2008. február 29. péntek

febr. 29
0:20
Új remény a szervátültetésre váróknak? (HáziPatika)
Három kutatócsoportnak egymástól függetlenül ugyanazzal a módszerrel sikerült megakadályoznia a szervátültetés utáni kilökődést: a szervvel együtt a donor vérképző őssejtjeit is átültették a betegbe.
febr. 29
0:24
Haldokló gyerekeket szolgálnak (HáziPatika)
Legnagyobb tragédia egy családban, ha a gyermek haldoklik. Szegeden dolgozik egy tanatológiai munkacsoport: pszichológusok, lelkészek, mentálhigiénés szakember, szociális munkás és pszichiáter próbál segíteni a haldokló...
febr. 29
5:15
Tippek bortartónak, kínálónak (NLC)
Október a szüret hónapja, a szõlõ, az új bor ünnepe. Baráti ebédek, vacsorák, Bacchus kisebb-nagyobb ünnepségei során mindig fõszerepet kap az isteni nedû. A fajta, a márka, az évjárat kiválasztása mellett fordítsunk gondot a bor tárolására, tálalására is!
febr. 29
5:17
Dugóhúzók (NLC)
Nélkülözhetetlenek. Funkcionalitásukon túl érdemes odafigyelni megjelenésükre, egy-egy különleges darab akár attrakció is lehet a vendégváró asztalon!
febr. 29
5:19
Ritmusváltás fénytöréssel (NLC)
A lakás finom, játékos, érzéki, hívogató – egy nõ vágyai szerint...A lakás átgondolt, precíz, logikus, titkokkal teli – egy férfi tervei szerint. Közös, jókedvû alkotás eredménye.
febr. 29
5:21
Hangulatfények (NLC)
Most, hogy nappalaink rövidülnek, a mesterséges fénynek még nagyobb szerep jut otthonunkban. Bátran változtathatjuk az atmoszférát egy kapcsolással! Megéri.
febr. 29
5:23
Duna-parti csónakház (NLC)
A költözés sokszor egyben életmódváltást is jelent. Belvárosból zöldövezetbe, panelbõl kertes házba, faluról városba költözködni azt is jelenti, hogy életstílusunk, mindennapi ritmusunk megváltozik.
febr. 29
5:25
Színtér szürkében (NLC)
Ha valakinek tehetsége van valamely mûvészethez, többnyire más mûvészetek sem idegenek tõle.
febr. 29
5:27
Keleti szellem, nyugati forma (NLC)
Ha az ember évekig élt a földkerekség túlsó felén, természetes, hogy e másik világ emlékeit megõrzi otthonában.
febr. 29
5:29
Féltve õrzött lábak (NLC)
Hiába szép és ápolt a lábfejünk, ha különbözõ statikai elváltozások miatt nem biztos támasza testünknek. Testsúlyunk az alsó végtagunkra nehezedik. Ha a láb kényes egyensúlya megbomlik, egész tartásunk megváltozik, és úgy érezzük, mindenünk fáj.
febr. 29
5:30
A világ legrettenetesebb allergiájában szenved az ausztrál tinédzser - képekkel (Infostart)
Ashleigh Morris nem úszhat, és egy nehéz nap után nem lazíthat forró fürdővel, frissítő zuhannyal - ugyanis éppen a vízre allergiás. A 19 éves lány még a saját izzadtságától is tele lesz fájdalmas kiütésekkel.
febr. 29
5:31
Mikor szüljünk? (NLC)
A legtöbb nõ szeretne anya lenni. Hogy mikor, arra eltérõ válaszokat adnak. A sorsnak is nagy szerep jut a fogantatás idõpontjának kiválasztásában. De vajon tényleg annyira számít az életkor e sorsdöntõ kérdésben? A legújabb trendek cáfolják a köztudatban élõ igazságot: szülni fiatalon kell.
febr. 29
5:33
Vitaminszüret (NLC)
A tréfás népi rigmusok áldó szavakkal illetik Noét, amiért hajdan a szõlõt is felvitte a bárkájára. Az utókor hálálkodása természetesen a bor nagyrabecsülésén alapszik, ám tény, hogy az õsi gyümölcs – a gabonával együtt – az életet, az egészséget jelentette, s jelenthetné ma is.
febr. 29
5:35
Ez ám az igazi orális szex! (Életforma)
Romantika? Az meg micsoda? Hol olvastál róla Drágám? - néz fel, emlékezeteiben szorgalmasan kutatva, a férfi az újságolvasásból.
febr. 29
5:35
Pepita patikaügy (NLC)
A rendszerváltás után elkezdõdött a patikák privatizációja. Betegek és egészségesek aggódtak, mi lesz az árakkal. A gyógyszertárak magánkézbe kerültek, az orvosságok ára szabott, mindenhol ugyanannyit fizetünk értük. Csakhogy az egészségügy megint válságban van, változásokra van szükség a patikákban is.
febr. 29
5:37
Nem dohányzók elõnyben! (NLC)
A dohányzással összefüggõ betegségek a vezetõ halálozási okok közé tartoznak. Aki nem dohányzik, óriási kockázattól óvja meg a szervezetét. Nemcsak betegségeket elõz meg, hanem szépségét, közérzetét, sõt a memóriáját is védi.
febr. 29
5:39
Lelkünk mozija: az álom (NLC)
Friedrich Kekulé von Stradonitz német vegyész jó ideje töprengett a benzolmolekula különleges tulajdonságainak magyarázatán, de nem jött rá a titok nyitjára. Egy éjjel aztán minden megvilágosodott. De hogyan? Miként hozhat megoldást egy bonyolult kérdésre az álom?
febr. 29
5:41
Aszalt csemegék (NLC)
Már évezredekkel ezelõtt kitalálták, miképpen lehet tartósítani a friss, lédús, zamatos gyümölcsöt, hogy ne csak a szezonjában lehessen enni belõlük. Az õsi eljárás a vízelvonás elvén mûködõ aszalás.
febr. 29
5:43
Janka, az apró csoda (NLC)
Nézem a szõke, mozgékony, érdeklõdõ kislányt. Megpróbálom elképzelni: õ csupán negyvenhét dekás parányi test, épphogy csak él. Egy inkubátorban. Az, hogy egészséges gyerek jár-kel elõttem, az orvosok elszántságának, a szülõk akaraterejének a csodája.
febr. 29
5:45
Sosem hervadó virág (NLC)
Virágra vágyunk, de nem hervadó szépségûre? Percek alatt varázsolhatunk magunknak néhányat - van rá tippünk, hogyan!
febr. 29
5:47
Illatokkal a rosszkedv ellen (NLC)
Az otthonnak vagy akár egy szobának is lehet kellemes, megnyugtató illata. Ha híján vagyunk már a kert virágainak, az illatozó gyümölcsöknek, de füstölõt nem akarunk nap mint nap gyújtani, készítsünk lakásdísznek is beillõ illatosítót.
febr. 29
5:49
Amikor a méret a lényeg (NLC)
"Mennyit nõtt ez a gyerek!?" - halljuk számtalanszor, és tényleg, mennyit is nõtt? Készítsünk a kicsinek is tetszõ magasságmérõt - ha van testvér, akkor kettõt -, és kezdõdhet is a verseny: ki nõtt többet az idén?
febr. 29
5:51
Dér csípte, az õsz színezte (NLC)
A narancsos-piros csipkebogyó barátságos, meleg színével, szelíd formájával szép õszi dísze otthonainknak. Ám ahogy az idõ télbe fordul, egyre nehezebben lelünk ép terméseket a szabadban.
febr. 29
5:51
Gyakrabban támad a sokkal kevesebb cápa (Infostart)
Az utóbbi néhány évben egyre növekszik a cápatámadások száma, annak ellenére, hogy a ragadozók száma drasztikusan csökken. Szakértők szerint a jelenség oka az, hogy egyre több ember egyre több időt tölt a tengerekben.
febr. 29
5:53
Mi viríthat télidõben az ablakunkban? (NLC)
Egy virágokkal vagy fûszernövényekkel teli ablakpárkány igazán szívderítõ látvány, ám mi legyen télen az üresen tátongó balkonládákkal?
febr. 29
5:55
Csillogjon a kertünk! (NLC)
Az ünnep közeledtével ne csak lakásunkat, hanem kertünket is öltöztessük ünneplõbe, hadd hirdesse mindenkinek, mennyire várjuk már a karácsonyt.
febr. 29
5:57
Vendégcsalogató kapudísz (NLC)
Az ünnep közeledtét már messzirõl jelzik a bejáratra – ajtókra, kapukra – akasztott koszorúk vagy más díszek.
febr. 29
5:59
Mindent a szemnek! (NLC)
Ahol gyerek van a háznál, ott a szaloncukor az egyik legkelendõbb dísz. Egy kis huncutsággal örök életûek lehetnek ezek a gyorsan fogyó édességek.
febr. 29
6:01
Csillogós nosztalgia (NLC)
Menjünk vissza az idõben száz évvel! Az aranyos angyalkák, a rózsaszín virágok, a szívek és a flitteres csillogás a boldog békeidõket idézi. A csillagszórós, gyertyafényes ünnephez jól illik majd a nosztalgiázás.
febr. 29
6:02
A kocsival együtt a gyereket is vitte a rendőrségi lopóautó (Infostart)
Perrel fenyegetik egy házaspár a szentpétervári önkormányzatot, mert a közlekedésrendészet lopóautója a kocsival együtt a nyolcéves fiúkat is magával vitte. Az incidens súlyos mentális problémákat okozott a gyereknél - állítják a szülők.
febr. 29
6:03
Agyfitnesz (NLC)
A stressz szervezetünk természetes reakciója a feszültségekre, szorongásokra, változásokra. Kis mennyiségben izgalmasabbá teheti életünket, a tartós feszültség azonban káros, betegségekhez, balesetekhez vezethet. Fontos, hogy tanuljunk meg lazítani!
febr. 29
6:05
Keserédes kísértés (NLC)
A vörösbor, a kávé, a tea után újabb bûnös élvezeti cikkrõl derült ki: mértéktartóan fogyasztva elõnyös is lehet. A keserû csokoládéban található antioxidáns anyagok javítják a vérkeringést, hozzájárulnak a szív egészséges mûködéséhez, csökkentik a szívroham és agyvérzés kockázatát.
febr. 29
6:07
Érettségivel az álláspiacon (NLC)
A menedzserkönyvek hosszasan ecsetelik, hogy miként írjunk önéletrajzot. Hogyan taglaljuk az iskoláinkat, emeljük ki képzettségünket. De mi a helyzet, ha csupán egy érettségit tudunk felmutatni?
febr. 29
6:09
Tészta, tészta, pasta (NLC)
Ha nincs otthon „semmi”, ha hullafáradtak vagyunk, ha valamit csak gyorsan össze akarunk dobni, az egyik legtökéletesebb választás a jó öreg tészta. Szósszal, paradicsommal, olívaolajjal, friss fûszernövényekkel. Ahogy tetszik!
febr. 29
6:11
Nehéz kérdések – jó válaszok (NLC)
Már reggel gyomorgörccsel ébredünk: tízkor állásinterjú. Elõre sajnáljuk magunkat, mert biztosan most is csak hebegni-habogni fogunk a rengeteg kellemetlenkedõ kérdésre. Pedig nem kellene idegeskednünk. Remekül fel lehet készülni a legvérmesebb interjúra is.
febr. 29
6:13
Csak a madarak nyelvét beszéli a legújabb Maugli (Infostart)
Egy olyan kisfiút találtak az orosz gyermekvédelmi hatóságok, aki csak a madarak nyelvét érti, pedig az édesanyjával élt.
febr. 29
6:13
All in 1 (NLC)
Tudom, régen adtam hírt magamról, de itt vagyok újra, és a kedvenc témámat tálalom elétek. A mostani téma mottója: utálok mosogatni. Ezért most olyan receptekkel kísérleteztem, amihez elég egy edény.
febr. 29
6:35
Dekoltázs, avagy a kebeltájék ápolása (Életforma)
Régi korokban tudták, elmúlt időkben még sejtették, mára azonban feledésbe merülni látszik mindaz a fortély, amely a női test e kivételes tájékát maradandóan széppé és pillanatnyi alkalomhoz illően vonzóvá teszi.
febr. 29
7:18
Mily meglepő: a nők a tartós erekciót okozó gyógyszert választanák (Infostart)
A Viagrának annyi; a potencianövelő gyógyszerek közül a nők a kék tabletta riválisát preferálják, az ugyanis tartósabb erekciót biztosít.
febr. 29
7:29
A topmodell tragikus halála (Infostart)
Feltehetően a guineai származású volt topmodell, Katoucha Niane holttestét fogták ki a Szajnából csütörtökön - közölték a francia nyomozók, akik szerint baleset történhetett.
febr. 29
7:31
Lezárult a nyomozás: "kísértetek okozták a kárt" (Infostart)
A román rendőrség lezárta a vandalizmus ügyében folytatott nyomozást, és megállapította, hogy kizárólag kísértetek lehetnek a felelősek.
febr. 29
7:35
"Tizenöt menetig bírom a vágy iramát..." (Életforma)
Janus Pannonius (1434-1472), a magyar irodalom reneszánsz-humanista verselője többszörösen is kiérdemli a "kettősségek vonzásában" kifejezést.
febr. 29
7:40
Hazazavarják a munkából, akinek piszkos az alsógatyája (Infostart)
Különös lépésre kényszerült egy szerb vállalat vezetője: utasításba kellett adni, hogy nem jöhet senki dolgozni - piszkos alsóneműben.
febr. 29
7:52
Körözési plakátként látta viszont a nyaralási képeket (Infostart)
Sokkot kapott az a német ingatlanügynök, akiről a televíziós bűnügyi műsorban azt állították: ő a világ egyik legveszélyesebb bűnözője, aki tinédzser kora óta sorra követi el a gyilkosságokat. Később kiderült, hogy egy maffiavezérrel keverték össze.
febr. 29
8:13
Csaknem ötvenmilliót vertek el két hét alatt, börtön a jutalmuk (Infostart)
Rács mögé kerül két testvér, mivel jó részét elköltötte annak a pénznek, amely tévedésből került egyikük számlájára.
febr. 29
8:19
Csipesz a rákbeteg gyomrában, penicillin az allergiásnak - hibáznak a legjobb orvosok is (Infostart)
Először fordult elő a német egészségügy történetében, hogy tizenegy tekintélyes orvos nyilatkozatot tett közzé az általuk korábban elkövetett műhibákról.Amióta a közlés csütörtökön nyilvánosságra került, Németország "legbátrabb orvosainak" nevezik őket a kommentátorok.
febr. 29
8:30
A kortárs lesújtó véleménye: "a Beatles szavatossága lejárt" (Infostart)
Nem túl hízelgően nyilatkozott a The Who frontember a hatvanas évek legendás zenekaráról, a The Beatlesről. Roger Daltrey ugyanis támogatja az egyik brit rádió kezdeményezését, melynek keretében letiltanák az állomás műsoráról minden idők egyik legnagyobb zenekarának dalait.
febr. 29
8:35
Vécévilla a tiszta toalettért (Életforma)
Szim Dzse Duk egy melllékhelyiségben született - egyébként nem véletlenül.
febr. 29
8:41
Nem fogdoshatják büntetlenül férfiasságukat az olaszok (Infostart)
A férfiak nyilvános helyen nem érinthetik meg nemi szervüket - határozott az olasz legfelsőbb bíróság. Aki mégis így tesz, bírságra számíthat.
febr. 29
8:43
Meggondolta magát: mégis meztelenkedne az énekesnő (Infostart)
A jelek szerint meggondolta magát és mégis hajlandó meztelenül fotózkodni KT Tunstall. A skót énekesnőnek egy kikötése azonban van: csak akkor meztelenkedik, ha utána digitálisan javítanak a képen.

Keresés