2009. január 4. vasárnap

jan. 4
0:18
Hurma: díszfának is jó (HáziPatika)
E paradicsomra emlékeztető gyümölcs nálunk még csak "gyermekcipőben" jár, míg az ázsiai földrészen már az ókorban is előszeretettel fogyasztották. Aki ismeri, főleg gyümölcssalátába vagy joghurtokba teszi, illetve nyersen...
jan. 4
6:09
Hová menjünk síelni? (Blikk)
Ha még nem tudja, hol élvezze kedvenc téli sportját, akkor összeállításunkban meglelheti az önnek ideális helyszínt.
jan. 4
8:33
Nézze, ez egy régi fürdőszoba... és ez lett! (Életforma)
Első pillantásra modern összképet nyújt a fiatal pár fürdője, de felfedezhetők benne a harmincas-negyvenes évek stílusának jellegzetességei és szépségei is. Így illeszkedik a korszerű fürdő a patinás épülethez, és biztosan nem unják meg a berendezést akkor sem, ha másfelé fordul a divat szele.
jan. 4
10:57
Szívelégtelenség esetén is hatásosak az omega-3 zsírsavak (WebBeteg)
Az omega-3 zsírsavakkal kapcsolatosan megjelent egyre több kedvező eredmény miatt elképzelhető, hogy több szív-és érrendszeri betegség megelőzéséről és kezeléséről szóló irányelvet is átdolgoznak a kardiológiai fórumok.
jan. 4
11:15
A tél eddigi leghidegebb éjszakája (Infostart)
A mostani volt a tél eddigi leghidegebb éjszakája, Nyírlugosnál -17,5 Celsius fokot mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.
jan. 4
12:00
Hétfőn adják át hivatalosan a szentesi légimentő bázist (WebBeteg)
Hétfőn adják át hivatalosan az ország hetedik légimentő bázisát Szentesen. A dél-alföldi régiót ellátó új légimentő bázis 100 millió forintos költségéből 60 milliót az egészségügyi tárca vállalt, 40 milliót az érintett önkormányzatok adtak össze - mondta el szombaton Vojnik Mária, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára.
jan. 4
14:33
Milyen a klasszikus angol, olasz és amerikai öltöny? (Életforma)
Öltönynek az azonos anyagból készült zakóból és nadrágból álló együttest nevezzük, szülőföldje Anglia. De azt felismerjük-e, hogy melyik közülük a klasszikus angol, olasz vagy amerikai?
jan. 4
15:54
A vitamin nem véd a rák ellen (Metropol)
Világszerte sokan szednek különböző vitaminokat - a legtöbben C- és E-vitamint - remélve, hogy azok megelőzik a súlyos betegségeket, például a rosszindulatú daganatok megjelenését, ám úgy tűnik, hiába.
jan. 4
16:12
A szaunázás előnyei és kockázatai III. (WebBeteg)
A szauna ellenjavallatait ismertető cikksorozatunk harmadik részében megtudhatják, hogy mire figyeljenek a szaunázásnál a gyerekek, az alkoholt fogyasztók és a gyógyszert szedők szaunázás során.
jan. 4
16:21
Szállodai stílus - otthon (Életforma)
Bármennyire másnak tűnik is a szállodaszoba, mint az otthoni nappali, jobban belegondolva hasonló problémákat kell megoldani mindkettő berendezésénél.
jan. 4
17:33
2009-ben is érdekes programok a Mezőgazdasági Múzeumban (Életforma)
A Magyar Mezőgazdasági Múzeum 2009-ben sem tétlenkedik. Íme néhány kiemelkedően érdekes ajánlat, a gazdag programkínálatból.
jan. 4
18:27
A hatos lottó nyerőszámai - gazdára talált-e a 650 milliós nyeremény? (Infostart)
A hatos lottó 1. heti sorsolásán a következő számokat húzták ki: 10, 16, 17, 26, 28, 43.
jan. 4
19:57
Kisbabák egészséges táplálása (Blikk)
Néhány évtizeddel ezelőtt az anyákat még arra buzdították, hogy minél előbb kezdjék meg a csecsemők korai hozzátáplálását, a szilárdételek bevezetését a táplálkozásba. Mostanra azonban már számtalan tapasztalat és tudományos kutatás bebizonyította, hogy a kisbaba szervezetének az első hat hónapban az anyatejen kívül semmi másra nincs szüksége.
jan. 4
20:15
Különböző évben születtek az ikrek (Infostart)
Bár csak 26 perc különbséggel született egy ikerpár az Egyesült Államokban, a gyermekek különböző évben jöttek a világra.
jan. 4
22:21
Halálos kimenetelű autóbaleset Budakalászon - képekkel (Infostart)
Nem sikerült újraéleszteni azt a férfit, akinek az életéért küzdöttek a mentők a budakalászi bevásárlóközpontnál, miután autójával frontálisan összeütközött egy másik kocsival - közölte Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Keresés