2012. január 6. péntek

jan. 6
3:57
A testmozgás csökkenti a depressziót (WebBeteg)
Egy finn tanulmány, mely több mint 7 000 tinédzser részvételével készült, a fizikai aktivitás és az érzelmi, mentális egészség közötti összefüggést kutatta. A vizsgálat eredménye szerint a fizikai inaktivitás érzelmi és viselkedési problémákat okoz.
jan. 6
6:36
A kutyák felismerik gazdáik kommunikációs szándékát (Infostart)
A kutyák amellett, hogy gyakran megtanulják bizonyos szavak jelentését, felismerik gazdáik kommunikációs szándékát is - mutatták ki új, műszeres vizsgálattal a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézetének, az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem (ELTE) Etológia Tanszékének és a Közép-európai Egyetemnek (CEU) a kutatói, akiknek tanulmánya csütörtökön jelent meg a…
jan. 6
7:12
Kétszázmillió drogos élhet a Földön (hvg.hu)
Körülbelül 200 millió kábítószer-fogyasztó élhet világszerte: a 15 és 64 év közöttieknél minden húsz emberből egy lehet a drogok rabja a The Lancet című ausztrál orvosi folyóiratban pénteken megjelent becslés szerint.
jan. 6
8:06
Csak az kap gyógyszertámogatást 2012-ben, aki lead pár kilót (hvg.hu)
A gyógyszerpiac jövő évi megszorításait tartalmazó javaslatcsomag – számos jogszabály módosításával – rendkívül szigorú támogatási rendszert léptethet életbe, hogy a Széll Kálmán-terv szerint a ciklus végéig 120 milliárddal, a büdzsé harmadával szűkítse a gyógyszerek támogatását.
jan. 6
8:09
A vesemedence-gyulladás (WebBeteg)
Vesemedence-gyulladásnak (pyelitis) nevezzük a vesemedence nyálkahártyájának fertőződését, amely súlyos, elhúzódó esetben a vese állományára is ráterjedhet (pyelonephritis).
jan. 6
9:18
Hidegfront és erős szél is rongálhatja ma a közérzetet (hvg.hu)
Pénteken hidegfronti hatás érvényesül a légkörben, fokozódhatnak a görcsös panaszok és ízületi fájdalmak is felléphetnek.
jan. 6
10:12
Viharos szélre kell számítani (Infostart)
Viharos szélre kell számítani a Dunántúlon, majd a Duna-Tisza-közén pénteken; délután néhol óránkénti 90-95 kilométeres erősségű széllökések is lehetnek - közölte a katasztrófavédelem. A meteorológiai szolgálat a Dunántúl északi részére narancssárga figyelmeztető előrejelzést adott ki.
jan. 6
10:15
Kivizsgálási módszerek a tüdőgyógyászatban I. - Az asztma diagnosztizálása (WebBeteg)
Gyakori tüdőgyógyászati kórképek áttekintésével vesszük számba azokat a kivizsgálási metódusokat, melyeket a tüdőgyógyászok leggyakrabban alkalmaznak.
jan. 6
11:06
Hamarabb kezdődhet az elbutulás, mint eddig hitték (hvg.hu)
A megismerőképességek hanyatlása már 45 éves kortól elkezdődhet, nem 60 év körül, ahogyan azt legtöbben gondolják - állítják kutatók.
jan. 6
11:18
Csak életmódváltás vállalása esetén jár teljes gyógyszerár-támogatás (WebBeteg)
A gyógyszerpiac jövő évi megszorításait tartalmazó javaslatcsomag - számos jogszabály módosításával - rendkívül szigorú támogatási rendszert léptethet életbe, hogy a Széll Kálmán Terv szerint a ciklus végéig 120 milliárddal, a büdzsé harmadával szűkítse a gyógyszerek támogatását.
jan. 6
11:42
Így játsszák ki a Tescót az egerek (hvg.hu)
A Tesco a nagy forgalmú karácsonyi időszakban kiemelten kezelte az élelmiszerbiztonsági szabályok betartását, köztük a rendszeres és gyakori rágcsálóirtást is - tette közzé az üzletlánc azt követően, hogy egyes beszámolók szerint újra egerek bukkantak fel több üzletükben is. A Tesco szerint az elmúlt hetekben extra irtásokat rendeltek el, de teljesen nem lehet elhárítani az egérveszélyt.
jan. 6
14:24
Itt a nagy szeszély-teszt (Blikk)
Hahotázás, könny, öröm, harag, eufória, tehetetlenség? Ön melyiket érzi a leggyakrabban? Elképzelhető, hogy állandó hullámvölgyben él, ami gyakran a hangulatára is kihat? Dr. Rusz Edit segítségével most megtudhatja, hogy érzéseit mennyire tudja kordában tartani vagy épp ellenkezőleg, megélni őket.
jan. 6
17:24
Nem lövések miatt tört ki a busz ablaka a fővárosban (Infostart)
Nem lövések miatt tört ki a BKV egyik buszjáratának ablaka péntek délután a fővárosban - mondta az előzetes szakértői jelentést ismertetve a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese az MTI-nek; a rendőrség korábban nem zárta ki, hogy rálőttek az autóbuszra, mert a földön találtak egy lőszerhüvelynek látszó tárgyat.
jan. 6
19:12
Figyelmesen közlekedjen az éjjel a Teréz körúton! (Infostart)
Forgalomkorlátozásra kell számítani a Nyugati pályaudvar épülete előtt péntek éjféltől szombat reggel 7 óráig a II. torony tetőszerkezetén végzendő javítások miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.
jan. 6
19:42
A nyomelemek szerepe a szépségápolásban (WebBeteg)
Ha a nyomelemekből hiányt szenved szervezetünk, vagy épp ellenkezőleg, túl sokat fogyasztunk belőlük, azt legtöbbször elsőként bőrünk, hajunk és körmeink jelzik számunkra.
jan. 6
19:48
Mi okozhat hallásromlást? (Infostart)
Halláscsökkenés fiatalabb korban is bekövetkezhet. Elég hozzá egy szövődményes nátha, vagy gyakori zajártalom. Mire ügyeljünk, hogyan előzhetjük meg? Erre keresi a választ az Orvostkeresek.hu.
jan. 6
20:24
Egészséges gyermeket szült egy méhnyakrákos nő Veszprémben (hvg.hu)
Sikeresen, császármetszéssel megszülte gyermekét egy méhnyakrákos nő Veszprémben.
jan. 6
20:24
Rejtélyes áramkimaradás karácsonykor (Infostart)
Rejtélyes áramkimaradás keserítette meg egy brit falu lakosainak karácsonyát: nem működött több házban a fűtés, nem volt melegvíz, nem szóltak a vezeték nélküli kapucsengők, sem az autók zárnyitó távirányítói.

Keresés