2012. február 3. péntek

febr. 3
0:15
Új műszer a koszorúér vizsgálatára (WebBeteg)
A hagyományos angiográfiánál tökéletesebb képet ad a koszorúerek állapotáról, esetleges szűkületeinek helyéről és mértékéről egy új, az angol nevéből eredő betűszóval DARA elnevezésű technika, amelyet Victor Grech és munkacsoportja mutatott be a Catheterization and Cardiovascular Interventions szakfolyóiratban.
febr. 3
1:12
Arckifejezés, amit nem ismertünk: ilyen a szorongás (HáziPatika)
A King's College London Pszichiátriai Intézetének kutatói a Journal of Personality and Social Psychology szaklapban arról számoltak be, hogy első alkalommal sikerült azonosítaniuk a szorongás arckifejezését.
febr. 3
3:24
Heimlich-műfogás - Idegentest a légútban (WebBeteg)
A fontosabb beavatkozások feltalálójuk, első használójuk nevét viseli az orvosi gyakorlatban, így van ez a Heimlich-műfogás esetén is. Egy életmentő, de laikusok által is használható beavatkozás, melyet légúti idegentestek eltávolítására lehet használni.
febr. 3
5:30
A hajhullás okai (WebBeteg)
A hajhullás szót említvén valószínűleg mindenkiben egy negatív érzés kel életre, hiszen egy olyan problémáról beszélünk, amely nagyon sokakat érint, ezzel együtt igencsak kényes témát jelent férfiaknál és nőknél egyaránt, hiszen megjelenésünk egyik fő eleméről van szó. De vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogy mi okozhatja ezeket a nem várt folyamatokat?
febr. 3
6:03
Sikítani akarok, ááááá! (Életforma)
Felidegesített a főnök, összevesztél a szerelmeddel, képtelenség, hogy visszafizesd a hitelt? Legszívesebben ordítanál egy nagyot, de mit gondolnak majd az emberek?
febr. 3
8:27
Az elsavasodás elhízáshoz vezet! Tippek lúgosításhoz (Életforma)
Ezerszer olvashattuk már, hogy optimálisan 20%-ban kellene savas és 80%-ban lúgos ételeket fogyasztanunk. De vajon valóban betartjuk-e ezt az egyszerő szabályt? Sajnos nem! A rohanó hétköznapokban hanyag táplálkozási szokásainkkal (a készételek, gyorséttermi menük, pékáruk, cukros üdítık fogyasztásával) túlságosan savas irányba toljuk szervezetünk savbázis egyensúlyát.
febr. 3
8:39
Inkontinenciáért felelős gyógyszercsoportok (WebBeteg)
Amennyiben Ön is az inkontinencia tüneteit tapasztalja saját magán, érdemes tisztában lennie azzal, hogy milyen gyógyszerek hozhatóak összefüggésbe a betegség kellemetlen tüneteivel.
febr. 3
11:09
Embertelen, hogy csípőprotézisre éveket kell várni! (Életforma)
Ezerháromszáztizennégy nap, vagyis 3 év, 7 hónap és 3 nap. Ennyit kell várnia annak, aki a szombathelyi Markusovszky kórházba jelentkezik csípőprotézis-műtétre. Az OEP honlapján található adatok szerint az ilyen beavatkozást végző kórházakban az átlagos várakozási idő 485 nap, azaz mintegy 16 hónap, és nem egy, hanem három olyan intézmény is van, ahol legkorábban három év múlva kerülhet sorra a…
febr. 3
11:45
Legényesen tepsis lepényes és Paradiso (Életforma)
Ha éppen lehangolt, fáradt és egy gyors energetizáló vasárnapi menüre vágyna, próbálja ki mindkét receptünket! Leányoknak, legényeknek egyaránt ajánljuk!
febr. 3
11:48
Májrák - Gyakoribb, mint gondolná (WebBeteg)
Minden utcában élnek veszélyeztetett emberek: vagy tudják, vagy nem. Ma a rosszindulatú májdaganatok nagy részét akkor fedezik fel, amikor már panaszokat okoz, s szétterjedt a rákos folyamat.
febr. 3
13:15
Tanga helyett tundrabugyit! (HáziPatika)
Nagyon fontos, hogy a kabátunk alatt több rétegben viseljünk ruhadarabokat, hiszen így felvehetjük a harcot a hideg ellen, de le is vehetjük azt, ami felesleges.
febr. 3
13:54
Együtt élni a Bechterew-kórral (WebBeteg)
A Bechterew-kór vagy spondyl-arthritis ankylopoetica (SPA), idült-gyulladásos jellegű ízületi betegség, mely a gerinc, a keresztcsont és a bordák ízületeinek és szalagjainak elcsontosodásához vezet.
febr. 3
15:57
Kinyit az ország legmeredekebb sípályája (Infostart)
Az idei síszezonban először, szombaton megnyitják Magyarország egyik legmeredekebb sípályáját.
febr. 3
16:00
Fiatalokat érint a túlzott energiaital-fogyasztás (Metropol)
Az országos tiszti főorvos szerint "aggodalomra adhat okot", hogy Magyarországon két hónap alatt 123 embernél idézett elő rosszullétet, illetve kellemetlen testi tüneteket az energiaital-fogyasztás - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat pénteken.
febr. 3
18:06
Ótvar - A betegség és tünetei (WebBeteg)
Az ótvar fertőző megbetegedés. A fertőzött személy nem mehet közösségbe, mivel a gennyes váladék továbbkenésével - saját felülfertőzésén túl - a beteg könnyen megfertőzi társait is.
febr. 3
19:51
Megváltás lehet az új gyógyszer a pánikbetegek számára (Infostart)
Azoknak a gyógyszereknek, amelyeknek az agyban kell hatniuk, először a mérgek behatolását megakadályozó, úgynevezett vér-agy gáton kell átjutniuk. Német kutatóknak most sikerült egy szorongásoldóval áttörniük e gátat.
febr. 3
20:09
Mire gondolsz? A szexre, hát mi másra gondolna! (Életforma)
Vannak tipikus mondatok, amikkel biztosan lelohaszthatjuk egy férfi vágyát. Ha eddig használta ezeket, gyorsan felejtse el!
febr. 3
21:15
Extrém időjárás országszerte (WebBeteg)
A várható havazás, vagy hófúvás miatt kilenc megyére már piros, vagyis harmadfokú figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.
febr. 3
21:21
Látta már a juhokat terelő nyulat? - videó (Infostart)
Egy juhokat terelő nyuszi a YouTube új sztárja, egy hét alatt hétszázezren látták nem mindennapi képességét.
febr. 3
21:57
Sokkal veszélyesebb a malária, mint gondoltuk (Infostart)
Kétszer annyi halálos áldozatot szedhet a malária, mint azt a tudósok korábban gondolták - sugallja egy frissen megjelent tanulmány, amely szerint az idősebb gyerekek és a felnőttek is nagyobb arányban kapják el a trópusi kórt, pedig őket nem sorolták a leginkább veszélyeztetettek csoportjába.
febr. 3
22:18
A vak is látja, ki a jó orvos (WebBeteg)
Súlyos szembetegséggel született. A kongenitális irisz kolobóma nevű rendellenesség lényege, hogy a magzati fejlődés során a szem bizonyos belső képletei nem záródnak, így a pupillától a retináig – kinél mekkora – fekete hasadék van, amit szarus képződmény tölt ki. Zoli két szeme szivárványhártyáján ez az eltérés nem volt szimmetrikus. Kancsalság, külső-belső szemtengelyferdeség, fényérzékenység,…

Keresés