2012. január 17. kedd

jan. 17
0:48
Ózoninjekcióval a hátfájás ellen (HáziPatika)
A gáz egyetlen injekciója emberek milliói számára csillapíthatja a hátfájdalom gyötrelmeit - állítják német kutatók.
jan. 17
0:52
Inhalációs eszközök COPD-ben (HáziPatika)
A belégző (inhalációs) készülékek alkalmazásának az a célja, hogy a gyógyszer közvetlenül a hörgőkbe, a tüdőbe jusson be. Így kevesebb gyógyszerrel és gyorsan érhető el a kívánt hatás - COPD esetében rendszerint a légutak...
jan. 17
3:48
Az alvászavar sietteti az elbutulást (WebBeteg)
Egy tanulmány szerint azoknál az idős nőknél, akik az alváshoz kapcsolódó légzési rendellenességben szenvednek, nagyobb a kockázata a gondolkodásbeli és memóriazavar kialakulásának - számolt be a Medheadlines portál.
jan. 17
6:00
Közel másfél kilós szarvasgombát találtak (Infostart)
Óriási, csaknem 1,3 kilogrammos szarvasgombát adtak el egy franciaországi piacon.
jan. 17
10:06
Ezt teheti a torokfájás ellen (WebBeteg)
A torokfájás lehet vírus- vagy baktériumfertőzés következménye, de okozhatja irritáció, reflux, stb. is. A torok és a garat nyálkahártyája fájdalmasan megduzzad és kivörösödik. Hogyan enyhíthetők a kellemetlen tünetek?
jan. 17
11:39
Másodszor is Kecskemétre került "Az év kórháza" díj (HáziPatika)
Ma délelőtt az MTA dísztermében hirdették ki a 2011-es "Az év kórháza" szavazás nyerteseit, akiknek az oldalunkon leadott szavazatok alapján ítélték oda a rangos elismeréseket. A vidéki fölény idén is töretlennek bizonyult.
jan. 17
11:42
Síelni még nem lehet Dobogókőn (Infostart)
Dobogókőn már nyolc-tíz centiméter vastag hóréteg borítja a talajt és jelenleg is havazik, de sportolni még nem lehet, a sípályákat csak a hét második felében tudják üzembe helyezni.
jan. 17
14:27
Készíts testbarnítót csokiból! (NLC)
Megnéztük, milyen az élet a gyári készítésű kozmetikumokon túl. Szájvíz, testbarnító és szájfény – házilag.
jan. 17
16:33
Vénákat és artériákat növesztettek laboratóriumban (Metropol)
A Cambridge-i Egyetem kutatóinak sikerült az ereket felépítő mind a három sejttípust laboratóriumban előállítani. Az eljárás forradalmasíthatja számos, az ereket érintő állapot kezelését.
jan. 17
16:48
Újra járható az Üllői út (Infostart)
Újra teljes hosszában járható a budapesti Üllői út, amelynek egy részét kedd délután baleset miatt lezárták - közölte a rendőrség.
jan. 17
17:27
A dopping és a 2012-es versenyek (WebBeteg)
Dopping az, ami a doppinglistán szerepel - hangzott hosszú időn keresztül a tautológiának ható, ám megfellebbezhetetlenül irányadó tétel, amely alapján - formailag mindenképpen - a sport világában egyértelműen meg lehetett bélyegezni a vétkest: aki tiltott szerhez nyúlt és rajtavesztett, megkapta büntetését - írja Jancsó Kornél, az MTI Sportszerkesztőségének főmunkatársa.
jan. 17
18:36
Miben különleges Skócia? (Infostart)
Skóciában élnek a legmagasabb arányban vörös hajúak a világon, itt van Európa legöregebb fája, a világ legrövidebb légi járata, a híres skót whisky viszont eredetileg kínai - tett közzé csokornyi különlegességet Skóciáról a The Daily Telegraph című brit lap.
jan. 17
19:12
A színek is segíthetnek a fogyásban (Infostart)
A színek megválasztása is segíthet a lefogyásban: kevesebbet fogyasztunk piros színű tálról.
jan. 17
20:24
Száz tevét ért volna a topmodell (Infostart)
Száz tevét kínált egy szerelmes jordániai férfi Szaraj Givati izraeli topmodell kezéért.
jan. 17
20:36
A gesztációs diabétesz és tünetei (WebBeteg)
A gesztációs diabétesz (terhességi cukorbetegség) a cukorbetegségnek azon formája, amelyet első ízben a terhesség alatt ismernek fel. Magyarországon a terhességek 3-5 százalékában tapasztalható a terhességi cukorbetegség enyhébb vagy súlyosabb formája.
jan. 17
22:42
Húsfogyasztás: mértékkel egészséges (WebBeteg)
A hús alapvető emberi élelmiszer. Soha nem volt olyan olcsó, és soha nem fogyasztották olyan nagy mennyiségben, mint napjainkban. A húsfogyasztás az utóbbi 40 évben világszerte megháromszorozódott.

Keresés