2012. január 11. szerda

jan. 11
0:48
Stresszoldás egyszerűen: érdemes még kézzel levelet írni (HáziPatika)
A kommunikációs formák egyre szélesebb palettát mutatnak, azonban a régi típusú levélírás tűnt a leginkább előnyösnek a betegek szempontjából.
jan. 11
0:52
Így iszunk és dohányzunk (HáziPatika)
Szavakban már jók vagyunk. "Első az egészség"- mondjuk, egészségben gazdag éveket kívánunk az ünnepelteknek, erre emeljük a poharunkat. Belegondolt már, hogy eközben a legtöbbet mi magunk ártunk a saját egészségünknek?
jan. 11
5:42
Hol marad a híres orosz tél? (Infostart)
Az idei oroszországi tél furcsaságait jól tükrözi, hogy január közepéig még az északi Néva folyó sem fagyott be, a kalinyingrádi régióban pedig nyílnak a tavaszi virágok.
jan. 11
6:00
Miért jó a külföldi ismerős? (Infostart)
Akinek van kínai, arab vagy afrikai ismerőse, az elfogadóbb e külföldi csoportok iránt - derült ki a Tárkinak a Migráns esélyek és tapasztalatok Magyarországon című, főként az Európai Integrációs Alapból finanszírozott felméréséből.
jan. 11
6:03
Száraz köhögés - Okok és kezelés (WebBeteg)
Száraz köhögésnek, ingerköhögésnek nevezzük azt a köhögéstípust, amely nem jár váladékkal, gyakran rohamokban tör elő, és kemény vagy csengő hangzású.
jan. 11
8:09
Életmódtanácsok fogamzásgátlót szedők számára (WebBeteg)
Napjainkban a korszerű, alacsony hormontartalmú fogamzásgátló tabletták szedése széleskörűen elterjedt. Célszerű betartani azonban néhány szabályt ahhoz, hogy a tabletta a legbiztonságosabban, egészségünk veszélyeztetése nélkül védjen a nem kívánt teherbeesés ellen.
jan. 11
9:03
Reményt adó gyógyszerkísérletek (Metropol)
Gyakorta csak annyit éreznek a betegek, hogy a szokásosnál fáradékonyabbak. A hétköznapi tünet mögött szerencsére ritkán, de súlyos vérképzőszervi betegség is meghúzódhat. Ennek neve myelodiszpláziás tünetegyüttes, az angol elnevezésből alkotott betűszóval MDS.
jan. 11
10:15
Az égető lábfájdalom okai (WebBeteg)
Lábfájdalom esetében annak jellegéből, valamint kisugárzásából adódóan lehet következteti az okokra. Orvosi szempontból fontos megkülönböztetni a szomatikus (szervi eredetű) és neuropátiás fájdalmat. Az elkülönítés azért fontos, mert a két fájdalomtípus kezelése is eltérő.
jan. 11
13:24
A 2-es típusú cukorbetegség és tünetei (WebBeteg)
A 2-es típusú cukorbetegség (diabétesz mellitusz) kialakulásáról sokan nem is tudnak, mivel a szervezet egy ideig képes ellensúlyozni az inzulinrezisztenciát.
jan. 11
15:30
Élet rheumatoid arthritis-szel (WebBeteg)
Az, hogy milyen mértékben befolyásolja a rheumatoid arthritis az Ön életét, nagymértékben függ attól is, hogy hogyan tud megbarátkozni betegségével. Fizikoterapeuták segítségével próbálja meg leküzdeni a betegsége által eredményezett korlátokat.
jan. 11
17:36
Az afta okai és kezelése (WebBeteg)
Az afta fájdalmas, kerek vagy ovális alakú hólyag, vagy a hólyag felszakadása után keletkező fekély a szájüreg nyálkahártyáján. Esetenként a genitáliák környékén is kialakulhat. Többnyire ártalmatlan, és szövődmények nélkül gyógyul. De mivel kellemetlen, és fájdalmat okoz, nagyon zavaró, főleg, ha időről időre kiújul.
jan. 11
18:00
Miért jó, hogy jön a hideg? (Infostart)
Eddig csak néhány ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, tavaly több beteg volt. A járvány a jelek szerint kitolódik - mondta az InfoRádiónak Melles Márta, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) főigazgató főorvosa. A hét végén érkező hideg tovább nehezíti majd az influenza terjedését.
jan. 11
18:36
Közelít az amerikai partok felé a japán szökőár hordaléka (Infostart)
Tíz hónappal a japán földrengés-szökőár katasztrófa után gigantikus méretű hordalékszőnyeg közelít a Csendes-óceánon az amerikai és kanadai partok felé.
jan. 11
18:51
Minden negyedik lakás végtörlesztés miatt eladó (Metropol)
Az Otthon Centrum (OC) ingatlan franchise hálózat kínálatában tavaly átlagosan 10 százalék körül volt a végtörlesztés miatt eladásra szánt lakások száma, de decemberben az arány már elérte a 25 százalékot - közölte az OC.
jan. 11
19:42
A vetélés kockázata (WebBeteg)
Az embrió korai növekedési üteme összefüggésben van a későbbi vetélési kockázattal - idézte a Nottinghami Egyetem munkatársainak megállapítását a BBC hírportálja.
jan. 11
21:36
Nem mond fel a lottómilliomos (Infostart)
Bár 1,3 millió fontot (csaknem félmilliárd forintot) nyert lottón, tovább dolgozik két állásban is egy 19 éves brit nő.
jan. 11
21:48
Tévhitek a rákról (WebBeteg)
A daganatos betegségekről számtalan tévhit kering a köztudatban. Sorozatunkban igyekszünk a leggyakrabban előforduló állításokat górcső alá venni, hogy a betegség megelőzésével és gyógyításával kapcsolatban mind az érintettekben mind az érdeklődőkben reálisabb kép alakulhasson ki.
jan. 11
21:54
Ahol a kutyát is sörrel kínálják (Infostart)
Kifejezetten kutyáknak való sörrel is szolgál egy brit kocsma.
jan. 11
23:54
Vérteszt segítségével megállapítható a magzat neme (WebBeteg)
Már az első trimeszterben pontosan megállapítható a magzat neme egy új anyai vérteszt segítségével, amelyet dél-koreai kutatók fejlesztettek ki - számolt be róla a HealthDay című ismeretterjesztő portál.

Keresés