2012. január 23. hétfő

jan. 23
0:48
Új vakcina a gyermekkori agyhártyagyulladás gyógyítására (WebBeteg)
Az egyik leggyakoribb típusú gyermekkori agyhártyagyulladás ellen hatékony az új vakcina, amelynek klinikai próbáiról chilei kutatók a The Lancet orvosi folyóiratban számolnak be.
jan. 23
1:09
Mennyi mozgás kell a nátha megelőzéséhez? (HáziPatika)
A testmozgás különböző fokozatai csökkenthetik, de akár növelhetik is a légúti fertőzések kockázatát - állítja Mike Gleeson, a Loughborough Egyetem professzora.
jan. 23
1:13
Kenyér, ami nem hizlal (HáziPatika)
Az egészséges táplálkozást hirdető reformok elterjedésének köszönhetően szinte mindenki tisztában van azzal, hogy kevesebb zsiradék és cukor fogyasztásával a pillanatnyi örömöket ugyan megvonva magunktól, de egészségesebb életet...
jan. 23
1:17
5 fontos tudnivaló, mielőtt külföldön használná bankkártyáját (HáziPatika)
Mire érdemes különösen figyelni a bankkártya külföldi használatakor? Milyen díjak terhelik ilyenkor a kártyatulajdonost? Ha Önben is hasonló kérdések merülnek fel, miközben téli pihenését szervezi, érdemes elolvasnia cikkünket.
jan. 23
2:54
A szülés utáni inkontinencia évekig is tarthat (WebBeteg)
Az újdonsült anyukák akár még két évvel a szülés után is tapasztalhatnak széklet inkontinenciát, ám csak kevesen számolnak be erről az orvosuknak.
jan. 23
6:00
A virágoknak is jót tesz a kék pirula (Infostart)
Viagrával élteti virágait egy brit kertész, akinek rendszeres tévéműsora van.
jan. 23
8:09
Élesen fáj a fejem, mi okozhatja? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
Azt szeretném kérdezni, hogy 1-2 napja a jobb agyféltekem "teteje" élesen fáj egy vonalon, mitől lehet ez? Nincs rá oka, hogy fájjon, nem vagyok kimerült, nem vagyok frontérzékeny, se fejfájós. Fogamzásgátlót szedek. - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 23
8:24
Elsüllyedhet a brit parlament (Infostart)
Lehet, hogy előbb-utóbb ki kell költözniük a képviselőknek a brit parlament világhírű épületéből, amely folyamatosan süllyed, és szakértők szerint még annak a veszélye sem kizárható, hogy a Temze iszapjába merül.
jan. 23
9:30
Ezek a leghasznosabb tanácsok friss anyukáknak (WebBeteg)
A szülés utáni időszak nemcsak testileg, de lelkileg is felemelő, ugyanakkor megterhelő időszak az anyukáknak. Ahhoz, hogy minél kellemesebben élhessék át ezeket a hónapokat, dr. Demjén László, szülész-nőgyógyász ad tanácsokat a leggyakoribb problémákra.
jan. 23
11:45
11 ok, amiért örülünk a télnek (NLC)
Akiknek a tavasz vagy a nyár a kedvenc évszakuk, azok most nem olyan boldogok. Pedig a telet is lehet szeretni! Már ha a hőmérséklet hajlandó közelíteni a nulla fokot…
jan. 23
13:42
Fokozott veszélyben az allergiások és az asztmások (WebBeteg)
Fokozott veszélyben vannak az allergiások és az asztmások a közelgő influenzajárvány miatt. A Svábhegyi Gyógyintézet szakemberei a gyógyszerek előírásszerű használatára figyelmeztetik az érintetteket.
jan. 23
15:03
Divatba jön idén a kis mell (NLC)
Aki kis melleket nyert a genetikai lottón, és eddig nem tette, most már ne is pumpáltassa fel! Legalábbis ha követni akarja az idei trendet.
jan. 23
15:48
Mi okozhat légzéskor jelentkező mellkasi fájdalmat? (WebBeteg)
A légzéskor jelentkező mellkasi fájdalom a leggyakoribb panaszok egyike. Ellentétben azzal, ahogy sok laikus gondolja, nem csupán a tüdő betegségei okozhatják ezt a panaszt, hátterében számos különböző ok állhat.
jan. 23
16:33
A gipszelt kéz az új agytorna (NLC)
A kéztörés nem mindig tragikus dolog, érdekes következményei lehetnek, ha az ügyesebb kezünk kényszerpihenőn van.
jan. 23
18:57
A krónikus kismedencei fájdalom szindróma (WebBeteg)
A krónikus fájdalom mindig megnehezíti a beteg életét. A legtöbben tartós ideggyógyászati, mozgásszervi megbetegedés miatt kerülnek kapcsolatba hasonló panaszokkal, de bizonyos daganatos megbetegedések késői stádiumaiban is elfordulhat.
jan. 23
20:24
Az egyedül élő nők lekicsinylik a méhnyakrák kockázatát (Infostart)
Az ötven év feletti, egyedül élő brit nők jelentős hányada nem jár méhnyakrák-szűrésre, mert tévesen úgy véli, nincs kockázatnak kitéve - idézte a Jo's Cervical Cancer Trust nevű brit civil szervezet felmérésének megállapítását a The Daily Telegraph című brit napilap (www.telegraph.co.uk).
jan. 23
21:00
A televízióban is reklámozhatnak ezentúl az abortuszklinikák (Infostart)
A televízióban is reklámozhatják ezentúl a szolgáltatásaikat a magán kézben lévő brit abortuszklinikák - jelentette be a szigetország reklámjogi előírásait felügyelő testület.
jan. 23
21:03
Tompalátás (amblyopia) felnőttkorban - Mit tehetünk? (WebBeteg)
A tompalátás vagy amblyopia a lakosság 4-5 százalékát érinti. Mi az, amit felnőttkorban tehetünk, ha valamelyik szemünket nem használjuk rendesen?
jan. 23
22:06
A kevésbé problémás tinikor titka - minőségi korai gyermekgondozás (WebBeteg)
A korai gyermekgondozás hatása tartósabb, mint gondolná, állítja egy új tanulmány.

Keresés