2012. január 17. kedd

jan. 17
3:48
Az alvászavar sietteti az elbutulást (WebBeteg)
Egy tanulmány szerint azoknál az idős nőknél, akik az alváshoz kapcsolódó légzési rendellenességben szenvednek, nagyobb a kockázata a gondolkodásbeli és memóriazavar kialakulásának - számolt be a Medheadlines portál.
jan. 17
6:00
Közel másfél kilós szarvasgombát találtak (Infostart)
Óriási, csaknem 1,3 kilogrammos szarvasgombát adtak el egy franciaországi piacon.
jan. 17
8:24
Fagyos kedd: gyenge melegfronti hatás várható (hvg.hu)
Kedden gyenge melegfronti hatás várható. A frontra érzékenyeknél fejfájás, fáradékonyság, álmosság jelentkezhet.
jan. 17
10:06
Ezt teheti a torokfájás ellen (WebBeteg)
A torokfájás lehet vírus- vagy baktériumfertőzés következménye, de okozhatja irritáció, reflux, stb. is. A torok és a garat nyálkahártyája fájdalmasan megduzzad és kivörösödik. Hogyan enyhíthetők a kellemetlen tünetek?
jan. 17
10:48
Gesztikulálva könnyebb nyelvet tanulni (hvg.hu)
Egy új nyelv elsajátításához általában írásos és szóbeli instrukciók szükségesek, de egy nemrég végzett kutatás szerint a szó-specifikus kézjelek és gesztusok is segíthetik a nyelvtanulást és az új szavak memorizálását.
jan. 17
10:50
Majdnem két évig is eltűrhetjük a munkahelyi megaláztatásokat (hvg.hu)
A goromba, nem következetes főnökök gyakran olyan szituációkat idéznek elő, amelyektől sok munkavállaló rosszul érzi magát – derült ki egy új tanulmányból. A munkahelyi visszaélés stresszt okoz, amely számos mentális és fizikai betegség forrása lehet.
jan. 17
11:42
Síelni még nem lehet Dobogókőn (Infostart)
Dobogókőn már nyolc-tíz centiméter vastag hóréteg borítja a talajt és jelenleg is havazik, de sportolni még nem lehet, a sípályákat csak a hét második felében tudják üzembe helyezni.
jan. 17
12:18
Hogyan fogyhat egy piros tállal? (hvg.hu)
A színek megválasztása is segíthet a lefogyásban: kevesebbet fogyasztunk piros színű tálról.
jan. 17
13:48
Kecskeméten van az ország legjobb kórháza (hvg.hu)
Ismét a Bács-Kiskun Megyei Kórház nyerte Az év kórháza 2011 díjat. A 2010-es évhez hasonlóan idén is három vidéki kórház végzett az összesített lista élén.
jan. 17
15:00
Kirúgták, most visszahívják a román tüntetéseket kiváltó orvost (hvg.hu)
Visszahívta Emil Boc román miniszterelnök az egészségügyi minisztérium államtitkár-helyettesi posztjára Raed Arafat palesztin származású román orvost, akinek múlt heti lemondása óta tüntetések vannak Romániában.
jan. 17
16:30
Laboratóriumban növesztettek vénákat és artériákat brit kutatók (hvg.hu)
Áttörés: laboratóriumban növesztettek vénákat és artériákat brit kutatók, az eljárás forradalmasíthatja számos, az ereket érintő állapot kezelését.
jan. 17
16:33
Vénákat és artériákat növesztettek laboratóriumban (Metropol)
A Cambridge-i Egyetem kutatóinak sikerült az ereket felépítő mind a három sejttípust laboratóriumban előállítani. Az eljárás forradalmasíthatja számos, az ereket érintő állapot kezelését.
jan. 17
16:48
Újra járható az Üllői út (Infostart)
Újra teljes hosszában járható a budapesti Üllői út, amelynek egy részét kedd délután baleset miatt lezárták - közölte a rendőrség.
jan. 17
17:24
Nemzetközi oktató központot akkreditáltak a debreceni kardiológián (hvg.hu)
A világ legnagyobb orvostechnológiai vállalata, a Medtronic első kelet-európai akkreditált oktató központja lett a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DEOEC) Kardiológiai Intézetének szív-elektrofiziológiai laboratóriuma; az erről szóló tanúsítványt kedden adta át Jörg Heikenfeld, a cég szívritmus-szabályozó üzletágának regionális vezetője Édes István professzornak, a…
jan. 17
17:27
A dopping és a 2012-es versenyek (WebBeteg)
Dopping az, ami a doppinglistán szerepel - hangzott hosszú időn keresztül a tautológiának ható, ám megfellebbezhetetlenül irányadó tétel, amely alapján - formailag mindenképpen - a sport világában egyértelműen meg lehetett bélyegezni a vétkest: aki tiltott szerhez nyúlt és rajtavesztett, megkapta büntetését - írja Jancsó Kornél, az MTI Sportszerkesztőségének főmunkatársa.
jan. 17
17:42
Egekben a gázolajár: egyeztet a betegszállítókkal a Nefmi (hvg.hu)
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) egészségügyi államtitkársága folyamatosan egyeztet a betegszállítók és mentők képviselőivel a biztonságos betegszállítás érdekében. Az államtitkárság arra reagált így, hogy előző nap a Betegszállítók Országos Egyesülete (MBOE) azt közölte, ismét a Nefmihez és a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz fordulnak segítségért, mert működésük az év eleji…
jan. 17
18:36
Miben különleges Skócia? (Infostart)
Skóciában élnek a legmagasabb arányban vörös hajúak a világon, itt van Európa legöregebb fája, a világ legrövidebb légi járata, a híres skót whisky viszont eredetileg kínai - tett közzé csokornyi különlegességet Skóciáról a The Daily Telegraph című brit lap.
jan. 17
19:12
Lesz-e még kemény telünk? (hvg.hu)
Noha az év első két hetét tavaszias hangulatban töltöttük, a mostani előrejelzések szerint igazi télben is lehet részünk, egyes helyeken tartós hóréteggel és hideggel. És persze még csak január van, koránt sincs vége a télnek, takaríthatunk még akár félméteres havat is, de az biztos, hogy nem belátható időn belül, azaz nem a következő tíz napban.
jan. 17
19:12
A színek is segíthetnek a fogyásban (Infostart)
A színek megválasztása is segíthet a lefogyásban: kevesebbet fogyasztunk piros színű tálról.
jan. 17
20:24
Száz tevét ért volna a topmodell (Infostart)
Száz tevét kínált egy szerelmes jordániai férfi Szaraj Givati izraeli topmodell kezéért.
jan. 17
20:36
A gesztációs diabétesz és tünetei (WebBeteg)
A gesztációs diabétesz (terhességi cukorbetegség) a cukorbetegségnek azon formája, amelyet első ízben a terhesség alatt ismernek fel. Magyarországon a terhességek 3-5 százalékában tapasztalható a terhességi cukorbetegség enyhébb vagy súlyosabb formája.
jan. 17
21:00
Egy kézbe kerül az állami kórházak gyógyszerbeszerzése (hvg.hu)
Február közepétől központosítanák az állami egészségügyi intézmények gyógyszerekre és orvostechnikai eszközökre vonatkozó beszerzéseit - derül ki a kormány internetes oldalára kedden felkerült dokumentumból.
jan. 17
22:12
Az amerikai felnőttek harmada elhízott (hvg.hu)
Az amerikai járványügyi hatóság adatai szerint 2009-2010-ben 78 millió felnőtt, valamint 13 millió gyermek és tinédzser volt elhízott az Egyesült Államokban. Cynthia Ogden kutató szerint nagyon jó, hogy nem emelkedik az elhízottak száma, másfelől azonban egyik korcsoportban sem látják a csökkenés jeleit.
jan. 17
22:42
Húsfogyasztás: mértékkel egészséges (WebBeteg)
A hús alapvető emberi élelmiszer. Soha nem volt olyan olcsó, és soha nem fogyasztották olyan nagy mennyiségben, mint napjainkban. A húsfogyasztás az utóbbi 40 évben világszerte megháromszorozódott.

Keresés