2012. január 3. kedd

jan. 3
0:21
Kis kellemetlenséggel gyorsabban gyógyulhatunk (HáziPatika)
A most kezdődő nátha- és influenzaszezonban érdemes kétszer is meggondolni, mikor veszünk be valamilyen gyógyszert lázcsillapításra. A megemelkedett testhőmérséklet serkenti bizonyos fajta immunsejtek működését - ezt bizonyították...
jan. 3
0:25
Bűnök, amelyeket a leggyakrabban követünk el a bőrünk ellen (HáziPatika)
Az ép, egészséges bőr nemcsak öröklött adomány, hanem elérhető, fenntartható érték is, különösen, ha igyekszünk elkerülni azokat a hatásokat, amelyek ártanak neki. Sok olyan irritáció van, amelytől egy kis odafigyeléssel...
jan. 3
6:00
Kiderült, miért nehéz tartani a súlyt fogyás után (Infostart)
Az elhízás és a magas zsírtartalmú étrend megváltoztathatja az agyműködést, különösen a hipotalamuszt és az étvágy szabályozását - állapították meg amerikai kutatók.
jan. 3
6:09
Szorongásoldók, nyugtatók és altatók - Működésük és veszélyeik (WebBeteg)
A mai túlhajszolt világban sokan érzik úgy, hogy az idegeskedés kihat a mindennapjaikra, a stressz miatt nem tudják normálisan végezni a munkájukat, a családjukkal szemben is ingerlékenyebbek, és az alvással is problémáik vannak.
jan. 3
8:15
Fájdalom mandulaműtét után: Mi a teendő? (WebBeteg)
A mandulaműtét után jelentkező fájdalom távolról sem olyan rossz dolog, mint mindaz, amit egy meglévő begyulladt mandula okozhat. Mindemellett az operációt követő esetleges fájdalom enyhítésére is megvan a lehetőség.
jan. 3
10:21
Fülzúgás - Bele kell törődnöm? (WebBeteg)
Az én koromban bele kell törődnöm a helyzetembe, vagy esetleg van lehetőség a fülzúgás megszüntetésére? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 3
10:48
Elpusztult Nuru, a Szegedi Vadaspark recés zsiráfja (Infostart)
Elpusztult Nuru, a Szegedi Vadaspark recés zsiráfja (Giraffa camelopardalis reticulata), az állattal egy gyors lefolyású bakteriális fertőzés végzett - hozta nyilvánosságra az intézmény honlapján.
jan. 3
11:09
Betartotta újévi fogadalmát: 120 kilóról fogyott le (NLC)
Te is megfogadtad, hogy idén megszabadulsz a felesleges kilóktól? Egy négygyermekes anyuka egy évvel ezelőtt ezt tette, és nem csak a levegőbe beszélt.
jan. 3
17:42
Mit tegyen, és mit ne tegyen fagyási sérülés esetén? (WebBeteg)
Hideg időjárás esetén oda kell figyelnünk arra, hogy a szabadban töltött idő alatt elkerüljük a fagyási sérülések esélyét. Ehhez szeretnénk néhány tippet adni.
jan. 3
18:36
Több mint 31 millió üzenetet küldtünk szilveszterkor (Infostart)
Szilveszterkor a három mobilszolgáltató hálózatán több mint 31 millió SMS-t és MMS-t küldtek egymásnak az előfizetők, az üzenetek forgalma kissé csökkent az egy évvel korábbihoz képest, amiben szerepet játszik az is, hogy egyre többen a közösségi felületeket használják ilyen célra a mobilnet segítségével.
jan. 3
18:45
A modern szívsebészet sikertörténete (WebBeteg)
Eufórikus izgalommal értesült a világ a futótűzként terjedő szenzációról, miszerint egy Dél-afrikai sebész elvégezte az első sikeres szívtranszplantációt. Christian Barnardot 1967-ben elvégzett műtétje után szárnyára kapta a világhír.
jan. 3
19:12
Nem izgatja az őzeket az FBI lövöldözése (Infostart)
Rá sem hederítenek az őzek és szarvasok a pisztolyok és puskák durrogására egy lőtér környékén az Egyesült Államokban.
jan. 3
19:48
Hagyományos karácsonyfahajító-verseny vízkereszt után (Infostart)
Karácsonyfahajító-versenyt tartanak Németországban, de csak vízkereszt után.
jan. 3
20:06
Esküvők a sherwoodi erdőben Robin Hood módra (Infostart)
Esküvők lesznek a sherwoodi erdőben Robin Hood és Lady Marion módra.
jan. 3
20:51
Szívizom-elfajulások (WebBeteg)
Az ún. cardiomyopathiák a szívizom betegségei közé sorolhatók. A szívizomzat szerkezetileg és funkciójában károsodik, oka lehet örökletes, de kialakulhat valamilyen külső tényező, alkohol, méreg, fertőzés, koszorúér-betegség következtében is.

Keresés