2012. január 27. péntek

jan. 27
6:18
Diákok főzhetnek a királynőnek (Infostart)
Vajon mi kerüljön II. Erzsébet asztalára a brit uralkodó trónra lépésének hatvanadik évfordulóján? A döntés brit kisdiákok kezében van.
jan. 27
6:18
Trendek a magyar kutyatartásban (Életforma)
„A gazdasági válság kirobbanása óta összességében közel felére esett vissza az örökbefogadott kutyák létszáma, ami a potenciális örökbefogadók anyagi lehetőségeinek jelentős csökkenésével magyarázható." - nyilatkozta Dr. Király Péter, a Rex Kutyaotthon Alapítvány alapítója.
jan. 27
7:27
A természet gyógyító arca (Édenkert)
Lime, rozmaring, majoranna, zab, kókuszolaj vagy grapefruit – jól ismert növények, gyümölcsök, amelyeknek azonban vannak olyan tulajdonságaik is, amit csak kevesen ismernek. Alvásproblémák, fogfájás vagy candidia – van rá természetes megoldás is.
jan. 27
8:18
Az étrend és a Parkinson-kór gyógyszerei (WebBeteg)
A legtöbb gyógyszer bármikor bevehető, és nem kell odafigyelni az étkezésekhez fűződő időbeli viszonyára. Ha azonban Ön levodopát szed, mindenképpen beszéljen kezelőorvosával az étrendjéről, hiszen az elfogyasztott táplálék befolyásolja a levodopa felszívódását.
jan. 27
8:24
A trombózis veszélyről (Életforma)
A trombózis ma Magyarországon szinte népbetegségnek számít, hiszen 40 ezer ember hal meg évente aterotrombózis miatt. Mivel az öröklött hajlamon kívül számos életmódbeli tényező is elősegíti a kialakulását, megfelelő életvezetéssel és rendszeres szűréssel sokat tehetünk egészségünkért. Prof. dr. Blaskó György, az Oxygen Medical véralvadási szakértője a kockázatokról és a megelőzési lehetőségekről…
jan. 27
10:12
Új gyógyszer, amely villámgyorsan erősíti az immunrendszert (hvg.hu)
Villámsebességgel turbózza fel egy újonnan kifejlesztett gyógyszer az immunrendszert, hogy az megküzdhessen az influenzához hasonló vírusokkal. A fehérvérsejt egyik típusa, az úgynevezett természetes ölősejtek (NK sejtek) hatékonyságát képesek növelni a szerrel. Ezek a természetes testőrök daganatos és vírus által fertőzött sejtekre vadásznak a szervezetben.
jan. 27
10:24
A hányás - Miért hányhat gyermekünk? (WebBeteg)
A hétköznapi életben a vírus- vagy baktériumfertőzéshez kapcsolódó hányással találkoznak a szülők a leggyakrabban, de számos betegség tünete lehet.
jan. 27
11:06
Génteszttel mondható meg a tüdőrákos betegek túlélése (hvg.hu)
Amerikai és kínai páciensekkel végzett klinikai próbák azt mutatják, hogy egy új, génalapú teszt pontosabban jósolja meg a tüdőrákos betegek túlélését, mint a korábbi módszerek - számoltak be róla a vizsgálatokat lefolytató kutatók.
jan. 27
11:06
Repülő szőnyeg érkezik az Ezeregyéjszaka Farsangra (Életforma)
Aladdin birodalmába csöppennek azok, akik február 4-én, szombaton ellátogatnak a budapesti Savoya Parkba. Az Ezeregyéjszaka Farsang különleges programokat kínál a gyerekeknek és felnőtteknek, lesz kézműveskedés, színházi előadás, sőt repülő szőnyeg is. A délelőtt 10-től este 6 óráig tartó rendezvény ingyenes.
jan. 27
11:08
Már féléves korban megfigyelhetők az autizmus jelei (hvg.hu)
A később autista tüneteket mutató gyerekek agyi aktivitásának vizsgálata már az első életévükben jelzi agyműködésük másságát - állapították meg brit kutatók.
jan. 27
11:27
Fogínygyulladás: Mi okozza és hogyan kezelhető? (WebBeteg)
Gingivitisznek nevezzük a fogíny akut vagy krónikus gyulladását. Az elnevezés tehát betegségek spektrumára utal, amelyek a fogínyt érintő különböző gyulladásos folyamatokkal járnak együtt.
jan. 27
11:45
Már féléves korban van jel az autizmusra (Metropol)
A később autista tüneteket mutató gyerekek agyi aktivitásának vizsgálata már az első életévükben jelzi agyműködésük másságát - állapították meg brit kutatók.
jan. 27
12:54
Sok mindenre figyelnie kell, hogy ne legyen szívbeteg (hvg.hu)
Jóval nagyobb a szívbetegség kockázata az eddig feltételezettnél - állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.
jan. 27
14:36
Macskajaj - Mi az, ami segíthet? (WebBeteg)
Az ünnepnapok, a szilveszter, a születésnapi partik, az esküvők és még számos esemény alkalmat szolgáltathat arra, hogy a résztvevők igyanak egy-két pohárral. Ha azonban valaki ennél gyakrabban nézeget a pohár fenekére, akkor másnap reggel könnyen előfordulhat, hogy iszonyú fejfájásra ébred, hányingere van, és nagyon szomjas. Adunk néhány tippet, hogy a másnaposság kellemetlenségeit könnyebben…
jan. 27
16:12
Egy eszköz, amely kiszoríthatja a fogászati fúrót (hvg.hu)
Egy új, gázzal működő eszköz válthatja fel a fogorvos fúróját, ráadásul az ily módon behelyezett tömések még ellenállóbbak is – állítják a Missouri Egyetem munkatársai.
jan. 27
16:30
Vádat emeltek a hibás mellimplantátumokat gyártó cég alapítója ellen (hvg.hu)
Nem szándékos sérülés okozásért emelt vádat a marseille-i ügyészség a PIP-mellimplantátumot gyártó francia cég alapítója ellen. A 72 éves Jean-Claude Mast csütörtökön vették őrizetbe, majd csaknem három órás kihallgatása után 100 ezer eurós, egy éven belül fizetendő kaució fejében szabadlábra, de állandó rendőri felügyelet alá helyezték, valamint megtiltották neki, hogy elhagyja Franciaországot.
jan. 27
16:32
Autizmus: új diagnózisra lehet szükség (hvg.hu)
Az autista gyerekek esetében nem ritka, hogy egyéb nehézségek – például tanulási zavarok vagy depresszió – is nehezítik a mindennapjaikat, ám egy nemrég megjelent tanulmányból kiderül, hogy a kor előrehaladtával ezek a kísérő problémák eltérő módon hathatnak, és megeshet, hogy idővel új diagnózis felállítására van szükség.
jan. 27
16:42
A kialvatlanság fokozza az éhségérzetet (WebBeteg)
A komoly alváshiánytól érzékenyebbek az emberek az ételek látványával szemben, éhesebbé teszi őket, mint amilyenek valójában - idézte amerikai kutatók megállapítását a Scientific American című ismeretterjesztő portál.
jan. 27
17:06
Sült csülök elzászi káposztával (Életforma)
A hidegben már kedvet kapunk súlyosabb, ízesebb húsokhoz, például a csülökhöz is.
jan. 27
18:00
Férfiaknál gyakoribb a szájüregi HPV-fertőzés (hvg.hu)
Jóval gyakoribb a férfiaknál a szájüregi humán papillomavírussal (HPV) való fertőzöttség, mint a nőknél. A vírus jelenléte ráadásul növeli a fej és nyak daganatok kialakulásának kockázatát – írja a BBC.
jan. 27
18:48
Sportolás és asztma (WebBeteg)
Asztma esetén az edzés csak akkor okozhat rohamot, ha a betegség nem megfelelően kontrollált. Jól beállított gyógykezelés mellett a mozgás jótékony hatású lehet.
jan. 27
19:12
Mindenki máshogy válik? (Életforma)
A házasságkötés előtt még szakítunk, egy házasságban viszont már válunk- lehet, hogy csak játék a szavakkal? Ha vége, akkor ennyi. De hogyan tudjuk befejezni? Tányértörősen, sértődötten, hisztérikusan vagy durván? Mindenki másképp válik...
jan. 27
20:24
Holttestet találtak egy bank szellőzőjében (Infostart)
Holttestet találtak Franciaországban egy bank szellőzőcsatornájában, a halott feltehetően fél éven át volt a csőben.
jan. 27
20:54
Mikor forduljon orvoshoz az aknéval? (WebBeteg)
Ha az akne vagy az akne talaján kialakuló hegesedés befolyásolja társas kapcsolatait vagy önértékelését, kérdezze meg bőrgyógyászát a lehetséges kezelésről, illetve arról, hogyan lehet a hegeket eltüntetni.

Keresés