2012. február 1. szerda

febr. 1
0:39
Tíz melengető tipp a szibériai hidegben (HáziPatika)
A hét második felében dermesztő hideg érkezik, amely már az egészségeseket is veszélyeztetheti, a betegeket pedig különösen megviseli. Hogyan védekezhetünk ellene?
febr. 1
0:43
A kávé koffein nélkül is jó a cukorbetegség ellen (HáziPatika)
Kínai kutatók kimutatták, hogy a kávéfogyasztás segít csökkenteni a cukorbetegség kockázatát.
febr. 1
6:03
Kiszemeljük a férfit magunknak (Életforma)
Hölgyeim, kezdjünk el gyakorolni a tükör előtt! Egy amerikai tanulmány szerint amikor egy nő egy zsúfolt terembe lép, az, hogy a szemével, tekintetével mit tesz, az az első pillanatokban már meghatározza, hogy mennyire lesz vonzó a jelen levő férfiak számára.
febr. 1
8:27
Tévhitek a dohányzásról való leszokásról (Életforma)
A jövedékiadó-emelés miatt az év végére egyes dohánytermékek ára akár 100 forinttal is emelkedhet. Egészségünk mellett tehát a pénztárcánk is jól jár, ha a füstmentes életet választjuk. De a dohányzásról leszokni nehéz. A dohányzásról való leszokással kapcsolatban dr. Potecz Györgyi, tüdőgyógyászt kérdeztük.
febr. 1
8:48
Szorongó gyereknek feszültek a szülei is (Metropol)
Az érzékenység a környezet változásaira, a visszajelzésekre, a kritikákra szorongással is együtt jár. Nincs ez másként a gyerekeknél sem. Erről is ír az ADHD Hírlevélben dr. Szolnoki Nikolett gyermekpszichiáter.
febr. 1
9:24
Továbbra is keresnek új építésű lakásokat (Metropol)
Nem tűnt el teljesen az új lakások iránti kereslet az ingatlanpiacon, csak éppen fel kell ismerniük a fejlesztőknek, hogy milyen lakásokra van most szükség: a legfontosabb a teljes vétel­ár és a funkcionalitás.
febr. 1
9:57
Hazaszállították az etiópiai merénylet magyar áldozatait (Infostart)
Szerda reggel hazaszállították az etiópiai merénylet magyar áldozatait - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.
febr. 1
10:33
Hogyan készüljenek az autósok a kemény hidegre? (Infostart)
Az extrém hideg által okozott fagyáskárokat nem fedezi a casco-biztosítás, ezért a következő napokban várható, mínusz húsz foknál is keményebb fagyokra fokozottan érdemes felkészíteni az autót. A Kötelező.hu biztosításközvetítő szakportál közleménye a fontosabb teendőket összegzi.
febr. 1
11:09
Sertéscsülök Nagyszakácsi módra (Életforma)
Hallottál már Nagyszakácsiról? Itt rendezik 1993 óta a királyi szakácsok főzőversenyét, országos sikerrel. Most egy hagyományörző, ám fenséges egytálételt ajánlunk a nemes étlapról!
febr. 1
11:30
Jól járt az orvosképzés a felsőoktatás átszervezése után (WebBeteg)
A szeptemberben induló tanévben teljes állami támogatással, alapképzésben 2800-an, egységes, osztatlan, azaz mesterfokozatot nyújtó képzésben pedig 1800-an tanulhatnak orvos- és egészségtudományt. A négy nagy múltú medikusképző egyetemről kértünk adatokat.
febr. 1
12:33
Nő a transzplantációk száma Lengyelországban (WebBeteg)
Folyamatosan nő a szervátültetések elfogadottsága Lengyelországban; a lengyel egészségügyi minisztérium szerint rekordszámú transzplantációt végeztek 2011-ben, köztük végrehajtották az első sikeres tüdőátültetést egy mukoviszcidózisban szenvedő betegen.
febr. 1
14:39
Tájékoztatás az olcsóbb készítmények árairól (WebBeteg)
A gyógyszertárban kapott blokkra szerdától azt is ráírják, hogy a kiváltott készítménynél lett volna olcsóbb, így a betegek szembesülhetnek azzal, mennyit spórolhattak volna.
febr. 1
15:42
Táplálékainkkal szervezetünk egészségéért! 1. rész (WebBeteg)
Hideg, nyálkás idő. Borús égbolt. Bár ez a tél nem az igazi fogcsikorgató hideg idő, mint amiről nagyanyáink meséltek, és nem az a tél, ami a nem is oly távoli Szibériában nehezíti meg az ott élők életét, de ugyanúgy figyelnünk kell egészségünkre. (x)
febr. 1
17:09
Stressz és hideg: kettős támadás az immunrendszer ellen (Életforma)
A hideg időjárás és a rövid, borús nappalok bárkit könnyen lehangolttá tehetnek. A mindennapokban átélt stressz pedig további kihívást jelent immunrendszerünk számára. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusának segítségével összegyűjtöttük azokat a tápanyagokat, amelyek segítségével ezt az időszakot könnyebben átvészelhetjük.
febr. 1
18:51
Évente 17 millió ember életét menthetné meg ... (WebBeteg)
Amerikai szakemberek becslése szerint évente mintegy 17 millió ember életét menthetné meg hosszú távon, ha a felnőttek naponta szednének koleszterincsökkentő tablettát.
febr. 1
19:15
Ahol csak vicc a parkolási bírság (Infostart)
Ingyen bírsággal sújtják a szabálytalanul parkoló autósokat Potsdamban.
febr. 1
19:15
Diákoknak pályázat, karrier lehetőség! (Életforma)
A Young Creative Chevrolet 2012 művészeti pályázat minden eddiginél nagyobb lehetőséget kínál a felsőoktatási intézmények tanulói számára, hiszen nemzetközi hírnévhez és jelentős pénzdíjakhoz juthatnak.
febr. 1
20:09
Riaszt a figyelőrendszer, ha a dolgozók túl sok időt töltenek a mosdóban (Infostart)
Heves ellenkezést váltott ki Norvégiában egy munkahelyi mosdószünet-figyelő rendszer, amely a mellékhelyiségekben naponta 8 percnél többet időző beosztottakról riasztást küld főnökeiknek.
febr. 1
20:57
Combnyaktörés (WebBeteg)
A combnyaktörés az idős embereknél gyakori, általában elesés következtében kialakuló csonttörés a combcsont feje és a csont csöves része közt. A combnyak a csont legvékonyabb, legsebezhetőbb része.

Keresés