2012. január 29. vasárnap

jan. 29
5:27
Szezonja van a hasmenéses megbetegedéseknek (WebBeteg)
Az év eleje óta a szekszárdi kórházzal együtt hét egészségügyi intézményből jelentettek vírus okozta hányást, hasmenést, a tíz esetből ötben mutatták ki a calicivírust - közölte Visontai Ildikó, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) főigazgató-helyettese szerdán az MTI megkeresésére.
jan. 29
7:33
Influenzajárvány: januári helyzetkép (WebBeteg)
Az elmúlt héten egy beteg szervezetében azonosították az influenza vírusát, és az influenzagyanús esetek száma is csak alig emelkedett - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdai jelentésében.
jan. 29
8:24
Nem meglepő: a klausztrofóbiás környezet elfojtja a kreativitást (Infostart)
A klausztrofóbiás, zárt fülkés munkakörnyezet elfojtja a dolgozók kreativitását, találékonyságát - állítják amerikai és kínai tudósok.
jan. 29
8:42
Ultrahangos vizsgálattal a fogantatásért (Infostart)
Egyre több pár szembesül azzal, hogy nem fogan meg a várva várt baba. A legegyszerűbb, fájdalmatlan vizsgálatok közé tartozik az ultrahangos kivizsgálás, amelynek diagnózisa mindkét nemnél sokat segíthet a testi okok feltárásában. A szóba jöhető eltérésekről és a feltárás lépéseiről Szabó Andrea, az Oxygen Medical ultrahang specialistája beszélt az Orvostkeresek.hu-nak.
jan. 29
9:36
A többség betiltaná a műanyag bevásárlószatyrot (Infostart)
Az Európai Unió polgárainak nagy többsége uniószerte betiltaná a műanyag bevásárlószatyrokat és kötelezővé tenné annak feltüntetését, hogy a zacskó biológiailag lebomlik-e vagy sem.
jan. 29
17:06
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 4. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 4, 8, 13, 21, 32, 35.
jan. 29
19:48
Vigyázat: szívinfarktust is okozhat a horkolás (Infostart)
Kezeletlen esetben a horkolás férfiaknál szív- és érrendszeri betegségek, impotencia előidézője lehet. Spanyol kutatók vizsgálatai arra hívják fel a figyelmet, hogy a horkolás a nőknél is nagy kockázatot jelent.
jan. 29
21:36
Valóságshow-t forgatnak Matthäusról (Infostart)
Televíziós valóságshow-ban lesz főszereplő Lothar Matthäus, a németek korábbi válogatott futballistája, a magyar nemzeti csapat volt szövetségi kapitánya.
jan. 29
22:15
Szálló por - Veszélyes a levegő minősége az ország négy településén (WebBeteg)
A szálló por magas koncentrációja miatt veszélyes a levegő minősége az ország négy településén: Putnokon, Kazinbarcikán, Miskolcon és Sajószentpéteren.

Keresés