2012. január 29. vasárnap

jan. 29
0:21
Mi az az időjárás-érzékenység? (HáziPatika)
Az időjárás hatását az emberi szervezetre már az ókorban is megfigyelték. Az első részletesebb összefoglalást az i.e. V. században, Hippokratész munkáiban találjuk meg.
jan. 29
5:27
Szezonja van a hasmenéses megbetegedéseknek (WebBeteg)
Az év eleje óta a szekszárdi kórházzal együtt hét egészségügyi intézményből jelentettek vírus okozta hányást, hasmenést, a tíz esetből ötben mutatták ki a calicivírust - közölte Visontai Ildikó, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) főigazgató-helyettese szerdán az MTI megkeresésére.
jan. 29
7:33
Influenzajárvány: januári helyzetkép (WebBeteg)
Az elmúlt héten egy beteg szervezetében azonosították az influenza vírusát, és az influenzagyanús esetek száma is csak alig emelkedett - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdai jelentésében.
jan. 29
8:24
Nem meglepő: a klausztrofóbiás környezet elfojtja a kreativitást (Infostart)
A klausztrofóbiás, zárt fülkés munkakörnyezet elfojtja a dolgozók kreativitását, találékonyságát - állítják amerikai és kínai tudósok.
jan. 29
8:42
Ultrahangos vizsgálattal a fogantatásért (Infostart)
Egyre több pár szembesül azzal, hogy nem fogan meg a várva várt baba. A legegyszerűbb, fájdalmatlan vizsgálatok közé tartozik az ultrahangos kivizsgálás, amelynek diagnózisa mindkét nemnél sokat segíthet a testi okok feltárásában. A szóba jöhető eltérésekről és a feltárás lépéseiről Szabó Andrea, az Oxygen Medical ultrahang specialistája beszélt az Orvostkeresek.hu-nak.
jan. 29
9:36
A többség betiltaná a műanyag bevásárlószatyrot (Infostart)
Az Európai Unió polgárainak nagy többsége uniószerte betiltaná a műanyag bevásárlószatyrokat és kötelezővé tenné annak feltüntetését, hogy a zacskó biológiailag lebomlik-e vagy sem.
jan. 29
16:33
Egyre ritkábban érintjük meg egymást (NLC)
Az érintés testi és lelki szükségletünk, kutatások szerint mégis egyre kevesebbszer közvetítjük így az érzéseinket. Vajon ki fog halni az ölelés szokása?
jan. 29
17:06
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 4. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 4, 8, 13, 21, 32, 35.
jan. 29
19:48
Vigyázat: szívinfarktust is okozhat a horkolás (Infostart)
Kezeletlen esetben a horkolás férfiaknál szív- és érrendszeri betegségek, impotencia előidézője lehet. Spanyol kutatók vizsgálatai arra hívják fel a figyelmet, hogy a horkolás a nőknél is nagy kockázatot jelent.
jan. 29
21:36
Valóságshow-t forgatnak Matthäusról (Infostart)
Televíziós valóságshow-ban lesz főszereplő Lothar Matthäus, a németek korábbi válogatott futballistája, a magyar nemzeti csapat volt szövetségi kapitánya.
jan. 29
22:15
Szálló por - Veszélyes a levegő minősége az ország négy településén (WebBeteg)
A szálló por magas koncentrációja miatt veszélyes a levegő minősége az ország négy településén: Putnokon, Kazinbarcikán, Miskolcon és Sajószentpéteren.

Keresés