2012. február 27. hétfő

febr. 27
2:30
Vérnyomás-szabályozás: Renin-angiotenzin-rendszer (WebBeteg)
A szervezetünk a vérnyomást több különböző, egymással szoros kapcsolatban lévő rendszer irányításán keresztül szabályozza. A renin-angiotenzin-aldoszteron rendszer meghatározó szerepet tölt be mind a rövid, mind a hosszú távú vérnyomás-szabályozásban.
febr. 27
6:03
Expressz gyógyulnak a sztárok a doktor rendelőjében (Életforma)
Rekordidő alatt gyógyuló sebek, sérülések, kevesebb fájdalom és hatékonyabb kezelés a Fájdalom Ambulancián - az ott felvonultatott orvosi csúcstechnikának és az elképesztő profizmusnak köszönhetően - eddig sosem látott iramban jön helyre minden, az emberi testben elromlott alkatrész. Dzsudzsák Balázs, a világhírű magyar focista kulcscsont törése után került a speciális intézményt vezető Dr. Magyar…
febr. 27
8:27
Tracie és Joshua tragédiája- PCOS szindróma (Életforma)
Maga a PCOS szindróma rengeteg nőt érint, ugyanis a probléma gyökere egy olyan hormonrendszeri betegség, amely világszerte a becslések alapján mintegy 5-10 millió nőt érint, és a női meddőség hátterében is igen gyakran szerepel.
febr. 27
8:45
Éves minimumán van a szervezetünk ellenálló-képessége (hvg.hu)
Hétfőn az ország egyes részein egy kicsit az átlag alatt lesz a hőmérséklet, a hőérzet azonban gyakran ennél jóval magasabbat jelez. A hőérzet ingadozására fel kell készülnünk. A napsütés igen kedvező, és egyelőre a légszennyezettség is minimális - összegzi a Meteoklinika.
febr. 27
9:21
Egyszerű tipp a stroke elkerüléséhez (hvg.hu)
A citrusféléket, például narancsot vagy grapefruitot rendszeresen fogyasztó nőknél csökkenhet az agyi érkatasztrófa kockázata egy amerikai tanulmány szerint.
febr. 27
9:51
Eurotransplant - Egy donorszerv oda, egy ide (WebBeteg)
Megtörtént az első olyan szívátültetés, amelyhez a donorszerv az Eurotransplant International Foundation nemzetközi szervezet közreműködésével érkezett hazánkba. Ofner Péter, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főigazgatója elmondta: a 8 éves kislány szívizombetegségben szenvedett, ám alig egy hét alatt hozzájuthatott a donorszervhez.
febr. 27
10:09
A biztos fogyás titka! (Édenkert)
Ezer kúrát kipróbáltál, mégsem vagy nádszálkarcsú? Egész egyszerűen nem veszed magad komolyan! Emlékeztesd magad, megmondjuk, hogyan!
febr. 27
10:33
Megvan az álmatlanság génje (hvg.hu)
Az úgynevezett "álmatlanság génje" akár azt is előidézheti, hogy valaki a normálisnál kétszer-háromszor kevesebbet alszik, ami pedig az életét is megrövidítheti - állítják amerikai kutatók
febr. 27
10:35
Nem vezetnek jóra a felmelegített kapcsolatok (hvg.hu)
Amber Vennum, a Kansas Állami Egyetem docense olyan párokat vett górcső alá, akik szakításaik után újra és újra egymásra találtak. A szakember arra kíváncsi, miért kötnek ki egyesek ismételten egymás mellett, és mindez hogyan befolyásolja kapcsolatukat.
febr. 27
11:09
Hogyan lehet megelőzni és kezelni a krónikus betegségeket? (Életforma)
Februárban ismét hazánkba látogatott a rendszerszemléletű medicina európai hírű szakértője, a Quintess Egészségközpont nemzetközi orvos-igazgatója, Dr Filippo Ongaro. Segítségével ezúttal arra kerestük a választ, hogy hogyan előzhetjük meg, illetve ismerhetjük fel a különböző krónikus betegségek mögött megbúvó közös okokat, illetve milyen korszerű gyógyítási megoldások állnak a rendelkezésünkre.
febr. 27
11:12
A disszociatív zavarok (hisztéria) és tünetei (WebBeteg)
A konverziós vagy újabb keletű megnevezéssel élve disszociatív zavarok már az ókor óta ismert betegségek, korábban hisztéria néven foglalták össze őket. Jellemzően fiatalfelnőttkorban indulnak, és a nők körében gyakoribbak. A konverzió az érzelmi feszültség átváltását jelenti testi tünetekre.
febr. 27
12:03
Egészségesebbnek érzi magát, akinek sok barátja van (hvg.hu)
Regionális és demográfiai eltérésektől függetlenül egészségesebbnek érzik magukat azok, akik rendelkeznek olyan barátokkal, családtagokkal, akikről úgy vélik, bármilyen körülmények között számíthatnak rájuk - írja hírlevelében az ELTE Társadalomtudományi Kara.
febr. 27
12:57
Hirtelen szívhalál reggel vagy este várható (Metropol)
A biológiai óra működésének felborulása okozhatja a hirtelen szívhalált okozó végzetes szívritmus zavart egy nemzetközi kutatócsoport új tanulmánya szerint, amely a Nature tudományos folyóirat legújabb számában jelent meg.
febr. 27
13:15
Nem sikerült a világ első négyes végtagátültetése (hvg.hu)
Nem sikerült a világ első négyes végtagátültetése, amelyet pénteken hajtott végre egy 52 fős orvoscsoport egy törökországi klinikán. Mind a négy végtagot el kellett távolítani a szövetek kilökődése miatt.
febr. 27
13:33
A gyászra nem kellenek antidepresszánsok (hvg.hu)
A The Lancet című szaklapban nemrég megjelent egyik tanulmányban a szakemberek arra próbálják felhívni a figyelmet, hogy a gyász nem mentális betegség, ezért nem jó, ha antidepresszánsok segítségével próbál valaki megbirkózni vele.
febr. 27
14:21
Stratégia tervezet készül a ritka betegségben szenvedők ellátására (WebBeteg)
Nyárra elkészülhet a ritka betegségekben szenvedők ellátásával kapcsolatos nemzeti stratégia tervezete - közölte Pogány Gábor, a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetségének (Rirosz) elnöke szombaton az MTI-vel.
febr. 27
14:27
Leálltak a sífelvonók Bánkúton (Infostart)
Az utóbbi napok enyhe időjárása miatt elolvadt a hó Bánkúton, így a bükki síparadicsomban hétfőn már nem indították újra a felvonókat.
febr. 27
15:21
Nyolc gyermeket szült eddig másoknak, most is ikreket vár a 47 éves nő (hvg.hu)
A most 47 éves brit béranya eddig nyolc gyermeket szült meddő pároknak, most ikreket vár. Az ötvenedik születésnapja előtt még szeretne bevállalni két terhességet – írja a Daily Mail.
febr. 27
15:24
Ami a hírtelen szívhalál hátterében állhat (WebBeteg)
A biológiai óra működésének felborulása okozhatja a hirtelen szívhalált okozó végzetes szívritmus zavart egy nemzetközi kutatócsoport új tanulmánya szerint, amely a Nature tudományos folyóirat legújabb számában jelent meg.
febr. 27
16:27
Influenzajárvány: európai körkép (WebBeteg)
Csaknem húsz európai országban gyorsult az influenza terjedése, néhány országban viszont úgy tűnik, a járvány már elérte csúcspontját - adta hírül az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hivatalos Facebook-oldalán szombaton.
febr. 27
17:09
Álomkonyhák a Konyhakiállításon! (Életforma)
Március 2-4-ig a Budapest Sportarénában harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Konyhakiállításon, a konyhai élettér egyetlen önálló hazai kiállításán, a legújabb konyhatrendek, valamint a legnevesebb konyhabútor és konyhagép gyártók újdonságai várják a látogatókat.
febr. 27
17:27
Keresik az Év Védőnőit (hvg.hu)
Várja a jelöléseket a 2012 Év Védőnője díjra a Magyar Védőnők Egyesülete, a 2011-ben alapított elismeréssel a szakmájukban kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakemebereket díjazzák.
febr. 27
17:30
Sok a rákos a családomban. Én is megbetegedhetek? (WebBeteg)
A családban nagymamám, nagypapám, édesanyám daganatos betegségben hunytak el. Mennyi az esélye annak, hogy én is elkapom ezt a betegséget? Válogatás a WEBBeteg Az orvos válaszol rovatában feltett kérdésekből.
febr. 27
18:03
Megtalálták az agy motivációs központját (hvg.hu)
Egy francia kutatócsoport Mathias Pessiglione vezetésével beazonosította az agy azon területét, amely a motivációért felelős. Amint arról a PLoS Biology című lap beszámolt, az úgynevezett ventrális striátumnak főleg a fizikai és mentális erőfeszítések idején van nagy jelentősége.
febr. 27
18:21
Működik, de még nincs engedély a győri kórház helikopter-leszállójához (hvg.hu)
Csak saját felelősségükre használhatják a pilóták a győri Petz Aladár megyei kórház új helikopter-leszállóját, amely elkészült ugyan, de még nincs meg a használatbavételi engedélye.
febr. 27
19:15
Bőrgyógyász 5 tanácsa a szép és egészséges bőrért (Életforma)
Ahhoz, hogy a bőrünk szép és egészséges legyen vagy maradjon, nem elég csupán a természetre bíznunk magunkat. A legfontosabb bőrápolási, bőrvédelmi és bőrfiatalítási tippeket dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza osztja meg az olvasókkal.
febr. 27
19:36
Fájdalomtípusok - Neuropátiás, nociceptív, pszichogén (WebBeteg)
A fájdalom egyik érdekes tulajdonsága, hogy kisugározhat, vagyis máshol jelentkezhet, mint ahol valójában képződik. Mikor érdemes orvoshoz fordulni a fájdalommal?
febr. 27
21:57
Az NNI-hez került a szabolcsi egészségügyi holding vezérének ügye (hvg.hu)
Az Egészségügyi Holding Zrt. hűtlen kezeléssel gyanúsított vezérigazgatója ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) folytatja a nyomozást.
febr. 27
21:57
Melyik napszakban várható leginkább a szívhalál? (Infostart)
A biológiai óra működésének felborulása okozhatja a hirtelen szívhalált okozó végzetes szívritmus zavart egy nemzetközi kutatócsoport új tanulmánya szerint, amely a Nature tudományos folyóirat legújabb számában jelent meg.
febr. 27
22:17
Több száz gyerek kapott ólommérgezést Kínában (hvg.hu)
Több mint ötszáz gyermek vérében mutattak ki veszélyesen magas ólomszintet Kínában, több ipari központban - derül ki a South China Morning Post című újság hétfőn közzétett cikkéből. A dél-kínai Kuanghszi és Kuangtung, valamint a közép-kelet-kínai Honan tartományban élnek a gyermekek, sokan közülük bányák és fémkohászati üzemek közelében.
febr. 27
23:48
Mikor segíthet a jóga? (WebBeteg)
A várandósság és a szülés hatalmas változást és próbatételt jelentenek a kismamáknak. A testi-lelki felkészülést segítheti a kismamajóga, amely a magzatfejlődését is segíti.

Keresés