2012. január 21. szombat

jan. 21
3:39
Tökéletes műfogsor? (WebBeteg)
A fogtechnikusok által eddig készített fogsorok vagy nem olyan kemények, vagy nem olyan fehérek voltak, mint a természetes fogak, ám német üvegtechnikusok olyan anyagot készítettek, mely nanokristályok segítségével minden szempontból ugyanolyan, mint a valódi, egészséges emberi fog.
jan. 21
7:51
Hasznos paraziták (WebBeteg)
Egyes parazita bélférgek hasznosak lehetnek a tüdőbetegségek, bizonyos autoimmun bélbetegségek és a sebek gyógyításában - állítják a Nature Medicine című tudományos folyóiratban megjelent tanulmányukban amerikai kutatók.
jan. 21
8:06
Jobb módszer a prosztatarák kezelésére (Infostart)
A bevett röntgenes besugárzás helyett szélesebb körben protonsugárral is gyógyítani lehetne amerikai tudósok szerint a férfiaknál leggyakrabban előforduló rosszindulatú daganatos megbetegedést, a prosztatarákot.
jan. 21
8:42
Hanyatlik a kínai nyelv? (Infostart)
Egy, a közelmúltban nyilvánosságra hozott kínai kutatás szerint tízből nyolc kínai úgy véli, hanyatlásnak indult nyelvük minősége, romlott a színvonala és a beszélők íráskészsége.
jan. 21
11:00
Terhesség és alkoholfogyasztás (WebBeteg)
A várandósság bármely időszakában elfogyasztott alkohol növeli a magzati alkoholos szindróma kialakulásának esélyét, ám ennek kockázata akkor a legnagyobb, ha az állapotos nő a terhesség első trimeszterének második felében iszik alkoholt - idézte amerikai kutatók megállapítását a LiveScience című ismeretterjesztő portál.
jan. 21
12:18
Lassan, de terjed az influenza Európában (Infostart)
Az előző héthez képest Európában megduplázódott azon országok száma, amelyekben felgyorsult az influenza terjedése - számolt be az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Facebook-oldalán szombaton.
jan. 21
12:54
Mikor érdemes kicseréltetni az amalgámtöméseket? (Infostart)
Egyre többen cseréltetik ki régi amalgámtöméseiket, pedig nem készült még egy ilyen anyag, amely ilyen hosszú távon jelent megoldást a lyukas fogak kezelésére. A tényekről és tévhitekről beszél a szakértő.
jan. 21
15:12
Csökkentse a trombózis kockázatát! (WebBeteg)
A trombózis ma Magyarországon szinte népbetegségnek számít, hiszen 40 ezer ember hal meg évente aterotrombózis miatt. Mivel az öröklött hajlamon kívül számos életmódbeli tényező is elősegíti a kialakulását, megfelelő életvezetéssel és rendszeres szűréssel sokat tehetünk egészségünkért.
jan. 21
15:18
Mit lehet tenni a horkolás ellen? (Infostart)
A horkolásra rendszerint a zajos éjszakáktól szenvedő hálótárs hívja fel a figyelmet. A panaszokat öt lépésben meg lehet szüntetni.
jan. 21
16:12
A botox a depressziót is eltünteti (Infostart)
Mivel a ráncok kialakulása már a harmincadik életév után elkezdődik, egyre többen igyekeznek minél tovább megőrizni vonzó, fiatalos külsejüket. A legmodernebb arcfiatalító módszerek közti különbségekről, az előnyökről, az esetleges hátrányokról dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyásza beszélt.
jan. 21
16:48
Miért kell figyelni a fokozottan emelkedő vérnyomásra? (Infostart)
Már azoknál is nő a szélütés kockázata, akiknek vérnyomása lassú emelkedésnek indul a felnőttkori normális vérnyomás felső határától. Emiatt a szakemberek szerint a fokozatosan növekvő vérnyomásra is figyelni kell.
jan. 21
16:50
Újabb holttestet találtak a Costa Concordián (Infostart)
A mentőosztagok újabb holttestet találtak az egy hete az olaszországi Giglio szigeténél hajótörést szenvedett és oldalára borult óceánjáróban - közölte szombaton a csendőrség illetékese. Ezzel tizenkettőre emelkedett a múlt pénteki szerencsétlenség halálos áldozatainak száma.
jan. 21
17:18
Prosztatarák gyógyítás protonsugárral (WebBeteg)
A bevett röntgenes besugárzás helyett szélesebb körben protonsugárral is gyógyítani lehetne amerikai tudósok szerint a férfiaknál leggyakrabban előforduló rosszindulatú daganatos megbetegedést, a prosztatarákot.
jan. 21
19:48
Mitől szép télen is a bőr? (Infostart)
Télen még az egyébként normál ápolást igénylő bőr is érzékenyebb, szárazabb lehet. A probléma különösen az arc- és kézfejek területén jelentkezik. Hogyan előzhetőek meg a gondok?
jan. 21
20:42
Mivel töltjük a szabadidőnket? (Infostart)
Zenehallgatás, olvasás, főzés, kertészkedés - lényeg, hogy otthon végezhető legyen: így is jellemezhetnénk a magyarok szabadidős szokásait a GfK Roper Reports Worldwide felmérése alapján. A vizsgálat eredményei szerint társasági eseményekre - otthoni vendégfogadásra, kávézóban való találkozókra - az európai átlagnál lényegesen kevesebben szakítanak időt. A kulturális, művészeti programokat…
jan. 21
20:44
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 3. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták:
jan. 21
21:30
Már az emelkedőben lévő vérnyomás, a prehipertónia is veszélyes (WebBeteg)
Már azoknál is nagyobb a szélütés kockázata, akiknek vérnyomása lassú emelkedésnek indul a felnőttkori normális vérnyomás felső határától. Emiatt a szakemberek szerint a fokozatosan növekvő vérnyomásra is figyelni kell.
jan. 21
21:36
Bolívia csatlakozott a kokaültetvények ellenőrzéséről szóló egyezményhez (Infostart)
Bolívia csatlakozott ahhoz az amerikai-brazil egyezményhez, amely a kokacserje-ültetvények fölötti ellenőrzés terén megvalósítandó együttműködésről rendelkezik.

Keresés