2012. február 26. vasárnap

febr. 26
0:15
A kardiomozgás a gyerekeket is védi (WebBeteg)
Egyre riasztóbb méreteket ölt a gyerekek körében is terjedő mozgásszegénység és elhízás, valamint az ezek talaján kialakuló betegségek, mint például a magas vérnyomás és a cukorbetegség. Dr. Babai László, az Oxygen Medical életmód orvosa a megfelelő életmódról és kardiomozgás jelentőségéről beszélt.
febr. 26
0:51
Nyolc tipp, hogy ne térjen vissza a lábgomba! (HáziPatika)
Akinek már volt gombás fertőzése, fokozott figyelmet kell fordítania arra, hogy a betegség ne térjen vissza! Szerencsére ez némi odafigyeléssel és a tanácsok megfogadásával nem lesz olyan nehéz.
febr. 26
3:24
Inkontinencia és túlsúly (WebBeteg)
Az inkontinencia kialakulásban szerepe van a túlsúlynak és a kettes típusú cukorbetegségnek. Az inkontinencia magasabb arányban fordul elő kettes típusú diabéteszben és túlsúlyban szenvedő nők esetében, és egy tanulmány szerint a diabétesz egyéb szövődményeihez képest a gyakorisága nagyobb.
febr. 26
5:30
A baba ízlése már az anyaméhben alakul (WebBeteg)
Felismerik az újszülöttek azokat az aromákat, amelyeket magzati korukban még az anyai táplálék közvetítésével fedeztek fel a méhen belül - idézte francia kutatók megállapítását a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása.
febr. 26
6:03
Így teheted tönkre a házasságodat... (Életforma)
A férfiakat bizony nagyon érzékenyen érinti, ha megtagadják tőlük a szexet. Mogorvává válnak, a rosszkedv elhatalmasodik rajtuk. Az alábbiakban egy feleség beszámolóját olvashatjuk arról, hogyan ásta alá a szex-terror lassacskán házasságukat…
febr. 26
8:09
7 tipp, hogyan kerüld el a munkahelyeden a betegségeket (Életforma)
A betegségek elkerülésének alapvető feltétele a személyes és környezeti higiéniai követelmények betartása, és manapság rengeteg hasznos információt hallhatunk a megelőzéssel kapcsolatban is.
febr. 26
10:18
Meghíznak a próbababák (NLC)
A próbababák ezután nem a kifutói modellekre, hanem inkább azokra a nőkre hasonlítanak majd, akiknek el akarják adni a bemutatott ruhákat. Legalábbis Nagy-Britanniában.
febr. 26
11:09
"120 kiló vagyok, mégis szépnek érzem magam..." (Életforma)
Önök szerint meg lehet fogalmazni egzakt módon a szépség fogalmát? Mitől szép valaki, s mitől nem? Csak fizikai tulajdonságai vannak a szépségnek, vagy lelki, spirituális is? Már maguk a kérdések is, a rájuk adandó válaszok sokfélesége és összetettsége pedig még inkább jelzi: a szépség relatív fogalom, s nagy mértékben függ nem csupán egyéni megítéléstől, hanem társadalmi szemlélettől, belénk…
febr. 26
14:48
Mi történik gyermekünkkel álmában? (NLC)
Az álomkutatások főként felnőttekre összpontosítanak, kevés eredmény van gyermekekről. Két kutató azonban arra vállalkozott, hogy feltárja ezt a területet.
febr. 26
16:00
Petefészekrákra hajlamosít az endometriózis (WebBeteg)
Jelentősen magasabb a petefészekrák három típusa kialakulásának a kockázata azoknál a nőknél, akik endometriózisban szenvednek - állapították meg amerikai kutatók.
febr. 26
16:51
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 8. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 1, 3, 7, 13, 23, 42.
febr. 26
17:09
A férfiaknak nem csak azon jár az eszük... (Életforma)
A férfiak valóban többet gondolnak a szexre, mint a nők, de közel sem igaz, hogy minden hetedik percben ez töltené ki a gondolatukat - derült ki egy új kutatásból.
febr. 26
19:51
A szép mosoly megfiatalít (Infostart)
Sokan nem mernek önfeledten nevetni, mert elégedetlenek a fogaikkal. Holott nincs olyan rendezetlen, esztétikai hibával rendelkező fogsor, amelyet ne lehetne szebbé, harmonikusabbá varázsolni. A fogak, és ezeken keresztül a mosoly és az arc harmóniájának tökéletesítése ma már megvalósítható különféle speciális esztétikai fogászati, bőrgyógyászati, kozmetológiai beavatkozásokkal.
febr. 26
20:12
Fenyítés helyett több türelem és figyelem (WebBeteg)
Pörög, pattog, mint akit felhúztak, akár egy nagy sebességgel száguldó autó, amelynek elromlott a kormánya és irányíthatatlanná vált. Általában ezeket a megállapításokat teszik a nehezen kezelhető gyerekről, és azonnal kész a következtetés: hiperaktív.
febr. 26
20:27
Ilyen lesz a jövő autója (Infostart)
A jövő autója a helyére parkol, változtatja az alakját, és más autókkal konvojt is képez. A Mesterséges Intelligenciát Kutató Német Intézet kutatói intelligens elektromos autó fejlesztésén dolgoznak Brémában.
febr. 26
21:21
Ezért látjuk félelmetesnek a pókokat (Infostart)
Minél jobban fél valaki a póktól, annál nagyobbnak látja - állítják amerikai kutatók.
febr. 26
23:21
Megszünt a fertőzésveszély a Kútvölgyi Klinikán (WebBeteg)
A jövő héten már fogadhat betegeket a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika Kútvölgyi Klinikai Tömbben található egyik részlege, amelybe korábban fertőzést hurcoltak be, és ezért fertőtlenítést rendeletek el - tájékoztatta Gál János klinikaigazgató csütörtökön az MTI-t.

Keresés