2012. február 24. péntek

febr. 24
3:06
Tüdőrák: diagnózis 99 százalékos biztonsággal? (WebBeteg)
A tüdőrák korai szakaszának kimutatására képeznek ki kutyákat egy gyömrői családi házban. Ha a módszer nálunk is elfogadottá válik, úgy évente akár több száz életet is meg lehetne menteni ezzel a kifinomult szimatra hagyatkozó diagnosztikai eljárással - állítja Szemes Zsuzsanna, a külföldön már kipróbált gyakorlat egyik eltökélt hazai kezdeményezője.
febr. 24
6:03
A férfi dögös, a nő erkölcstelen (Életforma)
Hány szeretőt ildomos bevallani, hogy ne tartsák az ember lányát erkölcstelen perszónának? Igaz, hogy a nők képtelenek érzelem nélkül ágyba bújni? Pedig néha a csajok is úgy vannak vele...
febr. 24
7:51
Marylandban is köthetnek házasságot a melegek (Infostart)
Maryland állam képviselőháza után a szenátusa is jóváhagyta az azonos neműek házasságának legalizálását, s mivel a kormányzó biztosan aláírja a törvényt, Maryland lesz a nyolcadik amerikai tagállam, amelyben ez a típusú frigy szabaddá válik.
febr. 24
8:21
A 2-es típusú cukorbetegség szövődményei (WebBeteg)
A 2-es típusú cukorbetegséget könnyű figyelmen kívül hagyni a betegség korai stádiumában, ám a betegség az összes szervet érinti.
febr. 24
8:27
Itt a melegfront: kínzó fejfájást okozhat a tavasz (hvg.hu)
Pénteken melegfront fejti ki élettani hatásait, és ez erős széllel is párosul. Kínzó fejfájás, tompultság jelentkezhet az érzékenyeknél.
febr. 24
8:27
Vigyázz! A trombózis a test számos pontján felléphet (Életforma)
A trombózis a test számos pontján felléphet, vannak kevésbé veszélyes és kifejezetten nagy kockázatot rejtő típusok. Dr. Király Viktória, a Trombózisközpont labororvosa, véralvadási specialista a véralvadás folyamatáról és az egyes típusokról beszélt.
febr. 24
10:33
A tbc 30 éves kérdéseire született válasz (hvg.hu)
A Coloradói Állami Egyetem munkatársai mintegy három évtizednyi kutatómunkát követően megállapították, hogy a tbc kórokozója miként képes kivédeni az antibiotikumok hatását.
febr. 24
10:35
Egyre többen választják a magánegészségügyet (hvg.hu)
Bővül a magánegészségügy piaca, a magánszolgáltatók szerint már érezhető az átvándorlás az állami egészségügyből - írja a Napi Gazdaság.
febr. 24
11:09
Citromos kecsesajt torta és Csokoládés-sárgabarackos puding (Életforma)
Két csábító édesség, melyet könnyen el lehet készíteni. Nagyon finom és nem hízlal! Próbálja ki ön is a Citromos kecsesajt tortát és a Csokoládés-sárgabarackos pudingot!
febr. 24
11:30
Energiaital-fogyasztás és túladagolás (WebBeteg)
Az elmúlt negyedévben hatvanhat fiatalt kellett egészségügyi ellátásban részesíteni energiaital-fogyasztással összefüggő esemény miatt, kettejüknél, maradandó következményként, magas vérnyomás alakult ki - derül ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) legfrissebb összegzéséből.
febr. 24
13:15
Milyen lesz az idő a hétvégén? (Infostart)
Egész hétvégén szeles idő lesz, vasárnap néhány fokkal vissza is esik a hőmérséklet, de keddtől újra visszatér az enyhe idő - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.
febr. 24
13:36
Nátha és allergia - Milyen orrcseppet válasszunk? (WebBeteg)
Orrcseppeket náthás vagy allergiás tünetek enyhítésére alkalmazunk, ezek ugyanis olyan betegségek, melyeket elég csak helyileg kezelni, nincs szükség az egész szervezet gyógyszerekkel való megterhelésére. Ezek az egyszerű kórképek rendkívül kellemetlen tüneteket tudnak okozni, sőt nátha esetén még szövődményekkel is számolhatunk, ha nem kezeljük megfelelően.
febr. 24
14:09
Jógafesztivál a Millenárison (Metropol)
Vasárnap negyedik alkalommal rendeznek nagyszabású jógafesztivált Budapesten.
febr. 24
14:27
OEP: már egyeztetnek a gyógyszertámogatások csökkentéséről (hvg.hu)
Megkezdődtek az egyeztetések az ez évi, illetve a jövő évre vonatkozó gyógyszertámogatások csökkentéséről, amelyet kormányhatározat írt elő - közölték az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól pénteken, de jelezték: nem válaszolnak kérdésekre addig, amíg nem fejezik be a tárgyalásokat.
febr. 24
15:42
Demencia: Az első jeleket komolyan kell venni! (WebBeteg)
A demencia különböző típusai világszerte az idős korral járó leggyakoribb betegségek. A 85 éven felüli emberek egy-harmada szenved demenciában. A leggyakoribb formája az Alzheimer-kór.
febr. 24
17:09
Tilla jó arc (Életforma)
"Kell, hogy válassz egy nemes célt, kell, hogy felhívd a figyelmet, azokra a témákra, amik megtalálnak naponta, kell, hogy állj meg egy pillanatra..."
febr. 24
17:48
Tudnunk kell! Gyermekek újraélesztése (WebBeteg)
Bármikor találkozhatunk olyan esetekkel, amikor újraélesztés válhat szükségessé: lehet játszótéri- vagy közúti baleset, vízbefúlás, háztartási baleset, áramütés, félrenyelés. Ha ilyen helyzettel találkozunk, nem szabad megijednünk, pánikba esnünk.
febr. 24
18:03
Csak mítosz, hogy 8 órát kell aludni egyhuzamban (hvg.hu)
Gyakran aggódunk, ha az éjszaka közepén felébredünk, pedig lehet, hogy ez egyáltalán nem rossz. Egyre több tudományos bizonyíték van arra, hogy a nyolcórányi alvás nem feltétlenül szükséges. Elődeink például két szakaszra osztották az alvást.
febr. 24
19:15
Műtéti és egyéb megoldások a horkolás ellen (Életforma)
Horkolásgátló spray, speciális párna, orrszárny tágító. Bizonyos termékek gyors megoldást ígérnek a horkolás megszüntetésére, alapos kivizsgálás nélkül azonban alkalmazásukkal akár el is fedhetjük a valódi, súlyosabb problémát. Milyen esetben jelentenek megoldást az alternatív eszközök és mikor van szükség műtétre?
febr. 24
20:45
Az idősebb anyák között több a depressziós (Infostart)
Ötször nagyobb a depresszió megjelenésének valószínűsége az idősebb anyáknál a terhesség alatti szorongás miatt, mint fiatalabb társaiknál - idézte egy kanadai tanulmány eredményét a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása.
febr. 24
21:03
Depressziós a lengyel karrierista fiatalok nagy része (hvg.hu)
Huszonéves, ambiciózus diákok fordulnak a leggyakrabban pszichológushoz Lengyelországban, mert a karrierért saját igényeiket és társadalmi kapcsolataikat is feláldozzák - ismertette pénteken egy egyetemi pszichiátriai központ felmérését a Rzeczpospolita című napilap.
febr. 24
21:03
Vadászpilóták is féltek a hullámvasúton - videó (Infostart)
Még vadászpilóták is félelmetesnek találtak egy új brit hullámvasutat.
febr. 24
21:57
Varázslatos menü várja a sztárokat (Infostart)
Miután az Oscar-díjak vasárnap gazdára találnak Hollywoodban, a sztárok az este megkoronázásaként Wolfgang Puck mesterszakács főztjét kóstolhatják.

Keresés