2012. február 20. hétfő

febr. 20
0:30
Változások a lakossági hitelfelvételben (HáziPatika)
2012-ben több jogszabály-módosítás lép életbe az egyoldalú szerződésmódosítás és a hitelkamatok tekintetében, melyek az egyes hitelszerződések átlátható árazását segítik elő. Mit kell tudni ezekről? Mire figyeljünk? Csokorba...
febr. 20
0:34
A hatékony kézmosás titka (HáziPatika)
Hány másodpercig, és kezének mely részeit dörzsöli szappannal? Hogyan szárítkozik? Hogyan megy ki a helyiségből, ahol kezet mosott? Helyes kézmosással számos betegséget előzhet meg - mi most videón is megmutatjuk, mi a helyes...
febr. 20
6:03
Akiket nehéz meggyőzni a dohányzás ártalmasságáról (Infostart)
Kínában átlagosan tíz emberből hárman dohányoznak, de míg a nők alig három, addig a férfiak majd 60 százaléka dohányzik. Az ország lakosságára vetítve ez azt jelenti, többen cigarettáznak, mint ahányan az Egyesült Államokban összesen élnek.
febr. 20
6:03
Lassú víz, partot mos? (Életforma)
A víz szimbóluma valami olyan ősi mondanivalót hordoz, ami egyetemes. Tulajdonságaiban (folyékony, sodró, csordogáló, áradó), különböző megjelenési formáiban (csepp, tó, tenger, folyó) az ember mintha önmaga arcait látná visszatükröződni.
febr. 20
6:39
Működik a barátság-paradoxon (Infostart)
A digitális világban is igazolódik az úgynevezett barátság paradoxon, amely szerint az emberek szívesebben barátkoznak olyan személyekkel, akiknek náluk bővebb a baráti köre - derül ki egy friss kutatás eredményéből.
febr. 20
8:27
A kevés és rossz alvás súlyos következményekkel jár! (Életforma)
Napjainkban sajnos jellemzően egyre kevesebb időt fordítunk alvásra. Az elmúlt 50 év alatt a felnőttek alvásideje jellemzően napi 1,5-2 órával csökkent - mondja dr. Vida Zsuzsanna, a Sleep Center neurológus, szomnológus főorvosa.
febr. 20
10:21
Egy oltás mindent visz (HáziPatika)
A kutatók egy lépéssel közelebb kerültek egy influenza elleni szuperoltás kifejlesztéséhez. A csodaszerhez olyan molekulákat használnak fel, amelyek a vírus legtöbb törzsében előfordulnak.
febr. 20
11:09
Csomor Csilla lecserélte (Életforma)
Csomor Csilla komolyan veszi, ha öltözködésről van szó. Nála a ruhavásárlás nagy megfontolás tárgya, az évszakok igenis ruhatár cserét jelentenek és minden nap csak tökéletes öltözékben hajlandó elhagyni az otthonát.
febr. 20
11:45
Japán étel receptek a Kyoto étteremből-képekkel (Életforma)
Tonhal kék lagúna Hozzávalók: 15-18 deka vörös tonhal (2 centi vastag és 10 centi hosszú), 1 darab norilap, 5 deka tempuraliszt, 5 deka somen tészta, 5 deka fejes káposzta, 4 deka sárgarépa, 4 deka kaliforniai paprika, 0,2-0,2 deci balzsamecet és szójaszósz, 1 kiskanál reszelt gyömbér, a sütéshez olaj.
febr. 20
12:06
Atopiás dermatitis - Hogyan kezelhető? (WebBeteg)
A csecsemők és gyermekek leggyakoribb bőrgyógyászati betegsége az atópiás eredetű bőrgyulladás (atopiás dermatitis). Fő tünete a majdnem állandó jelleggel fennálló és alig csillapítható viszketés és száraz bőr.
febr. 20
14:12
5 tipp a szép és egészséges bőrért (WebBeteg)
Ahhoz, hogy a bőrünk szép és egészséges legyen vagy maradjon, nem elég csupán a természetre bíznunk magunkat. A legfontosabb bőrápolási, bőrvédelmi és bőrfiatalítási tippeket dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza osztja meg az olvasókkal.
febr. 20
14:45
Újra teljes vonalán jár a 3-as metró (Infostart)
Újra teljes vonalán jár a 3-as metró - közölte Erős János, a BKV fődiszpécsere.
febr. 20
15:15
Két hónap a hó alatt: Túl lehet élni? (WebBeteg)
Egy svéd férfi a hírek szerint két hónapot töltött étel nélkül, hó alá ragadva az autójában, de túlélte. A WEBBeteg.hu Dr. Csuth Ágnes családorvost kérdezte, hogy orvosi szemszögből, hogyan lehetséges ez.
febr. 20
16:00
Szívrohamot okoz a diétás üdítő? (NLC)
Lehet, hogy a diétás szénsavas italok jót tesznek a vonalainknak, de akik naponta fogyasztják ezeket, nagyobb kockázattal kapnak szívrohamot vagy szélütést – legalábbis egy új amerikai tanulmány szerint. Riogatás előtt azt viszont nem tudták bizonyítani, hogy valami teljesen más tényező nem zavart-e be a felmérés végeredményébe.
febr. 20
16:36
Exmalévos leplezte le a facebookos kedvencet (NLC)
A Facebookon abszolút kedvenccé vált kép, amely a hannoveri repülőtér egy napját mutatja be. A Nők Lapja Café szerkesztőségének is megtetszett, így lett belőle az oldalon nap képe. Ekkor még nem tudtuk, hogy az egész csak ügyes képszerkesztői munka, aztán jött egy levél…
febr. 20
17:09
Kutyagallér lesz a divat (Blikk)
London — Egészen bizonyosan nemsokára viszontlátjuk Lady Gagán vagy Rihannán a londoni divathéten látott öltözékeket, amelyek legmenőbb darabja ezúttal a kutyagallér volt.
febr. 20
17:27
A jégen is megindult a "Risza"! (Életforma)
Februárban öt alkalommal Indulhat a Risza a Westend Jégteraszán is. A gyerekek most már nem csak a táncparketten, hanem a jégen is összemérhetik az ügyességüket számtalan ajándékért, és közben egy jó mókában lehet részük.
febr. 20
17:39
Izomláz köhögés után (WebBeteg)
Aki megússza a telet nátha és köhögés nélkül, igazán boldog lehet! Nagyon sokan napokig, akár hetekig is köhögnek ebben az időszakban, és a tartós, elhúzódó köhögés mellkasi fájdalommal, később izomlázzal jár.
febr. 20
17:48
Fokozatosan alakítják fiúvá a 8 éves kislányt (NLC)
Tízezer kisgyerek közül egy állítólag nem a megfelelő testbe születik. Szülői beleegyezéssel, hormonokkal alakítják át őket.
febr. 20
18:21
Több kilométeres a torlódás az M0-son (Infostart)
Több kilométeres torlódás alakult ki az M0-s fóti lehajtójánál hétfőn késő délután. A Megyeri hídon egy meghibásodott kamion akadályozza a közlekedést - közölte Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
febr. 20
19:45
Műtéti megoldások a horkolás kezelésére (WebBeteg)
Horkolásgátló spray, speciális párna, orrszárnytágító. Bizonyos termékek gyors megoldást ígérnek a horkolás megszüntetésére, alapos kivizsgálás nélkül azonban alkalmazásukkal akár el is fedhetjük a valódi, súlyosabb problémát. Milyen esetben jelentenek megoldást az alternatív eszközök és mikor van szükség műtétre?
febr. 20
19:51
Zöld utat kapnak az amerikai filmek Kínába (Infostart)
Kína az eddigiekhez képest szélesebbre tárta kapuit az Egyesült Államok filmipara előtt, ami több amerikai film fogadását és jobb üzleti feltételek biztosítását jelenti az amerikai stúdiók számára - derül ki hétfői kínai sajtójelentésekből.
febr. 20
19:51
Eddig azt hitte, a csokitól és a pizzától lesz pattanásos? (Életforma)
Eddig azt hitte, a csokitól és a pizzától lesz pattanásos? Kiszárította a sebét, hogy gyorsabban gyógyuljon? Tévedett. Elárulunk hat titkot, amit érdemes megszívlelnie.
febr. 20
20:48
Mi a teendő szájsebészeti műtétek után? (WebBeteg)
A szájsebészeti műtétek utáni komplikációk megelőzése érdekében mi magunk is sokat tehetünk. A legfontosabb, hogy betartsuk az orvos utasításait. Mi az, amire oda kell figyelni?

Keresés