2009. január 23. péntek

jan. 23
0:00
Megtört szívek szindrómája (HáziPatika)
Nemcsak szentimentális regényekben léteznek megtört szívű asszonyok, a kardiológia is ismeri a fogalmat. Tünete hirtelen fellépő mellkasi, nyaktájéki és a balkarban jelentkező fájdalom, melyet légszomj és rosszullét kísér.
jan. 23
0:04
Fájdalmas elsavasodás? (HáziPatika)
A helytelen táplálkozás nem csak az emésztő- és az érrendszert, de az ízületeket és csontokat is tönkreteszi. Az ízületekben az elmúlt negyven év tette a legnagyobb károkat. Csak nemrég bizonyosodott be, miért rombolják a modern...
jan. 23
5:12
Nem kapott szülinapi tortát a hároméves Adolf Hitler Amerikában (Infostart)
Adolf Hitlerre keresztelte fiát egy amerikai pár, akiktől most a hatóságok elvették gyermekeiket. A szülők szerint a név miatt, az illetékesek azonban azt állítják: az anya és az apa rosszul bánt a kicsikkel.
jan. 23
5:30
Ronaldo: Tényleg jól vezetek! (Infostart)
Cristiano Ronaldo jó vezetőnek tartja magát, annak ellenére, hogy január elején összetörte méregdrága Ferrariját.
jan. 23
5:48
A hívők pénzéből szerencsejátékoztak a papok (Infostart)
Az amerikai katolikus egyház legnagyobb sikkasztásaként emlegetik annak a két tiszteletesnek az esetét, akik állítólag a hívők adományait Las Vegas-i túrákra, szép házakra és nőkre költötték.
jan. 23
6:06
Kímélő és takarékos (Blikk)
Egy új mosógép drága. Hogyan kerüljük el a felesleges kiadást, s mit tegyünk, hogy a mosás gazdaságos legyen? Bóbis Ildikó, az Ökoszolgálat szakértőjének segítségével ehhez állítottunk össze egy hatékony „mosóprogramot”.
jan. 23
7:18
Lakatos Márk megmutatta, hogy ki a legény a konyhában! (Életforma)
A szülinapos Lakatos Márk tegnap esti "királyi" és véres vacsoráján ismét kiderült, hogy kitűnő vendéglátó, aki szeret, és tud is főzni. Megmutatta végre, hogy ki a férfi a konyhában...!
jan. 23
7:27
Hasznos-e a babaúszás? Érvek és ellenérvek (WebBeteg)
A babaúszás hasznosságáról élesen megoszlik a gyermekorvosok, védőnők, gyógytornászok és a szülők véleménye. Vannak, akik egyértelműen ellenzik, mások dicshimnuszokat zengedeznek róla.
jan. 23
8:30
A francia lányok a brit pasikra, a britek pedig a franciákra hajtanak (Infostart)
A francia lányok ötöde a brit pasikra bukik, míg a britet 40 százaléka a legendásan jó szerető francia férfiakra kíváncsi - derül ki egy friss felmérésből.
jan. 23
9:24
Megölte feleségét, mert a nő egyedülállóként szerepelt a közösségi oldalon (Infostart)
Megölte különélő feleségét egy brit férfi, ugyanis felháborította, hogy az asszony a Facebook közösségi portálon családi állapotát egyedülállóra változtatta.
jan. 23
9:33
Egy szájbaktérium a felelős a koraszülések többségéért (WebBeteg)
Egy újonnan felfedezett, nagyrészt a szájban megtalálható baktérium lehet a felelős a koraszülések 80 százalékáért - állítják amerikai kutatők. A baktérium egy sérülés vagy lyukas fog segítségével bejut a véráramba, onnan a méhbe, ahol gyulladást okozva felelős a koraszülésekért.
jan. 23
9:42
Tartsuk egészségesen háziállatainkat - a válság idején is (Infostart)
A kisállatok óriási üzletet jelentenek világszerte. Csak Amerikában évente 41 milliárd dollárt költenek a kutyusokra, cicákra és halakra, de úgy tűnik, hogy a gazdasági válságot a házi kedvencek is megszenvedik.
jan. 23
9:44
Két embert lőttek le egy norvégiai iskola előtt (Infostart)
Két halálos áldozatot követelő lövöldözés volt péntek reggel az észak-norvégiai Tromso város egyik iskolaépülete előtti parkolóban - közölte a rendőrség.
jan. 23
10:00
Hároméves, de már letüdőzi a cigifüstöt (Infostart)
Megúszta a büntetést az a brit nő, akinek hároméves fia úgy dohányzott, mint ha évek óta ezt csinálta volna. A gyermeket a nő egy barátnője filmezte le, amint szájába vesz egy cigarettát, öngyújtóval meggyújtja azt, majd le is tüdőzi a füstöt.
jan. 23
10:02
Gyapjúpulóverben éli túl a telet egy árva bárány - nézze meg! (Infostart)
Kötött gyapjúpulóvert adtak rá arra az árva, újszülött bárányra, akivel nem törődött az anyja. Jack imádja a ruháját, amit csak olyankor nem visel, amikor az mosásban van.
jan. 23
10:18
Vigyázat! Hétvégén újra támad a front! (Életforma)
Bár viszonylag meleg az idő, a közérzetünkre ez mégsincs jó hatással.
jan. 23
11:12
Szexre kényszerítette és éheztette gyerekeit a brutális anya (Infostart)
Egyik fiát szeretkezésre kényszerítette, a másik öt gyermekét pedig rettenetes körülmények között, hidegben, tetvesen, éheztetve tartotta egy ír nő. Ő az első nő Írországban, akit vérfertőzés miatt ítéltek el.
jan. 23
11:30
Az agyban dől el az egészséges életmód (Életforma)
A testmozgás mennyiségét befolyásoló fő tényezők: az önmaguk által érzékelt képesség és a vágy a mozgásra. 5 167 kanadai bevonásával készült tanulmány kimutatta, hogy az aktív életforma legfontosabb akadálya pszichológiai összetevőkben rejlik.
jan. 23
11:39
Az orvos válaszol - Oltás terhesen? (WebBeteg)
Hepatitis oltás utolsó adagját kéne beadatnom, ám lehet, hogy terhes vagyok, ezért aggódom, okozhat-e gondot? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 23
11:48
Több halottja van a bölcsődei késelésnek (Infostart)
Legalább két gyerek és egy felnőtt veszítette életét egy nyugat-belgiumi bölcsődében történt késes támadásban pénteken - derül ki friss közlésekből.
jan. 23
12:06
Huszonöt tény, amit biztos nem tudott Michelle Obamáról (Infostart)
Szegény családban nőtt fel, apjának túlórát kellett vállalnia, hogy el tudja tartani a családját. Először nem tetszett neki Obama, az első randimeghívásra nemet is mondott. Előbb szociológiát tanult, utána szerzett jogi diplomát. Két gyermeke van, és nem is akar többet. Huszonöt érdekesség Michelle Obamáról.
jan. 23
12:24
Rituális gyilkosságnak esett áldozatul az énektanár Thaiföldön (Infostart)
Rituális gyilkosságként nyomoz a rendőrség egy brit férfi halála ügyében. A zenetanárt a saját házában gyilkolták meg brutálisan Thaiföldön. Egy animista hegyi törzs tagjai között keresik a tettest.
jan. 23
12:24
Forróságot kínálunk hétvégére! (Életforma)
Ebben a dermesztő hidegben az ember nem vágyik másra, mint hogy a kandalló mellett ülve forró levest kanalazzon. Ha előbbi nincs is a lakásunkban, utóbbival könnyedén felmelegíthetjük magunkat. Íme három nagyszerű, különleges leves receptje.
jan. 23
12:42
Meghalt a katona, aki lelőtte John McCain gépét (Infostart)
Meghalt az a katona, aki lelőtte a korábbi amerikai elnökjelölt, John McCain repülőgépét. Az eset még 1967-ben, a vietnami háborúban történt: McCain súlyosan megsebesült, és öt évet töltött fogságban.
jan. 23
12:43
Óriásbébi született Miskolcon (WebBeteg)
Hat kiló 20 dekás, 64 centis kislány született Miskolcon. A baba édesanyjának harmadik gyermeke, akinek korábbi terhességeiből is nagy súlyú gyerekek születtek. Az orvosok közleménye szerint mindketten jól vannak.
jan. 23
12:44
Sztárügyvédek csatája Ecclestone válóperében (Infostart)
Bernie Ecclestone azt az ügyvédnőt kérte fel válóperéhez, aki Madonna ex-férjének is segített, de a sportvezető felesége is sztárügyvéddel készül. A tét nem kicsi: 730 milliárd forintos vagyonról kell megegyezniük.
jan. 23
13:36
Eva Mendes a legkívánatosabb nő a világon (Infostart)
A színésznő Eva Mendes 2009 legkívánatosabb nője, legalábbis egy amerikai férfimagazin internetes szavazásának eredménye szerint.
jan. 23
13:54
Egy pingvin, amelyik irtózik a víztől (Infostart)
Utálja a vizet a 11 éves Kentucky, a pingvin, ezért aztán míg a többiek a medencében játszanak, ő csak magányosan ücsörög a szikláján.
jan. 23
13:56
Micsoda pech! Egyetlen kertet tarolt le a hurrikán (Infostart)
Mini-hurrikán pusztított egy angol ház kertjében. A vihar nemcsak fákat és bokrokat tarolt le, de a család autóit is összetörte.
jan. 23
14:49
Mi történt Berényi Miklóssal? A tüdőrák a képernyőn és a valóságban (WebBeteg)
Sokakat érdekel, mi is derült ki és mi történt Berényi Miklóssal. Egy baleset után készített mellkasröntgen felvételen derült ki egy árnyék a tüdejében. Az elvégzett vizsgálatok alapján a tüdő daganatos betegsége igazolódott.
jan. 23
15:51
Mi történt Berényi Miklóssal? A tüdőrák a képernyőn és a valóságban (WebBeteg)
Sokakat érdekel, mi is derült ki és mi történt Berényi Miklóssal. Egy baleset után készített mellkasröntgen felvételen derült ki: egy árnyék van a tüdejében. Az elvégzett vizsgálatok alapján a tüdő daganatos betegsége igazolódott.
jan. 23
16:18
Mire képes, akinek hosszú az ujja? Eláruljuk! (Életforma)
Ha a gyűrűsujja hosszabb, mint a mutatóujja, akkor a brit kutatók szerint az ön lehet a tökéletes bróker.
jan. 23
16:56
Embrióőssejtek: gerincsérülések gyógyítására is alkalmas lehet (WebBeteg)
Engedélyezték az Egyesült Államokban az első embrióőssejtes humán terápiás kísérletet. Az eljárás során a gerincsérülés miatti bénulást szeretnék önkénteseken gyógyítani. Noha az eljárás forradalmi áttörést hozhat a gyógyításban, számos vallási csoport etikátlannak minősíti és tiltakozik ellene.
jan. 23
17:57
Mi történt Berényi Miklóssal? Tüdőrák a képernyőn és a valóságban (WebBeteg)
A Barátok közt Berényi Miklósáról egy baleset után készített mellkasröntgen felvételen derült ki: egy árnyék van a tüdejében. Az elvégzett vizsgálatok alapján a tüdő daganatos betegsége igazolódott.
jan. 23
20:12
Gyermekekkel vannak tele az elvonók (Infostart)
Soha ennyi gyermeknek nem volt még szüksége Nagy-Britanniában orvosi segítségre az alkohol- és kábítószer-problémái miatt, mint 2007-ben és 2008-ban.
jan. 23
20:48
Fatönknek nézték az eltévedt turistát az ausztrál sivatagban (Infostart)
Romániai rokonain keresztül kért segítséget telefonon az a turista, aki eltévedt az ausztrál sivatagban. Három napig nem evett és ivott, mire rátaláltak.
jan. 23
22:00
A dán király ölette meg a híres csillagászt? (Infostart)
Négyszáz év után végre megoldódhat a különc dán csillagász, Tycho Brahe halálát övező rejtély: a régészek engedélyre várnak, hogy felnyithassák az 1601-ben elhunyt tudós sírját, és megvizsgálhassák maradványait. Feltételezésük szerint Brahét megmérgezték.

Keresés