2012. február 14. kedd

febr. 14
0:24
Tartós megoldás a fog pótlására: az implantáció (WebBeteg)
A fogimplantáció – vagyis a beültetés – a legtartósabb megoldást jelenti az elvesztett fogak pótlására. Azoknak is ajánlott, akik nem szeretnének kivehető pótlást viselni, ám a meglévő fogaik már nem teszik lehetővé a rögzített hidak készítését.
febr. 14
0:51
Plusz kilók a zöldségek és a gyümölcsök miatt? Lehetséges! (HáziPatika)
Egy széles körű európai kutatásból kiderült, hogy a nagy mennyiségű zöldség és gyümölcs fogyasztása még nem véd meg a gyakran az öregedéssel járó testsúlynövekedéstől. Az egyetlen kivételt azok jelentik, akik nemrég szoktak le a...
febr. 14
0:55
A leghatékonyabb orrdugulás-csökkentő szerek (HáziPatika)
Náthás időszakban minden háztartásban, irodai fiókban vagy női táskában ott vannak az orrcseppek, orrspray-k. Használjuk őket, mert tudjuk: használnak. Mely hatóanyagoknak köszönhetjük, hogy segítenek szabadon levegőt venni?
febr. 14
6:03
Ne szexelj a szerelem napján! Várj még... (Életforma)
A nyers testi vággyal, annak "felelőtlen" kiteljesedésével és kiélésével szinte szembeszegül a Valentin nap és annak üzenete. De mit is jelent mindez?
febr. 14
6:03
Miért érdemes sárga zöldséget és gyümölcsöt enni? (Infostart)
Mintegy 20 százalékkal ritkább a szív-és érrendszeri halálozás a növényi flavonoidokat friss zöldség és gyümölcs formájában rendszeresen fogyasztók körében - derült ki a táplálkozástudomány legtekintélyesebb folyóirata, az American Journal of Clinical Nutrition februári számában megjelent tanulmányból.
febr. 14
7:45
Mit együnk a nagy hidegben? - A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének tippjei (WebBeteg)
Ha a nagy hidegben lehűl a szervezetünk, a kórokozók könnyebben ledöntenek minket a lábunkról. Ilyenkor fokozottan oda kell figyelnünk immunrendszerünk erősítésére, ebben segíthet a helyes étrend. Tévhit azonban, hogy télen nehezebb ételekre van szükségünk.
febr. 14
8:09
Ősi gyógymódok köhögéses megfázásra (Életforma)
A köhögős, lázas, hurutos betegségek nem kímélnek se felnőttet, se gyereket. Ám mielőtt a gyógyszertárakba rohannánk, érdemes kipróbálni egy-két ősi gyógymódot, olcsó házi praktikát a gyógyításra. Hatékony és kímélő ötletek!
febr. 14
8:30
Egy ruhaméretet fogyhatsz a magas sarkútól? (NLC)
A magas sarkú cipő eleve nem a legkényelmesebb viselet, az új „csodamodell” pedig erre is rátesz még egy lapáttal. Viszont állítólag fogyaszt.
febr. 14
9:51
A tüdő hallgatózása (WebBeteg)
A tüdők feletti hallgatózás felvilágosítást ad a tüdő légtartalmáról, a tüdő állapotáról és a hörgőkben lévő váladékról. A tüdők felett fonendoszkóppal vizsgálódva a levegő be- és kiáramlásakor keletkező rezgések által létrehozott légzési hang hallható.
febr. 14
9:57
Már 35 ember halt meg Magyarországon a nagy hideg miatt (Infostart)
Másfél hét alatt 35 ember halálát okozta a kihűlés - tájékoztatott a február 3-ától összesített országos adatokról az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. Garamvölgyi László hozzátette, hogy a rendőrség 856 embert mentett meg a kihűléstől.
febr. 14
11:09
Gyors finomságok Valentin napra (Életforma)
Ha Valentin napon szeretné elcsábítani párját vagy a kiszemelt szőke herceget, a lélegzetelállító megjelenés mellett készüljön különleges desszert harmóniával a romantikus estére. A titok itt is a részletekben rejlik: figyeljen az ízek és illatok összhangjára, hogy igazi élménnyel koronázza az étkezést.
febr. 14
11:45
Megindult a kamionforgalom Románia felé (Infostart)
Megindult a kamionforgalom a magyar-román határszakaszon lévő átkelőkön, mivel a román hatóságok kedden 10 órától ismét fogadják Magyarország felől a kamionokat - közölte Kovács Károly, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
febr. 14
15:06
Koraszülötteken segít az új laboratóriumi centrifuga (WebBeteg)
Évente mintegy 3000 újszülött és koraszülött vérvizsgálata válik biztonságosabbá az új laboratóriumi centrifuga segítségével a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív és Újszülött Osztályán.
febr. 14
15:24
Boldogság? Mi az? (NLC)
Pesszimista nemzetként tartanak számon minket, és bizony a legújabb kutatás szerint a magyar ember boldogságmérője továbbra sem veri ki a biztosítékot. Nem hagytuk annyiban, utánajártunk.
febr. 14
17:09
Szerelmes sms-ek -Valentinra (Életforma)
Ha nem tudod szavakban megfogalmazni mit érzel kedvesed iránt, íme itt van egy-két sms segítségül, mellyel biztosan örömet okozhatsz szerelmednek.
febr. 14
19:15
Embert kutyájáról! (Életforma)
Egy fiatal tervezőkből álló alkotócsoport, a wonderLAB új trend megteremtésén fáradozik: szeretnék megmutatni, hogy a kutyás cuccokban rengeteg, eddig kihasználatlan lehetőség rejlik: egyénre tervezett, egymással harmonizáló ékszereket, kiegészítőket terveznek kutyáknak és gazdiknak. Emellett vagány, dekoratív ékszertartókat készítenek fából, fémből a szivárvány minden színében, de saját, egyénre…
febr. 14
19:18
Gyógyító flavonoidok (WebBeteg)
Mintegy 20 százalékkal ritkább a szív-és érrendszeri halálozás a növényi flavonoidokat friss zöldség és gyümölcs formájában rendszeresen fogyasztók körében - derült ki a táplálkozástudomány legtekintélyesebb folyóirata, az American Journal of Clinical Nutrition februári számában megjelent tanulmányból.
febr. 14
20:09
Otthon sem dohányzunk többet, ha máshol tilos (Infostart)
A dohányzás betiltása a munkahelyen és a nyilvános helyeken nem készteti az embereket arra, hogy többet dohányozzanak otthon - állapította meg egy öt országban elvégzett tanulmány, amelynek eredményeit a Tobacco Control című szakfolyóirat ismertette kedden.
febr. 14
20:21
Milyen veszélyeket rejtenek a téli sportok? Tanácsok síelőknek (WebBeteg)
Szakértők azt tanácsolják a síelőknek és snowboardozóknak, hogy mindig viseljenek védősisakot, és fokozottan figyeljenek a maguk és mások biztonságára.
febr. 14
21:21
Enyhül az idő, de megerősödik a szél (Infostart)
Kevésbé hideg, de csapadékos, szeles napok következnek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Keresés