2009. január 6. kedd

jan. 6
0:06
Bizonyították: a tv miatt híznak el és dohányoznak a gyerekek! (HáziPatika)
Egy nemrég megjelent tanulmány szerint ha a gyerekek és tinik nagyobb hatásnak vannak kitéve a televízió, a zene, a filmek és más médiumok által, nagyobb valószínűséggel híznak el, lesznek dohányosok vagy jelentkeznek náluk más...
jan. 6
0:10
A megfázás szezonja (HáziPatika)
Olyan nincs. A megfázásnak nincs szezonja. Meghűlni, megfázni bármikor lehet. Kellünk hozzá mi, esetleg a kimelegedett testünk. Menjünk ki vele a hidegbe, lehetőleg ne vegyünk fel sapkát, sálat és már biztosított is a betegségünk.
jan. 6
5:33
A fagyasztóban lakott a kínai séf (Infostart)
Egy japán étterem használaton kívüli fagyasztójában lakott egy kínai séf Észak-Walesben. Az illető szépen be is rendezkedett a "lakásában". Most azonban kitoloncolják, munkaadói pedig büntetés elé néznek.
jan. 6
6:00
Légszomj - Milyen betegségekre utalhat? (WebBeteg)
A nehézlégzés egy olyan tünet, amelyet bárki megtapasztalhat az élete során, nem kell nagyobb betegség hozzá. Gondoljunk csak a megterhelő fizikai munkákra, sportolás után, kimerültség esetén, vagy nagy lelki megrázkódtatáskor jelentkező fulladásérzetre. Azonban számtalan betegség állhat a hátterében, ezért fontos a körülmények, kiváltó okok tisztázása.
jan. 6
6:09
Ilyen az álomfogyókúra (Blikk)
Gondoltad volna, hogy éjszaka, álmodban is karcsúsodhatsz? Most azt is megtudhatod, hogy miként!
jan. 6
6:11
Maradjunk fittek télen is! (Blikk)
A hidegben se hanyagoljuk a sportot, és ilyenkor se engedjük el túlzottan magunkat!
jan. 6
6:27
Feldarabolt kislány maradványai kerültek elő a hűtőszekrényből (Infostart)
Egy négyéves kislány feldarabolt holttestére bukkantak a dél-kínai Kantonban, egy férfi lakásának hűtőjében. A gyerek megölésével gyanúsított A He korábban állítólag azt mondta: az emberhús finom.
jan. 6
6:45
Roham okozta Travolta fiának halálát (Infostart)
Jett Travolta fején nincs jele koponyasérülésnek, a fiú halálát "roham" okozta - közölte a holttestről gondoskodó temetkezési vállalkozó hétfőn a boncolás után kiállított halotti bizonyítványra hivatkozva.
jan. 6
9:09
Rossz a kedve? Takarítson! (Infostart)
Portörlés, hastánc, a lakás átrendezése, éneklés egy kórusban - néhány jó tanács az ünnepek utáni rosszkedv elűzésére.
jan. 6
9:09
Rák: génjeinkben hordozzuk a sorsunkat? (WebBeteg)
A rák genetikai betegség: a rosszindulatú daganatok kialakulásának hátterében az áll, hogy a gének mutációja nyomán felborul a sejtek osztódásának szabályozása. A tumorbetegségek genetikai jellege ugyanakkor nem azt jelenti, hogy a rák minden esetben öröklött betegség. Interjú.
jan. 6
9:27
Miért veszélyes 40 feletti férfitól teherbe esni? (Életforma)
A nők nehezebben esnek teherbe, és gyakrabban vetélnek, ha a magzat apja idősebb 40 évesnél, állapítja meg egy nemrég megjelent francia tanulmány.
jan. 6
10:03
Napi egy alma a terhesség alatt, és nem lesz asztmás a gyerek (Infostart)
Az asztma és az ekcéma kialakulásától is megvédheti a gyermekét a jövendő anya, ha a terhesség alatt bizonyos ételeket fogyaszt - derült ki egy holland kutatásból.
jan. 6
10:12
A napfény megelőzi a rövidlátás kialakulását (WebBeteg)
Ha a gyerekek naponta 2-3 órát töltenek erős napfényben, akkor nem lesznek rövidlátóak - erre a következtetésre jutottak ausztrál tudósok. Az erős napfény segít ugyanis szabályozni a szem gyerekkori fejlődését.
jan. 6
10:14
Átszúrta a szívét a benne felejtett tű a férfinak (WebBeteg)
10 millió forint kártérítés kér az a Baranya megyei férfi, akiben hét éve egy műtét után tűt felejtettek az orvosok a szigetvári kórházban. A fém öt évig vándorolt a férfi testében, majd a szívében megállt és azt átszúrta.
jan. 6
10:21
Katie Holmes megmenti New Yorkot (Infostart)
Katie Holmes egymaga mentette meg New Yorkot, már ami a város gazdaságát illeti: Tom Cruise felesége, amióta odaköltözött, 10 millió dollárt költött el.
jan. 6
10:21
Így ne fogyókúrázzon! Belehalhat! (Életforma)
Emberek ezrei halnak bele a fogyókúrába szerte a világon. Az egyik legutóbbi tanulmány a walesi rendkívüli helyzetről számolt be, ahol eddig 22 ezren vesztették életüket a karcsúságért.
jan. 6
13:21
Eddig is vacogott a foga? Most jön még csak az igazi hideg! (Infostart)
A következő hetekben sem változik az időjárás, folytatódik a hideg téli idő. A hegyekben és a tartósan hóval borított területeken éjszakánként akár mínusz 15 Celsius-fok is lehet, de napközben is jóval fagypont alatt marad a hőmérséklet. Bár a januári kemény tél nem szokatlan, a mostani tartós fagy rendkívülinek számít - mondta az InfoRádió által megkérdezett meteorológus.
jan. 6
13:21
Vigyázat! A rágótól is nő a has (Életforma)
Azt hitte, ha chips helyett rágózik, akkor jót tesz szervezetének? Nos, rosszul gondolta. Íme nyolc étel, ami nem is olyan egészséges, mint azt valaha gondolta.
jan. 6
13:21
A krónikus fáradtságot gyerekkori trauma is okozhatja (WebBeteg)
A gyermekkorban elszenvedett lelki és fizikai traumák hatszorosra növelik a felnőttkori krónikus fáradtság valószínűségét - állapította meg egy amerikai tanulmány, amit az Archives of General Psychiatry című amerikai orvosi folyóirat közölt.
jan. 6
13:57
Nemcsak szervezetünket, mobilunkat is méregteleníteni kell! (Infostart)
Az ünnepek után önsanyargató diétába kezd, netán méregteleníti szervezetét? Ne csak magára gondoljon, hanem mobiltelefonjára is, hiszen készülékének is szüksége van egy kis megtisztulásra - legalábbis ezt állítja egy ausztrál mobilcég.
jan. 6
15:27
Sose adj tanácsokat a haldoklónak! (Életforma)
Mindenki másként reagál, mikor megtudja, hogy halálos kórban szenved. A reakció függ a személyiségtől, a kapcsolatok minőségétől, a vallási hiedelmektől illetve attól, hogyan reagáltak korábban a nehézségekre.
jan. 6
15:27
Szupersztetoszkóp tikosszolgálati technikával (WebBeteg)
A titkosszolgálati lehallgatási technika felhasználásával szupersztetoszkóp kifejlesztésén dolgoznak ír tudósok - adta hírül kedden a BBC brit közszolgálati hírportál. Az orvosi hallgatóval olyan szívproblémák is kimutathatók, amelyeket a hagyományos sztetoszkóppal nem lehet észlelni.
jan. 6
16:03
Orgazmus után fáj a fejem! (Blikk)
Ki ne hallott volna már hirtelen fellépő fejfájásról, mely közhelynek tűnő kifogással a nők próbálják partnerük testi közeledését hárítani? Ám a szexuális eredetű fejfájás, vagyis az orgazmus-fejfájás valóban létező probléma, amikor a felek egyikére – akár az erősebb nem képviselőire is – az orgazmus átélésének pillanataiban villámcsapásszerűen tör rá különböző intenzitással a fejfájás.
jan. 6
16:21
Sírni mindenkinek szabad!? (Életforma)
Bizonyára már mindannyian éltünk át egy "jó sírást" - egy szakítást követően, vagy egy stresszes nap után, a sírástól gyakran megkönnyebbülünk, és utána máshogy látjuk a világot. De miért előnyös a sírás? És létezik vajon "rossz sírás" is?
jan. 6
17:15
Travolta nem törődött megfelelően a fiával? (Infostart)
A halottkém vizsgálata kiderítette: a filmsztár fia roham miatt halt meg múlt hét pénteken, de többen állítják, hogy John Travolta, aki a szcientológiai egyház tagja, nem vette figyelembe fia valódi betegségét.
jan. 6
17:33
Tegyünk a téli lehangoltság ellen! (WebBeteg)
A téli időszakban szervezetünknek nem csak a hideg és a különböző vírusok, baktériumok támadásaival kell szembenéznie, de meg kell birkóznia a rövidebb és sötétebb nappalok által okozott változásokkal is. Hogyan védekezhetünk a téli időszakban sokakat érintő lehangoltság, álmosság, rosszkedv ellen?
jan. 6
18:36
Napi ötször kéne zöldséget és gyümölcsöt enni (Metropol)
Tudta, hogy a fagyasztott zöldségekben, gyümölcsökben gyakran több a vitamin, mint a boltok polcain lévőkben? Tudnivalók és jótanácsok.
jan. 6
20:33
Közmunkára ítélték, mert leitatta kutyáját (Infostart)
Egy brit férfi sörrel és vodkával itatta le, majd megverte kutyáját, de a szigorú brit állatvédelmi törvényeknek köszönhetően a kegyetlen gazdi nem úszta meg a büntetést.
jan. 6
20:51
Még a kórházban sem tudták, hogy megszült a nő (Infostart)
Egy angol nőnek fogalma sem volt arról, hogy terhes. Vajúdás közben azonban annyi vért vesztett, hogy belehalt a szülésbe, de még a kiérkező mentősök sem gyanították, hogy életet adott egy babának.
jan. 6
21:09
Hogyan lehet Knutból pénzt csinálni? (Infostart)
A világhírre szert tett jegesmedve, Knut szeptemberben elhunyt gondozójának fia úgy szerzett nem kevés pénzt, hogy az eBay-en áruba bocsátotta apja személyes tárgyait.

Keresés