2012. február 1. szerda

febr. 1
5:27
Mától érdemes alaposan elolvasni a gyógyszertári blokkokat (hvg.hu)
A gyógyszertárban kapott blokkra szerdától azt is ráírják, hogy a kiváltott készítménynél lett volna olcsóbb, így a betegek szembesülhetnek azzal, mennyit spórolhattak volna.
febr. 1
6:03
Kiszemeljük a férfit magunknak (Életforma)
Hölgyeim, kezdjünk el gyakorolni a tükör előtt! Egy amerikai tanulmány szerint amikor egy nő egy zsúfolt terembe lép, az, hogy a szemével, tekintetével mit tesz, az az első pillanatokban már meghatározza, hogy mennyire lesz vonzó a jelen levő férfiak számára.
febr. 1
7:33
Természet kínálta vérnyomáscsökkentők (Édenkert)
Sajnos nemcsak hazánkban, de a többi fejlett országban is népbetegségnek számít a magas vérnyomás. Az alább felsorolt életmódtanácsok és táplálékkiegészítők, bizonyítottan segítenek a magas vérnyomás megelőzésében és kezelésében.
febr. 1
8:27
Tévhitek a dohányzásról való leszokásról (Életforma)
A jövedékiadó-emelés miatt az év végére egyes dohánytermékek ára akár 100 forinttal is emelkedhet. Egészségünk mellett tehát a pénztárcánk is jól jár, ha a füstmentes életet választjuk. De a dohányzásról leszokni nehéz. A dohányzásról való leszokással kapcsolatban dr. Potecz Györgyi, tüdőgyógyászt kérdeztük.
febr. 1
8:48
Szorongó gyereknek feszültek a szülei is (Metropol)
Az érzékenység a környezet változásaira, a visszajelzésekre, a kritikákra szorongással is együtt jár. Nincs ez másként a gyerekeknél sem. Erről is ír az ADHD Hírlevélben dr. Szolnoki Nikolett gyermekpszichiáter.
febr. 1
9:03
Magányos és depressziós a reumás betegek nagy része (hvg.hu)
A reumás ízületi gyulladástól szenvedők 70 százaléka nem jár társaságba fájdalmai miatt, kétharmada még a baráti vacsorameghívásokat is elhárítja – derül ki egy brit felmérés eredményeiből.
febr. 1
9:21
Zsírdús krém, meleg tea és a vitaminok a fagyos idő ellenszerei (hvg.hu)
Frontmentesen indul a február, de egyre hidegebb az idő. A száraz fagyban fokozottan érvényesül a szél szárító hatása.
febr. 1
9:24
Továbbra is keresnek új építésű lakásokat (Metropol)
Nem tűnt el teljesen az új lakások iránti kereslet az ingatlanpiacon, csak éppen fel kell ismerniük a fejlesztőknek, hogy milyen lakásokra van most szükség: a legfontosabb a teljes vétel­ár és a funkcionalitás.
febr. 1
9:39
Biorezonanciára is bejelentkeztek a magánorvosoknál razziázó NAV-osok (hvg.hu)
Az adóhatóság folytatja a magánklinikák, magánorvosok ellenőrzését, mert a tapasztalatok szerint ebben a szektorban kiemelkedően sok a szabálytalanság - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.
febr. 1
9:57
Hazaszállították az etiópiai merénylet magyar áldozatait (Infostart)
Szerda reggel hazaszállították az etiópiai merénylet magyar áldozatait - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.
febr. 1
10:33
Hogyan készüljenek az autósok a kemény hidegre? (Infostart)
Az extrém hideg által okozott fagyáskárokat nem fedezi a casco-biztosítás, ezért a következő napokban várható, mínusz húsz foknál is keményebb fagyokra fokozottan érdemes felkészíteni az autót. A Kötelező.hu biztosításközvetítő szakportál közleménye a fontosabb teendőket összegzi.
febr. 1
10:33
Lila foltok, ütés nélkül. Mi ez? (hvg.hu)
Lila foltok éktelenkednek rajtunk, de nem emlékszünk, hogy megütöttük volna a kérdéses testrészünket. Mi lehet ez?
febr. 1
11:09
Sertéscsülök Nagyszakácsi módra (Életforma)
Hallottál már Nagyszakácsiról? Itt rendezik 1993 óta a királyi szakácsok főzőversenyét, országos sikerrel. Most egy hagyományörző, ám fenséges egytálételt ajánlunk a nemes étlapról!
febr. 1
11:30
Jól járt az orvosképzés a felsőoktatás átszervezése után (WebBeteg)
A szeptemberben induló tanévben teljes állami támogatással, alapképzésben 2800-an, egységes, osztatlan, azaz mesterfokozatot nyújtó képzésben pedig 1800-an tanulhatnak orvos- és egészségtudományt. A négy nagy múltú medikusképző egyetemről kértünk adatokat.
febr. 1
11:45
Tizenöt év kell, hogy a szervezet kiheverje a dohányzást (hvg.hu)
A jövedékiadó-emelés miatt egyes dohánytermékek akár száz forinttal is drágulhatnak. De nem csak a pénztárcánk érzi meg, ha letesszük a cigarettát. A szervezet regenerálódásához azonban évekre lehet szükség.
febr. 1
12:03
Felmondólevelek: a rezidensek újraindították a visszaszámlálást (hvg.hu)
A Magyar Rezidens Szövetség szerdán újraindította a letétbe helyezett felmondólevelek "aktiválásával" kapcsolatos visszaszámlálást, tekintettel arra, hogy a három hónapos türelmi időből egy hónap már letelt.
febr. 1
12:21
Árat emelhetnek a háziorvosok (hvg.hu)
A szaktárca biztatására az Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége is elkészítette javaslatait a háziorvosok egyes szolgáltatásaiért fizetendő díjakra – közölte honlapján a szervezet.
febr. 1
12:33
Nő a transzplantációk száma Lengyelországban (WebBeteg)
Folyamatosan nő a szervátültetések elfogadottsága Lengyelországban; a lengyel egészségügyi minisztérium szerint rekordszámú transzplantációt végeztek 2011-ben, köztük végrehajtották az első sikeres tüdőátültetést egy mukoviszcidózisban szenvedő betegen.
febr. 1
14:09
Influenza: negyedével nőtt egy hét alatt a betegek száma (hvg.hu)
Az elmúlt héten körülbelül negyedével többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb adatai szerint, mint azt megelőzően. Kilenc beteg szervezetében mutatták ki az influenzavírust.
febr. 1
14:39
Tájékoztatás az olcsóbb készítmények árairól (WebBeteg)
A gyógyszertárban kapott blokkra szerdától azt is ráírják, hogy a kiváltott készítménynél lett volna olcsóbb, így a betegek szembesülhetnek azzal, mennyit spórolhattak volna.
febr. 1
15:39
Magyar egészségügyi újságíró kapott uniós díjat (hvg.hu)
A testmozgás előnyeit hangsúlyozza a depresszió megelőzésében a magyar Makarész Rita cikke, mellyel második helyezettként kiérdemelte az Európai Uniós Egészségügyi Újságírói díjat.
febr. 1
15:42
Táplálékainkkal szervezetünk egészségéért! 1. rész (WebBeteg)
Hideg, nyálkás idő. Borús égbolt. Bár ez a tél nem az igazi fogcsikorgató hideg idő, mint amiről nagyanyáink meséltek, és nem az a tél, ami a nem is oly távoli Szibériában nehezíti meg az ott élők életét, de ugyanúgy figyelnünk kell egészségünkre. (x)
febr. 1
16:15
Klinikai pontosságú vércukormérés, akár otthon is (hvg.hu)
Klinikai pontosságú vércukormérést tesz lehetővé az otthoni önellenőrzésnél egy hazai tulajdonú vállalkozás saját fejlesztésű, új generációs vércukormérője, amelyet szerdán mutattak be a Magyar Tudományos Akadémián rendezett szimpóziumon.
febr. 1
17:09
Stressz és hideg: kettős támadás az immunrendszer ellen (Életforma)
A hideg időjárás és a rövid, borús nappalok bárkit könnyen lehangolttá tehetnek. A mindennapokban átélt stressz pedig további kihívást jelent immunrendszerünk számára. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusának segítségével összegyűjtöttük azokat a tápanyagokat, amelyek segítségével ezt az időszakot könnyebben átvészelhetjük.
febr. 1
18:03
Több mellékhatással járhat a prosztatarák protonsugaras kezelése (hvg.hu)
Egy új amerikai tanulmány szerint hosszú távon több mellékhatással járhat a prosztatarák protonsugárral való kezelése, mint a hagyományos röntgenbesugárzással való gyógyítás.
febr. 1
18:51
Évente 17 millió ember életét menthetné meg ... (WebBeteg)
Amerikai szakemberek becslése szerint évente mintegy 17 millió ember életét menthetné meg hosszú távon, ha a felnőttek naponta szednének koleszterincsökkentő tablettát.
febr. 1
19:15
Ahol csak vicc a parkolási bírság (Infostart)
Ingyen bírsággal sújtják a szabálytalanul parkoló autósokat Potsdamban.
febr. 1
19:15
Diákoknak pályázat, karrier lehetőség! (Életforma)
A Young Creative Chevrolet 2012 művészeti pályázat minden eddiginél nagyobb lehetőséget kínál a felsőoktatási intézmények tanulói számára, hiszen nemzetközi hírnévhez és jelentős pénzdíjakhoz juthatnak.
febr. 1
19:33
Nem tudhatja meg a beteg, melyik gyógyszer kerülne kevesebbe (hvg.hu)
Mostantól írásban is tájákoztatni kell a beteget. A gyógyszertárban kapott blokkra mától ugyanis azt is ráírják, hogy a kiváltott készítménynél lett volna olcsóbb, illetve mennyi lett volna a megtakarítás, ha a referenciakészítményt választották volna. Vannak olyan gyógyszerek, ahol több ezer, de az esetek többségében mindössze pár forint az árkülönbség. Nagy kár, hogy a beteg nem tudhatja meg,…
febr. 1
20:09
Riaszt a figyelőrendszer, ha a dolgozók túl sok időt töltenek a mosdóban (Infostart)
Heves ellenkezést váltott ki Norvégiában egy munkahelyi mosdószünet-figyelő rendszer, amely a mellékhelyiségekben naponta 8 percnél többet időző beosztottakról riasztást küld főnökeiknek.
febr. 1
20:57
Combnyaktörés (WebBeteg)
A combnyaktörés az idős embereknél gyakori, általában elesés következtében kialakuló csonttörés a combcsont feje és a csont csöves része közt. A combnyak a csont legvékonyabb, legsebezhetőbb része.

2012. február 2. csütörtök

febr. 2
0:06
Koszorúér katéterezés a csukló verőerén keresztül (WebBeteg)
A szívinfarktust okozó elzáródott koszorúeret egy verőéren át az érbe vezetett katéter segítségével tágítják ki. Olasz kutatók tanulmánya szerint a kezelés sokkal hatékonyabb, ha nem a comb, hanem a csukló verőerén keresztül vezetik be a műszert.
febr. 2
3:15
Nem csak a férfiak problémája: a horkolás nőknél is szívinfarktust okozhat (WebBeteg)
Kezeletlen esetben a horkolás férfiaknál szív- és érrendszeri betegségek, impotencia előidézője lehet. Spanyol kutatók vizsgálatai arra hívják fel a figyelmet, hogy a horkolás a nőknél is nagy kockázatot jelent.
febr. 2
6:03
A gyógyulás pszichológiája - az életünket menti meg! (Életforma)
Pontos képet kapva a pszichológiai anatómia működéséről, felismerhetjük és megoldhatjuk a betegséget kiváltó, sokszor tudattalan érzelmi konfliktusainkat. Ezt egy természetes megnyugvási folyamat követi, mely rögtön beindítja a gyógyulást, regenerálódást még egy rákos betegségben szenvedőnél is.
febr. 2
6:39
Elsüllyedt egy komp Pápua Új-Guineában, több száz embert megmentettek (Infostart)
Kétszázharmincnyolc embert sikerült kimenteni mostanáig arról a kompról, amely csütörtökön eddig ismeretlen okból elsüllyedt Pápua Új-Guinea partjai közelében, több mint 350 emberrel a fedélzetén - közölték a pápua új-guineai mentőszolgálatok.
febr. 2
6:57
A hadsereg ellenőrzi Port Szaídot a véres tömegverekedés után (Infostart)
Az egyiptomi hadsereg ellenőrzi Port Szaídot a szerdai véres tömegverekedés után - jelentette az egyiptomi állami tévé, amely szerint a katonai egységeket a további erőszakcselekmények megakadályozására vezényelték az észak-egyiptomi kikötővárosba.
febr. 2
8:27
Van megoldás, ha kiszáradt a bőrünk a hidegben (hvg.hu)
Csütörtökön számottevő fronthatás nem lesz, de a tartós hideg megviselheti a szervezetünket, ízületi fájdalmak jelentkezhetnek az időjárásra érzékenyeknél.
febr. 2
8:27
Új korszak a vércukormérésben (Életforma)
Az otthoni vércukormérést forradalmian megújító eszközt mutattak be szakemberek a Magyar Tudományos Akadémián megrendezett szimpóziumon. Megbízhatóságát és mérési pontosságát az Intézet kiválónak minősítette.
febr. 2
8:30
A fogamzásgátlás története (WebBeteg)
A fogamzásgátlás, mint a nem kívánt terhesség megelőzésének formája nem újszerű gondolat, csaknem egyidős az emberiséggel.Hivatásos feljegyzésekkel már az ókori Egyiptomban is találkozunk: az i.e. 19. századból származó Kahun papirusz részletesen beszámol a kor születésszabályozó módszereiről.
febr. 2
8:45
Korszerű kezeléssel sok vakság megelőzhető (hvg.hu)
Egy évtized alatt felére csökkent Dániában az időskori látászavarral kezdődő, majd teljes megvakulással járó esetek száma. Egy tanulmány szerint ezt egy új gyógyító eljárással sikerült elérni.
febr. 2
9:33
Tévhitek a dohányzásról való leszokással kapcsolatban (WebBeteg)
A jövedékiadó-emelés miatt az év végére egyes dohánytermékek ára akár 100 forinttal is emelkedhet. Egészségünk mellett tehát a pénztárcánk is jól jár, ha a füstmentes életet választjuk. A dohányzásról való leszokással kapcsolatban dr. Potecz Györgyi, tüdőgyógyászt kérdeztük.
febr. 2
11:09
Hárman haltak meg kihűlés miatt (Infostart)
Az előzetes orvosi vélemény szerint kihűlés miatt halt meg egy férfi Mátészalkán, és kihűlt férfi holttestére bukkantak Pécs panelházas városrészében is. Ugyancsak kihűlés okozhatta egy bodrogolaszi férfi halálát.
febr. 2
11:09
A lábadra és a nyakadra vigyázz! (Életforma)
Téli öltözködésünk talán egyik legfontosabb kelléke a meleg, kényelmes cipő, a sál és a kesztyű. A hidegben is igazodnunk kell a szervezetünk kívánságaihoz.
febr. 2
11:27
A cukorbetegség meglepő következménye (hvg.hu)
A cukorbeteg nők esetenként nagyobb fokú hallásromlással találhatják szembe magukat, ahogy öregszenek, főként, ha az anyagcserezavart nem állítják be megfelelően gyógyszerekkel – derült ki a Henry Ford Kórház új kutatásából.
febr. 2
11:39
A vegyszerek káros hatásai (WebBeteg)
Jelentősen gyengítik az immunrendszer működését vegyszerek bizonyos csoportjai, amelyek akár a gyermekeknek adott védőoltások hatását is csökkenthetik.
febr. 2
12:03
Pulykamell cukkinis rizzsel (Életforma)
Szeretem a tepsiben süthető ételeket. Gyorsan előkészíthető, hipp-hopp, "beszórjuk" a tepsibe, bedobjuk a sütőbe, s amíg elkészül, teríthetünk, vagy befejezhetjük a takarítást. Egy kis mediterrán ízt varázsolhatunk az asztalra ezzel a recepttel.
febr. 2
12:39
Hosszú lesz még a tél (Infostart)
Meglátta árnyékát a medve csütörtökön a Fővárosi Állat- és Növénykertben, így a népi meteorológia tapasztalatai alapján még hosszú tél várható.
febr. 2
12:57
Küszöbön a hazai abortuszháború? (hvg.hu)
A nővédő és abortuszpárti csoportok attól tartanak, hogy a magyarországi magzatvédők nem fogják beérni az alaptörvény „életpárti” megfogalmazásával.
febr. 2
13:15
Miről árulkodik a kitágult pupilla? (hvg.hu)
A szem a lélek tükre, mondják. Egy új tanulmány azonban arra a következtetésre jutott, hogy ha nem is lélek, de az agy némileg megismerhető a pupillákból.
febr. 2
13:45
Biotin, a szépségvitamin (WebBeteg)
Az egészséges körmök nem csak szépek, hanem ujjainkat is védik. Körmünk egészsége érdekében a rendszeres ápolás mellett táplálkozásunkra is oda kell figyelnünk! A biotin létfontosságú (eszenciális) vitamin.

Keresés