2012. január 19. csütörtök

jan. 19
5:42
Mikor a legveszélyesebb a kismama alkoholfogyasztása? (Infostart)
A várandósság bármely időszakában elfogyasztott alkohol növeli a magzati alkoholos szindróma kialakulásának esélyét, ám ennek kockázata akkor a legnagyobb, ha az állapotos nő a terhesség első trimeszterének második felében iszik alkoholt - idézte amerikai kutatók megállapítását a LiveScience című ismeretterjesztő portál.
jan. 19
6:00
Újabb esély az öregedés lassítására (Infostart)
Lassíthatja az öregedést az a baktérium, amelyet az Orosz Tudományos Akadémia (RAN) kutatói az örökké fagyott szibériai talajban, a permafrosztban fedeztek fel.
jan. 19
6:18
Mire figyeljenek az asztmások és allergiások influenzajárvány idején? (Infostart)
Fokozott veszélyben vannak az allergiások és az asztmások az influenzajárvány miatt - figyelmeztetnek a Svábhegyi Gyógyintézet szakemberei, hangsúlyozva a gyógyszerek előírás-szerű használatának fontosságára.
jan. 19
6:54
Három ember meghalt, mikor összedőlt egy lakóház Havannában (Infostart)
Összedőlt egy már amúgy is düledező lakóház Havanna kellős közepén három ember halálát okozva - jelentette a kubai állami televízió.
jan. 19
7:21
Mi a helyzet a szénsavas ásványvizekkel? (Édenkert)
Egészséges emberek bármelyik ásványvizet korlátlan mennyiségben fogyaszthatják, nem szükséges, hogy váltogassuk a különböző ásványvizeket időnként. Egészen más azonban a helyzet valamilyen betegség esetén.
jan. 19
8:06
Itt a melegfront, lehangoltak leszünk tőle (hvg.hu)
Csütörtökön melegfront hoz csapadékot. A borús időben lehangolttá válthatunk, alvászavarok jelentkezhetnek. A testmozgás mindkettőre gyógyírt jelenthet.
jan. 19
8:06
Halálos áldozatai is vannak a perui esőzéseknek (Infostart)
A Perut november óta sújtó esőzéseknek már halálos áldozatai is vannak - közölték a dél-amerikai ország katasztrófavédelmi szervei, hozzáfűzve, hogy 11 ember veszett oda az áradásokban.
jan. 19
8:42
Hasznosak is lehetnek a bélférgek (hvg.hu)
Egyes parazita bélférgek hasznosak lehetnek a tüdőbetegségek, bizonyos autoimmun bélbetegségek és a sebek gyógyításában - állítják a Nature Medicine című tudományos folyóiratban megjelent tanulmányukban amerikai kutatók.
jan. 19
8:42
A soproni buszbaleset után 29 embert vittek kórházba megfigyelésre (Infostart)
A korábban közöltnél több sérültje van a csütörtök reggel Sopronban történt buszbalesetnek - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
jan. 19
9:00
Újra támad a madárinfluenza Vietnámban (hvg.hu)
Madárinfluenza okozta haláleset történt Vietnámban, két év óta az első - közölték csütörtökön a helyi hatóságok.
jan. 19
9:00
Személyautóval ütközött egy troli Budapesten (Infostart)
Személyautóval ütközött egy troli Budapesten a Kacsóh Pongrác úti felüljárón csütörtök reggel Budapesten, mert a troli vezetője rosszul lett - közölte a BKV fődiszpécsere.
jan. 19
9:21
A vérnyomáscsökkentőt pontosan szedő betegek tovább élnek (WebBeteg)
Átlag egy nappal hosszabbítja meg a magas vérnyomásban szenvedők életét minden egyes hónapnyi pontos gyógyszerszedés - állapították meg egy nagyszabású amerikai követéses tanulmány készítői.
jan. 19
10:30
Egyre több az illegális, veszélyes abortusz (hvg.hu)
Növekszik az abortuszok aránya azokban az országokban, ahol nem engedélyezik az eljárást, és az összes művi terhességmegszakítás csaknem fele veszélyes körülmények között zajlik - állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport a The Lancet című orvosi folyóirat legfrissebb számában közzétett tanulmányában.
jan. 19
11:24
Pénteken érkezhetnek haza a magyar túlélők Etiópiából (Infostart)
Pénteken várhatóan egy menetrend szerinti repülőjárattal Magyarországra érkeznek az etiópiai merénylet magyar túlélői - tájékoztatta az újságírókat csütörtökön a miniszterelnök szóvivője.
jan. 19
11:42
Az Erta Ale vulkánhoz tartott az Etiópiában megtámadott magyar csoport (Infostart)
Az Etiópia Afar tartományában található Erta Ale vulkánhoz tartott az a magyar csoport, amelyet támadás ért kedden hajnali egy óra körül - közölte Szilassi Péter, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) természeti földrajzi és geoinformatikai tanszékének főiskolai docense, aki vasárnap indult haza az afrikai országból.
jan. 19
12:18
A rák legapróbb jelét is kimutatja a foszforeszkáló festék (hvg.hu)
A Nature Medicine legújabb számában megjelent tanulmányból kiderül, hogy a nyelőcsőre fújt foszforeszkáló festékanyaggal korábban ki lehet mutatni a nyelőcsődaganatot, és meg lehet menteni a betegeket a szükségtelen kezelésektől.
jan. 19
12:20
Felfedezték az opioidok eddig ismeretlen hatását (hvg.hu)
A Science folyóiratban megjelent tanulmányukban a Bécsi Orvostudományi Egyetem agykutatási központjának kutatói vezetésével arról számolnak be, hogy felfedezték az opioidok eddig ismeretlen hatását.
jan. 19
13:33
A nátha és kezelése (WebBeteg)
A nátha kezelése attól is függ, hogy mik az alapbetegségek, mennyire elesett a beteg, milyen idős, illetve, hogy milyen típusú nátháról beszélünk. A fertőzés okozta nátha esetében vírusfertőzésről van szó, ezzel szemben a nátha allergiás eredetű is lehet. Ma már számos gyógymód közül választhat, ha csillapítani akarja a tüneteket.
jan. 19
14:24
Gyógyító baktériumok: áttörést hozhat egy új kutatás (hvg.hu)
Súlyos bélrendszeri betegségek gyógyításában is áttörést hozhat egy új kutatás, amely elsőként mutatta ki, komoly szerepe van a bélflórának az immunrendszer működésében.
jan. 19
15:39
Bőrápolás kisokos - Mitől szép télen is a bőr? (WebBeteg)
A téli időszakban még az egyébként normál ápolást igénylő bőr is érzékenyebb, szárazabb lehet. A probléma különösen az arc- és kézfejek területén jelentkezik. Dr. Vincze Ildikó, a Budai Allergiaközpont bőrgyógyászának segítségével tanácsokat adunk a megelőzéshez.
jan. 19
16:48
Lehet, hogy gyógyíthatatlan az Indiában megjelent kór (hvg.hu)
Mumbaiban a halált okozó tuberkulózis olyan válfaja ütötte fel a fejét, amely minden ismert gyógyszerrel szemben ellenálló, legalábbis az eddigi hírek szerint. Az első beszámolók legalább 12 fertőzésről szólnak, de egyelőre csak a legszegényebb környékeken jelentkezett a tüdőbetegség.
jan. 19
17:42
Törvényes az abortusz, az indiai nők fele mégis az illegális utat választja (hvg.hu)
Hiába hagyták jóvá az abortuszt legalizáló törvényt Indiában, a helyi nők több mint fele még mindig szívesebben választja a magzatelhajtás illegális útját - hívta fel a figyelmet csütörtökön a Times of India című indiai napilap hírportálja.
jan. 19
17:44
Halálra is ítélhették a dohányzókat (hvg.hu)
Futótűzként terjedt világszerte a dohányzás, pedig sok helyütt a mainál lényegesen szigorúbban, akár halállal is büntették a nikotin megszállottait.
jan. 19
19:48
Mitől lesz szikrázóan fehér a műfogsor? (Infostart)
A fogtechnikusok által eddig készített fogsorok vagy nem olyan kemények, vagy nem olyan fehérek voltak, mint a természetes fogak, ám német üvegtechnikusok olyan anyagot készítettek, mely nanokristályok segítségével minden szempontból ugyanolyan, mint a valódi, egészséges emberi fog.
jan. 19
20:06
Tudományos hajápolás: hol rontjuk el? (hvg.hu)
Szinte senkit nem kerül el időnként a probléma, hogy haja nehezen kezelhető, durva tapintású és fésülhetetlen lesz. A kiváltó okok megszüntetésével azonban gyorsan visszanyerhetjük egészséges hajkoronánkat.
jan. 19
20:54
Amit tudni kell az inkontinenciáról (WebBeteg)
Az inkontinencia nem betegség, hanem egy mélyebben gyökerező egészségügyi probléma tünete. Azonban kezelés nélkül elszigeteltséget, állandó szégyenérzetet, s akár depressziót is okozhat.
jan. 19
21:54
Mire jók a parazita bélférgek? (Infostart)
Egyes parazita bélférgek hasznosak lehetnek a tüdőbetegségek, bizonyos autoimmun bélbetegségek és a sebek gyógyításában - állítják a Nature Medicine című tudományos folyóiratban megjelent tanulmányukban amerikai kutatók.

Keresés