2012. február 28. kedd

febr. 28
1:09
Miért érdemes pénzt megtakarítani? (HáziPatika)
Biztonsági okokból? Vésztartaléknak, netán puszta előrelátásból? Bármilyen indíttatásból tegyünk is félre, megtakarítani mindenképpen érdemes! Azt is elmondjuk, miért.
febr. 28
1:13
A dohányzás kiűzi a szájüreg baktériumait (HáziPatika)
Egy friss tanulmány szerint a dohányzás következtében a szervezet saját jótékony baktériumai ellen fordul, ami sebezhetővé teszi a dohányosokat a betegségekkel szemben.
febr. 28
4:00
SLE - Szisztémás lupus erythematosus (WebBeteg)
A szisztémás lupus erythematosus, vagy röviden lupus napjainkban már jól kézben tartható betegség. Bár a tünetek évtizedeken keresztül hol fellángolnak, hol enyhülnek, a betegek nagy része jól reagál a kezelésre.
febr. 28
6:03
A szívnek is hasznos a dió (Infostart)
Az érelmeszesedés különleges, lassú gyulladás, amely fokozatosan beszűkíti az ütőereket, számos vizsgálat bizonyította, hogy a különböző antioxidánsok ezt a kóros folyamatot hatásosan gátolják. Amerikai kutatók új tanulmánya igazolta, hogy a csonthéjas gyümölcsök között akár nyersen, akár pörkölt formában a dió tartalmazza a legtöbb növényi antioxidánst.
febr. 28
6:03
Kár, mindenért kár, avagy optimista minden hülyéből lehet (Életforma)
Tudományosan bizonyított tény, hogy optimista minden hülyéből lehet. Semmi más nem kell hozzá, mint egyfolytában idétlenül vigyorogni és azt hinni, hogy ezen a földgolyón meg egyáltalán, úgy a világegyetemben minden a létező legtökéletesebb rendben van.
febr. 28
6:39
Tilos ökröt sütni az utcán (Infostart)
Megtiltotta az utcai az ökörsütést Kambodzsában az ország miniszterelnöke a látvány kegyetlensége miatt.
febr. 28
8:12
Aterotrombózis - Mit okozhat az érelmeszesedés? (WebBeteg)
Számos szív- és érrendszeri betegség egységes alapfolyamatra vezethető vissza. Ahogy az aterotrombózis (atherothrombosis) elnevezése is utal rá, a betegség az atherosclerosis, azaz az érelmeszesedés talaján alakul ki.
febr. 28
8:27
Most kell megelőzni a pollenallergiát! (Életforma)
A pázsitfű allergia az egyik leggyakoribb pollenallergia. Az allergiás tünetek a fűfélék virágzásának idején, májustól augusztus elejéig tartó időszakban jelentkeznek. A megelőzésre azonban már most gondolni kell, az immunterápiás kezelést ugyanis a tünetek jelentkezése előtt négy, de legalább kettő hónappal korábban szükséges megkezdeni.
febr. 28
10:18
Babamasszázs: jó a mamának, jó a babának (WebBeteg)
Az apukákat és az anyukákat az elkényeztetéstől, a gyermek "elrontásától" való félelmük gyakran visszatartja attól, hogy megfelelően szeressék, szeretgessék gyermekeiket. Pedig a csecsemőjüket ösztönösen gondozó, ápoló anyák érzik, tudják, hogy a gyakori ölelgetés, simogatás a baba testi-lelki fejlődését szolgálja. Ennek egyik formája a babamasszázs.
febr. 28
10:24
Készülj az allergiaszezonra már most! (NLC)
Nemcsak a tavasz érkezik nemsoká, de az allergiaszezon is. Késő, ha akkor kapnak észbe a tüsszögők.
febr. 28
11:09
10 ötlet a lakásban lévő baktériumok ellen (Életforma)
A lakásban is sok veszély fenyeget minket, többek között a baktériumok. Tudják, ezek a bazijó bacihelyek, melyeket érdemes alaposan megtisztítani.....
febr. 28
11:21
Humánus, de bizonytalan kezelés (WebBeteg)
A legfrissebb kutatások szerint úgy tűnik, hogy a kizárólagosan szájon át adott antibiotikumok hasonlóan jól használhatók akut vesemedence-gyulladás kezelésére, mint a váltott antibiotikus kezelések. A Svábhegyi Gyógyintézet szakértője azonban óvatosságra int.
febr. 28
15:33
Sajt és bor (WebBeteg)
Elsősorban a francia nemzet szokásai és tapasztalatai alapján ma már több országban is népszerű az egyes borok sajtokhoz való társítása. A bor legjobb barátjaként is definiált tejtermékek és az alkoholos ital azonban kellemetlen tüneteket is produkálhat az arra érzékenyeknél.
febr. 28
16:24
Mennyire fontos a vér szerinti apa? (NLC)
A gyermekek általában akkor is megfelelően fejlődnek, ha a vér szerinti apjuk nélkül kell felnőniük – állítólag.
febr. 28
17:09
Sajt a borral jó, de felejthetetlen allergiás tüneteket okoz (Életforma)
Elsősorban a francia nemzet szokásai és tapasztalatai alapján ma már több országban is népszerű az egyes borok sajtokhoz való társítása. A bor legjobb barátjaként is definiált tejtermékek és az alkoholos ital azonban kellemetlen tüneteket is produkálhat az arra érzékenyeknél. A hisztamin intoleranciáról dr. Augusztinovicz Mónikát, a Budai Allergiaközpont allergológus, fül-orr-gégész orvosát…
febr. 28
17:39
Orrmandula-eltávolítás (adenotómia) (WebBeteg)
Az orrmandula a garat felső részén, az orrgaratban található szivacsszerű szerv, a nyirokrendszer része. Eltávolítására akkor van szükség, ha gátolja az orrlégzést, ha krónikus fülfájást, fülgyulladást vagy halláscsökkenést okoz.
febr. 28
17:54
A szerelemre is rá lehet kapni (NLC)
Sokan vannak, akik egyik párkapcsolatból a másikba lépnek át, hogy azonnal érzelmeket kapjanak. Dr. Csernus Imre a vibráló függőségről mesél.
febr. 28
19:15
Vacsorára- Sajtos-túrós zöldbab (Életforma)
A zöldbabot fagyasztott és üveges változatában is megtaláljuk a polcokon és sokféle ízletes étel készíthető belőle minden időszakban. Most egy egytálételt ajánlunk.
febr. 28
19:51
Jó nézettséget ért el az Oscar-átadó (Infostart)
Több mint 39 millió amerikai követte nyomon az Oscar-díjátadót, amelyen Billy Crystal látta el a házigazda szerepét. A műsort néhányan ugyan régi vágásúnak minősítették, az ismert komikus visszatérése azonban úgy tűnik, jót tett a nézettségnek.
febr. 28
20:27
Pimasz vezetők a drága kocsikban (Infostart)
A drága autók tulajdonosai sokkal figyelmetlenebbül és merészebben vezetnek.
febr. 28
21:39
Így kezelhető az alvászavar (Infostart)
A változókorban lévő, alvászavarral küszködő nők számára igen gazdaságos és mellékhatások nélküli altatószert találtak brazil kutatók, a jógát.
febr. 28
21:51
Pilates: Egy ízületeket kímélő, hatásos mozgásforma (WebBeteg)
Sokan csak negyvenes, ötvenes éveikben kezdik úgy érezni, hogy valamit sportolniuk kellene. Ám gyakran itt megakadnak, mert nem tudják, mely mozgásfajta lenne az ideális számukra. Mások fiatalabb korukban aktívan sportoltak, de már régen abbahagyták az edzést, és nehezen kezdik újra a mozgást. Nekik (is) ajánlható a Pilates!
febr. 28
22:15
Az elégedett betegek gyakrabban halnak (Infostart)
Egy statisztikai vizsgálat szerint az elégedett betegek gyakrabban halnak meg a kezelést követő egy éven belül - olvasható az Archives of Internal Medicine című folyóiratban megjelent tanulmányban.
febr. 28
23:57
Laborvizsgálati kifejezések (WebBeteg)
Nagyon sokszor egy-egy vérvizsgálat alkalmával találkozhatunk olyan kifejezésekkel, melyeket előtte még soha, vagy nem igazán hallottunk. Most segítünk ezekben az idegen kifejezesek megértésében!

Keresés