2012. február 2. csütörtök

febr. 2
0:06
Koszorúér katéterezés a csukló verőerén keresztül (WebBeteg)
A szívinfarktust okozó elzáródott koszorúeret egy verőéren át az érbe vezetett katéter segítségével tágítják ki. Olasz kutatók tanulmánya szerint a kezelés sokkal hatékonyabb, ha nem a comb, hanem a csukló verőerén keresztül vezetik be a műszert.
febr. 2
0:36
Sebgyógyítás férgekkel (HáziPatika)
A Nature Medicine legutóbbi online kiadásában megjelent tanulmány szerint a parazita férgek hasznosak lehetnek a tüdőbetegségek és a sebek gyógyításában.
febr. 2
3:15
Nem csak a férfiak problémája: a horkolás nőknél is szívinfarktust okozhat (WebBeteg)
Kezeletlen esetben a horkolás férfiaknál szív- és érrendszeri betegségek, impotencia előidézője lehet. Spanyol kutatók vizsgálatai arra hívják fel a figyelmet, hogy a horkolás a nőknél is nagy kockázatot jelent.
febr. 2
6:03
A gyógyulás pszichológiája - az életünket menti meg! (Életforma)
Pontos képet kapva a pszichológiai anatómia működéséről, felismerhetjük és megoldhatjuk a betegséget kiváltó, sokszor tudattalan érzelmi konfliktusainkat. Ezt egy természetes megnyugvási folyamat követi, mely rögtön beindítja a gyógyulást, regenerálódást még egy rákos betegségben szenvedőnél is.
febr. 2
6:39
Elsüllyedt egy komp Pápua Új-Guineában, több száz embert megmentettek (Infostart)
Kétszázharmincnyolc embert sikerült kimenteni mostanáig arról a kompról, amely csütörtökön eddig ismeretlen okból elsüllyedt Pápua Új-Guinea partjai közelében, több mint 350 emberrel a fedélzetén - közölték a pápua új-guineai mentőszolgálatok.
febr. 2
6:57
A hadsereg ellenőrzi Port Szaídot a véres tömegverekedés után (Infostart)
Az egyiptomi hadsereg ellenőrzi Port Szaídot a szerdai véres tömegverekedés után - jelentette az egyiptomi állami tévé, amely szerint a katonai egységeket a további erőszakcselekmények megakadályozására vezényelték az észak-egyiptomi kikötővárosba.
febr. 2
8:27
Új korszak a vércukormérésben (Életforma)
Az otthoni vércukormérést forradalmian megújító eszközt mutattak be szakemberek a Magyar Tudományos Akadémián megrendezett szimpóziumon. Megbízhatóságát és mérési pontosságát az Intézet kiválónak minősítette.
febr. 2
8:30
A fogamzásgátlás története (WebBeteg)
A fogamzásgátlás, mint a nem kívánt terhesség megelőzésének formája nem újszerű gondolat, csaknem egyidős az emberiséggel.Hivatásos feljegyzésekkel már az ókori Egyiptomban is találkozunk: az i.e. 19. századból származó Kahun papirusz részletesen beszámol a kor születésszabályozó módszereiről.
febr. 2
9:33
Tévhitek a dohányzásról való leszokással kapcsolatban (WebBeteg)
A jövedékiadó-emelés miatt az év végére egyes dohánytermékek ára akár 100 forinttal is emelkedhet. Egészségünk mellett tehát a pénztárcánk is jól jár, ha a füstmentes életet választjuk. A dohányzásról való leszokással kapcsolatban dr. Potecz Györgyi, tüdőgyógyászt kérdeztük.
febr. 2
11:09
Hárman haltak meg kihűlés miatt (Infostart)
Az előzetes orvosi vélemény szerint kihűlés miatt halt meg egy férfi Mátészalkán, és kihűlt férfi holttestére bukkantak Pécs panelházas városrészében is. Ugyancsak kihűlés okozhatta egy bodrogolaszi férfi halálát.
febr. 2
11:09
A lábadra és a nyakadra vigyázz! (Életforma)
Téli öltözködésünk talán egyik legfontosabb kelléke a meleg, kényelmes cipő, a sál és a kesztyű. A hidegben is igazodnunk kell a szervezetünk kívánságaihoz.
febr. 2
11:39
A vegyszerek káros hatásai (WebBeteg)
Jelentősen gyengítik az immunrendszer működését vegyszerek bizonyos csoportjai, amelyek akár a gyermekeknek adott védőoltások hatását is csökkenthetik.
febr. 2
12:03
Pulykamell cukkinis rizzsel (Életforma)
Szeretem a tepsiben süthető ételeket. Gyorsan előkészíthető, hipp-hopp, "beszórjuk" a tepsibe, bedobjuk a sütőbe, s amíg elkészül, teríthetünk, vagy befejezhetjük a takarítást. Egy kis mediterrán ízt varázsolhatunk az asztalra ezzel a recepttel.
febr. 2
12:39
Hosszú lesz még a tél (Infostart)
Meglátta árnyékát a medve csütörtökön a Fővárosi Állat- és Növénykertben, így a népi meteorológia tapasztalatai alapján még hosszú tél várható.
febr. 2
13:45
Kínos tünet vagy a férfiasság jele? (HáziPatika)
A bőrgyógyászok a megmondhatói, hogy a hajhullással hozzájuk forduló férfipáciensek legnagyobb része teljesen egészséges, pusztán a férfias kopaszodás aggasztja őket a kelleténél jobban. Van ugyan rá ellenszer, de nem mindegy,...
febr. 2
13:45
Biotin, a szépségvitamin (WebBeteg)
Az egészséges körmök nem csak szépek, hanem ujjainkat is védik. Körmünk egészsége érdekében a rendszeres ápolás mellett táplálkozásunkra is oda kell figyelnünk! A biotin létfontosságú (eszenciális) vitamin.
febr. 2
15:42
Szelíd gyógymód gyerekekenek (Metropol)
„Tüsszög, köhög, kéthetente beteg, amióta közösségbe jár.” Sokszor halljuk a panaszt a bölcsis, ovis anyukáktól. Bizony tény, hogy a kicsik könnyen megfertőzik egymást. Mit tehetünk?
febr. 2
17:09
Segíts! Hálózsákokat gyűjtenek holnap este (Életforma)
A nagy hidegre tekintettel ismét „üzembe helyezik" a Mikulásgyárat. Péntek este és Szombaton használt hálózsákokat gyűjtenek a karitatív akció önkéntesei. Az adományokat éjszakai fagyok elől menedéket nyújtó szállókra juttatják el.
febr. 2
17:57
A kézmosás fontos: Hogyan mossuk helyesen? (WebBeteg)
A rendszeres kézmosással csökkenthetjük az olyan fertőző betegségek esélyét, mint amilyen a nátha, az influenza és a hasmenés. Nem elég azonban a rendszeres kézmosás. Nagyon sokan nem használnak szappant, vagy túl rövid ideg mossák a kezüket.
febr. 2
18:57
Félméteres hó is hullhat a hétvégén (Infostart)
Péntek déltől erős havazást és szélvihart prognosztizál az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország területére; vasárnap estére helyenként akár félméteres is lehet majd a hó.
febr. 2
19:00
Stressz, hideg és az immunrendszer (WebBeteg)
A hideg időjárás és a rövid, borús nappalok bárkit könnyen lehangolttá tehetnek. A mindennapokban átélt stressz pedig további kihívást jelent immunrendszerünk számára.
febr. 2
21:57
Ez lenne minden idők egyik legértékesebb elsüllyedt hajórakománya? (Infostart)
Minden idők egyik legértékesebb elsüllyedt hajórakományát fedezte fel egy tengerfenéken fekvő roncsban egy amerikai kincsvadász, ha igaz, amit állít: szerinte több mint három milliárd dollárt érő platinarudak hevernek a hajó rakterében.

Keresés