2010. február 17. szerda

febr. 17
0:57
Megőszülni egyetlen éjszaka alatt (HáziPatika)
"Kihullik a hajam tőle"- mondogatjuk gyakran, ha úgy érezzük, megoldhatatlan és bosszantó feladattal állunk szemben, amibe aztán akár "bele is őszülhetünk." Vajon van-e valóságalapja a felsorolt kifejezéseknek?
febr. 17
1:01
Baktériumok oldhatják meg a gyulladásos bélbetegségeket (HáziPatika)
Gyulladáscsökkentő hatású baktériumok alkalmazása lehet a megoldás a gyulladásos bélbetegségek terápiájában: ez tűnik az eddigi leghatékonyabb kezelésnek - írja a Journal of Medical Microbiology.
febr. 17
6:06
Krónikus alacsony vérnyomás (WebBeteg)
A vérnyomás kóros értékeinek az egészségre gyakorolt hatásaival az orvostudomány rengeteget foglalkozik, ám legtöbbször csak a magas vérnyomásról hallunk. Ugyanakkor a krónikus (idült) alacsony vérnyomás (hypotonia) is kórállapotok előidézője lehet, leginkább az agyi teljesítmény csökkenése, a motiváció szegénysége és a gondolkodás lassúsága miatt.
febr. 17
6:24
Ismét változnak az eredetvizsgálat szabályai (Infostart)
Csütörtöktől ismét változnak az eredetiségvizsgálat szabályai: csak az eladáskor lesz szükség ilyen vizsgálatra az 1998 előtt forgalomba helyezett autóknál.
febr. 17
7:54
3 legenda a fogyásról - Te bedőltél nekik? (NLC)
Az interneten számos legenda és híresztelés terjed a fogyasztó, méregtelenítő csodaszerekről, és a tökéletes fogyókúrás programról. Utánanéztünk, van-e valami alapjuk.
febr. 17
8:12
Csak két biztonságos fogyókúrás szer marad a piacon (Infostart)
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) ajánlására az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) felfüggesztette a szibutramin hatóanyagot tartalmazó, elhízás kezelésére szolgáló gyógyszerek forgalmazását. Az EMA egy új vizsgálat eredményei alapján nagyobbnak ítélte a szibutramin-tartalmú fogyasztószerek kockázatát, mint az elérhető előnyöket. Így jelenleg egy széles körben alkalmazott másik hatóanyag,…
febr. 17
8:12
Fiatalos lendületünk forrása (Metropol)
Csodapirula nincs, de sok apró változtatással sokat tehetünk azért, hogy szervezetünk elhasználódását, öregedését lassítsuk.
febr. 17
8:12
Terhességi cukorbetegség - A legjobb gyógyír a mozgás (WebBeteg)
Az Amerikai Diabétesz Szövetség szerint „Az orvosoknak fel kell világosítaniuk a szülőképes korban lévő nőket a terhességi cukorbetegségről, hogy azok terhességük során egészséges életmódot folytathassanak.”
febr. 17
8:14
Hűvös időben igen gyakori gond a felfázás (Metropol)
Ha főleg éjszakánként sűrűbben kell a szokottnál meglátogatnunk a mellékhelyiséget, és esetleg égető fájdalmat érzünk (elsősorban a nők), szinte bizo­nyos, hogy a tüneteket hólyaghurut okozza.
febr. 17
8:30
Robert De Niro újra taxiba száll? (Infostart)
Újra Travis Bickle bőrébe bújhat Robert De Niro, hiszen a hírek szerint Martin Scorsese folytatást tervez kultfilmjének. A taxisofőrnek. A berlini filmfesztiválon szárnyra kelt hírek szerint a rendező hamarosan be is jelentheti, mire készül pontosan.
febr. 17
8:48
Mozgással az egészséges babáért (Infostart)
A terhesség alatti cukorbetegség (gesztációs diabétesz) az összes várandósság 1-14 százalékában jelentkezik világszerte, és egyre gyakoribb, holott megfelelő életmóddal és ellenőrzésekkel számos későbbi kockázati tényezőtől mentesülnének a mamák és a babák.
febr. 17
8:48
25 éve emelték az egykori Kongresszusi Központ épületét (Metropol)
Idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Budapest Congress and World Trade Center (BCWTC). Az egykori Kongresszusi Központ épületének felújítása tavaly fejeződött be, így ma is az ország egyik legnagyobb létesítménye.
febr. 17
8:50
Mélyponton az ingatlan piaca itthon (Metropol)
Kismértékben ugyan, de újra csökkent a GKI fővárosi ingatlanpiaci indexe az év első hónapjában. Az ingatlanpiaci szereplők szerint hosszabb távon sem lesz jobb a helyzet.
febr. 17
9:06
Milyen borokat szeretnek az akadémikusok? (Infostart)
A Magyar Tudományos Akadémia minősített borversenyen választotta ki az MTA borait. A tervek szerint a jövőben évente megrendezik a borversenyt, a bortisztelő akadémikusok pedig azt remélik, hogy a korábbi ígéreteknek megfelelően az MTA reprezentációs célokra vásárol majd a győztes borokból.
febr. 17
9:15
Csontritkulás kezelése - Új módszer (WebBeteg)
A Strasbourgi Egyetem munkatársainak reményei szerint eljárásukkal felgyorsíthatják a sérült csontok és porcok gyógyulását.
febr. 17
9:24
Hozd a formád, Magyarország! (Metropol)
A gyerekek 66 százaléka naponta fogyaszt zöldséget vagy gyü­mölcsöt. Ezek közül a legnépszerűbb az alma. Saját bevallás szerint viszont csupán 10 százaléknyi a szén­sa­vas üdítőt fogyasz­tók aránya.
febr. 17
10:18
Két pluszévet ad a rákosoknak a vitaminkoktél (Infostart)
Akár két évvel is meghosszabbítja a gyógyíthatatlan rákbetegek életét egy vitaminkoktél, s ami még fontosabb: gyakorlatilag nincsenek kellemetlen mellékhatások - derült ki brit és dán kutatók vizsgálatából.
febr. 17
10:18
Olcsó teszt a genetikai kód variációinak kimutatására (WebBeteg)
A DNS-kód apró variációit kimutató teszteket egyre nagyobb ütemben fejlesztik és dobják piacra, mivel alkalmasak arra, hogy meghatározzák: egy ember egészséges-e, vagy hajlama van-e valamely betegségre, esetleg már van is valamilyen betegsége, vagy éppen komoly veszély fenyegeti valamilyen betegség által.
febr. 17
10:20
Szívelégtelenség ellen vasinjekció (WebBeteg)
Az injekció formájában adható vaskészítmény akkor is javítja a szívelégtelenséget, ha a beteg nem is szenved vérszegénységben. Német kutatók nagy figyelmet keltő előadása az Amerikai Szív Szövetség kongresszusán hangzott el.
febr. 17
11:27
A barát nője mindig zöldebb (Infostart)
A hűtlen férfiak fele azt állította egy brit közvélemény-kutatás során, hogy éppen barátja feleségét vagy barátnőjét csábította el.
febr. 17
12:03
A sörözés új szintje: "Süllyeszd el a Bismarckot" (Infostart)
Süllyeszd el a Bismarckot - ez a neve a világ legerősebb sörének, amelyet egy skót cég dob piacra.
febr. 17
12:42
H1N1 - Hol van még mindig látogatási tilalom (WebBeteg)
Még 15 városban van részleges vagy teljes látogatási tilalom az infleunzás fertőzések megelőzése miatt.
febr. 17
13:51
Nem lehet már korcsolyázni a Balatonon (Infostart)
Balatonfüred kijelölt jégpályáján szerdán még lehetett korcsolyázni, de az enyhülő időjárás és a várható esőzések miatt több jégpálya már bezárt, illetve várhatóan a napokban valamennyi bezár a Balatonon.
febr. 17
15:51
"Segítség! Kamaszodik a fiam!" - A pszichiáter válaszol (WebBeteg)
"A fiam 13 éves és kamaszodik. Korábbi önmagáoz képest zárkózottabb, nem beszél velem, a múltkoriban a cigarettát is kipróbálta. Már a sport sem érdekli. Mit tegyek?" - Válogatás a WEBBeteg orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 17
15:57
Medvék és farkasok Budakeszin (Infostart)
Új, korszerű kifutóval fogadta a Budakeszi Vadaspark Vackort és Móricot, a veresegyházi állatkertből február elején átköltöztetett két termetes medvét - közölte szerdán a medvekifutó ünnepélyes átadását követően a vadaspark vezetője.
febr. 17
16:54
Liszteriózis - Hogyan fertőzött a halálos sajt? (WebBeteg)
A fertőzött termékeket kivonták a forgalomból, miután január 23-án a vizsgálatok megállapították, hogy egyértelmű összefüggés van fogyasztásuk és a halálesetek között.
febr. 17
17:57
Stroke - A túlélés esélyei (WebBeteg)
A CDC szerint a szélütés a harmadik leggyakoribb halálok az Egyesült Államokban. Előfordulásának kockázatát emeli a magas vérnyomás, a szívbetegségek, a diabétesz és a dohányzás.
febr. 17
19:00
"A barátnőm cikiz a méretem miatt!" - Az urológus válaszol (WebBeteg)
"19 éves srác vagyok a péniszem nyugalmi állapotban 6 cm, merevedéskor 14 cm. A barátnőm szerint ez kicsi, és cikiz a dologgal. Hogyan lehetne növelni a méretét?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 17
19:51
Az amerikaiak a legvonzóbbak a világon (Infostart)
Az amerikaiak a legvonzóbb emberek - állapította meg egy friss kutatás.
febr. 17
20:09
Akkor is jó a vasinjekció, ha nem vérszegény az ember (Infostart)
Az injekció formájában adható vaskészítmény akkor is javítja a szívelégtelenséget, ha a beteg nem is szenved vérszegénységben. Német kutatók nagy figyelmet keltő előadása az Amerikai Szív Szövetség kongresszusán hangzott el.
febr. 17
20:45
Megvehető az amerikai elnök titkos szerelmi levelezése (Infostart)
Kalapács alá kerülnek John F. Kennedy egykori amerikai elnöknek a levelei, amelyeket titkos svéd szeretőjének írt házassága előtt és alatt.
febr. 17
21:03
A féléveseket sem lehet átverni (Infostart)
Már hat hónapos korban képesek a babák különbséget tenni a felnőttek szándékai között.
febr. 17
21:05
A túl lassú csecsemőknek később az iskolában is gondjaik lehetnek (Infostart)
Azok a csecsemők, akik kilenc hónapos korukban nem képesek rendesen négykézláb haladni, később az iskolában is lemaradnak társaiktól.
febr. 17
21:06
Mennyire biztonságos a hüvelyi spermicid? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Érdeklődni szeretnék, hogy a mennyire biztonságosak a hüvelyi spermicidek?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 17
21:39
Még három évig minifogkrémekkel fog repülőn utazni (Infostart)
Három évvel meghosszabbítja az Európai Unió az olyan folyadékoknak, krémeknek, illetve aeroszolos termékeknek a repülőgépek fedélzetére történő felviteli korlátozását, amelyek tekintetében egyelőre nincs más megnyugtató módszer a robbanóanyagok távol tartására.

Keresés