2012. január 19. csütörtök

jan. 19
0:45
Ki a jó orvos? Nemsokára kiderül! (HáziPatika)
Erre a kérdésre biztosan más válaszol egy beteg, és mást egy orvos - ám abban biztosan mindenki egyetért, hogy jó orvosnak lenni minden nap, a nehézségekkel dacolva - ez nem könnyű.
jan. 19
0:49
A depresszió banális okát tártak fel (HáziPatika)
Egy új tanulmány ismét kimutatta, hogy az alacsony D-vitamin-szint hozzájárul a depresszió tüneteinek kialakulásához. Az eredmények jobban megvilágíthatják a korábbi kutatások ellentmondásos eredményeit a D-vitamin és a depresszió...
jan. 19
5:42
Mikor a legveszélyesebb a kismama alkoholfogyasztása? (Infostart)
A várandósság bármely időszakában elfogyasztott alkohol növeli a magzati alkoholos szindróma kialakulásának esélyét, ám ennek kockázata akkor a legnagyobb, ha az állapotos nő a terhesség első trimeszterének második felében iszik alkoholt - idézte amerikai kutatók megállapítását a LiveScience című ismeretterjesztő portál.
jan. 19
6:00
Újabb esély az öregedés lassítására (Infostart)
Lassíthatja az öregedést az a baktérium, amelyet az Orosz Tudományos Akadémia (RAN) kutatói az örökké fagyott szibériai talajban, a permafrosztban fedeztek fel.
jan. 19
6:18
Mire figyeljenek az asztmások és allergiások influenzajárvány idején? (Infostart)
Fokozott veszélyben vannak az allergiások és az asztmások az influenzajárvány miatt - figyelmeztetnek a Svábhegyi Gyógyintézet szakemberei, hangsúlyozva a gyógyszerek előírás-szerű használatának fontosságára.
jan. 19
6:54
Három ember meghalt, mikor összedőlt egy lakóház Havannában (Infostart)
Összedőlt egy már amúgy is düledező lakóház Havanna kellős közepén három ember halálát okozva - jelentette a kubai állami televízió.
jan. 19
8:06
Halálos áldozatai is vannak a perui esőzéseknek (Infostart)
A Perut november óta sújtó esőzéseknek már halálos áldozatai is vannak - közölték a dél-amerikai ország katasztrófavédelmi szervei, hozzáfűzve, hogy 11 ember veszett oda az áradásokban.
jan. 19
8:42
A soproni buszbaleset után 29 embert vittek kórházba megfigyelésre (Infostart)
A korábban közöltnél több sérültje van a csütörtök reggel Sopronban történt buszbalesetnek - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
jan. 19
9:00
Személyautóval ütközött egy troli Budapesten (Infostart)
Személyautóval ütközött egy troli Budapesten a Kacsóh Pongrác úti felüljárón csütörtök reggel Budapesten, mert a troli vezetője rosszul lett - közölte a BKV fődiszpécsere.
jan. 19
9:21
A vérnyomáscsökkentőt pontosan szedő betegek tovább élnek (WebBeteg)
Átlag egy nappal hosszabbítja meg a magas vérnyomásban szenvedők életét minden egyes hónapnyi pontos gyógyszerszedés - állapították meg egy nagyszabású amerikai követéses tanulmány készítői.
jan. 19
11:24
Pénteken érkezhetnek haza a magyar túlélők Etiópiából (Infostart)
Pénteken várhatóan egy menetrend szerinti repülőjárattal Magyarországra érkeznek az etiópiai merénylet magyar túlélői - tájékoztatta az újságírókat csütörtökön a miniszterelnök szóvivője.
jan. 19
11:42
Az Erta Ale vulkánhoz tartott az Etiópiában megtámadott magyar csoport (Infostart)
Az Etiópia Afar tartományában található Erta Ale vulkánhoz tartott az a magyar csoport, amelyet támadás ért kedden hajnali egy óra körül - közölte Szilassi Péter, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) természeti földrajzi és geoinformatikai tanszékének főiskolai docense, aki vasárnap indult haza az afrikai országból.
jan. 19
13:33
A nátha és kezelése (WebBeteg)
A nátha kezelése attól is függ, hogy mik az alapbetegségek, mennyire elesett a beteg, milyen idős, illetve, hogy milyen típusú nátháról beszélünk. A fertőzés okozta nátha esetében vírusfertőzésről van szó, ezzel szemben a nátha allergiás eredetű is lehet. Ma már számos gyógymód közül választhat, ha csillapítani akarja a tüneteket.
jan. 19
15:21
Nemsoká vége a világnak? (NLC)
2012. december 21-én meghatározó dolog történik a világgal – a maja naptár szerint. Na de mit mond Soma?
jan. 19
15:39
Bőrápolás kisokos - Mitől szép télen is a bőr? (WebBeteg)
A téli időszakban még az egyébként normál ápolást igénylő bőr is érzékenyebb, szárazabb lehet. A probléma különösen az arc- és kézfejek területén jelentkezik. Dr. Vincze Ildikó, a Budai Allergiaközpont bőrgyógyászának segítségével tanácsokat adunk a megelőzéshez.
jan. 19
19:48
Mitől lesz szikrázóan fehér a műfogsor? (Infostart)
A fogtechnikusok által eddig készített fogsorok vagy nem olyan kemények, vagy nem olyan fehérek voltak, mint a természetes fogak, ám német üvegtechnikusok olyan anyagot készítettek, mely nanokristályok segítségével minden szempontból ugyanolyan, mint a valódi, egészséges emberi fog.
jan. 19
20:54
Amit tudni kell az inkontinenciáról (WebBeteg)
Az inkontinencia nem betegség, hanem egy mélyebben gyökerező egészségügyi probléma tünete. Azonban kezelés nélkül elszigeteltséget, állandó szégyenérzetet, s akár depressziót is okozhat.
jan. 19
21:54
Mire jók a parazita bélférgek? (Infostart)
Egyes parazita bélférgek hasznosak lehetnek a tüdőbetegségek, bizonyos autoimmun bélbetegségek és a sebek gyógyításában - állítják a Nature Medicine című tudományos folyóiratban megjelent tanulmányukban amerikai kutatók.

Keresés