2012. február 12. vasárnap

febr. 12
0:06
Bőrünk egészsége: Jót tesznek a fertőzések? (WebBeteg)
Az 1980-as évek végén felfedezett higiénia hipotézis szerint a kora gyermekkorban elszenvedett fertőzések hiányában az immunrendszer megfelelő érése nem következhet be, így az a későbbiekben kóros reakciót fejleszthet ki a baktériumokkal és vírusokkal szemben.
febr. 12
3:15
Hogyan szűrhető ki a Down-szindróma? (WebBeteg)
Sok gond, probléma merülhet fel egy terhesség során. Legtöbbször nem is gondolunk arra, hogy sajnos nem minden magzat egészséges. A Down-szindróma a leggyakrabban előforduló kromoszómarendellenesség.
febr. 12
6:03
A nők beérik egy orgazmussal? (Életforma)
Nem könnyű szavakba önteni az orgazmus érzését, már csak azért sem mert minden nő másképpen éli meg. A női orgazmus hevesebb, mint a férfié, azonban sokkal lassabban jut el hozzá egy nő. A nők többsége beéri egy orgazmussal, de vannak akik rögtön az első után átélik a második és harmadik élvezetet is.
febr. 12
8:09
A férfiak jobb főnökök, mint a nők (Életforma)
A magyar közép és felsővezetői munkakörben dolgozó hölgyek jobban szeretnek férfi főnökkel együtt dolgozni, mint a nővel. Többek között ez derül ki a noikonferencia.com felméréséből, amely azt vizsgálta, milyen tényezők a legfontosabbak a nők karrierépítésében.
febr. 12
11:09
Zita Foster – a magyar lány meghódította Amerikát (Életforma)
Zita Foster neve ismeretlenül hangozhat a hazai zenekedvelő közönség számára, pedig Amerikában közkedvelt és keresett jazzénekesnő. És hogy miért fontos ez? Mert Zita egy ízig-vérig magyar lány, aki a tengerentúlra ment szerencsét próbálni. És hogy ez sikerült is, mi sem mutatja jobban, hogy Amerikában igazi jazzcsillagnak számít.
febr. 12
12:21
Miért veszélyes az energiaital a fiatalokra? (Infostart)
Két hónap alatt 123 olyan gyermek, illetve fiatal rosszullétéről szerzett tudomást az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, akik túlzott energiaital fogyasztás miatt szorultak orvosi ellátásra - derült ki az ÁNTSZ múlt héten kiadott közleményéből. A káros hatásokról Vajda Zsolt adjunktus, a Heim Pál Gyermekkórház toxikológus szakorvosa ad tájékoztatást.
febr. 12
13:15
Erősen butíthat a dohányzás, a szmogos napokon pedig még veszélyesebb (Infostart)
A dohányosokra különösen nagy veszélyt jelent a szmogos levegő, ilyenkor az erekben még több vérrög keletkezik - hangsúlyozta az InfoRádiónak Mucsi János tüdőgyógyász.
febr. 12
13:45
Az 1-es típusú (gyermekkori) cukorbetegség kezelése (WebBeteg)
A legfontosabb, hogy a gyermek elfogadja, és - életkorának megfelelő mértékig - megértse a betegségét. Ezek nélkül nem képzelhető el hatékony kezelés!
febr. 12
16:33
Internetes oldal magyarázza a mandarin nyelv különbségeit (Infostart)
A mandarin nyelv kínai és tajvani eltérő használatáról ad eligazítást az a honlap, amelyet a héten indítottak el Kínában és a kelet-ázsiai szigetországban.
febr. 12
16:54
Pajzsmirigydaganat: tünetek és kezelés - Áttekintés (WebBeteg)
A pajzsmirigy rosszindulatú folyamatai ritkán fordulnak elő - az összes rosszindulatú daganat kevesebb, mint 1 százaléka, az endokrin mirigyek rosszindulatú daganatai között azonban a leggyakoribb. A pajzsmirigydaganatok nagy többsége jól kezelhető betegség.
febr. 12
19:00
Ekcéma - Mi okozhatja, és hogyan kezeljük? (WebBeteg)
Vörös, viszkető foltok, nedvedző hólyagocskák, rohamszerű viszketési inger. Az ekcéma jól látható tünetei mögött sok esetben nehéz felfedezni a kiváltó okokat. Táplálkozás, stressz, öröklött hajlam, kozmetikum vagy ékszerek?
febr. 12
19:15
Danubius Hotel Gellért: Egy legenda (Életforma)
A Danubius szállodalánc jubileumi sajtótájékoztatót tartott a Danubius Hotel Gellért szállodában a vállalat négy évtizedes fennállásának alkalmából.
febr. 12
21:03
Titokzatos betegség Közép-Amerikában - 24 ezer halott tíz év alatt (hvg.hu)
Rejtélyes betegség terjed járványszerűen Nicaragua és El Salvador csendes-óceáni partvidékén. A kór tíz év alatt 24 ezer áldozatot szedett és több ezren szenvednek a betegség szövődményeitől. Az áldozatok nagy része mezőgazdasági munkás, legtöbben a cukornádültetvényeken dolgoztak. Több külföldi lap, így a BBC is megdöbbentő riportokat közölt a helyszínről.
febr. 12
21:06
Ételallergia - Sok a tévedés (WebBeteg)
Az ételallergia öndiagnózisa a legtöbb esetben téves megfigyelésen alapul. Így azonban a tüneteket kiváltó valódi betegség megállapítása és kezelése elmarad.
febr. 12
21:21
A szerb felnőttek 40 százaléka naponta iszik alkoholt (hvg.hu)
Szerbiában a lakosság 40 százaléka naponta fogyaszt alkoholt, a 16 év alatti korosztályhoz tartozó tanulók közel 90 százaléka pedig egyszer vagy kétszer megkóstolta már a szeszes italt, és mind több nő nyúl az alkoholos pohár után.
febr. 12
22:09
Tippek a torokfájás megszüntetésére (WebBeteg)
Ősszel és télen gyakori panasz a torokfájás, a nyelési nehézségek és a rekedtség. Az okok sokrétűek. A torokfájás nem önálló betegség, hanem egy tünet. A leggyakrabban vírus okozta garatgyulladás tünete.

Keresés