2012. február 21. kedd

febr. 21
6:03
Vádemelési javaslat egy vércukorszintjelzőt elnéző orvos ellen (hvg.hu)
Nem ismerte a vércukorszint jelzését, ezért cukros vizet itatott a magas vércukorszintű beteggel dr. P. Nóra, a páciens pedig nem sokkal később elhunyt - írja keddi számában a Blikk.
febr. 21
6:03
Az optimizmus a hosszú élet titka? (Infostart)
Nagyobb valószínűséggel lettek betegek vagy haltak meg három évtized távlatában azok, akik egészségi állapotukat eleve rossznak ítélték meg - számolt be svájci kutatók eredményéről a Scientific American című ismeretterjesztő folyóirat.
febr. 21
6:03
A nőket az uborka illata és látványa is felizgatja (Életforma)
Sokan nem hisznek az étkek szerelemserkentő hatásaiban, de kipróbálásukkal veszítünk valamit? Legrosszabb esetben egy fantasztikus élménnyel leszünk gazdagabbak. De mi van, ha mégis hatnak?!
febr. 21
6:21
Több száz orvos specialista kért külföldi munkavállalásit (hvg.hu)
Csaknem kétszáz, hiányszakmában dolgozó szakorvos kérte tavaly a külföldi munkavállaláshoz szükséges engedélyt.
febr. 21
8:21
A trombózis nem csak a láb vénáit veszélyezteti (WebBeteg)
A trombózis a test számos pontján felléphet, vannak kevésbé veszélyes és kifejezetten nagy kockázatot rejtő típusok. Dr. Király Viktória, a Trombózisközpont labororvosa, véralvadási specialista a véralvadás folyamatáról és az egyes típusokról beszélt.
febr. 21
8:27
Kérjen egy szebb mosolyt arcára fogorvosától! (Életforma)
Sokan nem mernek önfeledten nevetni, mert elégedetlenek a fogaikkal. Holott nincs olyan rendezetlen, esztétikai hibával rendelkező fogsor, amelyet ne lehetne szebbé, harmonikusabbá varázsolni. A fogak, és ezeken keresztül a mosoly és az arc harmóniájának tökéletesítése ma már megvalósítható különféle speciális esztétikai fogászati, bőrgyógyászati, kozmetológiai beavatkozásokkal. - ismerteti dr.…
febr. 21
9:39
Új kezelést talált fel egy lengyel ortopédus (hvg.hu)
Innovációs módszerrel kezeli Robert Smigielski lengyel ortopéd szakorvos az elülső keresztszalag sérüléseit, mert kutatásaiban kimutatta, hogy az ízület felépítése lapos, ami nem egyezik az eddigi elméletekkel - írta hétfőn a Gazeta Wyborcza című napilap internetes kiadása.
febr. 21
9:41
Ma napsütés javítja a hangulatunkat (hvg.hu)
Kedden front nem lesz felettünk, általában sok napsütésnek örvendhetünk. Reggel azonban a nyirkos levegő megkönnyíti a kórokozók terjedését.
febr. 21
9:57
Több amerikaival végez a hepatitisz C, mint a HIV (hvg.hu)
Folyamatosan növekedett a hepatitisz C vírussal fertőzöttek száma az elmúlt években az Egyesült Államokban, részben azért, mert sokan nem tudnak fertőzöttségükről - állapította meg egy hétfőn közzétett amerikai kormányzati jelentés.
febr. 21
10:15
Meglepő felfedezés a cukorbetegségről (hvg.hu)
A Washington Egyetem (St. Louis, Egyesült Államok) munkatársai meglepő felfedezést tettek a cukorbetegség eredetét illetően: megállapították, hogy a vércukorszint szabályozásának zavara a bélben kezdődhet.
febr. 21
10:51
A szerelmi csalódás okozza a legnagyobb bánatot (hvg.hu)
A szerelemi vagy családi okokból érzett bánat a legerősebb érzés, ami miatt sajnálatot érezhetünk. A munka elvesztése vagy egy iskolai sikertelenség nem vált ki hasonlóan erős érzelmeket.
febr. 21
11:09
A láthatatlan ágyéki izmok edzése! "A Második Szív" (Életforma)
Gondolták volna, hogy a rossz testtartás nemcsak a gerincnek árt, de olyan súlyos problémákért, betegségekért is felelős lehet a nők esetében, amelyek a medencében jelentkeznek, és rettentően ronthatják a hölgyek életminőségét, folyamatos fájdalmat okozhatnak, vagy akár komplikált, kockázatos műtétekhez vezethetnek?
febr. 21
12:39
Helyettesítheti a csontot egy új, Lengyelországban kifejlesztett anyag (hvg.hu)
Sikerrel zárták egy csonthelyettesítő anyag tesztelését egy krakkói egyetem anyagmérnökei; a szivacsszerű készítmény a nehezen visszaépülő, sérült vagy hiányos csontszövet rekonstrukcióját serkenti, majd beépül a szervezetbe, csökkentve a szükséges beavatkozások számát.
febr. 21
12:57
Új gyógyszert fejlesztenek hasnálymirigyrák ellen (hvg.hu)
Cambridge-i kutatók úgy vélik, hogy új fegyvert találtak a hasnyálmirigyrák ellen, miután a kísérleti szer első klinikai próbái ígéretes eredményeket mutatnak - közölte a BBC hírportálja.
febr. 21
13:36
Hogyan diagnosztizálják az asztmát? (WebBeteg)
Roham esetén a diagnózis felállítása nem nehéz. Annyira jellegzetes a megnyúlt kilégzés, és a hörgők által kiadott sípoló, búgó hang, hogy ilyenkor már csak az asztma okát kell kideríteni. Általában nem ilyen egyszerű a kivizsgálás, mert a rohamokon kívül az asztmásoknak a légzésfunkciós értékei normálisak.
febr. 21
15:57
Origo: újra cigizik a dohányzásellenes törvényt benyújtó fideszes képviselő (hvg.hu)
Fél éve ismét dohányzik Heintz Tamás fideszes képviselő, aki több dohányzásellenes javaslatot nyújtott be korábban a parlamentnek. A képviselő tavaly februárban fogadta meg nyilvánosan, hogy végleg eldobja a cigarettát, de azóta huszonöt kilót hízott. Ráadásul a felesége is visszaszokott, aki annak idején vele együtt tette le a cigit - írja az Origó.
febr. 21
16:15
Látogatási tilalom lesz Szegeden az influenzajárvány miatt (hvg.hu)
Szerdától látogatási tilalmat rendeltek el a Szegedi Tudományegyetem klinikáinak valamennyi osztályán - közölte Varga Márta, a Csongrád Megyei Kormányhivatal kommunikációs vezetője kedden.
febr. 21
16:45
Debreceni orvosi siker: állami-, és magánforrásból (WebBeteg)
A Euromedic Diagnosztika felajánlása tette lehetővé az első debreceni intracraniális intervenciót.
febr. 21
17:27
Egyesül a Libri Csoport és PORT.hu (Életforma)
A PORT.hu és a Libri Könyvkereskedelmi Kft. több éve tartó együttműködése újabb állomásához érkezett, mivel a Libri Csoport többségi tulajdont szerzett a PORT.hu-ban. A két cég eddig is gazdag portfóliót tudhatott magáénak a hazai, illetve a közép-kelet európai kulturális- és médiapiacon, a felek az egyesüléstől mindezek még hatékonyabb működését várják.
febr. 21
17:48
A gyomorrák tünetei és rizikófaktorai (WebBeteg)
Azokban a családokban, ahol előfordult már gyomorrák, a panaszok fokozott figyelése, rendszeres orvosi ellenőrzése javasolható, egyébként a megfelelő életmód segíthet megelőzni a betegség kialakulását. Tekintse meg, hogy milyen tünetekre érdemes odafigyelni, illetve melyek azok a rizikófaktorok, amik veszélyt jelenthetnek.
febr. 21
18:51
Petefészek ciszta: érdemes megműttetni? (WebBeteg)
Amennyiben nem okoz panaszt a ciszta, akkor is érdemes műtéti úton eltávolítani, hiszen növekedésével a petefészek szövetet roncsolja, így rontja a későbbi teherbeesés esélyét.
febr. 21
19:15
Az Idegenvezetői Világnapon ingyen csodálhatod Budapestet! (Életforma)
A minden év február utolsó vasárnapján tartott Idegenvezető Világnap immár 11 éves hagyománnyal rendelkezik Budapesten. Idén 9. alkalommal szervezi a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, ill. idegenvezetői ezt a főváros turisztikai életében kiemelkedő eseményt, amelyen idegenvezetőink bemutatják fővárosunk nevezetességeit, közúton, vízen, kerékpáron, valamint sétákon és tematikus vezetéseken…
febr. 21
20:09
Hogyan fejlődött ki a moralitás? (Infostart)
A biológiai kutatások egyre inkább megváltoztatják azt a képet, amely szerint az ember eredendően versengő, agresszív és kegyetlen - közölte a főemlősök viselkedésének egyik vezető kutatója egy jelentős tudományos konferencián tartott előadásában.
febr. 21
21:57
Fizetős tv-csatorna indul kutyáknak (Infostart)
Kizárólag kutyák számára indított fizetős tévécsatornát egy kaliforniai cég.
febr. 21
21:57
Tévhitek a vörösborról, a tengeri sóról és más élelmiszerekről (hvg.hu)
Valóban ártalmatlan serkentőszer a reggeli kávénk, illetve tényleg az a legegészségesebb, ha hozzá teljes kiőrlésű pékárut fogyasztunk? Arról nem beszélve, hogy lobogó vízben főzzük-e meg a tojást. A Száz kémiai mítosz című könyvből szemezgettünk, amely tévhiteket, félremagyarázásokat tisztáz.

Keresés