2012. február 16. csütörtök

febr. 16
3:51
Az 5 legjobb téli sport és egészségügyi hatásai (WebBeteg)
Nem tudja elképzelni magát, amint nyaktörő sebességgel száguld le a sípályán, vagy síugró testtartásban repül a magasban? Sok más téli sport is létezik, mely nagyszerű testgyakorlásnak ígérkezik anélkül, hogy vakmerőnek kéne lennie.
febr. 16
5:45
Így betegedhetünk meg a csirkehústól (Infostart)
A húgyúti fertőzések zömét a csirkékben lévő E. coli baktérium okozhatja, nem az érintett személy saját baktériumai - állapították meg kanadai kutatók.
febr. 16
5:57
A helyes és a helytelen fültisztítás (WebBeteg)
A fülzsír olyan, vízben oldódó anyag, amely a hallójárat mirigyeiben termelődik. A folyamatos hámsejtvándorlás, valamint az állkapocs mozgása miatt a hallójáratból kifelé mozogva összegyűjti a fülbe jutott szennyeződéseket, s mire a hallószervet elhagyja, már nem csupán a fülzsír távozik, hanem hámsejtek, por, szőr, szennyeződések és nem kevés kórokozó.
febr. 16
6:03
Nem lesznek többet hiányos öltözetű nők a plakátokon? (Infostart)
Hiányos öltözetű nők a plakátokon mindenfelé: többek között ezekkel és egyéb szexista reklámokkal és tárgyakkal akar leszámolni Bécs városa a nemrég alapított Bécsi Reklámfigyelő csapattal.
febr. 16
6:03
Jobb szeretőnek lenni? (Életforma)
Harminc éves kor körül az emberek már általában foglaltak. S akkor kezdődnek a bonyodalmak, ha felbukkan egy izgalmas idegen, akire úgy reagálunk, hogy szeretnénk meghódítani.
febr. 16
6:21
Népszabadság: havonta száz orvos megy el külföldre (hvg.hu)
Havonta száz orvos távozik Magyarországról, miközben egy év alatt sem kérik ennyien a honosításukat - írta csütörtöki számában a Népszabadság Balázs Péternek, a Semmelweis Egyetem professzorának kutatási adataira hivatkozva.
febr. 16
8:03
Tévhitek az óvszerrel kapcsolatban (WebBeteg)
Amióta az emberi társadalmak fejlettsége elért egy bizonyos szintet, folyamatosan igény van a nem kívánt terhességek megelőzésére. Az antibiotikumok felfedezése előtt emberek tíz – és százezreit elpusztító nemi betegségek (pl. a szifilisz) elleni védekezéshez is szükség volt olyan eszközre, amely egyszerűen alkalmazható, olcsó, és mindenki számára hozzáférhető.
febr. 16
8:27
Az ivarsejt adományozásból született gyermekekről (Életforma)
Magyarországon számos olyan pár vágyik gyermekre, akiknél a férfi, vagy a női oldalról meddőségi probléma áll fent, illetve előfordul, hogy a pár mindkét tagjánál szomatikus, azaz testi okokból akadályoztatott a gyermekvállalás. Az ilyen esetekben többnyire felmerül az ivarsejt-donáció lehetősége, mely során rokon, vagy anonim donor ivarsejtje (petesejtje, vagy spermiuma) segítségével fogan meg a…
febr. 16
9:03
Kettős fronthatás kínozza meg az érzékenyeket (hvg.hu)
Csütörtökön távolodik a szerdai havazást okozó frontrendszer, ám hatását még kifejti időjárásunkra és szervezetünkre. A szél tovább erősödik.
febr. 16
10:09
A terápiás regiszter létrehozásának előnyei (WebBeteg)
A tételes elszámolású gyógyszerekhez kapcsolva februárban elindult a terápiás regiszter, amely alapján nem csak az válik követhető, hogy egyes készítményekből mennyi fogyott, hanem azok hatékonysága is - közölte Sélleiné Márki Mária, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatója kedden az MTI-vel.
febr. 16
10:51
Már csak három városban rossz a levegő (hvg.hu)
Már csak Borsod-Abaúj-Zemplén megye három városában veszélyes a levegő minősége a szálló por miatt, míg az ország többi részén csütörtökre elfogadható szintre javult a levegőminőség; a fővárosban visszavonták a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.
febr. 16
11:09
A dohányosok örülnek? (Életforma)
A dohányzással kapcsolatos, 2012. január elsejétől életbe lépett szigorítások nagy vihart kavartak az év elején. Egy pár héttel később végzett felmérés alapján viszont úgy tűnik, hogy hamar lecsillapodtak a kedélyek, és a többség pozitívan vélekedik a változásokról: a 18-64 éveseknek csak 20 százaléka érzi úgy, hogy a törvénynek több hátránya van, mint előnye - derült ki a KutatóCentrum és a…
febr. 16
11:12
Whitney Houston tragikus halála (WebBeteg)
2012. február 12-én egy újabb híresség távozott az élők sorából. Brittany Murphy, Michael Jackson és Amy Winehouse után Whitney Houstont is holtan találták szállodai szobájában. Az amerikai pop ikon sajnálatos halála újabb szomorú mérföldkő, mely a vényköteles gyógyszerekkel való visszaélés veszélyeire hívja fel a figyelmet. Az énekesnő halálát ugyanis nem illegális drogok, hanem vényköteles…
febr. 16
11:27
Felrobbant az elektromos cigaretta egy férfi szájában (hvg.hu)
Elektromos cigaretta robbant fel egy férfi szájában az Egyesült Államokban.
febr. 16
12:03
Tévhit, hogy a tüdőgyulladás ma már veszélytelen (hvg.hu)
Tévhit, hogy a tüdőgyulladás ma már veszélytelen, antibiotikumokkal könnyedén gyógyítható betegség. A betegség valójában a 10. leggyakoribb halálok világszerte.
febr. 16
12:15
Az étcsokoládé és a vérnyomás (WebBeteg)
Minél több fekete csokoládét eszik valaki, annál védettebb a szív-és érbetegségek ellen - derül ki a Clinical Nutrition szakfolyóiratban közzétett vizsgálat eredményeiből.
febr. 16
12:21
15 perces újszülöttbe ültettek pacemakert Amerikában (hvg.hu)
Egy 15 perce világra jött újszülött lett a valaha volt legkisebb páciens, akinek szívritmus-szabályozó pacemakert ültettek mellkasába - jelentették be az amerikai Stanford Egyetem illetékesei.
febr. 16
13:51
Harminc centi helyett néhány milliméter: a legkíméletesebb műtéti technikák (hvg.hu)
Néhány centiméteres metszéssel akár öklönyi miómát kioperálni? Mindez ma má nem lehetetlen.
febr. 16
14:45
Évtizedes hórekordok dőltek meg Szlovákiában (Infostart)
Évtizedes hórekordok dőltek meg Szlovákiában csütörtök reggelre - közölte internetes honlapján a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet.
febr. 16
15:39
Koleszterincsökkentők: a betegek zöme nem tudja, mi változott (hvg.hu)
A betegek közel 30 százaléka tudott valamilyen a gyógyszerek felírásával kapcsolatban életbe lépő változást megemlíteni. A betegek többsége orvosa véleményét kéri ki arról, hogy a gyógyszerkiváltáskor melyik tablettát kérje a patikában – derül ki egy friss kutatásból.
febr. 16
15:57
Külön intézetben kezelhetik az agresszív pszichiátriai betegeket (hvg.hu)
Elkezdték az agresszív magatartást tanúsító pszichiátriai betegek tartós gondozását biztosító speciális intézet létrehozásának tervezését - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala csütörtökön. Szabó Máté ombudsman tavaly novemberi jelentésében írta azt, hogy a hatályos jogszabályok nem adnak egyértelmű iránymutatást ahhoz, melyik intézménynek kell huzamosabb időn át gondoznia a súlyosan…
febr. 16
16:18
Szívinfarktus kezelése zsírsejtekkel (Metropol)
Holland kutatók szerint a szívizom regenerációját a zsírsejtek fokozzák, az immunrendszer működését is jó irányba módosítják.
febr. 16
16:51
Kemény Dénes lesz a kormány dohányzásellenes kampányának arca (hvg.hu)
Kemény Dénes, a magyar férfi-vízilabda válogatott szövetségi kapitánya a főszereplője a dohányzást tiltó törvényről tájékoztató kampánynak - közölte az InfoRádió. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár az intézkedéssel kapcsolatban pozitív visszajelzésekről számolt be.
febr. 16
17:09
Lehet, hogy gyermeked öngyilkosságra készül? (Életforma)
Sajnos tény,hogy mi, magyarok élen állunk öngyilkosságok számában. De vajon mi van a gyerekekkel, kamaszokkal? Honnan ismerhetjük fel ha arra készülnek, hogy feladják életüket?
febr. 16
17:27
Több út ismét járható Pest megyében (Infostart)
Feloldották az útzárat Budakeszi és Budaörs között csütörtök este, valamint az 1-es főúton Herceghalomnál, miután a közútkezelő megtisztította az utakat - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
febr. 16
17:30
Csökkent az eladatlan új lakások száma Budapesten (Metropol)
Tavaly 2.490 lakás épült Budapesten, idén 2.000 átadását tervezik a fejlesztők, az eladatlan új lakások száma 2009-ben 3.800 volt, ez idén januárra 3.100-ra csökkent - közölte az OTP Jelzálogbank.
febr. 16
17:45
Baleset miatt teljes útzár a 41-es főúton (Infostart)
Baleset történt a 41-es főúton Nyíregyháza-Orosnál csütörtök délután; senki nem sérült meg, de a főutat lezárták - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
febr. 16
18:03
Tízezernél is több orvos hagyta ott Romániát (hvg.hu)
Románia európai uniós csatlakozása óta több mint tízezer orvos távozott Romániából - jelentette ki csütörtökön Vasile Astarastoaie, a román orvosi kamara elnöke.
febr. 16
18:05
Fideszesek is kegyelmet kérnek Gerébnek (hvg.hu)
Szabó Erika, Ékes Ilona és Bábiné Szottfried Gabriella fideszes országgyűlési képviselők is levélben fordultak Schmitt Pál köztársasági elnökhöz annak érdekében, hogy kegyelmet kérjenek a múlt pénteken jogerősen is két év fogházbüntetésre ítélt Geréb Ágnes szülész-nőgyógyásznak.
febr. 16
19:15
Jön az enyhülés, de a tavasz még nem (hvg.hu)
A borongós, csapadékos idő nem tesz jót a hangulatnak, a tél végén pedig amúgy is mélyponton lehet az immunrendszerünk. Ám a mostani várakozások szerint jövő hét keddtől már igazi napos idő várható. Tavaszias időben azonban még nem reménykedhetünk.
febr. 16
19:15
Szájban robbant az e-cigaretta (Infostart)
Elektromos cigaretta robbant fel egy férfi szájában az Egyesült Államokban.
febr. 16
19:15
Melyik magyar Facebook oldalt kedveled a legjobban? (Életforma)
Elindult a szavazás arról, hogy melyik magyar Facebook oldal kapja idén „Az év Facebook oldala" közönségdíját. A szavazásban az a 20 márkaoldal vesz részt, amelyik tavaly év végén a legtöbb rajongóval rendelkezett. A Fészbuker.hu a közönségdíj mellett több kategóriában értékeli és díjazza a hazai közösségi oldalak teljesítményét.
febr. 16
19:51
Nagyobb boldogság északon élni (Infostart)
A zordabb időjárás ellenére az északon élő angolok boldogabbak, mint a délen lakók - mutatta ki egy 25 ezer fős internetes felmérés, amely nem terjedt ki Nagy-Britannia egészére, hanem csupán Angliára.
febr. 16
20:39
Csuklótöréstől a csökkent munkaképességig - Orvosi műhiba (WebBeteg)
Hogyan lett bírósági ügy egy csuklótörésből? Milyen eredménnyel zárult a per? A jogi esetet az orvosi műhibaperekben nagy szakmai tapasztalattal rendelkező ügyvéd, Dr. Erdős György elemzi.
febr. 16
21:57
Véletlenül altatták el az öreg macskát (Infostart)
Egy állatorvos véletlenül végzett a világ egyik legvénebb, 33 éves macskájával, mert összetévesztette egy beteg, kóbor állattal.
febr. 16
23:09
A spenót rejtélye: mit kell tudni a növény vastartalmáról? (hvg.hu)
Nem igaz a spenót vastartalmáról szóló tévhitet leleplező bizonyíték - olvasható az Urbanlegends.hu blogon.

Keresés