2012. február 6. hétfő

febr. 6
5:57
A pajzsmirigydaganatok majdnem mindig jóindulatúak (WebBeteg)
Minden harmadik ember, akinek pajzsmirigydaganata van, nem is tud annak létezéséről.
febr. 6
6:03
Szerencsések, de drágák a sárkány évében született babák (Infostart)
A kínai zodiákus naptár szerint szerencsés csillagzat alatt születnek azok a gyermekek, akik a sárkány évében jönnek a világra. Szüleiknek azonban a tizenegy másik évhez képest többe kerül a gyermekvállalás.
febr. 6
6:03
Ha nem megy, akkor is erőltesd - a szexet! 3. rész (Életforma)
A távolságtartás izgató, mert ki is bújna ágyba a legjobb barátjával? A monogámia törvényszerűen egyhangúsághoz vezet. Már az első év folyamán a heti három alkalomról kettőre esik vissza az együttlétek száma, a következő három évben ez a szám további csökkenést mutat. Sajnos azonban nemcsak a gyakoriság, hanem a szex iránti lelkesedés is egyre csökken...
febr. 6
7:33
Anorexia-ügybe keveredett a milánói Scala operaház (hvg.hu)
A milánói Scala operaház kirúgta Maria Francesca Garritano balett-táncost, aki egy könyvben anorexiával vádolta kolléganőit.
febr. 6
8:03
Folyamatosan nő a külföldi orvostanhallgatók száma (WebBeteg)
A legtöbb külföldit oktató kar között az első hét helyezett fogorvosi és orvosi, valamint állatorvosi kar. Tarol a négy orvos képző egyetem a külföldiek körében, egy tanévben több mint 100 országból fogadnak hallgatókat. A legtöbb külföldi diák a Semmelweis Egyetemre jár. Körképünk.
febr. 6
8:09
Szeretnél paradicsomot termeszteni a város közepén? (Életforma)
Mennyivel jobb lenne saját termésű paradicsomot enni reggelente, mint a boltban vásároltat! Milyen jól esne zöld növények között üldögélni egy fárasztó nap után! Akár még a kerti munka is kellemes lenne az irodai után. Hogy a város közepén ez lehetetlen? Miért ne lehetne a ház melletti üres telek a közösség kertje?
febr. 6
8:27
A vesénkre és a nyakunkra figyeljünk a leginkább a hidegben (hvg.hu)
Hétfőn gyenge melegfronti hatásra lehet számítani. A frontra érzékenyeknél fejfájás, figyelmetlenség, álmosság jelentkezhet.
febr. 6
9:57
Index: elkaszálták a karcagi kórház eszközbeszerzését (hvg.hu)
A Közbeszerzési Hatóság megsemmisítette a Philips kizárásáról szóló határozatot a karcagi kórház modernizációjára kiírt pályázaton. Az alig másfél éves NovelMedixet eredetileg győztesként hozták ki a 400 milliós tenderben, a konkurenciát, a Philipset pedig kizárták olyan hiányosságra hivatkozva, ami a kft. pályázatában sem szerepelt. A kis dunakeszi társaság csaknem ötvenmillióval drágább…
febr. 6
10:09
A mozgás maga az élet, infarktus után is! (WebBeteg)
Bár hazánk a világ élvonalába tartozik a szívbetegek ellátása és rehabilitációja terén, sokan még mindig veszélyesnek tartják a szívinfarktus utáni fizikai aktivitást.
febr. 6
10:15
Jót tesz a zöld tea a szellemi frissességnek (hvg.hu)
A rendszeresen zöld teát fogyasztó idős emberek tovább maradnak szellemileg frissek és önellátásra alkalmasak - állapították meg csaknem 14 ezer ember bevonásával készült tanulmányukban japán kutatók. A zöld tea antioxidánsokat tartalmaz, amelyek megvédik a sejteket azoktól a károsodásoktól, melyek betegségekhez vezethetnek.
febr. 6
10:33
A koffeinmentes kávé meglepő hatása (hvg.hu)
A Mount Sinai Orvostudományi Egyetem kutatói a Nutritional Neuroscience online kiadásában megjelent tanulmányukban kimutatták, hogy a koffeinmentes kávé serkenti a 2-es típusú cukorbetegséggel összefüggő agyi energia-anyagcserét. Ennek az agyi funkciónak a csökkenése a demencia és más neurodegeneratív betegségek, például az Alzheimer-kór egyik ismert kockázati tényezője.
febr. 6
11:09
Az anya cukorbetegsége megnégyszerezi a születési hibák kockázatát (hvg.hu)
Négyszeresére emelkedik a veleszületett rendellenességek kockázata, ha az állapotos nőnek diabétesze van - idézte brit kutatók megállapítását a BBC hírportálja.
febr. 6
11:09
Isteni recept fogyni vágyóknak (Életforma)
Ezekkel a cseppet sem önkínzó fogásokkal megkönnyítjük azok dolgát, akik keményen küzdenek az edzőteremben,a konyhában, hogy lefaragják megszaporodott kilóikat.
febr. 6
11:12
Húgyúti fertőzések (WebBeteg)
A húgyúti fertőzések az embereket leggyakrabban érintő fertőző betegségek közé tartoznak, de többnyire nem járnak komplikációkkal. Főleg bakteriális fertőzésekről van szó, ritkán játszanak szerepet más kórokozók. Az egyik legveszélyesebb szövődmény a vesemedence-gyulladás.
febr. 6
11:45
Állítják, nem mindenkinek ajánlott a Facebook (hvg.hu)
Elméletben a Facebookhoz hasonló közösségi oldalak kiválóan alkalmasak az önbizalomhiány leküzdésére. A közös élmények és az élmények megosztása ugyanis rendkívül fontos a barátság szempontjából. Gyakorlatilag azonban, mint az a Psychological Science című szaklap kutatásából is kiderült, az önbizalomhiányosok viselkedése a közösségi oldalakon inkább kontraproduktív jellegű, negatív kiírásaikkal és…
febr. 6
13:18
WHO program a betegségmentes öregedésért (WebBeteg)
Öt évre tervezett tudományos programot indít a WHO a betegségmentes öregedést legjobban biztosító étrend összeállítására.
febr. 6
14:21
A természetes ásványvizek összetétele (WebBeteg)
A természetes ásványvizek fogyasztása a legegészségesebb formája a folyadékpótlásnak, hiszen a víz mellett a szervezet számára szükséges makro- és mikroelemeket oldott formában - azaz a szervezet számára legjobban hasznosítható formában - tartalmazza.
febr. 6
15:57
A leghidegebb éjszaka jöhet: így éljük túl az extrém hideget (hvg.hu)
Megérkezett a második hullám is a havazásból, és még tovább hűl a levegő, hétfő éjszaka -26 fok is lehet, átmeneti enyhüléssel, egész héten marad az extrém hideg. Továbbra is a fagyos napokra adunk túlélési tippeket.
febr. 6
16:27
Csillapítsa a fájdalmát mentálisan! (WebBeteg)
Szinte minden felnőtt ember találkozott már a hát-, derék-, térd- és vállfájdalmakkal, amelyek gyakran krónikussá válnak. A legegyszerűbb módszer ilyenkor a fájdalomcsillapítók alkalmazása, ez azonban egyrészt csak tüneti kezelés, másrészt nem tarthat örökké.
febr. 6
16:29
Négyévesek lettünk... (WebBeteg)
Négy évvel ezelőtt, 2008. februárjában indult el egészségportálunk, a WEBBeteg.hu. Látogatóink immár négy éve kérdezhetnek orvosszakértőinktől, böngészhetnek az orvosok által írt, laikusoknak szóló edukációs tartalmaink között, használhatják a tünetellenőrző alkalmazásunkat, teszteket tölthetnek ki, kalkulátorok segítségével mérhetik fel egészségi állapotukat, blogot vezethetnek, fórumon…
febr. 6
17:09
Új módszert találtak a szívproblémák diagnosztizálására (hvg.hu)
Az eddig használt echokardiográfiás ultrahangnál ötszörte gyorsabb ultrahangot alkalmazott a szív vizsgálatára egy amerikai kutatócsoport.
febr. 6
17:09
Titkok, hazugságok a házasságban (Életforma)
Annak, aki úgy érzi, válságba jutott a házassága, még az is megfordulhat a fejében, hogy elmegy, otthagy mindent. Sajnos ma ez nagyon divatos megoldás. Sokkal egyszerűbb, mint időt és energiát áldozni a házasság megmentésére. Fontos tehát mindent elmondani a másiknak? - Igen, feltétlenül, mindenképp mindent, jót és rosszat egyaránt meg kell osztani egymással - vallják a pszichológusok.
febr. 6
17:30
4 évesek lettünk... (WebBeteg)
Négy évvel ezelőtt, 2008. februárjában indult el egészségportálunk, a WEBBeteg.hu. Látogatóink immár négy éve kérdezhetnek orvosszakértőinktől, böngészhetnek az orvosok által írt, laikusoknak szóló edukációs tartalmaink között, használhatják a tünetellenőrző alkalmazásunkat, teszteket tölthetnek ki, kalkulátorok segítségével mérhetik fel egészségi állapotukat, blogot vezethetnek, fórumon…
febr. 6
19:15
Egyetemi tanár lett az "utolsó nindzsa" (Infostart)
Információgyűjtést és más, üzleti területen hasznosítható "nindzsatechnikák" alkalmazását tanítja a Mie prefektúra Cu városában működő Mie Egyetemen az "utolsó nindzsaként" ismert japán férfi.
febr. 6
19:15
Így kerülheted el a mellrákot! (Életforma)
Az egyik elismert amerikai szakértői bizottság szerint az emlődaganattól félő nőknek kevesebbet kellene aggódniuk a mobiltelefon és a hajfesték miatt, és jobban oda kellene figyelniük a testsúlyukra, az alkoholfogyasztásra, a testmozgásra, a menopauza hormonális kezelésére és az orvosi vizsgálatokból származó túl sok sugárzásra.
febr. 6
19:36
Hiperaktivitás - Izeg, mozog, nem figyel (WebBeteg)
A hiperaktivitást a köznyelv gyakran a "rossz gyermek" szinonimájának tartja, pedig korántsem erről van szó. Egyáltalán nem minden rosszalkodó gyermek hiperaktív.
febr. 6
19:51
Mennyit eszik egy balett-táncosnő? (Infostart)
A milánói Scala operaház elbocsátotta Maria Francesca Garritano balett-táncost, aki egy könyvben anorexiával vádolta kolléganőit.
febr. 6
20:09
Miért jó, ha idős korunkban sok zöld teát iszunk? (Infostart)
A rendszeresen zöld teát fogyasztó idős emberek tovább maradnak szellemileg frissek és önellátásra alkalmasak - állapították meg csaknem 14 ezer ember bevonásával készült tanulmányukban japán kutatók.
febr. 6
20:39
Migrén: nők esetében gyakoribb - Miért? (WebBeteg)
Kétszer több nő szenved a migréntől, mint férfi, ami leginkább a hormonális faktoroknak tudható be.
febr. 6
21:03
Kiugrott égő lakása ablakán egy nő egy gyerekkel (Infostart)
Súlyos sérüléssel szállították kórházba azt a nőt és gyermekét, akik kiugrottak égő lakásuk ablakán az első emeletről hétfő este Budapesten, a XVIII. kerületi Darus utcában.
febr. 6
22:45
Kérdések és tévhitek a tüdőgyulladásról (WebBeteg)
A tüdőgyulladások teljes biztonsággal nem védhetők ki. A dohányzás abbahagyása után helyreáll a tüdő öntisztuló képessége, amely jelentősen csökkenti a tüdőgyulladás kialakulásának a kockázatát.
febr. 6
23:48
Az ikerterhesség (WebBeteg)
Az ikrekkel várandós anyukákat az orvostudomány mindig is kiemelt figyelemmel kísérte, hiszen a terhesség náluk több kockázatot hordoz magában, mint azoknál, akik csak egy gyermeket hordoznak a szívük alatt.

Keresés