2010. január 4. hétfő

jan. 4
0:24
Szavazzon Ön is az Év Orvosára! (HáziPatika)
A Tegyünk az Egészségünkért Alapítvány által szeptemberben meghirdetett Év Orvosa kezdeményezésre több száz történet érkezett, amelyekkel betegek jelölik orvosukat az Astellas Díjra. Az idei év három legemberségesebb orvosa...
jan. 4
0:28
"Az immunrendszerem lepuffantja a vírusokat" - videó! (HáziPatika)
Veszélyes a gyermekek oltása H1N1-es új influenza vírus ellen? Mit csinál az oltás? Milyen mellékhatásokra lehet számítani a H1N1-es vakcinától? Erről kaphatnak információkat rövid videónkból.
jan. 4
1:06
Nem ajánlatos már gyertyát gyújtani a karácsonyfákon (WebBeteg)
A karácsonyfák január elejére már annyira kiszáradtak a lakásokban, hogy nem ajánlatos azokon gyertyát, vagy csillagszórót gyújtani, ugyanis nagyon könnyen lakástűz alakulhat ki ebből - mondta a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság főosztályvezetője.
jan. 4
6:00
A lengyel orvosokat már kevésbé vonzza Svédország (Infostart)
A korábbihoz képest kevésbé érdeklődnek lengyel orvosok a svédországi munkavállalás iránt, mert már otthon is egyre inkább megtalálják a számításaikat.
jan. 4
7:24
Rutin vérkép - A leggyakoribb vérvizsgálati adatok értelmezése (WebBeteg)
A szervezetünk vizsgálatának a legegyszerűbb és leggyorsabb módja a vér laboratóriumi vizsgálata. Az egészségi állapotunk felmérésére éppúgy alkalmas vizsgálati módszer, mint bizonyos betegségek felismerésére, szűrésére.
jan. 4
8:24
Gázolt a 3-as metró a Ferenc körúti megállónál (Infostart)
Elütött egy embert a 3-as metró hétfő reggel a Ferenc körúti állomásnál; buszokkal pótolják a baleset miatt nem közlekedő metrót - közölte Erős János, a BKV fődiszpécsere.
jan. 4
8:26
Késve járnak a BKV-buszok a hideg miatt (Infostart)
Késve közlekednek a BKV buszjáratai a hideg időjárás miatt - közölte Erős János, a BKV fődiszpécsere.
jan. 4
8:27
A ráknak már a diagnózisa is ölhet (WebBeteg)
Azok a férfiak, akikkel közlik, hogy prosztatarákjuk van, nemcsak gyakrabban követnek el öngyilkosságot, hanem megnő annak az esélye is, hogy korábban halnak meg szívbetegségben. Svéd kutatók vizsgálatának elgondolkoztató eredményeit a PLoS Medicine közölte.
jan. 4
9:54
A Dunába fagyva találtak egy férfit Budapesten (Infostart)
A Dunába fagyva találtak rá egy budapesti férfi holttestére hétfőn - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
jan. 4
10:33
H1N1 - Eladó az oltóanyag? (WebBeteg)
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) decemberi közleménye szerint az újinfluenza-járvány Nyugat-Európa nagy részében tetőzik, és Közép-Európában valamint Ázsiában erősödik.
jan. 4
11:24
Egyre több a kövér amerikai (Infostart)
Nem sikerült elérni azokat a nagyszabású népegészségügyi célokat, amelyeket 2010-re tűzött ki maga elé az amerikai kormányzat egy évtizede.
jan. 4
11:36
"Nem tudom feldolgozni az Anyukám halálát!" - A pszichológus válaszol (WebBeteg)
"Pár hónapja halt meg az Anyukám és azóta nem tudok megnyugodni. Akut leukémiája volt. Állandóan bűntudat gyötör. Állandóan jár az agyam, aminek mindig az a vége, hogy azt érzem, én vagyok a hibás. Valamire nem figyeltem oda. Képtelen vagyok elfogadni, hogy Anyukám egyszer csak nincs. Hogyan lehet ezt a hiányt feldolgozni? " - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 4
11:42
Nyílt törése van a Magas-Tátrában lezuhant magyar hegymászónak (Infostart)
Mindkét lábát eltörte a legismertebb magyar hegymászó, Erőss Zsolt, aki a Magas-Tátrában szenvedett balesetet. A Mount Everest első magyar megmászójának két társa volt. Egyikük súlyos, a másik könnyebb sérüléseket szenvedett, amikor lezuhantak egy 150 méter magas falról. A hegyimentőket ők értesítették mobiltelefonon.
jan. 4
12:54
A miniszterelnök a legrosszabbul öltözött férfi (Infostart)
A GQ férfimagazin brit kiadása szerint Gordon Brown öltözött a legrosszabbul 2009-ben, míg a legstílusosabb ruhatára az Alkonyat-filmek sztárjának, Robert Pattinsonnak van.
jan. 4
14:45
Miért nem egészségesek az amerikaiak? (WebBeteg)
Az amerikai kormány elemzi a 2010-es eredményeket, majd új, vélhetően kevésbé nagyratörő egészségügyi célokat tűz ki, melyeket 2020-ra kíván elérni. Az Egyesült Államok egészségügyi és humán szolgáltatások minisztériuma tízévente újraértékeli a célokat, és jelentést tesz közzé az előző évtizedben elért haladásról.
jan. 4
15:18
Bánkúton szerdától ismét lehet síelni (Infostart)
Várhatóan szerdától ismét lehet síelni Bánkúton, egy felvonót üzembe helyeznek - tette közzé honlapján a Bánkút Síklub hétfőn.
jan. 4
16:06
4 tuti tipp, hogy be tudd tartani az újévi fogadalmakat (NLC)
Az újévi fogadalmak megtartása nem könnyű. De van néhány tuti tippünk ahhoz, hogy idén végre sikerüljön áttérned az egészséges étrendre.
jan. 4
16:48
Tengeri szökőár zúdult a Salamon-szigetekre (Infostart)
Tengeri szökőár zúdult hétfőn a Salamon-szigetekre, a cunami legalább egy falut elöntött, de az első jelentések szerint csak anyagi károkat okozott, senki sem szenvedett komolyabb sérülést.
jan. 4
17:54
Készül a leukémia vakcina (WebBeteg)
A brit kutatók által kidolgozott eljárás a kemoterápia vagy csontvelő-átültetés utáni visszaesést akadályozhatja meg.
jan. 4
18:00
A régióban Magyarországon a legdrágább a benzin (Infostart)
Magyarországon kell a legtöbbet fizetni a benzinért a környező országokhoz képest, és a gázolajért is csak Szlovákiában kell többet fizetni a Nemzetközi Közúti Fuvarozói Egyesület (IRU) adatai szerint.
jan. 4
18:36
Hároméves korukig egy szót sem szóltak (Infostart)
Vannak gyermekek, akik hároméves korukig egyáltalán nem szólalnak meg. Egy brit felmérés szerint a fiúk általában többet küzdenek azért, hogy megtanuljanak beszélni.
jan. 4
18:54
Hazaengedték a poprádi kórházból a magyar hegymászókat (Infostart)
Hazaengedték a poprádi kórházból azt a két magyar hegymászót, aki szombaton szenvedett balesetet a Magas-Tátrában - közölte az MTI tudósítójával Jozef Chlebec, a kelet-szlovákiai kórház traumatológiai részlegének ügyeletes orvosa hétfőn este.
jan. 4
19:12
Tömeghipnózis készül az interneten keresztül (Infostart)
Az interneten keresztül próbál tömeghipnózist előidézni egy brit hipnotizőr, aki a Facebookon és a Twitteren várja a jelentkezőket a hétfő esti "mutatványhoz". Chris Hughes a félórás szeánsz ideje alatt azt próbálja elérni, hogy a résztvevőknek sikerüljön mindaz, amit 2010-re kívántak maguknak.
jan. 4
19:48
Arizonában a gyorshajtók "győznek"? (Infostart)
Arizonában a gyorshajtóknak "áll a zászló", ugyanis a polgári tiltakozó mozgalom hatására a rendőrség az autópályáknál felállított sebességmérő készülékek leszerelésére kényszerülhet.
jan. 4
20:00
Pókszőr okozta a rejtélyes szembetegséget (WebBeteg)
Leedsi szemészek tanácstalanok voltak, mitől lett vizenyős, vörös egy betegük szeme. Csak sokára derült ki, hogy kedvenc "háziállata", egy tarantula szőre került szemébe
jan. 4
20:06
Sötét gondolatokat ébreszthet a kamaszokban az éjszakázás (Infostart)
Depressziót és viselkedési zavarokat okozhat a kamaszoknál, ha nem alszanak eleget - erősítették meg amerikai kutatók azt, amit a szülők már régóta tudnak.
jan. 4
20:24
Már nem ingyenesek Washingtonban a műanyag bevásárló szatyrok (Infostart)
Ezentúl minden műanyag bevásárló szatyorért öt centet kell fizetniük Washingtonban a vevőknek.
jan. 4
21:03
Az éjfél után lefekvő kamaszok nagyobb eséllyel depressziósak (WebBeteg)
A Sleep című lap által közölt eredmények szerint azok, akik éjfél után fekszenek le, 24 százalékkal nagyobb eséllyel lesznek depressziósak, mint azok, akik este tíz előtt már ágyban voltak.
jan. 4
21:30
Lesz gyógymód a leukémiára? (NLC)
Első alkalommal kezdődnek humán klinikai próbák a nemrégiben kidolgozott leukémiavakcinával - közölte hétfőn a brit The Telegraph.
jan. 4
21:32
Lesz gyógymód a leukémiára? (NLC)
Első alkalommal kezdődnek humán klinikai próbák a nemrégiben kidolgozott leukémiavakcinával - közölte hétfőn a brit The Telegraph.
jan. 4
21:36
Intelligenciáról árulkodó gesztusok (Infostart)
A kéz gesztusai nem csupán megkönnyítik a tanulást, hanem az agy fejlődésére is jótékony hatással lehetnek. Német kutatók arra próbálták választ találni, hogy bizonyos emberek miért gesztikulálnak többet, mint mások. Bíztak benne, hogy ezáltal közelebb kerülnek a mindeddig megválaszolatlan kérdéshez: voltaképpen miért gesztikulálunk?
jan. 4
23:09
H1N1 - Eladnák a fölösleges oltóanyagot (WebBeteg)
A párizsi kormány hétfőn védekezni kényszerült a kritikákkal szemben, hogy rosszul tervezte meg a világjárvány elleni küzdelmet, ezért kell most túladnia a fölöslegessé vált oltóanyaag-készleten.

Keresés