2008. február 15. péntek

febr. 15
0:14
Jeges borzongás, erdei álomvarázs - S. Hegyi Lucia új kollekciójának bemutatója (NLC)
Nagy fába vágta szabászollóját S. Hegyi Lucia tervezőnő, amikor a VAM Design több száz fős közönsége előtt bemutatta Észak legendái nevű új kollekcióját.
febr. 15
0:58
Kevés gyógyszert vásárolunk patikán kívül (Vital)
tovább
febr. 15
5:17
A fiús anyákra jellemzőbb a szülés utáni depresszió (Infostart)
A fiúgyermeknek életet adó kismamáknak nagyobb eséllyel lesznek depressziósak a szülés utáni hetekben, mint azok, akiknek kislányuk lett.
febr. 15
5:28
Elképesztő prüdéria: Vénusz istennő is sok a briteknek (Infostart)
Leszedették a londoni metróállomásokról azt a Vénusz ókori istennőt szinte teljesen meztelenül ábrázoló posztert, amely Royal Academy múzeum egyik kiállítását hirdette.
febr. 15
5:44
Hamarosan jön a léghajtású autó - nézze meg! (Infostart)
Egy éven belül kapható a sűrített levegővel hajtott autó - ígéri a környezetkímélő gépkocsi francia fejlesztője.
febr. 15
5:55
Túl van az elvonón az Oscar-díjas sztár (Infostart)
Nem kell többé beszámolnia állapotáról a bíróság előtt Mel Gibsonnak, akit 2006-ban gyorshajtás és ittas vezetés miatt tartóztattak le malibui otthona közelében. Az ausztrál színész akkor azzal okozott botrányt, hogy antiszemita megjegyzéseket tett az őt előállító rendőrre.
febr. 15
6:06
Demográfiai válságot okozhat a dohányzás (Infostart)
A legfrissebb előrejelzések szerint Indiában a következő évtizedben évente csaknem 1 millió ember halálát okozhatja a dohányzás.
febr. 15
6:22
Mennyire ismered önmagad? (Blikk)
Szerinted van saját véleményed, de lehet, csak azt hiszed
febr. 15
7:33
"Ostobaságom ára: levágattam a hajam" (Életforma)
Az elmúlt egy hónapban arra a fájdalmas döntésre kellett jutnom, hogy levágjam a hátamig érő hosszú vörös hajamat. Egyrészt változtatni szerettem volna, másrészt annyira tönkretettem, hogy nem volt más választásom.
febr. 15
8:11
Térkép arról, hogy mit tettünk a tengerekkel (Infostart)
A világ óceánjainak majdnem felét komolyan veszélyezteti a halak túlhalászata, a szennyezés és a klímaváltozás - derült ki egy tanulmányból, amely azt mutatja be, hogy milyen hatással van az ember a tengerek élővilágára.
febr. 15
8:33
Tíz háziasszonyból kilenc erre szavazott (Életforma)
A magyar háziasszonyok kedvelik, és gyakran használják a majonézt, bár az élelmiszer összetevőit, valamint a kiegyensúlyozott és változatos táplálkozás összefüggéseit még nem ismerik kellőképpen. Ez derül ki abból a nemzetközi felmérésből, amelyet nemrégiben hazánkban is elvégeztek.
febr. 15
8:44
Majdnem fél tonnát nyomott a férfi, de a dicsőség már odavan (Infostart)
A Guinness rekordok könyvében még egy mexikói férfi, Manuel Uribe szerepel a világ legkövérebb embereként. A dundi férfi azonban már nem méltó a dicső címre, a csaknem féltonnányi súlyának felét ugyanis már leadta.
febr. 15
9:00
Eltűnt a székek alatt a kis Hamish (Infostart)
Elvitte magával a moziba a hörcsögét egy ötéves kislány Nagy-Britanniában. Úgy gondolta, hogy Hamish-nek tetszeni fog az Alvin és a mókusok című rajzfilm.
febr. 15
9:16
Angelina hiába keresi az Oscart (NLC)
Még ki sem osztották az Oscar-díjakat, de Angelina Jolie már most az egyik legnagyobb vesztesnek számít, hiszen elvesztette az Észvesztő című filmben nyújtott alakításáért járó aranytrófeát.
febr. 15
9:18
Veszekedés a gyerekek előtt (NLC)
Megesik, hogy kiborul a só az ebédnél, és anya meg apa valamin összezördül. Megesik, hogy jóval hangosabbak a kelleténél. És megesik az is, hogy a gyerek a szem- és fültanúja mindennek.
febr. 15
9:33
Tavaszváró dekortippek - Virágok és kiegészítők (NLC)
Bár még csak február közepén járunk, a virágboltokban a nárciszok, tulipánok és jácintok azt hirdetik, hogy közeleg a tavasz. Éppen ideje, hogy a szürke téli hangulatot a lakásban is színes tavasziasra cseréljük.
febr. 15
9:34
Az erotika a népmesékben kezdődött-olvasd csak! (Életforma)
Ma már csak a gyerekek műfaja a mese. Nekik olvasnak a szüleik (már ha olvasnak), és ők nézik a rajzfilmeket is délutánonként, esténként. Pedig száz évvel ezelőtt a mese a felnőtteké is volt, ezért nem volt ritka, hogy egy-egy obszcén, erotikus, vagy ha úgy tetszik, arcpirító történet is bekerült a népmesekincsbe.
febr. 15
10:18
Jakupcsek Gabriella az igazság ostora lesz? (NLC)
Alig ért véget A nagy fogyás című reality show, a műsor háziasszonyát, Jakupcsek Gabriellát máris új feladatok várják. Az új szuperprodukció nagy érdeklődésre tarthat számot, hiszen a lényege az igazmondás.
febr. 15
10:30
Böjti receptek a "jóllakás" tilalmi idejére! (Életforma)
Lassan eljő a 40 napos böjt időszaka, a testi lelki megtisztulásé, a mértékletesség és az akaraterő nagy próbája. Segítünk néhány recepttel, hogy túlélje!
febr. 15
11:10
Képriport: hárman haltak meg a papírként összegyűrődött Mercedesben (Infostart)
Hárman meghaltak péntek hajnalban az M1-es autópályán.
febr. 15
11:14
Botrányos Amy Grammy-díjazása? (NLC)
Natalie Cole szerint Amy Winehouse nem érdemelt volna Grammy-díjat. A többszörös Grammy-díjas soul- és dzsesszénekesnő élesen bírálta a drogos sztárt és a díj kiosztóit a legutóbbi gálán.
febr. 15
11:32
Mennyiért ehetünk egészségeset? (Életforma)
Legalább néhány terméket érdemes hazai bio termelőktől beszerezni. Az alábbi táblázat abban segít, hogy mennyire kell megtömni a pénztárcát bio piacozáshoz.
febr. 15
12:14
Besarazták a bálványt! (NLC)
Catherine Deneuve a 60-as évek egyik legvonzóbb színésznője volt. Mára az egykori szépség sokat veszített vonzerejéből, mégsem ez a legnagyobb gondja: az engedélye nélkül jelentették meg életrajzát, amely nem lett túl hízelgő rá nézve.
febr. 15
12:31
Mi az a telítetlen zsírsav? (Életforma)
Energiaszükségletünk 15-40%-át a táplálékkal elfogyasztott zsírok adják. Élettani jelentőségük óriási, hiszen szervezetünkben elégve lényegesen több energiát szolgáltatnak, mint a szénhidrátok. De a zsírok részt vesznek a sejthártya felépítésében, bizonyos hormonok kialakulásában és segítik a zsírban oldódó vitaminok felszívódását is. A növényi eredetű telítetlen zsírsavak csökkentik a…
febr. 15
12:32
"Provokált, hogy a nemi szervét az arcomba tolta, ezért levágtam" (Infostart)
Ausztráliában azzal vádolnak egy magyar származású szerbiai férfit, hogy meggyilkolta korábbi felesége szeretőjét, de előtte még levágta a nemi szervét.
febr. 15
13:14
Kezdődhetnek a forgatások! (NLC)
Befejeződött a hollywoodi írósztrájk, szerdától már munkába állhatnak a forgatókönyvírók – közölte az Amerikai Írók Céhe (WGA).
febr. 15
13:30
Farsang utáni tisztítókúra (Életforma)
Ember legyen a talpán, aki a farsangi mulatságok idején nem eszi túl magát. Ha akkor nem figyeltünk a könnyebb étkezésre, lássuk mit lehet tenni utólag.
febr. 15
14:31
A kis Roland kálváriája (Életforma)
R. Roland örökbefogadása jogerősen lezárult, ezért a konkrét ügyről az alábbiakban tájékoztatjuk a nyilvánosságot.
febr. 15
15:32
Ilyen egy babaszoba - sajátkezűleg (Életforma)
A babaszobát berendezni az egyik legörömtelibb feladat. Nem csupán azért, mert készülődünk, várjuk hamarosan a világra érkező csemeténket, hanem azért is, mert magunk is újra gyerekké válhatunk egy kicsit.
febr. 15
15:38
A hétvégén sarkvidéki idő, jövő héttől tavasz lesz (Infostart)
A hétvégére télies időt, a jövő hétre viszont valódi tavaszt, napsütést és 10 fok körüli hőmérsékletet ígér a meteorológiai előrejelzés.
febr. 15
16:33
Mit tesz az afrikai vöröstea az egészségükért? (Életforma)
A Dél-Afrikából származó Vörös fokföldirekettye (Aspalathus linearis) hajtásaiból készült tea kedvező élettani hatásai és finom íze miatt a modern életmód kitűnő kiegészítőjének bizonyult. Ásványi anyagokban gazdag, cserzőanyag-tartalma alacsony, antioxidáns tulajdonságánál fogva lassítja az élettani öregedést.
febr. 15
17:30
Miért fontosak az antioxidánsok? És még többet erről... (Életforma)
Az orvostudományban a két legnagyobb egészségügyi probléma a szív és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek befolyásolása. A fejlett országokban a lakosság mintegy fele szív és érrendszeri, s mintegy egynegyede daganatos betegségekben hal meg.
febr. 15
17:32
Add meg a módját a kávézásnak! (Életforma)
A kávézás napi rutinná silányítása ellen hirdetett pályázatot a Nespresso. A kávézás luxusa négy magyar formatervező csapatot olyan ötletekre ihletett, mellyel a nemzetközi mezőnyben is jól teljesítettek.
febr. 15
17:47
Szuperokos mobilok (Blikk)
Minden kicsit jobb és kicsit szebb lett, és egyre több az érintőképernyős készülék
febr. 15
17:53
Nem vagyunk közelebb a HIV vakcinához (Metropol)
Nincsenek közelebb a kutatók a HIV (humán immundeficiencia vírus) elleni védőoltás kifejlesztéséhez, mint 20 éve – jelentette ki David Baltimore Nobel-díjas biológus, az Amerikai Tudományfejlesztési Szövetség (AAAS) éves konferenciáján Bostonban.
febr. 15
18:43
Egészségügyi reform – folytatódó adok-kapok viták (Metropol)
A Fidesz szerint a vizitdíj és kórházi napidíj egy év alatt nem teljesítette a bevezetésekor kitűzött egészségpolitikai célokat.
febr. 15
18:58
Nincs egyezség az évszázad válóperében (Infostart)
A jövő héten folytatódik Sir Paul McCartney és neje, Heather Mills válópere, miután a hétfőn kezdődött, eredetileg ötnaposra tervezett eljárás péntek estig nem hozott eredményt.
febr. 15
20:16
Már Bush földjén is árulhatnak vibrátort (Infostart)
Legális a szexuális játékok és segédeszközök árusítása Texasban - döntött egy szövetségi fellebbviteli bíróság.
febr. 15
21:06
Klónozással támasztaná fel pitbullját (Infostart)
Elpusztult kutyáját akarja klónoztatni egy amerikai nő egy dél-koreai céggel.
febr. 15
21:30
Perel a százmilliókat vesztő szerencsejátékos: "Miért hagytak játszani?" (Infostart)
Pert fontolgat az egyik legnagyobb brit fogadóiroda, a William Hill ellen egy megszállott szerencsejátékos, aki azt állítja: nem akadályozták meg, hogy több millió fontot veszítsen.
febr. 15
21:47
Őrizetbe vették az év rendőrét (Infostart)
Előállították azt a mexikói férfit, akit a fővárosban korábban kétszer is az év rendőrének választottak.
febr. 15
21:58
Hamarosan lezárják az eltűnt kislány ügyét (Infostart)
A portugál igazságügyi miniszter szerint hamarosan lezárul a tavaly az országban eltűnt angol kislány, Madeleine McCann ügyében folyó vizsgálat, annak kimeneteléről ugyanakkor nem nyilatkozott a tárcavezető.
febr. 15
22:09
Mobillal ellenőrizheti kedvese őszinteségét (Infostart)
Egy Dél-Koreában elérhető mobiltelefonos szolgáltatás megállapítja, mennyire őszinte az ember beszélgetőtársa, így ellenőrizhető akár a kedves szerelmének valódisága is.

Keresés