhetik Magyarországot a párizsi olimpián – íme a versenyzők listája!
2024 április 15.   Büntető.com
A magyar olimpiai hagyományokhoz méltóan bővülhet még napról napra párizsi küldöttségünk létszáma, amely már így sem kicsi. Nagy örömünkre csapatok is helyet kaphatnak benne – és nemcsak vízilabdában. Íme az eddigi kvótaszerzőink a 2024-es párizsi olimpiára. A listát folyamatosan frissítjük.
Durván belenyúlhatnak az olimpiai vízilabdaprogramba
2024 április 10.   Infostart
Egyre inkább úgy tűnik, hogy megváltozik a férfi vízilabdatorna lebonyolítása a 2028-as olimpián, de Molnár Tamás, a World Aquatics vízilabda szakbizottságának (WPTC) elnöke szerint erős lobbival meg lehet akadályozni a résztvevő csapatok számának csökkentését.
Felavatták az új vizes központot az olimpiára
2024 április 4.   Magyar Hírlap
A létesítmény a vízilabda, a műugrás és a szinkronúszás versenyeinek ad majd otthont.
Vogel Soma szerint erőt ad a válogatottnak a vb-kudarc: A dühöt átalakítva leszünk motiváltabbak
2024 április 3.   m4sport.hu
Az M4 Sport Úti cél: Párizs című műsorának stábja a dohai világbajnokságon forgatott az ötméteresölő Vogel Somával, a magyar férfi vízilabda-válogatott kapusával, aki a párizsi olimpián szeretne nagyot alakítani a balul sikerült vb után.
Biros Péter: Nem vagyok varázsló
2024 április 3.   Sportal
A március elején kinevezett Biros Péter irányításával a Digi-Eger férfi vízilabdacsapata mindkét eddigi mérkőzését megnyerte az ob I alsóházában, a játékosként háromszoros olimpiai bajnok szakember pedig egyelőre mindig csak a következő találkozóra tekint előre.
"Nem vagyok varázsló" – Biros Péter mindig csak a következő meccsig tekint előre
2024 április 3.   m4sport.hu
A március elején kinevezett Biros Péter irányításával a DIGI-Eger férfi vízilabdacsapata mindkét eddigi mérkőzését megnyerte az ob I alsóházában, a játékosként háromszoros olimpiai bajnok szakember pedig egyelőre mindig csak a következő találkozóra tekint előre.
Kemény Dénes édesapja elismeréséről a Mandinernek: Boldog, büszke, elégedett
2024 április 1.   Mandiner
A legendás nevelőedző, Kemény Ferenc 92 esztendősen is nyomon követi a vízilabdát, utánpótlásedzői díjat neveztek el róla. Sikerkapitány fia mesélt lapunknak a "Fecsó" bácsi állapotáról, ars poeticájáról, humoráról és az idei olimpiai reményekről.
Jansik Szilárd: Dohát mindenki megköszönné, hogy mennyire jó volt nekünk az a pofon
2024 március 23.   Sportal
Jansik Szilárd, a magyar férfi vízilabda-válogatott csapatkapitánya klubjával, a Ferencvárossal a bajnoki cím elhódítása mellett négyes döntőbe szeretne jutni a Bajnokok Ligájában, míg a nemzeti együttessel az olimpián szeretné kijavítani a dohai világbajnoki fiaskót.
Sejtelmes nyilatkozatot tett a jövőjéről vízilabda-válogatottunk sztárja
2024 március 22.   Mandiner
Férfi pólósaink nagy dobásra készülnek a párizsi olimpián.
Vámos Márton: Ugyanaz a jó csapat vagyunk
2024 március 21.   Sportal
A magyar pólós szerint nem változtak a tavaly világbajnok magyar vízilabda-válogatott olimpiai esélyei azzal, hogy a februári, dohai vb-n csak hetedik lett az együttes.
Vámos Márton: Ugyanaz a jó csapat vagyunk
2024 március 21.   m4sport.hu
Vámos Márton szerint nem változtak a tavaly világbajnok magyar vízilabda-válogatott olimpiai esélyei azzal, hogy a februári, dohai vb-n csak hetedik lett az együttes.
Öttusa, vízilabda, ökölvívás? Sportágak olimpiai sorsáról dönt a magyar vezető
2024 március 21.   Mandiner
Az októberben a NOB-ba bekerült szakember szerint bátraké a szerencse, Magyarország úttörő a fiatalos, új sportágak felkarolásában.
Kemény Dénes még ma is Apunak szólít - interjú Kásás Zoltánnal, a pólótörténet legsikeresebb másodedzőjével
2024 március 18.   Sportal
Kásás Zoltán a magyar vízilabdázás azon kevés legendáinak egyike, akinek nincs olimpiai aranya. A vele készített nagyinterjúban erről is szó esik, meg arról, hogy alighanem ő minden idők legeredményesebb másodedzője, aki nemcsak saját jogán híres, hanem egy szem fia apjaként is.
Gerendás György emlékezik Wiesner Tamásra: "a végletekig kemény játékos volt"
2024 március 12.   Infostart
Életének 74. évében elhunyt az FTC egykori vízilabdázója, szakosztályvezetője, az Európa-bajnok, Világkupa- és KEK-győztes Wiesner Tamás. Az InfoRádió a korábbi játékostársat és barátot, az olimpiai aranyérmes Gerendás Györgyöt, az FTC női csapatának jelenlegi vezetőedzőjét kérdezte.
Magabiztos győzelemmel kezdte a negyedöntős kört a Ferencváros a férfi vízilabda BL-ben
2024 március 10.   m4sport.hu
A Ferencváros magabiztos játékkal 11-9-re nyert a görög Olimpiakosz ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntős csoportkörének első fordulójában, szombaton.
Győzött a negyeddöntőben a Ferencváros
2024 március 9.   Sportal
A Ferencváros magabiztos játékkal 11-9-re nyert a görög Olimpiakosz ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntős csoportkörének első fordulójában, szombaton. - írja az Mti
Magabiztos győzelemmel kezdte a negyedöntős kört a Ferencváros
2024 március 9.   Infostart
A Ferencváros magabiztos játékkal 11-9-re nyert a görög Olimpiakosz ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntős csoportkörének első fordulójában, szombaton.
Háromszoros olimpiai bajnok az Eger új vezetőedzője
2024 március 7.   Magyar Nemzet
Az Egri Vízilabda Klub kétéves megállapodást kötött a 4iG csoporttal, és a Digi lesz a névadó szponzora.
Biros Péter vezetőedző lett - hivatalos
2024 március 7.   Sportal
A játékosként háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter lett az egri férfi vízilabdacsapat vezetőedzője.