2012. február 17. péntek

febr. 17
5:45
Mától lehet korcsolyázni az agárdi Popstrandon (Infostart)
Péntek délelőttől lehet korcsolyázni az agárdi Popstrandon; a Velencei-tó legnagyobb természetes jégpályáján zene, büfé, melegedő várja a sportolni vágyókat.
febr. 17
6:03
Apró jelekből megjósolható súlyos kórok kialakulása (Infostart)
A járási sebesség alapján megjósolható, hogy mekkora eséllyel alakul ki valakinél a későbbiekben demencia, a kézszorítás ereje pedig a szélütés valószínűségét jelezheti előre - idézte amerikai kutatók megállapítását a BBC hírportálja.
febr. 17
6:03
Igaz történetek az érintés fontosságáról (Életforma)
Nélküle nem lehet, nem érdemes élni. Életünk során meghatározó a legelső, de megnyugtató lehet a legutolsó is. Mindennap kívánjuk és mindig jól esik attól, akit szeretünk: az érintés.
febr. 17
6:06
Kényszerbetegség - Rituálék fogságában (WebBeteg)
Mindannyian jártunk már úgy, hogy le kellett ellenőriznünk, bezártuk-e a lakás ajtaját, kihúztuk-e a vasalót. Vannak azonban, akik ezt több százszor is kénytelenek megismételni, akár több utcasarokról visszafordulva is.
febr. 17
7:33
Ötödével nőhet a mobilnetezők száma Magyarországon (Infostart)
A több mint 1 millió mobilnetes ügyféllel és a szegmensen belül piacvezető, 48,7 százalékos piaci részesedéssel rendelkező T-Mobile várakozásai szerint az idei év végére ötödével nőhet a mobil internet előfizetők száma a teljes magyar piacon - mondta Király István, a Magyar Telekom marketing vezérigazgató-helyettese az MTI-nek.
febr. 17
8:27
A halálosan veszélyes tüdőgyulladásról (Életforma)
Tévhit, hogy a tüdőgyulladás ma már veszélytelen, antibiotikumokkal könnyedén gyógyítható betegség. Kevesen tudják, de valójában ez a betegség a 10. leggyakoribb halálok világszerte. A tünetekről és a kezelésről dr. Potecz Györgyit, a Dr.Laslo Tüdőközpont tüdőgyógyászát kérdeztük.
febr. 17
8:45
Feszes tempójú munkával vészelhetjük át a sötét napokat (hvg.hu)
Pénteken a kettős fronthatás mellett borongós, csapadékos idő terheli a szervezetet. A tél vége felé nagyon fontos az immunrendszer karbantartása. Étkezés és mobilitás is segít a cél elérésében - írja a Meteoklinika.
febr. 17
8:48
Változások a gyógyszer-felírásokban (Édenkert)
A koleszterines betegségben szenvedők közel 30%-a tudott valamilyen, a gyógyszerek rendelhetőségével kapcsolatos, közeljövőben életbe lévő változást megemlíteni. A betegek többsége orvosa véleményét kéri ki arról, hogy a gyógyszerkiváltáskor melyik konkrét tablettát kérje a patikában.
febr. 17
10:15
Apple-felhasználók adataival élt vissza a Google (Infostart)
Illegálisan gyűjtött adatokat Apple termékek felhasználóiról a Google; az internetes óriáscég később reklámcélokra használta fel az adatokat - írta a The Wall Street Journal (WSJ), hozzátéve, hogy megkeresésük után a Google leállította a kémkedést végző programot.
febr. 17
10:18
Mit tudnak az emberek a gyógyszerfelírás változásáról? (WebBeteg)
Az említett betegségben szenvedők közel 30%-a tudott valamilyen a gyógyszerek rendelhetőségével kapcsolatos, közeljövőben életbe lévő változás megemlíteni.
febr. 17
10:51
Meddig marad termékeny a férfi? (hvg.hu)
Becslések szerint nagyjából minden ötödik férfinak kevés vagy rossz minőségű a spermája, és világszerte 80 millió embert érint a férfi meddőség. Számos hiedelem él azzal kapcsolatban, mi árt a spermák minőségének, ám az orvostudomány nem mindegyiket támasztja alá. Az alábbiakban a leggyakoribb nézetek olvashatók.
febr. 17
11:09
Sütő nélkül- Sütemény receptek (Életforma)
Spórolhatunk a villany, vagy gázszámlán, ha a sütőt nem használjuk.De nem is kell, ha valami finomságra vágyunk, sütés nélkül is számtalan édességet készíthetünk egyszerűen és gyorsan. Csak néhány perc és kész is van.
febr. 17
12:03
Hogyan lehet megérni a 75 évet cukorbetegen? (hvg.hu)
A Joslin díj a Joslin Diabetes Center elismerése azoknak az inzulint használó cukorbetegeknek, akik 25, 50 vagy már 75 éve cukorbetegek. De mi a hosszú élet titka, ha cukorbetegekről van szó?
febr. 17
12:39
Magyarországon a legrosszabb a levegő - íme a következmények (hvg.hu)
A hazai levegő szennyezettsége is hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarországon másfél-kétszer többen halnak meg kardiopulmonális megbetegedésekben és tüdőrákban, mint az egyébként hasonló történelmi-gazdasági adottságokkal bíró Szlovákiában vagy Csehországban.
febr. 17
13:33
Napszaktól is függ, hogy megbetegszünk-e (hvg.hu)
Fontos tényezője lehet a napszak annak, hogy egy fertőzést elkapunk-e vagy sem - idézte amerikai kutatók megállapítását a BBC hírportálja.
febr. 17
14:27
Hamis rákgyógyszer kerülhetett forgalomba (hvg.hu)
Az előzetes vizsgálatok szerint nem tartalmaz aktív hatóanyagot az a hamis rákgyógyszer, amelynek amerikai felbukkanása kapcsán az eredeti gyártó adott ki figyelmeztetést. Egyelőre nem tudni, eljutott-e a hamis gyógyszer a betegekhez.
febr. 17
15:33
A WEBBeteg.hu főszerkesztője lett 2011 egészségügyi kommunikációs szakembere (WebBeteg)
A szakértőkből álló zsűri a beküldött pályázatok alapján Sztankó Péternek, a WEBBeteg.hu főszerkesztőjének ítélte oda a 2011 egészségügyi kommunikációs szakembere címet. A díj átadására 2012. február 16-án, a Marketing, public relations és reklám az egészségügyben XV. Országos Konferencián került sor.
febr. 17
16:36
Neoadjuváns, palliatív kemoterápia, immunterápia - Onkológiai fogalomtár (WebBeteg)
A gyógyszeres kezelések között leggyakrabban említett a kemoterápia célja a daganatsejtek elpusztítása. Ezt szisztémás terápiának is nevezik, mert a helyi kezelésektől (műtét, sugárkezelés) eltérően az egész szervezetre hat.
febr. 17
17:09
Fedelet, ne bilincset!- Az ENSZ állásfoglalása (Életforma)
Február 15-én az ENSZ két - a lakhatással és a mélyszegénységgel foglalkozó - különleges megbízottja állásfoglalást adott ki a magyarországi hajléktalan emberek hatósági üldözésével kapcsolatban.
febr. 17
17:27
A Mars gyártója 250 kalóriás limitet szabott a csokikhoz (hvg.hu)
Maximalizálják a csokik kalóriatartalmát az Egyesült Államokban.
febr. 17
17:45
Se reggeli, se ebéd: így fogynak a fiatal lányok (hvg.hu)
A mai tizenéves lányokról egy dolgot biztosan kijelenthetünk, mégpedig azt, hogy a súlyuk megszállotjai. Ennek érdekében pedig hajlandóak lemondani a reggeliről, de olykor még az ebédről is.
febr. 17
18:57
A balatoni korcsolyapályák többsége bezárt (Infostart)
A havazás és a felmelegedés tönkretette a balatoni jégpályák minőségét, így többségük bezárt.
febr. 17
19:00
A szennyezett levegő súlyos következményei (WebBeteg)
Harmadával több idős ember halt szennyezettebb levegőjű napokon, mint jónak minősített légszennyezettség mellett - idézte egy amerikai vizsgálat eredményét a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása.
febr. 17
19:15
A császármetszés növeli a diabétesz kockázatát (hvg.hu)
A császármetszéssel született gyermekeknél kétszer nagyobb a diabétesz kialakulásának kockázata, mint a természetes úton világra jövő babáknál – állapították meg a müncheni Műszaki Egyetem kutatói, akik azt vizsgálták, hogyan befolyásolják a betegség alakulását a környezeti hatások.
febr. 17
19:15
Fogyatékos embereknek passzívház lakóotthon (Életforma)
Magyarországon még elenyésző számú nem családi ház jellegű passzívház épület létesült, ezért is különleges az a kezdeményezés, mely a Magyar Passzívház Szövetség támogatásával, számos gyártó cég (Tondach, Rockwool, Aktív-Passzív Stúdió) és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának együttműködésével a Nem Adom Fel Alapítvány valósít meg, akik 2012 decemberére kívánják felépíteni és átadni hazánk első…
febr. 17
19:51
Díjnyertes kutya sem ehet New York-i étteremben (Infostart)
Véget ér egy hagyomány: az új közegészségügyi rendelkezések miatt a Westminster Kutyaverseny győztes ebe többé nem fogyaszthatja el a tradíció szerint neki járó steaket a híres New York-i Sardi's étteremben.
febr. 17
20:09
Egyre több bort isznak a kínaiak (Infostart)
Az elmúlt öt évben megháromszorozódott a kínai borfogyasztás, s a jövőben is a trend folytatódására lehet számítani.
febr. 17
20:27
Titkosítják a mutáns madárinfluenza-vírusokat (hvg.hu)
A veszélyessége miatt az ENSZ továbbra is titkosításra javasol két tanulmányt, amely azt írja le, hogy kutatók miként módosították a madárinfluenza vírusát oly módon, hogy emberről is továbbterjedhessen - jelentette be pénteken Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO).
febr. 17
21:06
Influenza szövődménye is lehet: a tüdőgyulladás (WebBeteg)
Tévhit, hogy a tüdőgyulladás ma már veszélytelen, antibiotikumokkal könnyedén gyógyítható betegség. Kevesen tudják, de valójában ez a betegség a 10. leggyakoribb halálok világszerte. A tünetekről és a kezelésről dr. Potecz Györgyit, a Dr.Laslo Tüdőközpont tüdőgyógyászát kérdeztük.
febr. 17
22:15
Egy utcában öt újszülött is egyazon betegséggel jött világra (hvg.hu)
Egy London környéki település utcájában öt újszülött is ugyanazon ritka betegséggel jött világra, hogy milyen okból kifolyólag, azt egy vizsgálat deríthetné ki.

Keresés