2008. február 25. hétfő

febr. 25
0:18
Olvassatok bele a holnapután megjelenő Nők Lapjába! (NLC)
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő négyes számába! Szulák Andrea; Alvás közben fogyunk?!; Sztárok meztelenül; A rakott krumpli rejtelmei; Házasságra vágynak a fiatalok? És még sok minden más
febr. 25
0:22
Telítettségközpont az agyban (HáziPatika)
Amerikai kutatók azonosították az agy telítettségközpontját. Szerintük a jóllakottság-érzésért az agy bal hátulsó amygdala-magja felel, és ezt funkcionális MR (mágneses rezonanciás) felvételekkel tudják igazolni.
febr. 25
0:26
Hatásos hajerősítő módszer 4. (HáziPatika)
Egyre többen számolnak be rendkívüli eredményekről, melyeket a korábbi cikkemben leírt módszer segítségével értek el. Látványos javulást tapasztaltak azok is, akiknek eddig semmi sem segített - Gyulai Anikó mesterfodrász sorozata
febr. 25
0:30
Eddzen, mielőtt az élet megedzené! (HáziPatika)
Jó hatással van az egészségre, a külső megjelenésre, növeli az önbecsülést és a stressz-tűrő képességet, jó hangulatot teremt. Az eredmény: javuló életminőség, jobb életkilátások. Mi az? A jó öreg testmozgás! Javítson az életén!...
febr. 25
0:34
Ahol a tudomány életre kel (HáziPatika)
Hamarosan a régió egyik legmodernebb nemzetközi reprodukciós intézete kezdi meg működését Budapesten, amely minőségi ugrást jelenthet a megtermékenyítést célzó beavatkozások terén.
febr. 25
4:33
Folytatódik a vasutas sztrájk, bizonytalan a közlekedés (Életforma)
A MÁV közleménye szerint a vasutassztrájk miatt a menetrendszerű közlekedést nem tudják garantálni, késésekre, járat-kimaradásokra, útvonal-rövidülésekre kell számítani.
febr. 25
5:20
Vérükkel fizethetnek a lengyel adózók (Infostart)
Lengyelországban az adózóknak lehetőségük van arra, hogy a közteher egy részét véradással fizessék meg.
febr. 25
5:32
Csodálatos napos idő lesz ma, 20 fokos meleggel! (Életforma)
Tavaszias , enyhe idő várható ezen a héten is! Hétfőn akár 20 fokos meleg is lehet az ország déli részén. A hét második felétől a szél felerősödhet, és eső is várható.
febr. 25
5:36
Családi besúgókkal a dohányzás ellen (Infostart)
A kínai Csungking városának egészségügyi hatóságai felszólították a lakosságot, hogy tegyenek jelentést a dohányzási tilalmat megsértő családtagjaikról.
febr. 25
6:02
Mit lehet kezdeni a fegyverrel fenyegetőző gyerekekkel? (Infostart)
Négyszáz német pedagógus vesz részt márciustól decemberig egy továbbképzésen, amelyen arra oktatják őket, miként reagáljanak az iskolákban mind gyakoribb veszélyes helyzetekre, amikor a diákok erőszakosan viselkednek, esetleg fegyvert is bevisznek az osztályba.
febr. 25
6:19
Ezek a legjobb frizuratrükkök (Blikk)
A fodrászmester tanácsaival tökéletes hajkoronát varázsolhatsz magadnak
febr. 25
6:36
Egy őrült, vad szexre vágysz? Akkor ne mosakodj...! (Életforma)
Randevúra készülsz? Akkor valószínű, hogy a kedvenc parfümödet sem felejtetted el magadra fújni, hogy a csábítás biztos legyen. Pedig a saját "szagoddal" biztosabban hódíthatnál...
febr. 25
7:36
Mit ígérnek a csillagok febr.25-márc.2-ig? (Életforma)
Itt a tavasz! Várható megújulás a szerelem és a munka területén? Nézzük, mit ígér a horoszkóp a hófordulóra!
febr. 25
7:46
A nők menthetik meg a férfiakat (Infostart)
A Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének tudományos igazgatója szerint számtalan európai példa mutatja, hogy gazdasági veszteség éri a gazdagokat, ha nem tesznek a szegényebbek jobblétéért. Kopp Mária az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte: a belső harmónia és a boldogság keresése élettani szempontból is fontosabb a külső, anyagias célok hajszolásánál.
febr. 25
8:35
Tarolt a "Nem vénnek való vidék" az Oscaron (Életforma)
Kiosztották a 80. Oscar díjait Los Angelesben, nagy pompák között. A Coen fivérek taroltak.
febr. 25
8:37
Vigyázz! Ha steril vagy, attól meg is betegedhetsz! (Életforma)
Hajdanában az egész család vasárnap fürdött - ekkor ültek be a kádba, a hét további napjaiban pedig megelégedtek a cicamosakodással. A túlzott tisztálkodás káros is lehet!
febr. 25
8:44
Az aluljárókból és a játszóterekről is kitiltják a dohányosokat (Metropol)
Aluljárókból és játszóterekről is kitiltják a dohányosokat az Egészségügyi Minisztérium tervezete szerint. A jövőben akár a közterület-felügyelők is büntethetik a törvényszegőket.
febr. 25
9:13
Sokkoló adatok: mi van az élelmiszerekben? (Infostart)
Egy brit jelentés szerint sok gyümölcs-ízesítésű italnak és rágcsálnivalók több mint fele minimális mértékben, vagy egyáltalán nem tartalmaz valódi gyümölcsöt. A szakemberek azt tanácsolják a vásárlóknak, hogy feltétlenül olvassák el a kisbetűs részeket is a csomagoláson.
febr. 25
9:13
Élet menstruáció nélkül (Vital)
tovább
febr. 25
9:15
A virágnak megtiltani...? Szexualitás kamaszkorban (Vital)
A 21. század tinédzserei számára a szexualitás elvileg nem számít tabunak. A szexuális szabadosság azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy a ma felnövő kamaszok számára problémamentes lenne a téma, vagy többet tudnának a szex veszélyeiről.tovább
febr. 25
9:17
Spielberg kényelmetlen helyzetben (NLC)
Mint ismeretes, Steven Spielberg a 2008-as pekingi olimpia bojkottálására szólította fel Hollywoodot – megérkezett a hivatalos válasz is a kínai kormány részéről. Az biztos, hogy a rendező kényes kérdésbe avatkozott.
febr. 25
9:33
A „francia paradoxon” megoldása (Metropol)
A franciák étrendjében gyakori az egészségtelen, sok telített zsírt tartalmazó étel, ám mégis lényegesen ritkább a szívbetegségek okozta halál, mint Európa sok más országában. E paradoxon megoldására jöttek rá kutatók.
febr. 25
9:35
Vakard ki magad ebből a mocsokból! (Életforma)
Tisztálkodunk és megtisztulunk...Valóban mindent lemoshatunk magunkról és méregtelenítve megszabadulhatunk minden mocsoktól? Azért csak vigyük magunkkal mindig a "tisztasági csomagunkat". Nem árt az óvatosság!
febr. 25
9:42
Az első tavaszi teendők a kertben (Édenkert)
Február végén el kell gondolkoznunk az első tavaszi kerti munkákon. Bálint gazda az elmúlt év időjárása alapján tanácsot ad, mit mikor tegyünk.
febr. 25
10:19
Csonka András új szerepben! (NLC)
A magyar irodalom egyik legsikeresebb alkotása kerül színpadra tavasszal. Csonka András régi vágya teljesül azzal, hogy a kulcsfigura szerepét, Kőnig tanár urat játszhatja az Abigél című musicalben.
febr. 25
10:21
Gryllus Dorka és a trambulin (NLC)
Négy éve ingázik Berlin és Budapest között Gryllus Dorka, és úgy tűnik, nem bánta meg a döntését. Bár kint is egyre komolyabb szerepeket kap, a szíve mégis Budapestre húzza, örömmel vállal el itthon is felkéréseket.
febr. 25
10:36
Tudja, hova dugja! - avagy jön a dugódíj (Életforma)
Előbb-utóbb az autók nem mehetnek be a belvárosba. Igaz, előbb csak azokat szívatják meg, akiknek amúgy sincs sok pénzük.
febr. 25
10:38
Pörögj rá a fekete teára! (Életforma)
A legtöbb ember a napi munka, a tanulás vagy más szellemi tevékenység folytán eljut a holtpontra, amikor úgy érzi, jól esne egy kis felfrissülés. Ilyenkor lefőz egy nagy adag kávét, pedig van más, kímélőbb megoldás is. Próbáljuk ki a fekete teát!
febr. 25
11:14
Horror: a fűnyíró gyilkolta meg a szerzetest (Infostart)
Saját fűnyírója végzett egy buddhista szerzetessel Nagy-Britanniában. Az 50 éves férfi megpróbálta megállítani a gépet, ám a vizes füvön valószínűleg megcsúszott és a traktoros fűnyíró alá esett, ami végzett vele.
febr. 25
11:20
Oscar, te drága! (NLC)
Nem okozott nagy meglepetést a kiemelt díjak megítélése, ám meglepő módon idén nagy szerepet kaptak az európai művészek és filmek. Ma hajnalban immár 80. alkalommal adták át az Amerikai Filmakadémia díjait, vagyis az Oscar-szobrocskákat.
febr. 25
11:22
Vesztegetés a filmvilágban! (NLC)
Igen furcsa és nem teljesen szabályszerű módon jutott szerephez Isla Fisher a Mindenképpen talán című romantikus vígjátékban. Ami meglepő, hogy az ausztrál színésznő mindezt bátran be is vallja.
febr. 25
11:35
A legfinomabb túrós tésztafélék - Süsd meg ma! (Életforma)
Mindhárom túrós finomság könnyen elkészíthető, és akár egy tál ételként is kitűnő vacsora lehet. Garantáltan a család édesszájú tagjainak kedvencévé válik. Próbáld ki!
febr. 25
11:45
Miért vagyunk hatékonyabbak, ha egyedül dolgozunk? (Vital)
Velünk együtt dolgozó kollégáink lelassíthatnak minket, bár valószínű ennek sem mi, sem ők nincsenek tudatában. Ha tehát az ember egyedül dolgozik, eredményesebben halad – állítja egy új tanulmány.tovább
febr. 25
12:21
Megszülettek a sztárbabák! (NLC)
Világra jöttek a várva várt sztárikrek. A boldog szülők, Jennifer Lopez és férje, Marc Anthony ikergyermekei múlt hét pénteken egy New York-i kórházban születtek meg.
febr. 25
12:32
A férfiaknak aztán van bőr a képükön! (Életforma)
Az erősebb nem tagjainak bőre hormonfüggő. Rengeteg hormonális receptor van benne, főleg szteroid típusú nemi hormon.
febr. 25
12:53
Egyre többen neteznek Magyarországon (Infostart)
Tavaly valamivel több mint 600 ezerrel többen interneteztek Magyarországon, mint egy évvel korábban - olvasható a Szonda Ipsos felmérésében. Ennek ellenére a világháló használatának mértéke még mindig elmarad az európai uniós átlagtól.
febr. 25
13:17
Britney Spears ismét pórul járt (NLC)
Nincs könnyű helyzetben a lelkileg tönkrement énekesnő. Britney Spearsnek ismét nem sikerült visszaszereznie láthatási jogait – erősítette meg az ügyben eljáró Los Angeles-i bíróság szóvivője.
febr. 25
13:33
"Gyilkoltam, mert a hangok azt parancsolták" (Életforma)
Néhány éve egy magyarországi kisvárosban meggyilkoltak egy orvost. A férfit saját betege támadta meg, aki skizofréniában szenvedett, és nem volt hajlandó kezeltetni magát. Bűnös vagy sem? A meghasadt elme titkainak jártunk utána.
febr. 25
14:14
Mikola és az ötvenes évek nyelve (Metropol)
Felháborítónak és döbbenetesnek nevezte az egészségügyi miniszter hétfőn Mikola István fideszes szakpolitikusnak egy rádióműsorban elhangzott kijelentését, amelyben árulónak nevezte a vizitdíj mellett aláírást gyűjtő orvosokat.
febr. 25
14:30
Csökkenő memóriavesztés az amerikai időseknél (Metropol)
Amerikai kutatók azt találták, hogy míg 1993-ban a hetvenen fölüliek 12,2 százalékának volt kognitív zavara, addig kilenc év elteltével, 2002-ben csak 8,7 százalékának. A jelenség vizsgálata közben számos érdekes összefüggést fedeztek fel a tudósok: például a szellemi frissesség megőrzése egyenesen arányos a tanulással töltött idővel.
febr. 25
14:34
Dúl a "kölcsönös befogadás" a neten! (Életforma)
Még 2004-ben találta ki a 22 éves amerikai Cason Fenton a "couchsurfing"-et, a turizmus egyre divatosabb, új formáját, amelyet körülírva talán leginkább kölcsönös befogadásnak lehetne nevezni. Ma az interneten keresztül 223 ország több mint 400 ezer polgárát köti össze.
febr. 25
14:36
Annyira felidegesített, hogy belészerettem! (Életforma)
Valójában sokkal valószínűbb a szerelembe esés valakivel, aki frusztrál, vagy felidegesít, megijeszt, vagy szorongást vált ki, mint azzal, aki kedves hozzánk. Vajon miért?
febr. 25
14:47
Szoftver keresi a cukorbetegeket (Metropol)
Egy egyszerű program segíti a brit orvosokat abban, hogy megtalálják a diagnosztizálatlan cukorbetegeket körzetükben.
febr. 25
15:22
Miért ajándékoznak az emberek begóniát? (Édenkert)
Az év legnagyobb részében gazdagon virágzik. Bokros növény, melynek magassága a 30-40 cm-t is elérheti. Kedvelt virágajándék, mert virágával sokáig emlékeztet az ajándékozóra.
febr. 25
15:35
Ki volt a titkok csodálatos művésze? (Életforma)
Az itáliai reneszánsz az etalon, a minta. Ha bárkit megkérnek, hogy mondjon egy festőt, szobrászt ebből a korból, valószínűleg itáliai alkotó nevét halljuk majd. Miért éppen ők? Mit tudtak a világról, az emberről, a művészetről, ami bámulatba ejtő?
febr. 25
15:36
Egy-két óra alatt tette tönkre a kórokozó a nagykanizsai fiú szívét (Metropol)
Vírus vagy baktérium támadta meg annak a 13 éves fiúnak a szívét, aki a múlt héten minden előzmény nélkül halt meg Nagykanizsán. A vizsgálatok alapján az derült ki, hogy a kórokozó mindössze egy-két óra alatt tönkretette fia szívét. Laborvizsgálatokkal néhány nap múlva tudják majd kideríteni, hogy vírus vagy baktérium okozta a halálesetet.
febr. 25
15:37
Utazás kiállítás (NLC)
Látogass el hétvégén a Hungexpo Vásárközpontba, és foglald le már most a nyaralásodat. Az Utazás kiállításon 50 ország üdülési ajánlataiból válogathatsz. Az idei díszvendég Szlovénia lesz, a kiemelt témakör a hazai vízi világ.
febr. 25
16:16
Tibet története - Beszélgetések a dalai lámával (NLC)
Ezidőtájt különös, merész vállalkozásnak számít Tibet történetének megírása, legalábbis abban a változatban, amelyiket Thomas Laird tár elénk.
febr. 25
16:36
Mit tehet ezen a héten az egészségéért?Megmondjuk... (Életforma)
A Holdállás mindig hat az egészségünkre is. Most megtudhatja, hogy ezen a héten mire ügyeljen jobban.
febr. 25
16:59
Emberi csontokat találtak Apagyon egy zsákban (Infostart)
Emberi csontokat találtak Apagyon; az eddigi vizsgálat megállapítása szerint több ember maradványai voltak egy zsákban - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Keresés