2012. február 28. kedd

febr. 28
4:00
SLE - Szisztémás lupus erythematosus (WebBeteg)
A szisztémás lupus erythematosus, vagy röviden lupus napjainkban már jól kézben tartható betegség. Bár a tünetek évtizedeken keresztül hol fellángolnak, hol enyhülnek, a betegek nagy része jól reagál a kezelésre.
febr. 28
6:03
A szívnek is hasznos a dió (Infostart)
Az érelmeszesedés különleges, lassú gyulladás, amely fokozatosan beszűkíti az ütőereket, számos vizsgálat bizonyította, hogy a különböző antioxidánsok ezt a kóros folyamatot hatásosan gátolják. Amerikai kutatók új tanulmánya igazolta, hogy a csonthéjas gyümölcsök között akár nyersen, akár pörkölt formában a dió tartalmazza a legtöbb növényi antioxidánst.
febr. 28
6:03
Kár, mindenért kár, avagy optimista minden hülyéből lehet (Életforma)
Tudományosan bizonyított tény, hogy optimista minden hülyéből lehet. Semmi más nem kell hozzá, mint egyfolytában idétlenül vigyorogni és azt hinni, hogy ezen a földgolyón meg egyáltalán, úgy a világegyetemben minden a létező legtökéletesebb rendben van.
febr. 28
6:39
Tilos ökröt sütni az utcán (Infostart)
Megtiltotta az utcai az ökörsütést Kambodzsában az ország miniszterelnöke a látvány kegyetlensége miatt.
febr. 28
7:51
VG: végleges a kórházi lista, messzebb kell utazni a műtétekért (hvg.hu)
Véglegessé vált a lista a május elsején államosítandó városi kórházakról: eszerint 16 intézményt vesz át az állam - írja a Világgazdaság (VG).
febr. 28
7:51
Tavaszváró kalandok Magyarországon! (Édenkert)
Márciusra már bizonyára Önnek is elege van a hideg miatt otthon töltött hosszú napokból, ellustulós estékből. Engedje be a lakásába és a szívébe is a friss levegőt, mozduljon ki, nehogy lemaradjon a tavasz első napsugarairól. Itt az ideje, hogy kipróbáljon valami új élményt, és ezért még az ország határait sem kell átlépnie!
febr. 28
8:09
Ez segít az alvászavaros klimaxos nőknek (hvg.hu)
A változókorban lévő, alvászavarral küszködő nők számára igen gazdaságos és mellékhatások nélküli altatószert találtak brazil kutatók, a jógát.
febr. 28
8:12
Aterotrombózis - Mit okozhat az érelmeszesedés? (WebBeteg)
Számos szív- és érrendszeri betegség egységes alapfolyamatra vezethető vissza. Ahogy az aterotrombózis (atherothrombosis) elnevezése is utal rá, a betegség az atherosclerosis, azaz az érelmeszesedés talaján alakul ki.
febr. 28
8:27
Délutánra már kora tavaszi hangulat lesz (hvg.hu)
Kedden reggel a nyugati, majd pedig a középső országrészt egy melegfront éri el. Hatására a nappali párásság is növekszik, a nyirkosság pedig csökkenti a hőérzetet. Keleten inkább a kellemes hatását érezzük az időjárásnak.
febr. 28
8:27
Most kell megelőzni a pollenallergiát! (Életforma)
A pázsitfű allergia az egyik leggyakoribb pollenallergia. Az allergiás tünetek a fűfélék virágzásának idején, májustól augusztus elejéig tartó időszakban jelentkeznek. A megelőzésre azonban már most gondolni kell, az immunterápiás kezelést ugyanis a tünetek jelentkezése előtt négy, de legalább kettő hónappal korábban szükséges megkezdeni.
febr. 28
10:18
Babamasszázs: jó a mamának, jó a babának (WebBeteg)
Az apukákat és az anyukákat az elkényeztetéstől, a gyermek "elrontásától" való félelmük gyakran visszatartja attól, hogy megfelelően szeressék, szeretgessék gyermekeiket. Pedig a csecsemőjüket ösztönösen gondozó, ápoló anyák érzik, tudják, hogy a gyakori ölelgetés, simogatás a baba testi-lelki fejlődését szolgálja. Ennek egyik formája a babamasszázs.
febr. 28
10:33
Új kutatás a szerencsejáték-függőségről: nem fáj nekik a veszteség (hvg.hu)
Mivel a különféle függőségek, világszerte emberek millióinak teszik tönkre az életét, a kutatók mindig is fontosnak tartották kideríteni, mi állhat ezek hátterében, és hogyan lehet kezelni őket.
febr. 28
11:09
Lassabban alakul ki a cukorbetegség, mint gondolták (hvg.hu)
Az inzulintermelés még évtizedekkel az 1-es típusú cukorbetegség diagnosztizálása után is megmaradhat, derítette ki egy új kutatás. Az eredmények is bizonyítják, hogy a betegség jelentkezése után hosszabb idő áll rendelkezésre a kezeléshez, mint eddig hitték - állítják a Massachusetts Általános Kórház kutatói.
febr. 28
11:09
10 ötlet a lakásban lévő baktériumok ellen (Életforma)
A lakásban is sok veszély fenyeget minket, többek között a baktériumok. Tudják, ezek a bazijó bacihelyek, melyeket érdemes alaposan megtisztítani.....
febr. 28
11:11
Meghalt a négyszeres végtagátültetett páciens (hvg.hu)
Meghalt az a fiatal török férfi, akin a világon először négyes végtagátültetést hajtottak végre török orvosok a múlt héten Ankarában. Megmentésén 200 orvos 90 órán át fáradozott hiába.
febr. 28
11:21
Humánus, de bizonytalan kezelés (WebBeteg)
A legfrissebb kutatások szerint úgy tűnik, hogy a kizárólagosan szájon át adott antibiotikumok hasonlóan jól használhatók akut vesemedence-gyulladás kezelésére, mint a váltott antibiotikus kezelések. A Svábhegyi Gyógyintézet szakértője azonban óvatosságra int.
febr. 28
13:51
A lábszőrzet lehet a hajbeültetés új forrása (hvg.hu)
A hajbeültetéshez igen vékony szőrszálakra van szükség, éppen olyanra, amilyen a legtöbb férfi lábán található. Az orvosok szerint meglepően természetes hatást kelthet, ha sikerül a páciens saját lábszőrét a kopaszodó fejbőrbe ültetni.
febr. 28
15:21
Topolánszky: a magyar heroinisták szintetikus drogokra álltak át (hvg.hu)
Magyarország a dél-balkáni kábítószer-kereskedelem útvonalán helyezkedik el, de egyre kisebb a tranzitforgalom - ismertette kedden, Budapesten az ENSZ Nemzetközi Kábítószer-ellenőrző Szerve (INCB) éves kábítószer-jelentését Topolánszky Ákos, a Magyar ENSZ Társaság kábítószer-ellenes munkacsoportjának vezetője.
febr. 28
15:33
Sajt és bor (WebBeteg)
Elsősorban a francia nemzet szokásai és tapasztalatai alapján ma már több országban is népszerű az egyes borok sajtokhoz való társítása. A bor legjobb barátjaként is definiált tejtermékek és az alkoholos ital azonban kellemetlen tüneteket is produkálhat az arra érzékenyeknél.
febr. 28
17:09
2014-ben jelenhet meg a Richter skizofrénia-gyógyszere (hvg.hu)
Elemzők szerint legkorábban 2014-ben kerülhet piacra a Richter originális fejlesztésű, antipszichotikus gyógyszere, amely több milliárd dolláros bevételt is hozhat a magyar gyógyszergyárnak. A Richter keddi bejelentését a cariprazine-nal végzett klinikai vizsgálatok pozitív eredményéről a szakemberek rendkívül pozitívnak értékelik a társaság jövőbeli növekedési kilátásaira nézve.
febr. 28
17:09
Sajt a borral jó, de felejthetetlen allergiás tüneteket okoz (Életforma)
Elsősorban a francia nemzet szokásai és tapasztalatai alapján ma már több országban is népszerű az egyes borok sajtokhoz való társítása. A bor legjobb barátjaként is definiált tejtermékek és az alkoholos ital azonban kellemetlen tüneteket is produkálhat az arra érzékenyeknél. A hisztamin intoleranciáról dr. Augusztinovicz Mónikát, a Budai Allergiaközpont allergológus, fül-orr-gégész orvosát…
febr. 28
17:39
Orrmandula-eltávolítás (adenotómia) (WebBeteg)
Az orrmandula a garat felső részén, az orrgaratban található szivacsszerű szerv, a nyirokrendszer része. Eltávolítására akkor van szükség, ha gátolja az orrlégzést, ha krónikus fülfájást, fülgyulladást vagy halláscsökkenést okoz.
febr. 28
19:15
Vacsorára- Sajtos-túrós zöldbab (Életforma)
A zöldbabot fagyasztott és üveges változatában is megtaláljuk a polcokon és sokféle ízletes étel készíthető belőle minden időszakban. Most egy egytálételt ajánlunk.
febr. 28
19:51
Jó nézettséget ért el az Oscar-átadó (Infostart)
Több mint 39 millió amerikai követte nyomon az Oscar-díjátadót, amelyen Billy Crystal látta el a házigazda szerepét. A műsort néhányan ugyan régi vágásúnak minősítették, az ismert komikus visszatérése azonban úgy tűnik, jót tett a nézettségnek.
febr. 28
20:27
Pimasz vezetők a drága kocsikban (Infostart)
A drága autók tulajdonosai sokkal figyelmetlenebbül és merészebben vezetnek.
febr. 28
20:45
A hivatal szerint jogosan vonták ki a forgalomból a Diagon H1N1-tesztjét (hvg.hu)
A magyar és uniós jogi szabályozás egyaránt azt igazolja, hogy a Diagon Kft. H1N1 tesztjének forgalmazásával kapcsolatban az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal piacfelügyeleti hatásköre mindvégig megalapozott volt – ezt közölték a hivataltól kedden.
febr. 28
21:21
Hogyan dolgozik a magyar Doktor House? (hvg.hu)
Igazi rémálom lehet, ha a többéves bizonytalanság, félrekezelések után kiderül, hogy furcsa nevű betegségünkről még az orvosok sem tudnak semmit. A ritka betegségben szenvedők közül sokan találkozhatnak ezzel a helyzettel. Cikkünk apropója, hogy február 29-e a ritka betegségek világnapja, megnéztük, mi a helyzet a magyar betegekkel.
febr. 28
21:39
Így kezelhető az alvászavar (Infostart)
A változókorban lévő, alvászavarral küszködő nők számára igen gazdaságos és mellékhatások nélküli altatószert találtak brazil kutatók, a jógát.
febr. 28
21:51
Pilates: Egy ízületeket kímélő, hatásos mozgásforma (WebBeteg)
Sokan csak negyvenes, ötvenes éveikben kezdik úgy érezni, hogy valamit sportolniuk kellene. Ám gyakran itt megakadnak, mert nem tudják, mely mozgásfajta lenne az ideális számukra. Mások fiatalabb korukban aktívan sportoltak, de már régen abbahagyták az edzést, és nehezen kezdik újra a mozgást. Nekik (is) ajánlható a Pilates!
febr. 28
22:15
Az elégedett betegek gyakrabban halnak (Infostart)
Egy statisztikai vizsgálat szerint az elégedett betegek gyakrabban halnak meg a kezelést követő egy éven belül - olvasható az Archives of Internal Medicine című folyóiratban megjelent tanulmányban.
febr. 28
23:57
Laborvizsgálati kifejezések (WebBeteg)
Nagyon sokszor egy-egy vérvizsgálat alkalmával találkozhatunk olyan kifejezésekkel, melyeket előtte még soha, vagy nem igazán hallottunk. Most segítünk ezekben az idegen kifejezesek megértésében!

Keresés