2012. január 18. szerda

jan. 18
5:42
Ezért is érdemes megműttetnie az embernek az orrát (Infostart)
Átlagosan másfél évvel fiatalabbnak látszanak az orrműtéten átesett páciensek, noha ennek a plasztikai beavatkozásnak nem a fiatalítás az elsődleges célja - állapították meg amerikai szakemberek.
jan. 18
6:00
Ami ötezer éve nem fordult elő (Infostart)
Kína történelmében először haladta meg a városlakók száma a vidéken élőkét: a városi népesség tavaly 21 millióval növekedett, és átlépte a 690 milliót, ami az ország lakosságának 51,27 százaléka - derül ki az országos statisztikai hivatal jelentéséből.
jan. 18
6:51
Természetes vagy szintetikus vitaminok? (Édenkert)
Néhány alapvető fontosságú dologról sosem hallunk a szintetikus vitaminok reklámhirdetéseiben, pedig sok embert érdekelne bizonyára az a tény, hogy miközben egészségét óvni akarja, mennyire árthat szervezetének.
jan. 18
7:51
Influenza: több száz haláleset évente (Metropol)
A KutatóCentrum online felméréséből az derült ki, hogy a megkérdezettek több mint fele tízezer forintot meghaladó összegre becsüli egy esetleges influenza okozta megbetegedés költségeit.
jan. 18
8:09
Bőrproblémák és a fogamzásgátló tabletták (WebBeteg)
Pubertáskorban mindkét nemnél gyakran előfordul, hogy az arc és a felsőtest bőrén nagy mennyiségű pattanás alakul ki. Ezeket szakkifejezéssel aknénak nevezzük.
jan. 18
8:18
Vevői érdeklődés a végtörlesztésnél (Metropol)
Azoknak, akik december végéig szándéknyilatkozatot nyújtottak be a végtörlesztésre, már csak másfél hetük van, hogy bizonyítsák bankjuk felé végtörlesztési képességüket.
jan. 18
8:42
Több mint százan fagyhattak meg eddig idén télen (hvg.hu)
Hetvenen fagytak meg Magyarországon a tél kezdete óta az ország különböző részein, a kórházban kihűlés miatt elhunytakkal együtt pedig 120-140-en - tudatta a Magyar Szociális Fórum szerdán.
jan. 18
9:18
VG: szétválasztották az egészségügyi szolgáltatásokat (hvg.hu)
Januártól több olyan szolgáltatás is átkerült a SZÉP-kártyához - mint például a gyógyfürdőzés, a sporttevékenység, vagy a rekreációs üdülés -, amelyet korábban az önkéntes egészségpénztáraknál lehetett igénybe venni - írja a Világgazdaság.
jan. 18
10:12
Túl sok a hármas iker (hvg.hu)
A lombikprogram során egy vagy két embrió beültetése az ideális, de háromnál több semmiképp se legyen, állítja az ellentmondásos kérdést vizsgáló kutatás.
jan. 18
10:48
Kimutatták, hogyan szabadul fel boldogsághormon az alkohol hatására (hvg.hu)
Egy nemrég végzett kutatás segíthet jobban megérteni, miként hat az alkohol az agyműködésre, és hozzájárulhat új, hatékonyabb terápiás módszerek kifejlesztéséhez.
jan. 18
11:18
Ajak- és szájpadhasadékos babák szoptatása (WebBeteg)
Az ajak- és szájpadhasadék (népies nevén nyúlajak, farkastorok) fejlődési rendellenességek, kialakulásukban az arckoponya egyes részeinek egyesülési zavara áll. A hasadékok minden formája okozhat táplálási zavarokat.
jan. 18
11:42
Neurológus: öt lépésben megszüntethető a horkolás (hvg.hu)
Időszakosan bárkinél jelentkezhet horkolás. Kimerültség miatt, egy kiadósabb vacsora, vagy akár túlzott alkoholfogyasztás, dohányzás következtében is. Ha azonban elhúzódó problémáról van szó, akkor érdemes kideríteni a zajos alvás okát.
jan. 18
14:42
Vásároljunk a kicsikkel (Blikk)
jan. 18
15:00
Nincs veszélyben a futók szíve (hvg.hu)
Ha valaki egészséges hosszútávfutó, egy új tanulmány szerint nagyon kicsi az esélye, hogy egy maratoni verseny alatt haljon meg hirtelen szívmegállásban.
jan. 18
15:30
Térdszalag szakadás: Mikor szükséges keresztszalag plasztika? (WebBeteg)
A térdemben elszakadtak a keresztszalagok. A kérdésem az lenne, hogy jó hatású lenne-e egy keresztszalag plasztika? Érdemes megműttetnem magam? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 18
15:54
Ezért érdemes pontosan szedni a vérnyomáscsökkentőket (hvg.hu)
Átlag egy nappal hosszabbítja meg a magas vérnyomásban szenvedők életét minden egyes hónapnyi pontos gyógyszerszedés - állapították meg egy nagyszabású amerikai követéses tanulmány készítői.
jan. 18
16:12
Ezért szenvednek a nők kínzó fájdalmaktól (hvg.hu)
Talán a magas sarok legelszántabb híveit is megingatja az a felfedezés, mely szerint kedvenc lábbelijük okolható a lúdtalp kialakulásáért.
jan. 18
17:24
Terhesség és alkohol: így különösen kockázatos (hvg.hu)
A várandósság bármely időszakában elfogyasztott alkohol növeli a magzati alkoholos szindróma kialakulásának esélyét, ám ennek kockázata akkor a legnagyobb, ha az állapotos nő a terhesség első trimeszterének második felében iszik alkoholt - idézte amerikai kutatók megállapítását a LiveScience című ismeretterjesztő portál.
jan. 18
17:24
Megelőzhető lett volna a Costa Concordia tragédiája (Infostart)
Nyilvánosságra hozták a Costa Concordia kapitánya kihallgatásának jegyzőkönyvét, amely megerősítette, hogy a jelenleg házi őrizetben levő kapitány a vészjelzés leadásával és az utasok mentésével is késlekedett.
jan. 18
17:42
A fogamzásgátlók kezelik a menstruációs fájdalmakat is (hvg.hu)
Egy kivételesen hosszútávú követéses vizsgálat alátámasztja, hogy a menstruációs fájdalmak ellen is használnak a fogamzásgátló pirulák - írták svéd kutatók szerdán közzétett tanulmányukban.
jan. 18
18:54
Miért nincs influenzajárvány? (hvg.hu)
Az elmúlt héten 8 százalékkal emelkedett az influenzagyanús esetek száma Magyarországon – derül ki az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) most megjelent heti jelentésében. Ócsai Lajos főosztályveztetőt arról kérdeztük, miért nincs járvány annak ellenére, hogy az enyhébb idő kedvez a vírusoknak. A "szezon" áprilisig tart, tehát korai lenne még fellélegezni.
jan. 18
19:12
Láncfűrésszel vetekszik a kórházi zajártalom (Infostart)
A kórházi betegszobákban csaknem állandóan erősebb az éji zaj az elfogadható átlagosnál, de sokszor jócskán túllépi a szint a megengedett maximálisat is - áll egy amerikai vizsgálat összegzésében.
jan. 18
19:30
Hatékony az agyhártyagyulladás elleni új vakcina (hvg.hu)
Az egyik leggyakoribb típusú gyermekkori agyhártyagyulladás ellen hatékony az új vakcina, amelynek klinikai próbáiról chilei kutatók a The Lancet orvosi folyóiratban számolnak be.
jan. 18
20:45
Milyen tényezők növelik a stroke kockázatát? (WebBeteg)
Egészséges életmóddal a stroke kockázata csökkenthető. Mindemellett vannak bizonyos rizikófaktorok, amelyeket kerülni, illetve mihamarabb kezeltetni kell. Melyek ezek?
jan. 18
21:36
OEP: tételes elszámolásúvá válik 9 biológiai gyógyszer (hvg.hu)
Február 1-jei hatállyal kilenc úgynevezett biológiai gyógyszer a tételes elszámolású gyógyszerek körébe kerül, a betegek ezentúl a készítményeket a felírás helyén, a kórházban ingyen kapják meg - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) szerdán az MTI-vel.

Keresés