2009. február 1. vasárnap

febr. 1
0:30
Kivi: Mi fán terem a húspuhító? (HáziPatika)
Megszoktuk, hogy néhány különc kivételével a legtöbb gyümölcs fán terem. A kivi is különc, nem létezik kivifa. A kivi növény az erkélyen is elfér, és még gazdag terméssel is jutalmaz, ha befogadjuk...
febr. 1
8:09
Pénzbüntetésre számíthatnak a meztelen túrázók (Infostart)
Egy svájci kanton önkormányzata cselekvési programot dolgozott ki egy nemrég felbukkant, és meglehetősen kellemetlen jelenséggel, a meztelen túrázókkal szemben. A naturista kirándulók pénzbüntetésre számíthatnak.
febr. 1
8:27
Pályázzl! Ki legyen az év onkológusa? (Életforma)
Ha az Ön onkológusa különösen sokat tett az Ön vagy hozzátartozója felgyógyulásáért, írja meg nekünk történetét és tegyen javaslatot arra, hogy kié legyen "Az év onkológusa - az én orvosom" díj.
febr. 1
8:45
Vigyázat, allergiaveszély! (Blikk)
A fogászati kezelés után közvetlenül vagy akár néhány hónappal később is jelentkezhet az allergia.
febr. 1
9:03
Az anorexia nem csak a nők betegsége (Infostart)
Minden ötödik fiatal nő evési rendellenességgel küzd, legalábbis Nagy-Britanniában, ahol a közegészségügyi szolgálat készített felmérést az emberek táplálkozási szokásairól és mentális egészségéről.
febr. 1
9:39
DNS-mintával a kutyapiszok ellen (Infostart)
Egy német kisvárosban DNS-mintát vesznek a kutyákból, hogy megbüntethessék a gazdákat, ha az állatuk közterületre piszkít. A projekt összesen 420 ebet érint.
febr. 1
10:09
Tudnunk kell! Gyermekek újraélesztése (WebBeteg)
Bármikor találkozhatunk olyan esetekkel, amikor újraélesztés válhat szükségessé: lehet játszótéri- vagy közúti baleset, vízbefúlás, háztartási baleset, áramütés, félrenyelés. Ha ilyen helyzettel találkozunk, nem szabad megijednünk, pánikba esnünk.
febr. 1
10:33
Tömeges halált okozott a kamion balesete (Infostart)
Közel százan haltak meg Kenyában annak következtében, hogy lángra lobbant egy felborult tartályautóból kiömlött benzin.
febr. 1
11:09
Milyen a jó gyerekcipő? (Blikk)
Természetes anyagú legyen, jól szellőzzön a láb, magas legyen a kéreg és kifelé döntött a sarok.
febr. 1
11:45
A bikavér csókja az Akadémiát is elérte (Infostart)
Az Első Akadémia Bormustrán az alábbi pincészetek borait tartották a legjobbnak a tudósok: Royal Tokaji Borászat, Hilltop Neszmély, Etyeki Kúria, Bott Frigyes Borászata és a Lőrincz György által vezetett St. Andrea Pincészet. Az utóbbi cég győztes bora egy egri bikavér. A hírt nagy ováció fogadta az egriek által szombaton rendezett Bikavér bálon, ahol Simon József, neves egri borász egyebek között…
febr. 1
12:15
ÁNTSZ vizsgálat a soproni plasztikai műtét ügyében (WebBeteg)
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat hivatalból vizsgálatot indít annak az osztrák nőnek az ügyében, aki január közepén halt meg egy soproni plasztikai műtétet követően.
febr. 1
13:15
Elfogták a szexuális zaklatókat (Infostart)
A XVI. kerületi rendőrök elfogták azt a két férfit, akik szexuálisan zaklattak, majd bántalmaztak egy nőt Budapesten pénteken - mondta el Kajó László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).
febr. 1
13:18
Emberek szűrésére is alkalmas lehet az új kergemarhakór teszt (WebBeteg)
Amerikai, kanadai és német orvosok pénteken bejelentették, hogy áttörést értek el az olyan olcsó és gyors vérteszt létrehozásában, amellyel ki lehet szűrni a szarvasmarhák közül a kergemarhakórosokat, még mielőtt azokon mutatkoznának a klinikai tünetek.
febr. 1
13:51
Ragályos boldogság (Blikk)
Egy boldog barát másfél kilométeres körzetben akár 25 százalékkal is megnövelheti valakinek a boldogsági „rátáját”
febr. 1
14:27
Figyelem! Állatkínzás elkövetőit keressük! (Életforma)
Péntek hajnalban az Algyőn található Szegedi Ebrendészeti telep elé valaki zárt ládába még élő kiskutyákat dobott. Sokan nem tudják, hogy állatokkal így bánni bűncselekmény, amiért akár két év börtön is kapható.
febr. 1
17:09
A hatos lottó nyerőszámai - nyereményekkel (Infostart)
A hatos lottó 4. heti sorsolásán a következő számokat húzták: 1, 8, 23, 24, 33, 36.
febr. 1
18:21
Emberségből csillagos ötös - egy fantasztikus játékért (Életforma)
A gyermekkori elhízás megelőzése érdekében meghirdetett általános iskolai pályázat, a Nestlé Nutrikid Olimpia újabb állomásához érkezett. A novemberi pályázatok elbírálása során a zsűri a rendkívül kreatív pályaművek között igazi humánus kincsre lelt.
febr. 1
18:57
Súlyos sérültje is van a kazánrobbanásnak - képek (Infostart)
Egy ember súlyosan megsérült, amikor a Budapesten, a XVIII. kerületi Gyergyó utca egyik családi házában felrobbant a fatüzelésű kazán - mondata Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.
febr. 1
19:15
Együtt lépnek színpadra John Lennon fiai? (Infostart)
Együtt fog színpadra állni John Lennon és Yoko Ono fia, Sean Lennon és féltestvére, az egykori Beatles tag első házasságából született Julian Lennon. Ez lenne az első alkalom, hogy a két fiú együtt szerepel a nyilvánosság előtt.
febr. 1
20:39
A sok C-vitamin csökkenti a fiatal nők vérnyomását egy tanulmány szerint (Metropol)
Azoknak az amerikai lányoknak a legalacsonyabb a vérnyomása, akiknek vérében sok a C-vitamin. A minél több gyümölcs, zöldség fogyasztását tanácsoló tudományos vizsgálat eredményeit a táplálkozástudomány vezető folyóirata, a Nutrition Journal közölte.
febr. 1
20:41
Hideg időben emelkedik az idős emberek vérnyomása (Metropol)
Idős korban - kiváltképp 80 éven túl - a vérnyomás a külső hőmérséklettől függően változik: hőségben csökken, hidegben emelkedik - állítják francia kutatók.
febr. 1
20:51
Tavaszra felépül az első aktív készház Magyarországon (Metropol)
Májusban készül el Budapest agglomerációjában az első aktív készház, amely több energiát állít elő, mint amennyit elhasznál, az ára negyedével több, mint a "hagyományos" készházé.

Keresés