2012. február 5. vasárnap

febr. 5
5:48
Új szorongásoldó gyógyszer (WebBeteg)
Azoknak a gyógyszereknek, amelyeknek az agyban kell hatniuk, először a mérgek behatolását megakadályozó, úgynevezett vér-agy gáton kell átjutniuk. Német kutatóknak most sikerült egy szorongásoldóval áttörniük e gátat.
febr. 5
6:03
Ha nem megy, akkor is erőltesd - a szexet! 2. rész (Életforma)
Ma már nem az önkielégítés a legnagyobb tabu. Ellenkezőleg, sokszor kulcs a kielégítő szexhez. Segítségével mi, nők könnyebben kitalálhatjuk, mit és hogyan is szeretnénk valójában. Kitapasztalhatjuk magunkon, hogyan is szeretjük az érintést, megtapasztalhatjuk az orgazmus más-más fajtáit s az újfajta módszereket, melyekkel odáig eljuthatunk.
febr. 5
7:54
Influenza - ÁNTSZ: Európában egyre gyorsabban terjed a járvány (WebBeteg)
Európában növekvő ütemben terjed az influenza - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hivatalos facebook-oldalán szombaton.
febr. 5
8:09
"A törvények egyszerre védhetik az anya és a magzat életét" (Infostart)
Az amerikai felnőttek többsége csak bizonyos korlátozás mellett engedné a terhesség megszakítást - derül ki egy friss felmérés eredményéből. A többség úgy véli, hogy a törvények az anya és a magzat életét egyaránt védhetik.
febr. 5
8:09
„Nem tudok leszokni, mert alacsony a fizetésem…” (Életforma)
A dohányzásról való leszokás sosem könnyű. Azonban az Arkansasi Egyetem munkatársai szerint a szegényebb, alacsonyabb végzettségű egyéneknek mintegy kétszeres nehézségekkel kell szembenézniük.
febr. 5
11:09
Veszélyes a szívinfarktus utáni mozgás? (Életforma)
Bár hazánk a világ élvonalába tartozik a szívbetegek ellátása és rehabilitációja terén, sokan még mindig veszélyesnek tartják a szívinfarktus utáni fizikai aktivitást. Dr. Babai László, az Oxygen Medical életmód orvosa azonban arról beszélt, hogy a rehabilitációba beillesztett pontos mozgásprogram minden téren életfontosságú hatással bír.
febr. 5
12:21
Budapesti járatot is töröltek a nagy-britanniai havazás miatt (Infostart)
Jelentős közlekedési fennakadásokat okozott Nagy-Britanniában a vasárnapra leesett nagy mennyiségű hó. A fő repülőterek működnek, de nagyok a késések, és számos járatot, köztük egy budapestit töröltek.
febr. 5
17:09
A mozgás maga az élet - infarktus után is (Infostart)
Bár hazánk a világ élvonalába tartozik a szívbetegek ellátása és rehabilitációja terén, sokan még mindig veszélyesnek tartják a szívinfarktus utáni fizikai aktivitást.
febr. 5
17:09
Nem kell választani az anyaság és a karrier között! (Életforma)
Manapság számos példa bizonyítja, hogy egy nőnek nem feltétlenül kell döntenie az anyaság örömei és a szakmai kiteljesedés között. Az idei Glamour Women of the Year versenyében is több édesanya van a jelöltek között. D. Tóth Kriszta és Polyák Lilla is azt vallja, ügyes szervezéssel és egy kis lemondással összeegyeztethető a sikeres karrier az anyai örömökkel.
febr. 5
17:45
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 5. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 2, 6, 13, 15, 39, 44.
febr. 5
18:03
Mit együnk, hogy elkerüljük a téli depressziót? (Infostart)
A hideg idő és a rövid, borús nappalok bárkit könnyen lehangolttá tehetnek, a mindennapokban átélt stressz pedig további kihívást jelent immunrendszerünk számára. Milyen ételek segítségével vészelhetjük át könnyebben ezt az időszakot?
febr. 5
18:57
Egyszerre hat új szervet kapott egy kislány Bostonban (hvg.hu)
Egyszerre hat szerv sikeres transzplantációját végezték el a Bostoni Gyermekkórházban egy kilencéves kislányon - jelentette be vasárnap az egészségügyi intézmény.
febr. 5
19:51
Etetés mellett itassuk is a madarakat! (Infostart)
A szokatlanul későn és hirtelen érkezett tél komoly kihívást jelent az állatoknak, így a madaraknak is. Mivel rendkívül hideg és szélsőségesen száraz szibériai légtömegek alakítják Magyarország időjárását, fontos, hogy az etetés mellett a madarak itatásáról is gondoskodjunk.
febr. 5
21:33
A magas vérnyomás kevesebb fejfájással jár (WebBeteg)
Lehetséges, hogy a magas vérnyomásnak előnye is van? Nos, a különböző fejfájások kialakulásának esélyét csökkenti, beleértve a migrént is - állítják kutatók.

Keresés