2012. január 24. kedd

jan. 24
1:15
Kivédhető az antibiotikumok káros hatása (HáziPatika)
Az antibiotikumok sajnos nemcsak a betegségeket okozó kórokozókat pusztítják el, hanem azokat a jótékony hatású baktériumokat is, melyek az immunrendszerünk megfelelő működéséért is felelősek. Cikkünkből megtudhatja, hogyan...
jan. 24
1:19
Fogyást segítő hormont találtak (HáziPatika)
Egy hormonális kivonat segítségével elhízottakban csökkenteni lehetett a testtömeget, a vérnyomást és a koleszterinszintet - olvasható a British Medical Journal januári számában.
jan. 24
6:30
Kaparó torok - Hogyan enyhíthetők a panaszok? (WebBeteg)
A légutak nyálkahártyáját hígan folyó nyák borítja, mely védőréteget képez. Ha ez megbomlik, olyan kellemetlen panaszokat okozhat, mint a kaparó torok vagy a rekedtség.
jan. 24
6:36
Lehűlés fenyegeti Európát (Infostart)
Lehűléssel fenyegeti Európát egy hatalmas és egyre terebélyesedő édesvízi kitüremkedés a Jeges-tenger felszínén - figyelmeztetnek a szakemberek.
jan. 24
6:54
Bevált a "placcadó" Bonnban (Infostart)
Véglegesíti Bonn városa a "placcautomatákat", amelyek a prostitúcióra kivetett adó többi fajtájával együtt 250 ezer euró többletbevételt hoztak tavaly az önkormányzatnak - közölték hétfőn a városatyák.
jan. 24
9:39
Ultrahang vizsgálat a fogantatásért (WebBeteg)
Egyre több pár szembesül azzal, hogy nem fogan meg a várva várt baba. A legegyszerűbb, fájdalmatlan vizsgálatok közé tartozik az ultrahangos kivizsgálás, amelynek diagnózisa mindkét nemnél sokat segíthet a testi okok feltárásában. A szóba jöhető eltérésekről és a feltárás lépéseiről dr. Szabó Andrea, az Oxygen Medical ultrahang specialistája beszélt.
jan. 24
10:42
Tudnivalók az influenzavírusról (WebBeteg)
Az influenzaszezon rendszerint decembertől áprilisig tart. Ebben az időszakban járványok is kialakulhatnak, mivel az influenza vírusok igen fertőzőképesek.
jan. 24
11:45
"Mi okozhatja a fejremegésemet?" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Évek óta van egy kis fejremegésem. Voltam vele neurológusnál kivizsgáltak, azonban semmi komolyat nem találtak. Írtak fel gyógyszert, de úgy érzem, hogy nem használ. Stresszesebb helyzetben, vagy vizsgánál, izgalmi állapotban jelentkeznek a tünetek." - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 24
12:48
Nyakmerevség: A hibás tartás is lehet az oka (WebBeteg)
Ha gyakran érzi merevnek a nyakát, a vállait, sokszor fáj a feje, akkor itt az ideje, hogy jobban odafigyeljen mindennapi testtartására. A panaszok hátterében a legtöbb esetben a hibás testtartás áll.
jan. 24
13:15
Hogyan kerüljük el a betegségeket munkahelyünkön? (HáziPatika)
A menetrendszerűen érkező téli betegségek egyre többünket döntik le a lábáról, ugyanakkor egyre kevesebben maradunk otthon, hogy kikúráljuk magunkat. Vajon mennyit ártunk magunknak és másoknak azzal, hogy betegen járunk be a...
jan. 24
15:36
Egy francia és egy görög csirke recept (Életforma)
Aki szereti a csirkét, de már kifogyott az elkészítési ötletekből, azoknak egy francia és egy görög különlegességet ajánlunk most. Érdemes kipróbálni a hétvégén.
jan. 24
15:38
Betegségekről, melyek leginkább közösségen belül fertőznek (Életforma)
A szülők gyakran idegeskednek azon, hogy gyermekük milyen gyakran beteg, különösen, ha akkor, ha közösségbe járnak. A leggyakoribb betegségek a felső légutak és a gyomor-bél rendszer fertőzései, melyekről bővebben Dr. Pintér Zsolt, a Dr. Rose Magánkórház csecsemő- és gyermekgyógyásza beszélt nekünk.
jan. 24
15:40
Ha még vak vagy, nézd meg a csillagjegyét! Nem árt tudni... (Életforma)
Lassan, de biztosan közeledik a nap, amikor férjhez mész/valakit feleségül veszel? De tudni szeretnéd, mennyire családcentrikus a másik, számíthatsz-e hűségre, biztonságra, erős kötődésre tőle? Vagy már házas vagy, de nem tudod, párod pontosan mit is gondol a legszorosabb kötelékről, ami létezhet két ember között? Most megtudhatod a választ kérdéseidre!
jan. 24
15:42
Fontos tanácsok, távoli mediterrán országba utazóknak! (Életforma)
Mielőtt mediterrán, vagy távoli egzotikus országba utazik, érdemes a megfelelő védőoltásokat beadatnia, hogy ne érhesse kellemetlen meglepetés. A legkedveltebb nyaralási célpontok, mint Olaszország, Horvátország, Görögország, Bulgária, Törökország, Tunézia és Egyiptom - közepesen és erősen fertőzöttek hepatitis A és B vírussal, helyenként előfordul a hastífusz is. A legnépszerűbb egzotikus…
jan. 24
15:44
A leghasznosabb tanácsok friss anyukáknak (Életforma)
A szülés utáni időszak nem csak testileg, de lelkileg is felemelő, ugyanakkor megterhelő időszak az anyukáknak. Ahhoz, hogy minél kellemesebben élhessék át ezeket a hónapokat, dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyásza tanácsokat adott a leggyakoribb problémákra.
jan. 24
15:46
Három isteni fogyókúrás étel (Életforma)
Ha még az idén fogyni szeretne, de nem akarja, hogy az Ön diétájába a családja is belebetegedjen, főzzön olyat, ami a fogyókúrázóknak ideális, de mindemellett isteni finom is!
jan. 24
15:48
Eltüntették David Merlini kopaszságát (Életforma)
Hajbeültetésen esett át a hajhiányban szenvedő mágus egy budai magánklinikán. A beavatkozás fájdalommentesen orvosolta a kopaszodó szabadulóművész problémáját.
jan. 24
15:50
Nehezen viseljük el ezt a férfidominanciájú világot! (Életforma)
Bár egy új élet fogantatásához két ember szükségeltetik, a nőknek vitathatatlanul nagyobb szerepük van a gyerekvállalásban, hiszen gyereket kihordani, és szülni egyelőre csak az ő számukra adatott meg. A férfiak irigyek lennének a nők méhére? Viselkedésükből arra lehet következtetni, hogy igen.
jan. 24
15:52
Ultrahang vizsgálat a fogantatásért, a várva várt babáért (Életforma)
Egyre több pár szembesül azzal, hogy nem fogan meg a várva várt baba. Az legegyszerűbb, fájdalmatlan vizsgálatok közé tartozik az ultrahangos kivizsgálás, amelynek diagnózisa mindkét nemnél sokat segíthet a testi okok feltárásában. A szóba jöhető eltérésekről és a feltárás lépéseiről dr. Szabó Andrea, az Oxygen Medical ultrahang specialistája beszélt.
jan. 24
15:54
3 gyors és egyszerű sajtos recept (Életforma)
Valóban gyors és egyszerű sajtételek receptjeit ajánljuk most. Levest, egytálételt, salátát - és hozzá a teliholdat és a hideg estékre egy kis élvezetet...
jan. 24
17:24
Pedagógusok figyelem! (Életforma)
Most indul a Béres Egészég Hungarikum Alapítvány (BEH) egészségfejlesztésre fókuszáló pedagógusképzés-sorozata! A január 23-i első, Fejér megyei állomás után a következő napokban Budapest, Pest, valamint Hajdú-Bihar megye pedagógusai is részt vesznek a hiánypótló képzésen. Jövő hónaptól pedig a BEH térítésmentes, akkreditált pedagógustréningeket szervez országszerte. A dr. Béres József nevével…
jan. 24
18:03
Mit kell tudni a monitor szemüvegről? (WebBeteg)
Mára éltünk részévé váltak a számítógépek. Szinte nincs olyan életterület, ahol ne találkoznánk velük. Sokan - munkájukból kifolyólag - hosszú órákat kényszerülnek a gép előtt tölteni.
jan. 24
19:06
A vizelet inkontinencia típusai (WebBeteg)
A vizeletvisszatartási nehézségeket a tünetek alapján öt csoportba sorolhatjuk, így beszélhetünk stressz-, késztetéses, túlfolyásos, funkcionális vagy kevert inkontinenciáról.
jan. 24
19:12
Alibi-illatszerekkel kísérletezik egy sztriptízklub (Infostart)
Alibi-illatszercsaládot kísérletezett ki egy dél-afrikai sztriptízklub - férfiak számára.
jan. 24
19:12
Tények és tévhitek az amalgám tömésekről (Életforma)
Egyre többen cseréltetik ki régi amalgám-töméseiket, sőt, állami rendeléseken szinte már nem is találkozhatunk ezzel a tömőanyaggal. Ugyanakkor tény, hogy az amalgám megjelenése óta sem készült még egy ilyen tartós anyag, amely ilyen hosszú távon jelent megoldást a lyukas fogak kezelésére. A tényekről és tévhitekről dr. Strémen Zsófia, az Oxygen Medical fogszakorvosa, esztétikai fogászati…

Keresés