2012. február 25. szombat

febr. 25
0:06
Egészségkárosító diéták - Ne próbálja ki! (WebBeteg)
Mióta a világ világ, a nők igyekeznek karcsúak maradni, s ennek érdekében a legegészségkárosítóbb diétáktól sem riadnak vissza.
febr. 25
0:45
Utánajártunk: ezek a kórokozók utaznak velünk (HáziPatika)
Láthatatlanok és körülvesznek bennünket mindenhol: a kórokozók a tömegközlekedési eszközökön is velünk utaznak. Milyen veszélyek leselkednek ránk a buszon, vonaton, villamoson, metrón? Az ÁNTSZ szakembereitől pontos válaszokat...
febr. 25
0:49
Étcsokoládékat teszteltünk (HáziPatika)
A bor és a csokoládé érzéki páros. Ám mindkettőből csak a minőség nyújthat igazi élvezetet. Tíz tábla étcsokit választottunk és kóstoltunk meg, íme a mi kedvenceink.
febr. 25
6:03
5 tipp az önfeledt orgazmusért (Életforma)
Az afrodiziákumoknál nem létezik tökéletesebb és kézenfekvőbb szexuális étvágygerjesztő. A méltán elhíresült ajzónövények eredményesen felébresztik és fokozzák a szenvedélyességet, de mellettük egyéb eszközöket is bevethetünk a csúcsra jutás érdekében.
febr. 25
6:24
Kötőhártyagyulladás (conjunctivitis) (WebBeteg)
Ha Önnek kötőhártyagyulladása van, úgy érezheti, hogy szemében van valami, amit nem tud eltávolítani. Ébredéskor a szemek összeragadhatnak a szemből folyó váladék miatt, a szem fehér része pedig rózsaszínesen elszíneződhet, és a látásélesség is romolhat.
febr. 25
8:09
Te mire vagy allergiás? Síkosítóra, vagy az óvszerre? (Életforma)
Ki gondolná, hogy a különféle ételallergiákban szenvedők számára akár még a szerelem is veszélyekkel járhat? Bizony, annak, aki allergiás egyes ételekre, csókolózás előtt nem árt kifaggatni párját is arról, mit evett.
febr. 25
8:27
Műtéttel is kezelhető a horkolás (Infostart)
Horkolásgátló spray, speciális párna, orrszárny tágító - bizonyos termékek gyors megoldást ígérnek a horkolás megszüntetésére, alapos kivizsgálás nélkül azonban alkalmazásukkal akár el is fedhetjük a valódi, súlyosabb problémát. Milyen esetben jelentenek megoldást az alternatív eszközök, és mikor van szükség műtétre?
febr. 25
8:30
A köhögés károsítja a tüdőt? (WebBeteg)
Egy egyszerű megfázás nem okoz semmiféle maradandó károsodást. Ugyanez nem mondható el abban az esetben, ha valaki hosszabb ideje dohányzik és ez tartós köhögéssel társul.
febr. 25
9:03
Hol síelhetünk itthon a hétvégén? (Infostart)
Az idei szezon korántsem ért véget, ezen a hétvégén még biztosan várják a sízőket, és a pályák fenntartói abban reménykednek, hogy a magasabban fekvő északi pályák március közepéig-végéig nyitva tarthatnak.
febr. 25
10:15
Kórházba szállították Nelson Mandelát (Infostart)
Kórházba szállították Nelson Mandelát, Dél-Afrika 93 éves volt elnökét. Hasfájdalmai vannak.
febr. 25
10:36
Veszélyes baktérium (WebBeteg)
A vérbe kerülve életveszélyes, akár halállal végződő fertőzést okozhat az a baktérium, amely a szájüregben is megtalálható - idézte svájci kutatók megállapítását a ScienceCodex elnevezésű ismeretterjesztő portál.
febr. 25
11:09
125 év után, végre elismerik... (Életforma)
Első alkalommal díjazták Superbrands kitüntetéssel a 125 éves múlttal rendelkező Boehringer Ingelheim gyógyszergyárat. A Superbrands program célja olyan kiemelkedő márkák bemutatása, amelyek pozitív példát jelentenek a fejlődni kívánó piaci szereplők számára. Az elismerés pozitív visszaigazolás nemcsak a Boehringer Ingelheim, hanem partnerei, valamint az orvosok és a betegek számára is, akik…
febr. 25
11:39
A GPR120 jelű fehérje hibája okozhatja az elhízást? (WebBeteg)
Egy zsírérzékelőként is működő fehérje hibája okozhat elhízást és májbetegségeket - idézte brit, francia és japán kutatók megállapítását a ScienceDaily című ismeretterjesztő folyóirat.
febr. 25
12:03
Több tucat gyermek szenvedett ólommérgezést Kínában (Infostart)
Hatvannégy gyereknél állapítottak meg ólommérgezést a dél-kínai Kuangtung tartomány egy községében; a felelős minden valószínűség szerint egy közeli olvasztóüzem.
febr. 25
12:57
Halálos gázolás miatt késnek a vonatok a ceglédi és a szegedi vonalon (Infostart)
Halálos gázolás miatt 15-20 percet késnek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szolnok és a Budapest-Cegléd-Szeged vasútvonalon - közölte a Mávinform.
febr. 25
13:15
Kigyulladt egy német iskolásokat szállító autóbusz (Infostart)
Kigyulladt egy hamburgi iskolás gyerekeket szállító autóbusz szombat hajnalban az alsó-szászországi Soltau mellett, az A7-es autópályán, az utasok egy részének az ablakokat kitörve sikerült kimenekülniük az égő járműből, néhányan könnyebben megsérültek.
febr. 25
13:51
Fát döntött egy házra a szél Budapesten (Infostart)
Fát döntött egy házra az erős szél a XIX. kerületi Határ úton szombaton, a balesetben nem sérült meg senki, de a veszély elhárításáig az út egy részét időszakosan lezárják - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
febr. 25
17:45
Készüljünk fel időben az allergiaszezonra! (Infostart)
A pázsitfű-allergia az egyik leggyakoribb pollenallergia. Az allergiás tünetek a fűfélék virágzásának idején, májustól augusztus elejéig tartó időszakban jelentkeznek. A megelőzésre azonban már most gondolni kell, az immunterápiás kezelést ugyanis a tünetek jelentkezése előtt négy, de legalább kettő hónappal korábban szükséges megkezdeni.
febr. 25
19:15
A hazai divat legjobbjai a London Fashion Week-en (Életforma)
A február 17-én, pénteken indult London Fashion Week hivatalos programjában hétfőn (Febr.20.) Abodi Dóra divattervező legújabb kollekciójának bemutatója mellett a Fashion Video Festival legjobb munkáinak vetítése is szerepelt!
febr. 25
19:51
Az ötös lottó nyerőszámai (Infostart)
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
febr. 25
20:45
Hogyan védekezzünk a szuperbaktériumok ellen? (Infostart)
Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy legyőztük a káros baktériumokat az antibiotikumok sokaságával. A valóságban azonban az orvosok és a tudósok manapság attól tartanak, hogy az úgynevezett "szuperbaktériumok" világméretű terjedése az antibiotikumok előtti érába taszíthatja újra az emberiséget, amikor banális fertőzések nem kezelhetők, rutin műtétek és beavatkozások életveszélyesek lehetnek.
febr. 25
21:06
Rákelőző állapot a bőrön: a Paget-kór (WebBeteg)
A bőr Paget-kórja az obligát rákelőző állapot közé tartozik, amely azt jelenti, hogy olyan rosszindulatú állapotról van szó, amely spontán visszafejlődési hajlamot nem mutat, azaz kezelés nélkül belőle minden esetben rákos megbetegedés alakul ki.

Keresés