2012. január 30. hétfő

jan. 30
0:30
Mit kell tudni a baleseti adóról? (HáziPatika)
2012. január 1-jétől bevezették az úgynevezett baleseti adót, amely minden autóst érint. Cikkünk az új adóval kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat ismerteti.
jan. 30
0:34
Hogyan indítja be a stressz az immunrendszert? (HáziPatika)
Egy új tanulmány kimutatta, hogy immunrendszerünk egy része a személyes konfliktusok során beindul. A felfedezés újabb magyarázattal szolgál arra, miért tesz rosszat szervezetünknek a stressz.
jan. 30
3:18
A Blikk nagy heti horoszkópja (Blikk)
jan. 30
5:36
Tüdőgyulladás: okok, tünetek, kezelés (WebBeteg)
A tüdőgyulladás a tüdő szöveteinek gyulladása fertőzés, allergia vagy fizikai-kémiai okok következtében. Néhány ipari országban a tüdőgyulladás a leggyakoribb halálok a fertőző betegségek közül.
jan. 30
6:18
Jól halad a Bibliát másoló robot (Infostart)
Túl hamar végezhet munkájával a Bibliát másoló robot a trieri dóm előtt.
jan. 30
6:18
Játék az élettel (Életforma)
A nagyapámat annyira hatalmába kerítette a játékszenvedély, hogy pókeren eljátszotta a család megélhetését biztosító drogériát. Szerencsére nagyanyámnak egy jóindulatú barát megüzente a hírt, így az éjszaka kellős közepén az ügyvédet felverve, gyorsan átíratta az üzletet a saját nevére. Akkor volt nagyapám kezében utoljára kártya.
jan. 30
7:42
Probiotikumokkal gyorsabban kezelhető a hasmenés (WebBeteg)
A probiotikus baktériumokkal nagyon jól kezelhető a hasmenések többsége. A probléma lényegesen gyorsabban megszűnik, ráadásul mellékhatásokkal sem kell számolni.
jan. 30
8:24
Tudatosan kell a fájdalmat kezelni! (Életforma)
Szinte minden felnőtt ember találkozott már a hát-, derék-, térd- és vállfájdalmakkal, amelyek gyakran krónikussá válnak. A legegyszerűbb módszer ilyenkor a fájdalomcsillapítók alkalmazása, ez azonban egyrészt csak tüneti kezelés, másrészt nem tarthat örökké. Dr. Dobos Márta, az Oxygen Medical holisztikus szemléletű ortopéd orvosa a mentális fájdalomcsillapítás jelentőségéről beszélt.
jan. 30
10:48
Az elmúlt évek legkeményebb téli hete jön (Infostart)
A Kárpát-medence fölé kelet felől egyre szárazabb levegő áramlik, ezért hétfőn már országszerte napos idő ígérkezik. Kiderül az ég, estére várhatóan már csak a Dunántúl nyugati és déli részén marad a borongós idő. Helyenként hószállingózás, kisebb havazás előfordul. Az Időkép előrejelzése szerint az elmúlt évek legkeményebb téli hete elé nézünk.
jan. 30
11:06
Mennyire ért a főzéshez? Tesztelje magát! (Életforma)
Hogyan kell jól tésztát főzni és melyik chili a legerősebb? Tesztelje magát, és megtudhatja, Ön valóban a konyha tündére, vagy csak azt hiszi magáról.
jan. 30
11:54
Diabéteszes ketoacidózis - Kómához is vezethet a cukorbaj! (WebBeteg)
A diabétesz rettegett szövődménye a ketoacidózis, illetve ennek legsúlyosabb állapota, a ketoacidotikus kóma.
jan. 30
14:45
A vérnyomást mindkét karon kell mérni (Metropol)
A vérnyomást mindkét oldalon rutinszerűen kell ellenőrizni, mivel a bal és a jobb karon mért értékek közötti különbségek rejtett rizikótényezőkre utalnak.
jan. 30
15:18
Elszállították a Tatabányán talált, második világháborús robbanóeszközt (Infostart)
Két órával annak megtalálása után elszállították a Tatabánya családi házas övezetében hétfőn talált, második világháborús robbanóeszközt a helyszínről - közölte a rendőrség.
jan. 30
18:00
Mi az ami a legelőször eszedbe jut erről: meditáció? (Életforma)
Többek közt erre a kérdésre kereste a választ az az internetes kutatás, amit a „MEDITÁCIÓ - a kolostor udvarán" című blog, a regisztrált, a blogra feliratkozott, több mint 1300 olvasó közt végzett el. Több mint 220-an adtak választ a kérdésre 3 nap alatt.
jan. 30
18:12
Niacin: B3-vitamin: Miért fontos? (WebBeteg)
A niacinnak, a többi B-vitaminhoz hasonlóan, a fehérje-, a zsír- és a szénhidrát anyagcserében van szerepe, valamint hozzájárul az energiatermelő folyamatokhoz. A niacin elengedhetetlen a bőr egészségéhez, mivel a vízháztartás szabályozásában is részt vesz, emellett az izmok, az idegek és a DNS regenerációjára is hatással van.
jan. 30
19:12
Ha gyerek van, nincs szabadság sem jó szex? (Életforma)
Összeszedtük a leggyakoribb kifogásokat, amik a gyermekvállalás kapcsán folyton előkerülnek. Ha van gyerek, nincs szex? Oda a szabadság? Elmenekülnek a barátok? Mi az igazság?
jan. 30
20:06
Jövőre vállalna gyermeket a hercegi pár (Infostart)
Vilmos herceg és hitvese csak jövőre tervezi dédunokával megörvendeztetni a brit uralkodót, mert az idén a felséges nagymama, vagyis II. Erzsébet királynő gyémántjubileumára és a nyári londoni olimpiai játékokra kívánják összpontosítani figyelmüket.
jan. 30
20:36
Nátha: Mi az, amit Ön is megtehet? (WebBeteg)
Az orrunk legjobban a tiszta, viszonylag magas nedvességtartalmú levegőt szereti. Egyéb körülmények között kevésbé ellenálló a kórokozók támadásaival szemben, és könnyen kialakul a nátha, főleg a téli hónapokban az alacsony hőmérséklet miatt, ugyanis a hidegben lehűl a nyálkahártya, és a kórokozók jobban el tudnak szaporodni.
jan. 30
21:54
Átalakítja jótékonysági szervezetét Madonna (Infostart)
Tíz új iskolát épít Malawiban Madonna amerikai énekesnő helyi jótékonysági alapítványa, de ezeket már nem a Rising Malawi fogja működtetni, hanem a helyi közösség.

Keresés