2012. január 26. csütörtök

jan. 26
0:12
Régi ismerős mozgás után: érdekességek az izomlázról (HáziPatika)
Az első izomfájdalmak egyike szinte biztos, hogy mindenki életében az izomláz lehetett. De vajon tudjuk-e, mi áll a jelenség hátterében, és hogyan tudjuk elkerülni, esetleg hamarabb megszabadulni a kellemetlen panaszoktól?
jan. 26
0:16
Egy zsírsav a férfi termékenység titka (HáziPatika)
Az Illinois Egyetem tanulmánya szerint omega-3 zsírsav szükséges annak az ívnek a létrehozásához, amely a kerek, éretlen spermasejtet a rendkívül hosszú farkú, csúcsos fejű úszóbajnokká változtatja.
jan. 26
6:18
5 lépésben a horkolás ellen (Életforma)
A horkolásra rendszerint a zajos éjszakáktól szenvedő hálótárs hívja fel a figyelmet. A következőkben bemutatjuk, hogyan szüntethetők meg a panaszok, mindössze 5 lépésben.
jan. 26
8:09
Hogyan előzzük meg a tüdőgyulladást? (WebBeteg)
Általában a tüdőgyulladás azért alakul ki, mert immunrendszere valami miatt (átmenetileg vagy tartósan) gyengébb. Az alábbi tanácsok segíthetnek Önnek egészsége megőrzésében.
jan. 26
8:24
A horkolás nőknél infarktust, férfiaknál impotenciát okozhat (Életforma)
Kezeletlen esetben a horkolás férfiaknál szív- és érrendszeri betegségek, impotencia előidézője lehet. Spanyol kutatók vizsgálatai arra hívják fel a figyelmet, hogy a horkolás a nőknél is nagy kockázatot jelent.
jan. 26
10:15
A magánrendeléseken kevesebb gyógyszert írnak (WebBeteg)
A szívbaj is okozhat szorongást - Nem csupán az állandó szorongás vezethet szív- és érrendszeri megbetegedéshez, a kardiovaszkuláris betegségek következtében is kialakulhatnak különböző pszichés problémák és az ellátás hiányosságai miatt sokan nem tudnak kilépni ebből az ördögi körből.
jan. 26
11:06
Zseblámpás futás a Városligetben (Életforma)
A Ligetkör Egyesület egyik célja a közvilágítás helyzetének javítása a Városligetben. Erre hívják fel a figyelmet minden hónap első hétfőjén a Városligeti Zseblámpás Futással.
jan. 26
11:42
Gratin mártásos töltött pulykamell (Életforma)
Ha vendégeket várunk, általában azon törjük a fejünket, hogy olyan ebédet készítsünk, amit jól elő lehet készíteni, s aztán csak berakni a sütőbe. Íme egy recept.
jan. 26
14:27
Februártól tudni fogjuk, mennyit spórolhatunk (WebBeteg)
Február elsejétől a gyógyszerészeknek írásban is fel kell hívniuk a beteg figyelmét arra, hogy az általa kért gyógyszer helyettesíthető olcsóbb készítménnyel - közölte az egészségügy államtitkárság szerdán az MTI-vel.
jan. 26
15:54
A koffein javítja a reakcióidőt (Blikk)
Jó lenne, ha fáradtsága ellenére tiszta gondolatokkal, friss „fejjel" tudná végezni a munkáját? Készítsen egy zöld teát, hörpintsen fel egy csésze eszpresszót vagy kortyolgasson el egy bögre habos kakaót! Szűcs Zsuzsanna, a Nestlé dietetikusa elárulja, hogy ezek az illatos, ízletes nedűk miért is tesznek jót agyműködésünknek.
jan. 26
16:33
Életveszélyes a Gina - Egy debreceni fiatal halt meg (WebBeteg)
Jó állapotban van, és csütörtökön elhagyhatja a kórházat az a fiatal férfi, akit életveszélyes állapotba került szerdán Debrecenben, miután két társával a GHB, más néven Gina tudatmódosító szerből fogyasztott - mondta el Boda Zoltán, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum II. számú belgyógyászati klinikájának igazgatója az MTI érdeklődésére.
jan. 26
17:36
Áttörés a betegségbiztosítási piacon (WebBeteg)
Adó- és járulékmentessé vált január elsejétől a munkáltató által kötött, a munkavállaló javára fizetett betegségbiztosítások díja. A biztosítótársaságok arra számítanak, hogy a változásnak köszönhetően még több cégvezető dönt a szolgáltatás mellett, hiszen jó befektetés a dolgozó egészsége.
jan. 26
18:57
A gyerek állapota megjósolhatja szülei betegségeit (Metropol)
A gyerekek orvosi vizsgálata nem csupán miattuk szükséges, hanem szüleik érdekében is: meglehetős biztonsággal előre jelezheti várható betegségeiket - erre jutottak amerikai kutatók.
jan. 26
19:12
Egy szerelmes nő képes mindent elfogadni (Életforma)
A párkapcsolat olyan, mint a majonéz. Ahhoz, hogy sikerüljön, megfelelő alapanyagok kellenek, az arányok tudása, valamint ügyes és gyors kéz. Ugyanez igaz arra, hogy egy férfi és egy nő sokáig együtt maradjon: megfelelő "összetevők", az összeállítás művészete - és egy kis varázslat.
jan. 26
19:48
Kontaktlencsét kap a rosszul látó elefánt (Infostart)
Szokatlan segítségre van szüksége az amszterdami állatkert elefánthölgyének: kontaktlencsét ültetnek be a bal szemébe.
jan. 26
20:06
Szakácskönyv Braille-írással (Infostart)
Braille-írású szakácskönyvet adta ki Lengyelországban. Marek Kalbarczyk, a könyv vak társszerzője egyebek közt a mazóviai városok leírását is beleszőtte, mert szerinte a vakság nem az életből kizáró fogyatékosság, csak megnehezíti a mindennapokat.
jan. 26
22:12
Jobban tűrik a félrelépést a britek (Infostart)
Jobban eltűrik a házastársi félrelépést a britek mostanság, mint tíz évvel ezelőtt, viszont kevésbé elnézőek a szociális segélyekkel visszaélőkkel szemben.

Keresés