2010. január 5. kedd

jan. 5
0:33
Teendők nátha esetén (HáziPatika)
Akármilyen furcsa, de tény: a nátha nem gyógyítható betegség, hanem egy kezelendő tünetegyüttes. Ez persze nem jelenti azt, hogy kénytelenek vagyunk végigszenvedni évente 2-3-szor egy-egy hetet vele.
jan. 5
2:06
3 méregtelenítő kúra (Blikk)
Alig két hónap, s a szekrény mélyére kerülhet sapka, sál, nagykabát. Ha szeretnénk tavaszra a legjobb formánkat hozni, bizony itt az ideje nekilátni az „átalakításnak".
jan. 5
3:21
H1N1 - Sok a halott Kínában (WebBeteg)
A hétfői pekingi bejelentés szerint a hatalmas ország egyes területein fennáll az újabb járványok veszélye. Falun és az iskolákban továbbra is nehéz a járvány megfékezése, ismerte be a pekingi egészségügyi minisztérum.
jan. 5
5:27
A cukorbetegség nőgyógyászati szövődményei (WebBeteg)
A cukorbetegség bakteriális és gombás nőgyógyászati fertőzésekre egyaránt hajlamosít. Az egyik leggyakoribb és legismertebb nőgyógyászati gyulladásos kórkép, mely a cukorbetegséggel társul, a vulvovaginalis candidiasis.
jan. 5
6:18
Ismét havazik a fővárosban, 75 gép szórja az utakat (Infostart)
A meteorológiai előrejelzéseknek megfelelően kedden hajnalban gyenge havazás kezdődött a fővárosban; a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) 75 szóró munkagéppel dolgozik az utak síkosság-mentesítésén.
jan. 5
7:33
"Melyek a terhesség legkorábbi jelei?" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Szeretném megkérdezni,hogy melyek a terhesség legkorábbi jelei? Azt tudom, hogy hányinger, hányás, rossz közérzet. Még milyen tünetek lehetnek? Hány hetesen érzi a kismama a babát először?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 5
7:48
Elárverezi Maradona fülbevalóit az olasz adóhatóság (Infostart)
Árverésre bocsát egy pár, Diego Maradonától lefoglalt fülbevalót az olasz adóhatóság, amely azt reméli, hogy a bevétel valamennyivel csökkenti majd az egykori futballsztár adósságát.
jan. 5
8:24
Ön tudja, hol a legveszélyesebb a zsír? (Infostart)
A legtöbben nem is tudják, hogy a csípőjük körül kialakult zsírpárnák nemcsak esztétikai szempontból problémásak, hanem az egészségükre is veszélyesek: azt jelzik, hogy a hasüregben elhelyezkedő szervek körül is zsírréteg alakult ki.
jan. 5
9:00
Százmilliós kár a leégett hotelben (Infostart)
Kigyulladt a zalakarosi Hotel Karos Spa apartmanszállója keddre virradó éjjel, a tűzoltók az MTI tudósítójának jelentése szerint hét kocsival érkeztek a helyszínre. A lángokat hajnali fél hat körül tudták megfékezni, személyi sérülés nem történt, de a kár meghaladja a 100 millió forintot.
jan. 5
9:18
Kilométerekről kilőtt golyó ölhette meg a gyermeket (Infostart)
Egy öt kilométerről kilőtt golyó okozhatta egy 4 éves gyermek halálát az Egyesült Államokban.
jan. 5
9:30
A leszokás is növeli a diabétesz kockázatát (Metropol)
A dohányzás ismert kockázati tényezője a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának, amerikai kutatók hétfőn közzétett tanulmány szerint azonban a leszokás - legalábbis rövid távon - tovább növeli a kockázatot.
jan. 5
9:39
Halálos szívroham földrengéstől? (WebBeteg)
A földrengést követő években nem csak a megrongálódott, összedőlt házakat, hidakat kell újjáépíteni, hanem akár még három esztendőn át több halálos szívrohamra is számítani lehet.
jan. 5
10:30
Gyerekkönyvet ír a kormányfő (Infostart)
Egy macska és egy kutya kalandjairól ír gyermekkönyvet Paul Rudd ausztrál miniszterelnök.
jan. 5
10:42
Mindkét fülem be van dugulva - Ez normális? (WebBeteg)
"Már a negyedik napja rendszeresen be van dugulva a fülem, éjjel-nappal. Egyébként meg vagyok fázva, nem tudom, hogy ez szerepet játszik-e a fülfájásban illetve a füldugulásban." - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdései közül.
jan. 5
11:06
Az egészséges bőr titka: a hasznos baktérium (Infostart)
A Kalifornia Egyetem kutatói igazolták, hogy a bőrfelszínen található "egészséges" baktérium flóra meggátolja, hogy a sérülések után túlzott mértékű gyulladás alakuljon ki. Az emberből és egérből származó baktériumtenyészeteken elvégzett vizsgálatok érdekessége, hogy nemcsak a sebgyógyulás eddig fel nem fedezett folyamataiba enged betekintést, de egyben mikroszkopikus szintű magyarázatot is nyújt…
jan. 5
11:45
Védőoltás és autizmus - Kutatás (WebBeteg)
"A szülők meg lehetnek győződve az MMR-vakcina biztonságosságáról" - mondta Dorota Mrozek-Budzyn kutatásvezető, a krakkói Jagelló Egyetem munkatársa.
jan. 5
12:18
Egészségesebb lehet mezítláb futni, mint cipőben (Infostart)
Jobb az ízületeinknek, ha mezítláb futunk, mint az, ha kocogás közben edzőcipőt viselünk - állapították meg amerikai kutatók.
jan. 5
12:20
Komoly fennakadásokat okoz a brit tél (Infostart)
Komoly fennakadásokat okozott kedden Nagy-Britanniában a havazás újabb hulláma és az egyre hidegebb idő, amely miatt most már problémák is jelentkeznek a földgázellátásban.
jan. 5
12:54
Miért érdemes verni a gyereket? (Infostart)
Felnőtt korukban boldogabbak és sikeresebbek lesznek azok a gyermekek, akiket szüleik fegyelmezés céljából néha meglegyintettek, mint azok, akiket édesapjuk vagy édesanyjuk megkímélt a testi fenyítéstől.
jan. 5
13:51
Németország - Minimális oltási hajlandóság? (WebBeteg)
A német hatóságok elismerték, hogy az elmúlt időszakban jelentősen visszaesett a fertőzések száma. Ennek ellenére általános volt a vélekedés, hogy egy újabb fertőzési spirál egyáltalán nem zárható ki, sőt több mint valószínű. A szakértők szerint kiszámíthatatlan az is, hogy a H1N1 vírus milyen mutációjával lehet - vagy kell - majd számolni.
jan. 5
14:54
A dohányzás elhagyása növeli a diabétesz kockázatát? (WebBeteg)
A diabétesz kialakulásának kockázata leginkább a dohányzás elhagyása utáni első három évben emelkedett, és csak tíz év elteltével állt vissza a normál értékre.
jan. 5
15:36
Drámai részletek a Tátrában történt lavinabalesetről (Infostart)
Erőss Zsolt és két mászó társa lavinabalesetéről írták meg tapasztalataikat és ismereteiket a kalandtúra blog írói, akik egytől egyig professzionális hegymászók és túravezetők. Erőss Zsoltot egyébként kedd délután meg is műtötték a Péterfy Sándor utcában.
jan. 5
15:57
Bőrünk egészsége: Jót tesznek a fertőzések? (WebBeteg)
Az 1980-as évek végén felfedezett higiénia hipotézis szerint a kora gyermekkorban elszenvedett fertőzések hiányában az immunrendszer megfelelő érése nem következhet be, így az a későbbiekben kóros reakciót fejleszthet ki a baktériumokkal és vírusokkal szemben.
jan. 5
16:48
Mi a közösségi oldalak sikerének az oka? (Infostart)
A fejlett közösségi oldalakon a felhasználók sokkal könnyebben jutnak hozzá azokhoz az információkhoz, hogy az ismerőseik mivel foglalkoznak, mi érdekli őket, milyen filmeket néznek meg, vagy milyen eseményeken vesznek részt. Dobó Mátyás internetes szakértő szerint a közösségi oldalak sikerének titka az, hogy az embereknek szükségük van ezekre az információkra, így a következő években a közösségi…
jan. 5
17:00
TV sztár halt meg a H1N1 fertőzéstől (WebBeteg)
Az új influenza okozta szövődményekbe halt bele egy nagy népszerűségnek örvendő romániai tévésztár. Toni Tecuceanu, a romániai Prima TV politikai paródiaműsorát vezető színész kedden 37 évesen halt meg.
jan. 5
17:24
Az előző évtized a Google-é volt, a következő a Facebooké lesz (Infostart)
Végéhez közelít a Bill Gates Microsoft alapító által "digitális évtizednek" nevezett korszak. Dobó Mátyás internetes szakértő elmondta, az elmúlt 10 év az internet elterjedéséről szólt, míg a jövőt nagy valószínűséggel a mobilinternet és a közösségi oldalak fejlődése jelenti.
jan. 5
18:03
Az alvás mennyisége összefügg a depresszióval? (WebBeteg)
Azoknál a fiataloknál, akik öt óránál is rövidebb alvásidőről számoltak be, 78 százalékkal nagyobb eséllyel bukkant fel depresszió, és 48 százalékkal nagyobb valószínűséggel jelentkeztek öngyilkos gondolataik azokhoz képest, akik legalább nyolc órát aludtak éjszakánként.
jan. 5
19:06
A hajnali pénisz-merevedés okai (WebBeteg)
Nagyon sok férfi ébred reggelente úgy, hogy erekciója van, amire a hajnali pénisz-merevedés jelenség ad magyarázatot. A hajnali merevedés az alvás REM fázisában (álomfázis, vagy a nyugodt alvás időszaka) következik be, a REM alvás pedig ébredés előtt a leggyakoribb.
jan. 5
20:06
15 éves volt a legfiatalabb bevándorló (Infostart)
Megtalálták az Egyesült Államokban annak a bevándorlónak a fotóját, aki százhúsz évvel ezelőtt elsőként érkezett a New York előtti Ellis Island kikötőjének gyülekezőhelyére.
jan. 5
20:15
Hűtött termoterápia (Metropol)
A jóindulatú prosztatameg- nagyobbodás (BPH) a férfiakban általában 50 éves kortól észlelhető, és az életkor növekedésével egyre gyakrabban fordul elő.
jan. 5
20:24
Börtön jár a túlzott intimitásért (Infostart)
Erkölcstelen viselkedés miatt ötvenkét muszlim párra várhat börtönbüntetés Malajziában.
jan. 5
20:42
Ismerje meg a világ legrosszabb városait! (Infostart)
Detroitban a legrosszabb lakni a világ városai közül, a bűnözés miatt érdemelte ki a helyezést az amerikai nagyváros.
jan. 5
21:12
H1N1 - Manipuláció az egész járvány? (WebBeteg)
Vannak, akik a háború utáni történelem egyik legnagyobb kommunikációs manipulációját felvetve írnak az eseménysorról.
jan. 5
21:18
A dohányzás és a leszokás is cukorbetegséget okozhat (Infostart)
A dohányzás ismert kockázati tényezője a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának, amerikai kutatók szerint azonban a leszokás tovább növeli a kockázatot - legalábbis rövidtávon.
jan. 5
23:18
H1N1 - Újabb magyarországi áldozat (WebBeteg)
Elhunyt egy, az új influenzával fertőzött férfi Szegeden, a páciensnek súlyos alapbetegsége is volt - tájékoztatta a Szegedi Tudományegyetem kedden az MTI-t.
jan. 5
23:33
Két-három csecsemő évente az inkubátorokban (Metropol)
A Fővárosi Önkormányzat, a Heim Pál Kórház és a Gyermekkor Alapítvány összefogásával babamentő inkubátort helyeztek el a Madarász utcai kórház oldalában.

Keresés