2010. január 9. szombat

jan. 9
0:06
Jeges balesetek (HáziPatika)
A korcsolyázás talán a legősibb téli sportok közé tartozik, amely különösen a természetes vizeken jelenthet komoly veszélyt. Ismerje meg a szabadban történő korcsolyázás szabályait és veszélyeit!
jan. 9
8:09
Nemet mondani egészséges? (WebBeteg)
Széles skálán mozog annak az oka, hogy miért is esik egyeseknek nehezére nemet mondani. A legtöbb esetben arról van szó, hogy azért nem utasítják vissza a kérést, mert attól tartanak, hogy azután már nem fogják kedvelni őket.
jan. 9
8:42
Tinédzser matekzseni nyert felvételt a Cambridge-i Egyetemre (Infostart)
Kutató szeretne lenni, és fő céljának az egyik legnagyobb matematikai rejtély megoldását tűzte ki az a 14 éves brit fiú, aki fiatal kora ellenére bekerült a Cambridge-i Egyetemre. Az ifjú matekzsenit eddig otthon tanította az édesapja.
jan. 9
9:18
Újévi fogadalom: zöldebb életvitel 2010-ben (Infostart)
A tipikus fogadkozások mellett egy új elhatározás is egyre gyakrabban kerül be az újévi fogadalmak közé: "idén környezettudatosabban fogok élni". Egy friss amerikai felmérés szerint ugyanis az amerikaiak mintegy fele határozott a zöldebb életvitel mellett.
jan. 9
10:15
"Meddig tart a pupillát tágító szemcsepp hatása?" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Szemvizsgálatra készülök és az orvosom tájékoztatott, hogy pupilla tágító cseppet fognak alkalmazni. Meddig tart a szer hatása, meddig nem vezethetek?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 9
11:18
Húgyúti sérülések (WebBeteg)
A húgyutak több módon is megsérülhetnek. Gyakran okozza közúti balesetek, zuhanás, lőtt vagy szúrt sebek, műtét. A húgyúti sérülések következménye akár veseelégtelenséghez is vezethet.
jan. 9
11:33
A leghatásosabb immunerősítő gyógynövények (NLC)
Télvíz és járványok idején érdemes sokféle természetes anyaggal erősíteni az immunrendszert, így például drogokkal is. A növényi drog a gyógynövénynek az a része, amely a hatóanyagot tartalmazza. Alkalmazásuk szerteágazó lehet, így a fitoterapeuták hatóanyaguk szerint sorolják be őket.
jan. 9
12:21
Lelki közérzet - Nagy a földrajzi eltérés (WebBeteg)
Világunkban ma már a legtöbb ember szív- és érrendszeri betegségben hal meg, de az élők között sokak sorsát megkeserítik idegrendszeri vagy lelki zavarok.
jan. 9
14:27
Veszélyes szer rendelhető interneten (WebBeteg)
A megrendelt és gyorsan kiszállított készítmény dobozán csak az szerepelt, hogy hatásos arcbőrpuhító, és zöldtea-kivonatot tartalmaz. Ténylegesen a hatóságok által tiltott SARMs gyógyszercsoport egyik tagja volt a dobozban.
jan. 9
16:33
"A túlzott vallásosság lehet pszichés probléma?" - A pszichiáter válaszol (WebBeteg)
"Felnőtt testvérem egy éve lépett be egy gyülekezetbe, és azóta mintha kicserélték volna: befelé forduló lett, lefogyott, arca csontos, szemei beesettek, néha zavarodottak." - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 9
17:36
Minden, amit tudni kell a sugárterápiáról (WebBeteg)
Nemcsak passzív elszenvedője, hanem tevékeny részese is lehet a beteg a daganatellenes sugárterápiának. Azzal, ha megfogadja az orvosok kéréseit, s betart néhány étrendi és életmódbeli tanácsot, önmaga is tehet azért, hogy némileg könnyebben átvészelhesse a sugárterápiát.
jan. 9
18:39
"A nagybátyámat megölték!" - A jogász válaszol (WebBeteg)
"A nagybátyámat meggyilkolta egy házaló árus. Nyakon és mellkason szúrta. Szegény látássérült volt, ezzel élhetett vissza az elkövető." - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 9
20:24
Péniszkiállítás holland egyházművészeti múzeumban (Infostart)
Összesen 122, férfi nemi szervet ábrázoló vagy formázó alkotást mutatnak be Utrecht jó hírű egyházművészeti múzeumának kiállításán.
jan. 9
20:45
Aterotrombózis: mit okozhat az érelmeszesedés? (WebBeteg)
Számos szív- és érrendszeri betegség egységes alapfolyamatra vezethető vissza. Ahogy az aterotrombózis (atherothrombosis) elnevezése is utal rá, a betegség az atherosclerosis, azaz az érelmeszesedés talaján alakul ki.
jan. 9
21:36
Az ötös lottó 1. heti nyerőszámai (Infostart)
Az ötöt lottó 1. heti sorsolásán a következő számokat húzták ki: 13, 17, 42, 43, 46. A Joker-szám : 032367.
jan. 9
22:51
Feromonok: orrunknál fogva vezetnek? (WebBeteg)
Vajon ez az egyéni testszag az, amely a párokat először egymáshoz vonzotta, vagy pedig azért találják egymás illatát vonzónak, mert agyunk tudat alatt azt összekapcsolja a szeretett személlyel?
jan. 9
23:54
Tesztoszteron a női szervezetben és szoptatási gondok (WebBeteg)
Az anyatej a csecsemők táplálására kétségkívül a legjobb megoldásnak számít. Ám azoknak a nőknek, akiknek önhibájukon kívül problémájuk akad a szoptatással, sok esetben ok nélkül is rossz a lelkiismeretük. Pedig a probléma nem velük, hanem a hormonjaikkal van…

Keresés