2012. február 13. hétfő

febr. 13
5:30
Hideg kezek: Mi a teendő? (WebBeteg)
A téli hidegben a lábunk, az orrunk, a kezünk és az ujjaink is nagyon lehűlnek. Ennek az az oka, hogy szervezetünk a létfontosságú szervek melegítésére törekszik, és a perifériás testrészek vérellátása csökken. Akinek viszont állandóan hidegek a kezei, az lehet, hogy valamilyen betegségben szenved. A következőkben sorra vesszük a lehetséges okokat, és adunk néhány hasznos tanácsot.
febr. 13
6:03
Egyre fiatalabbak használják szülői felügyelet nélkül a netet Lengyelországban (Infostart)
Egyre fiatalabbak használják szülői felügyelet nélkül az internetet Lengyelországban, egy év alatt 20 százalékkal nőtt a gyermekek jelenléte a neten, és 40 százalékkal többen látogatnak erotikus honlapokat - derül ki a lengyel internetezők szokásainak legújabb felméréseiből.
febr. 13
6:03
Ha váláson gondolkodsz, ne halogasd! (Életforma)
A válás fiatalon sokkal rosszabb hatással van az egészségre, mint az élet későbbi szakaszában - állítja a Michigan Állami Egyetem pszichológusa, Hui ”Cathy” Liu.
febr. 13
7:36
Mi az igazság a méregtelenítő diétákról? (Édenkert)
A legtöbb méregtelenítő diétának nincs tudományos háttere, ráadásul - mivel legtöbbjük meglehetősen szigorú feltételeket támaszt - ha nem körültekintően végzik, bajt is okozhatnak. Lássuk, mit kell tudnunk a méregtelenítő kúrákról!
febr. 13
8:09
A szakítás választása nehezebb? (Életforma)
"Ha varrsz, sem varrhatod meg közös takarónkat, ha már szétesett." (József Attila) A szándékkettősség mögött egy döntés halogatása fészkelődik. A régi szálak, remények még a lélek mélyén ott feszülnek, csak az aktuális jelenben alig-alig kivitelezőnek, zátonyra futnak.Hiába a megbeszélés, a fogadkozás, akár önmagunknak, akár egymásnak.
febr. 13
8:39
A nefrózis-szindróma tünetei (WebBeteg)
A nefrózis-szindrómának (vese eredetű tünetegyüttesnek) több formája ismert, melyek közül felnőttkorban a membranózus glomerulonephritis, gyermekkorban az úgynevezett minimal change glomerulonephritis a leggyakoribb.
febr. 13
9:21
Ha otthon maradunk, könnyebben megfázunk (hvg.hu)
Bár kissé enyhül az idő, továbbra is jóval hidegebb az átlagosnál. Nem érdemes azonban a fűtött helyeken kivárni a tavaszt, sok esetben így gyengítjük az immunrendszerünket, és könnyebben megfázunk - írja a Meteoklinika.
febr. 13
9:42
Steril szoba Nyíregyházán - Ne szenvedjen senki sem hátrányt! (WebBeteg)
A csontvelő-átültetésen átesett gyermekek gyógyulását segíti az egy hete nyitott steril szoba, amely Nyíregyházán, egy panelházban kapott helyet.
febr. 13
10:33
Így különbözteti meg agyunk a jobb és bal kezet (hvg.hu)
Egy kézről készült kép láttán hogyan tudjuk eldönteni, hogy az a jobb vagy a bal-e? Ezt a kérdést járja körül a Psychological Science című folyóirat soron következő számában megjelenő tanulmány.
febr. 13
10:45
Köhögés és köhögéscsillapítás (WebBeteg)
A köhögés egy tünet, amely különböző betegségek velejárója lehet. A leggyakoribb oka a vírusos vagy bakteriális fertőzés.
febr. 13
10:51
A boldogsághormon hiánya miatt nehéz letenni a cigit (hvg.hu)
A dohányosok többsége egyetért abban, hogy nagyon nehéz megőrizni a füstmentességet. A Biological Psychiatry e havi számában közzétett tanulmány szerint az elvonás következtében kialakuló alacsony dopaminszint elősegíti a dohányosok visszaesését.
febr. 13
11:09
Mi is meghosszabbíthatjuk életünket? (Életforma)
A hunza népcsoport, illetve az okinawai japánok akár 100 évig is elélnek, ráadásul egészségesen. Nem szenvednek a nyugati országokban gyakori betegségektől, mint a rák vagy a magas vérnyomás, a nők pedig nem ismerik a klimaxot. Miben rejlik hát a hosszú és egészséges élet titka?
febr. 13
11:45
Tartós megoldás a hiányzó fog pótlására (hvg.hu)
A fogimplantáció, vagyis a beültetés a legtartósabb megoldást jelentheti az elvesztett fogak pótlására. Azoknak is ajánlott, akik nem szeretnének kivehető pótlást viselni, ám a meglévő fogaik már nem teszik lehetővé a rögzített hidak készítését. Ám nem mindenkinél jöhet szóba ez a megoldás.
febr. 13
12:57
Rákhoz hasonlító robotot küldhetnek le a betegek gyomrába (hvg.hu)
Csipesszel és éles kampóval felszerelt rákszerű minirobotot fejlesztettek ki szingapúri szakemberek, amellyel korai stádiumban lévő tumorokat sebhely nélkül, szájon át távolíthatnak el a gyomorból.
febr. 13
13:15
Kiderült, miért népszerű az energiaital (hvg.hu)
Aggodalomra adhatnak okot a fiatalok energiaital-fogyasztási szokásai, a megkérdezettek zöme szerint ugyanis az üdítőitalokhoz hasonlóan szomjoltásra valók ezek az innivalók. Ez derült ki legalábbis az ÁNTSZ által készített kérdőívből.
febr. 13
13:33
"Hidegsokk": a szívinfarktusok számát is növelheti a zord időjárás (hvg.hu)
Szerbiában hirtelen megemelkedett a szívinfarktusok száma, az orvosok a hideg idővel és a tartósan alacsony hőmérséklettel járó veszélyekre figyelmeztetnek - olvasható a Vecernje novosti című belgrádi újság internetes kiadásában hétfőn.
febr. 13
13:54
Hogyan működik a hajbeültetés? (WebBeteg)
Sokan hangoztatják, hogy belső értékeink a legfontosabbak, de hazudnánk, ha azt mondanánk, a külső nem is számít. Sőt! A kinézet és az első benyomás nagyon sokat árul el rólunk. Külsőnk egyik legfontosabb eleme hajviseletünk. Arról, hogy hogyan hordjuk, mi döntünk, arról viszont, hogy mikor és milyen mértékben kezdjük elveszíteni dús hajkoronánkat, sajnos nem a mi kezünkben van a döntés. Az…
febr. 13
14:09
Három ember kapta vissza a látását (hvg.hu)
Három, gyerekkorában megvakult amerikai páciens hihetetlen mértékű látásjavulást tapasztalt, miután mindkét szemükön génterápiát alkalmaztak az orvosok.
febr. 13
14:57
Az Impulser Hungary Group Győr bemutatja: az Impulser Egészségnap (WebBeteg)
Országszerte rendszeresen szervezi meg az Impulser Hungary Group az Impulser Egészségnapot. Az Impulser Egészségnap az egészségtudatos embereknek szól. Célja, egészséges életmódot segítő módszerek és eszközök bemutatása.(x)
febr. 13
15:03
Áttörés: emberi agysejteket hoztak létre bőrsejtekből (hvg.hu)
Jelentős áttörést értek el brit kutatók, akik - állításuk szerint - emberi agysejteket hozta létre emberi bőrből - közölte a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása.
febr. 13
15:57
Átszakította a szalagkorlátot egy kamion az M35-ös autópályán (Infostart)
Átszakította a szalagkorlátot egy kamion az M35-ös autópálya 174-es kilométerszelvényénél hétfő délután - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese.
febr. 13
16:00
A nagy hidegben gyakoribb a szívinfarktus (WebBeteg)
Szerbiában hirtelen megemelkedett a szívinfarktusok száma, az orvosok a hideg idővel és a tartósan alacsony hőmérséklettel járó veszélyekre figyelmeztetnek - olvasható a Vecernje novosti című belgrádi újság internetes kiadásában hétfőn.
febr. 13
16:33
Mit együnk, ha kint hideg van? (hvg.hu)
Tévhit, hogy télen nehezebb ételekre van szükségünk. Ha szervezetünket nem terheljük zsíros ételekkel, amelyeknek megemésztése több energiát igényel, akkor a hőtermelésre tud koncentrálni. De ha nagy tápértékű, melegítő hatású ételeket eszünk, akkor nagyobb az esélyünk arra, hogy megfázás és plusz kilók nélkül vészeljük át a fagyos napokat.
febr. 13
17:03
Influenzajárvány már 10 európai országban (WebBeteg)
Európa egyre több országában van már influenza járvány - adta hírül az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hivatalos facebook-oldalán.
febr. 13
17:09
A gyermekek sportolási szokásairól (Életforma)
A felmérésben résztvevő 3-17 éves gyermekkel rendelkező nők közel háromnegyedének (73%) sportolnak gyermekei legalább heti rendszerességgel.A sportolók aránya a 8-12 éves gyermekek között a legkiemelkedőbb (83%) - valószínűleg ezt az általános iskolák által nyújtott sportolási lehetőségek is nagyban elősegítik -, majd őket a 13-17 évesek követik (61%), a 3-7 évesek pedig egy kicsit lemaradnak…
febr. 13
18:03
Aki teheti, ne utazzon most Romániába! (Infostart)
A havazás miatt kialakult közlekedési viszonyok következtében a Külügyminisztérium nem javasolja, hogy a magyar állampolgárok Romániába utazzanak.
febr. 13
18:05
Gyógyszerek és alkohol keverékétől halt meg Whitney Houston (Infostart)
Receptköteles gyógyszerek és alkohol kombinációjától halt meg Whitney Houston amerikai énekesnő. A törvényszéki orvostani vizsgálat eredményét hétfőn közölték Houston hozzátartozóival - adta hírül a TMZ.com internetes oldal.
febr. 13
18:39
Meddig tart ki a hideg? (hvg.hu)
Szerdán egy hidegfront éri el Magyarországot, amely újabb havazást és viharos szelet hoz magával. Nagyobb problémát okozhatnak a hófúvások, de legalább a hétvégén kialakult szmogos levegőt is kisöpri az erős szél. Az ígéretek szerint azonban hétvégére már jön az enyhébb idő.
febr. 13
19:51
Így kapott új arcot egy török fiú – videó (hvg.hu)
Egy fiatalemberen hajtották végre az első arcátültetést Törökországban. A 19 éves Ugur csecsemőkorában égett meg súlyosan egy háztűzben. A műtét után kamerák rögzítették, amikor először láthatta a tükörben új arcát.
febr. 13
20:09
Márciustól lehet hatályos a pszichoaktív anyagok új jegyzéke (hvg.hu)
Elkészült a nemzeti drogstratégia úgynevezett C listája, az új pszichoaktív anyagok jegyzéke, amely a konkrét tudatmódosító szerek mellett az alapvegyületeket is tartalmazza. A rendelet a tervek szerint március elsején lép hatályba.
febr. 13
20:09
Tudunk egy biztos állást (Infostart)
A fogyasztókkal való kapcsolattartásra, új vásárlók megnyerésére használják a mikroblogokat a vállalatok Kínában. A cégek erre a célra külön szakembereket bérelnek fel, akik iránt egyre nagyobb kereslet mutatkozik.
febr. 13
20:09
Így spóroljunk az energiával (Életforma)
Kevéssé figyelünk az energiatakarékosságra. A mosó- vagy mosogatógépet nem a lehető legtöbb ruhával, edénnyel indítjuk el, és alacsonyabb hőmérsékletű mosási programokat is kevesen választanak. A többség a villany lekapcsolásával igyekszik csökkenteni a környezetre gyakorolt terhelést. Szerencsére egyre többen használnak energiatakarékos izzót, ám a háztartások kevesebb, mint a felében gyűjtik…
febr. 13
20:45
Száz várpalotai nőt gyanúsíthatnak meg tiltott abortusz miatt (hvg.hu)
Gyanúsítottként hallgatja ki a rendőrség azokat a várpalotai nőket, akiken engedély nélküli abortuszt hajtott végre a helyi kórházban az egyik orvos - értesült az MTI Hírcentrum.
febr. 13
21:15
A perifériás artériás betegség (PAD) és tünetei (WebBeteg)
Hogyha lábai fájnak, zsibbadnak, vagy a perifériás artériás betegség egyéb tünetit észleli, akkor ne legyintsen, és ne írja ezeket a természetes öregedés számlájára! A korai diagnózis és kezelés ugyanis hozzájárul a szívbetegség és a stroke kialakulásának megelőzéséhez is.
febr. 13
21:39
Itt az új rekorder: 368 kilós a legkövérebb férfi (hvg.hu)
Átvette a vezetést a világ legkövérebb embere kategóriában egy brit férfi a mexikói Manuel Uribétől – ő majdnem négy mázsát fogyott ugyanis.
febr. 13
22:18
A nitrát típusú értágítók (WebBeteg)
A nitrát típusú értágítók olyan gyógyszerhatóanyagok, melyek gyorsan és hatékonyan tágítják az ereket, különösen a szívet ellátó koszorúereket, ezáltal javítják a szívműködés hatásfokát, mikor az a túlterheltség miatt nem jut elegendő oxigénhez.

Keresés