2012. január 16. hétfő

jan. 16
6:00
Hasznos tanácsok a szülés utáni időszakra (Infostart)
A szülés utáni időszak nem csak testileg, de lelkileg is felemelő, ugyanakkor megterhelő időszak az anyukáknak. Hogyan lehet minél kellemesebben át élni ezeket a hónapokat?
jan. 16
7:30
Újabb furcsa Guinness-rekord dőlt meg (hvg.hu)
Több mint hét és fél ezren vettek részt a Tűrd fel végre az ingujjad jelszóval megrendezett vérnyomásmérési Guinness-rekord megdöntésében Lódzban, a rendezvény társszervezője a második legnagyobb lengyel város egyik egyetemi klinikája volt - jelentette a hétvégén a tvn24 hírtévé honlapja.
jan. 16
9:00
Blikk: ájult betegek mellett pózoltak a mentősök a Facebookon (hvg.hu)
Magatehetetlen betegeket fényképeztek le, és a fotókat humorosnak szánt kommentárokkal töltötték fel a Facebookra a mentőszolgálat egyes munkatársai - közölte a Blikk. A mentőszolgálat szóvivője a lapnak azt mondta, a képeket készítő dolgozók fegyelmire számíthatnak.
jan. 16
10:12
Hüvelyesekkel jobban elkerülhető a szélütés (hvg.hu)
Ritkábban fordul elő szélütés azoknál az embereknél, akik sok magnéziumban gazdag ételt, például leveles zöldségeket, olajos magvakat, hüvelyeseket, teljes kiőrlésű gabonát esznek - állapította meg negyedmillió ember adatainak elemzésével egy nemzetközi kutatócsoport.
jan. 16
10:30
Túl hangosak a kórházi szobák (hvg.hu)
Egy új kutatásból az derült ki, hogy a betegek valószínűleg azért nem tudnak jól aludni, mert túl hangosak a kórházak.
jan. 16
11:24
Leállhat a betegszállítás a dráguló gázolaj miatt (hvg.hu)
Az év eleji drasztikus gázolajár-emelkedés miatt végképp ellehetetlenült a betegszállítók működése. A Mentők és Betegszállítók Országos Egyesülete (MBOE) a minisztériumokhoz fordult támogatásért.
jan. 16
12:18
Lézerrel elejét venni az öregedésnek? (hvg.hu)
Mivel a ráncok kialakulása már a harmincadik életév után elkezdődik, egyre keresettebbek a különféle arcfiatalító kezelések. Íme két népszerű kezelés, amelynek vannak előnyei, és persze hátrányai is.
jan. 16
14:09
A gyógyszerrendelés és -kiadás változásai 2012-ben (WebBeteg)
A gyógyszerrendelést, kiváltást érintő 2012. március 1-jétől hatályba lépő változások - a sajtóban megjelent - téves értelmezése miatt a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága közleményt adott ki.
jan. 16
15:12
Életeket veszélyeztethet az oltásokról szóló megalapozatlan hírek terjesztése (WebBeteg)
A közelmúltban több tévéműsorban is megszólaltak betegek, akik állításuk szerint védőoltás okozta súlyos mellékhatásoktól szenvednek, többször tényként állítva be nem igazolt, vagy igazoltan téves feltételezéseket. Az ÁNTSZ ezért ezúton is szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a megalapozatlan megnyilatkozások, továbbá azok kritikátlan közzététele közvetve emberéleteket veszélyeztethet!
jan. 16
15:18
Figyelmeztetést tetetnének ausztrál kutatók az energiaitalokra (hvg.hu)
Ausztrál kutatók sürgetik, hogy tegyenek egészségügyi figyelmeztetéseket a koffeintartalmú energiaitalokra, mert sokan rosszul lettek az ilyen termékektől.
jan. 16
15:18
Pszichoterror a munkahelyen (Blikk)
Az úgynevezett mobbing vagy lelki erőszak gyakori jelenség a munkahelyeken. A terrorizálás súlyos pszichés és egzisztenciális következményekkel járhat az áldozatra nézve.
jan. 16
15:20
Nem segít a nikotinpótlás a leszokásban (hvg.hu)
A nikotinpótló terápia legnépszerűbb elemei, a nikotintapasz és a nikotinos rágógumi, hosszú távon nem segítenek sok dohányosnak leszokni és füstmentesnek maradni. Ezt a következtetést több felmérés eredményei alapján vonták le.
jan. 16
16:12
Kivizsgálják a betegek mellett pózoló mentősök ügyét (hvg.hu)
Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) vizsgálatot, eljárást indított a magatehetetlen betegeket fényképezgető mentősök ügyében - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője hétfőn.
jan. 16
17:18
Tesztelje tudását a torokproblémákról! (WebBeteg)
Nyerje meg a Boiron Hungária Kft. és a WEBBeteg közös nyereményjátéka ajándékainak egyikét! A játékban 20 darab díszdobozos mézes tornyot és kézi festésű görbebögrét sorsolunk ki.
jan. 16
17:24
Vörösborpártiak a magyar borkedvelők (Infostart)
A vörösbort kedvelik leginkább a magyar borfogyasztók és főként otthoni fogyasztásra vásárolnak kedvenc italaikból.
jan. 16
19:30
Egy hormon miatt leszünk éhesek, ha ételt látunk (hvg.hu)
Már a csábító étkek látványa is növeli az étvágyat. Ezt eddig is tapasztalhatta mindenki, tudományos bizonyítást viszont csak most nyert a jelenség.
jan. 16
20:06
Hogyan ítélhetjük meg a gyógynövényi készítmény hatékonyságát? (hvg.hu)
Ittunk már olyan teát, amiben a filtert nem áztattuk elég ideig? Vagy előfordult, hogy egy hosszú beszélgetés során a csésze mellett figyelő teafüvet újrahasznosítottuk? Éreztük a különbséget? A HáziorvosBlog szerzője most a gyógynövényi készítményeket vette közelebbről szemügyre.
jan. 16
20:08
Brit tudósok: ma van az év legszomorúbb napja (hvg.hu)
E hét hétfője az idei év legszomorúbb napja - határozták meg immár hagyományosan brit kedélyszakértők.
jan. 16
20:24
Mire jó a magnéziumban gazdag étrend? (Infostart)
Ritkábban fordul elő szélütés azoknál az embereknél, akik sok magnéziumban gazdag ételt, például leveles zöldségeket, olajos magvakat, hüvelyeseket, teljes kiőrlésű gabonát esznek - állapította meg negyedmillió ember adatainak elemzésével egy nemzetközi kutatócsoport.
jan. 16
20:27
A foglalkozási tüdőbetegség (WebBeteg)
Nagyon sok olyan tüdőbetegséget okozó anyag létezik környezetünkben, amelyet munkánk során, munkánk miatt lélegezhetünk be. Az összes asztmás megbetegedés jelentős részét a foglalkozási asztma teszi ki.
jan. 16
20:42
Ma van az év legszomorúbb napja (Infostart)
E hét hétfője az idei év legszomorúbb napja - határozták meg immár hagyományosan brit kedélyszakértők.
jan. 16
23:36
Lézer vagy Botox? (WebBeteg)
Mivel a ráncok kialakulása már a harmincadik életév után elkezdődik, egyre többen igyekeznek minél tovább megőrizni vonzó, fiatalos külsejüket.

Keresés