2010. február 11. csütörtök

febr. 11
0:18
Mezítláb a legjobb futni? (HáziPatika)
Egy új kutatás szerint testünk számára az a legjobb, ha mezítláb futunk, mivel ilyenkor máshogyan fogunk talajt, mint cipőben. A mezítláb futóknál a lábfej ér először földet, míg cipőben a sarok.
febr. 11
0:22
A depresszió kezelhető! - Hogyan? (HáziPatika)
A hatékony kezelés a biológiai, pszichológiai és környezeti háttértényezőket egyaránt célba veszi: Gyógyszeres és pszichoterápiás kezelésből, a családtagok bevonásából, tájékoztatásából, és a stresszkezelés elsajátításából,...
febr. 11
5:57
Mit érdemes tudni a farsangról? (Infostart)
Jövő hét közepéig, vagyis a keresztény naptár szerinti hamvazószerdáig tart a farsangi időszak. Ezt követően kezdődik a negyven napos böjt. Addig is a vigasságé és a báloké a főszerep.
febr. 11
6:15
Milyen okai lehetnek a viszketésnek? (WebBeteg)
A száraz bőr abban az esetben is okozhat viszketést, ha egyéb bőrelváltozással, például kiütéssel nem társul.
febr. 11
7:45
Budapest élhetőbb, mint New York (Infostart)
Az egyik vezető londoni gazdaságelemző ház legfrissebb összeállítása szerint Budapesten jobbak a mindennapi élet általános feltételei, mint New Yorkban.
febr. 11
8:03
Padlón van a stressztől? Tíz módszer segít megelőzni a kiégést (Infostart)
Ön hogyan kezeli a mindennapokban a stresszt? Ha esetleg már a padlón érzi magát miatta, jobb, ha tudja: nincs egyedül. A kiégés - burnout - szindróma elsősorban a kommunikációval kapcsolatos szakmákban dolgozókat érinti (orvosok, jogászok, ügyfélszolgálatosok, pedagógusokat), és jelentősen rányomja a bélyegét a vezetők teljesítményére is.
febr. 11
8:21
A muzulmán fundamentalisták a bortól lesznek toleránsak? (Infostart)
A muzulmán fundamentalistáknak el kellene sajátítaniuk a kulturált borfogyasztást, ez ugyanis toleránsabbá tenné őket - állítja egy filozófus.
febr. 11
8:57
A kapcsolat javítását a nők vállalják magukra (Infostart)
A párkapcsolatban lévők nagy többsége úgy érzi, magánélete rendben van, társával való viszonya kiegyensúlyozott. Egytizednyien konfliktusokkal, vitákkal terhes kapcsolatban élnek, míg 21 százalék mindennapjait időnként a harmónia, békesség, máskor viszont a veszekedések jellemzik. A rossz házasságok és élettársi viszonyok javításáért a nők vállalják a nagyobb részt, s ezt nem csak ők látják így,…
febr. 11
9:24
Idősebb nők gyermekeinél nagyobb az autizmus kockázata (WebBeteg)
A nőknél az életkor előrehaladtával nő a kockázata annak, hogy születendő gyermekük autista lesz, az idősödő férfiak gyermekeinél azonban ez a veszély kisebb,mint azt eddig feltételezték – derül ki egy kutatásból, melyet több mint 5 millió születés adatainak kiértékelésével készítettek.
febr. 11
9:33
A férfiakban kevesebb a bűntudat (Infostart)
A nők sokkal gyakrabban éreznek bűntudatot, mint a férfiak. No nem azért, mert gyakrabban követnek el bűnt, csupán az érzés gyakoribb náluk.
febr. 11
10:27
Hogyan tudhatod biztonságban számítógépedet (Blikk)
Bár a támadások száma folyamatosan nő, sokan egyáltalán nem, vagy csak elavult módszerrel védik számítógépüket.
febr. 11
11:03
Ezeket a dolgokat utáljuk a Valentin-napban (Blikk)
Két hete folyamatosan azt tolják az arcunkba: február 14-én kötelező szerelmesnek lenni - és azt kellőképpen ki is fejezni. De mi van azokkal, akik hányingert kapnak a Valentin-naptól?
febr. 11
11:30
Miért függünk a szorongásoldóktól? (WebBeteg)
A felismerés lehetőséget ad olyan új kezelési módok kidolgozására, amelyek enyhítik a páciensek panaszait, mégsem vezetnek függőséghez.
febr. 11
12:03
Megdöbbentő, olyanra műtettné magát, mint Jessica Alba! (NLC)
Egy kínai hölgy több plasztikai műtétnek is alávetné magát, hogy így szerezze vissza exbarátját, aki rajong az amerikai sztárért.
febr. 11
12:33
A dadogás genetikai háttere - Kutatás (WebBeteg)
A tudósok szerint a gének közül kettőt az agysejtek arra is használnak, hogy a hulladékot újra feldolgozzák, a harmadiknak nem ismerik más szerepét.
febr. 11
12:35
Hideg idő, több kalóriaigény, felpezsdítő fűszerek (WebBeteg)
Hideg időben a szervezet több energiát igényel, ezt érezhetjük az étvágyunk növekedésén, illetve a megkívánt ételek fajtáján is.
febr. 11
13:15
4 szuper étel, amiről nem gondolnád, hogy fogyaszt (NLC)
Egyél, hogy fogyj: ez nem vicc, hiszen ha a megfelelő ételeket fogyasztod, nemcsak jóllaksz, hanem ahhoz is hozzájárulsz, hogy a derékbőséged visszatérjen az általad is elfogadható tartományba. Lássuk, mi kerüljön gyakran a tányérodra - ugye nem is gondoltad volna, hogy ezek is segíthetnek?
febr. 11
14:39
Édesszájúság és alkoholfüggőség - Mi az összefüggés? (WebBeteg)
A kutatók szerint az édes íz és az alkohol hasonló jutalmazási központokat aktivál az agyban. A kutatási eredmény rávilágít, hogy egyes gyerekeknél nehezebb az édes ízek, cukros ételek és italok fogyasztásának csökkentése, mint másoknál, amit a szülőknek és nevelőknek érdemes figyelembe venniük az étrend kialakításánál.
febr. 11
14:57
Így védekezhet a pornográfia, az erőszak és a trágár beszéd ellen (Infostart)
A felhasználók ezután maguk dönthetik el, hogy látni kívánják-e a YouTube irányelvei alapján is erőszakosnak vagy szexet sugallónak minősített felvételeket.
febr. 11
15:15
Transzlégzés: ha érdekel mi van "odaát"! (Blikk)
A légzés az egyik legfontosabb kulcsa önmagunk megismerésének. Sok olyan meditációs technika van, ami a légzésre koncentrálással kezdi az elme lecsendesítését, az intenzív légzés pedig az embereknél általában transzállapotot idéz elő. Gánti Bence pszichológus, terapeuta évek óta tart transzlégzés tréningeket a spirituális útkeresőknek.
febr. 11
15:42
Michael Jackson - Mi volt a halál oka? (WebBeteg)
Conrad Murray, Jackson háziorvosa, aki ellen hétfőn egy Los Angeles-i bíróságon gondatlanságból elkövetett emberölés címén emeltek vádat, azt vallotta, hogy a sztárt álmatlanság ellen kezelte az erős klinikai altatószerrel, propofollal.
febr. 11
17:48
Kábítószer-túladagolással került kórházba (WebBeteg)
A szerek sokszor "sufnilaborokban" készülnek és könnyű azokat túladagolni, ami légzésleállást, szívmegállást okozhat - figyelmeztetett a szakember.
febr. 11
18:51
Heti néhány perc sporttal megelőzhető a diabétesz? (WebBeteg)
Heti néhány perces intenzív testgyakorlás legalább annyira hatékony a felnőttkori cukorbetegség megelőzésében, mint az eddig javasolt napi félórás, átlagosan erőteljes mozgás - állítják brit kutatók.
febr. 11
20:39
"Akik ma élnek, valószínűleg már soha nem fognak átélni ilyen telet" (Infostart)
A hatalmas hóviharok által bénított Washington felett csütörtökre kitisztult az ég, de meteorológusok figyelmeztettek, még nem ért véget a tél, néhány nap múlva folytatódhat a havazás.
febr. 11
20:57
Tippek és trükkök a szép bőr érdekében (WebBeteg)
Az egyik leggyakoribb bőrbetegségek közé sorolható az aknés megbetegedés. Bár a tévhitek a tinik "betegségének" tulajdonítja, nem feltétlen csak ez a korosztály a veszélyeztetett. A bőr ezen betegsége kezelhető, és meg is előzhető!
febr. 11
21:33
Öt jó tanács a hólapátolóknak - figyeljünk, ha jelez a szervezet! (Infostart)
Az elmúlt hetekben sokan sokszor kapták kezükbe a lapátot, hogy kikotorják autójukat, bejárati ajtajukat a vastag hótakaró alól. Néhány ilyen hajlongással, emelgetéssel töltött testedzésnek sem utolsó, az orvosok azonban arra figyelmeztetnek, hogy ha nem figyelünk, kárt tehetünk az egészségünkben.
febr. 11
21:33
Alig adtak el új lakást (Metropol)
Tizedannyi lakás talált gazdára tavaly a második félévben, mint a csúcsnak számító 2005–2006-os időszakban, áll az Otthon Centrum felmérésében.
febr. 11
21:51
Magas a vérnyomása? Focizzon! (Infostart)
Olyan sportot keres, ami jót tesz a szívének, és segíthet csökkenteni a koleszterinszintjét? Felejtse el a kocogást vagy a különféle súlyok emelgetését, és focizzon!
febr. 11
22:00
10 egyszerű tipp a stressz csökkentéséhez - Próbálja ki! (WebBeteg)
A stressz nem automatikusan vezet kiégéshez. A kimerültség, a kiegyensúlyozatlanság és a reménytelenség érzése elkerülhető, ha teszünk is ezért.

Keresés